Probleme cu maica-mea!
Raspunsuri - Pagina 4
CryssUK spune:
Esti sigura ca nu e mama mea?! Prea seamana descrierea...
Imagineaza-ti ca eu sunt in Uk si daca vin sa stau cateva zile acasa ne certam si atunci, iar cand plec plange ....si cand vin plange de emotii si tot asa.
Si eu o iubesc dar mi-am dat seama ca suntem firi total opuse, ca avem sisteme de valori diferite si modalitati diferite de a ne manifesta si a atrage atentia altora.
Si ea a avut o viata f grea, dar vede numai partea goala a paharului, si de ce sa nu spun ...viata i-a fost f grea pt ca s-a temut sa ia decizii radicale , sa schimbe ceva.
Incerc pe cat pot sa ma tin departe de a o judeca , pt ca asa a stiut si asa a putut ea,insa tb sa fac o diferenta intre ''a judeca'' si a''reda si recunoaste realitatea '' asa cum e ea.
Tu esti tanara si meriti sa iti traiesti viata la maxim, avand grija insa si de mama ta cand poti.
Cea mai buna solutie este SA TE MUTI urgent si pt totdeauna , dar sa o sustii psihic si sa o ajuti in timpul tau liber.
Ea tb sa inteleaga ca ai viata ta si poate si dansa isi va face prietene de varsta ei,va iesi mai mult din casa .Cumpara-i un bilet la bai, la munte undeva , du-o la un club ceva unde sa se intalneasca cu batrani,mai fa-i cunostinta cu o mama de-a prietenelor tale.
Odata cu pleacare ta ea tb sa vada o mica schimbare in bine si una din variantele astea ii va aduce o schimbare si in viata ei si ii va netezi intelegerea plecarii tale.
M-am gandit si eu serios ca mama mea are o dereglare psihica (si cred ca are) dar ceea ce spune reflecta f mult din modul ei de a gandi, din scara ei de valori si lucrurile astea se formeaza in timp , odata cu personalitatea si e aproape imposibil sa le schimbi.
Mama mea mereu imi dadea drept exemple fete harnice si gospodine ( si asta e unul din punctele mele forte) care fac ceea ce nu faceam eu, fete mamoase care stateau langa fusta mamei si care acum s-au maritat de la 17 ani cu nu-s ce tigan sau au ajuns rau.
Acum a intors roata si e mandra de mine dar tot nu-s asa o fetita ''dulce'' cum vroia ea.
Despre barbatul ideal ...mmm... tb sa fie f bogat , frumos cu mustata neaparat inalt, cu parul cret (ca sa iasa copii creti) si eu sa ii fiu supusa si gospodina sa crosetez mileuri si sa fac mancare toata ziua. Al meu, nu e bogat dar ne vom imbogati impreuna si deocamdata ne merge bine, nu are mustata ca i-as da-o eu jos, nu e cu parul cret,iar eu nu is supusa ca o femeie de moda veche si nici nu am sa fiu vreodata.
Stiu ca iti va fi greu sa pleci, ca te va invinui ca din cauza ta s-a imbolnavit de nu-s ce ca ai pleacat si ai parasit-o si ca a ajuns batrana si ai uitat de ea , ca ea te-a crescut de mica si a suferit si ''uite rasplata'', etc ....
Iubeste-o in continuare, dar nu mai trai in ritmul ei si dupa principiile ei, esti tanara, frumoasa, desteapta si daca nu iti intinzi aripile sa zbori acum , nu o vei mai face niciodata .
Si D-zeu spune ca ''sa lase omul pe tatal si pe mama sa'' si sa stea langa femeie .
Si inca ceva,nu incerca sa o schimbi, nu ii aduce explicatii pt ca le va intelege tot cum vrea ea , adica pe dos.
''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50738
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50122
Ramonika spune:
Cristina, ai dreptate, se aseamana.... si cand te gandesti ca puteam sa plec ca au pair acum nici macar o luna, dar nu am vrut. nu stiu de ce.... probabil si din cauza ei, ea nu mi-a zis sa nu plec, a zis ca fac ce vreau, dar stiam ca ii va fi greu, ca nu mai are pe nimeni. si ea a zis ca daca pateste ceva, are o criza in casa, nu are cine sa-i deschida usa...
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
CryssUK spune:
Ramona,
daca inca ai sub 27 de ani si poti pleca ca aupair in Uk sau in alta parte, nu rata sansa pt ca nu te mai intalnesti cu ea.
Familii sunt multe, este vb de sansa de a experimenta asa ceva.
Poate fi f bine, sau poate fi rau insa esti libera sa iti schimbi familia sau sa revii oricand vrei inapoi in Rom.
Eu locuiesc in Londra si imi place f mult.
Dar poti merge in America sau in Elvetia intr-o zona de munte sau ..unde vrei.
Inveti multe :
-sa te descurci singura departe de casa
- iti obisnuiesti mama cu ideea ca esti departe
-vizitezi
-inveti sa cresti copii...vei fi o mama f buna mai tarziu
-sa fii disciplinat,muncitor
-sa visezi si visele sa ti se implineasca
-si e posibil sa strangi si niste bani
Mult curaj!
Cristina
''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50738
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50122
hosen spune:
vroiam sa zic cu mami a ta,faza e ca acasa calculatorul numi tastiaza bine cuvintele sau mai bine zis literele,si mai nou sa stricat de aia,nu pria am sa postez,scuze din nou
Ramonika spune:
hosen, schimba-ti tastatura, nu e chiar asa de scumpa...
in leg cu maica-mea, ieri iar a facut show si am amenintat-o ca plec intr-o saptamana daca nu ma lasa in pace. nici asa nu-i convine, ca cica o sa moara in casa si nu o sa stie nimeni. nici asa, nici asa nu-i bun, am impresia ca-i face placere deosebita sa ma chunuie asa...
hosen spune:
atunci ia si tu un calmant,si intelegio cai virsta si poate ii frica sa cada la pat,sau mai stiu eu ce,dar in legatura cu tastatura nu trebue sa mio schinb cami iau alt calculator ca asta mi sa stricat de tot,si acum din nou sunt la net,de aia nu uit nici o data de unde plec,sarvus
Adela99 spune:
ce sa zic? se pare ca astea sunt simptomele varstei, apropierea pensiei si faptul ca ar vrea sa te vada asezata la casa ta.
e singura de sapte ani, e inca tanara. nu stiu, poate zic o prostie, dar a mai avut pe cineva in timpul asta? poate vrea sa-si refaca viata, pentru ca oricum e inca tanara si indirect si in subconstient o incomodezi. la varsta asta, sa vii sa te vaiti ca nu are cine sa-ti dea un pahar cu apa ... mi se pare absurd. o persoana care inca e capabila sa munceasca, care e sanatoasa fizic. cred ca nu i-ar strica sa mearga in mici excursii, sa mai intalneasca lume noua, sa mai iasa din rutina casa-servici-casa si ... cicaleala.
ar fi ideal sa te muti. nu stiu in ce faza esti cu prietenul tau, daca v-ati gandit sa va mutati impreuna. ar fi o solutie, dar bineinteles doar daca ati discutat despre asta si nu doar pentru a te muta de acasa.
ce inseamna "capul tau de pereti" ? in ce situatii se foloseste expresia asta? nu de alta, dar poate o pot imprumuta, am un baiat de 15 ani
relyana spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
in leg cu maica-mea, ieri iar a facut show si am amenintat-o ca plec intr-o saptamana daca nu ma lasa in pace. nici asa nu-i convine, ca cica o sa moara in casa si nu o sa stie nimeni. nici asa, nici asa nu-i bun, am impresia ca-i face placere deosebita sa ma chunuie asa...
Ramonika, e o criza rea de la combinatia pensionare+menopauza. Si eu o amenint pe mama ca plec, ultima oara eram chiar convinsa ca o si fac. Dar m-am calmat destul de repede si am preferat sa-mi pastrez banii (pe care i-as fi dat pe chirie) si sa imi cumpar sandale si fusta, ca m-a atentionat Guestus la un topic ca de aia nu sunt maritata, ca port vechituri din anii trecuti. Am o mare gaura in buzunar acum, dar ma simt f.bine ca am cheltuit. Mama m-a sunat si in magazin: ce faci, nu vii, nu ai treaba, la cat ai de gand sa te culci diseara? Si ce? I-am spus: Vin acu', ca am terminat de cheltuit. Sa nu zici nimic, o sa-ti placa ce mi-am luat.