Mamici de septembrie - octombrie 2005 (41)
Raspunsuri - Pagina 8
tangerine spune:
natydeea, chiar ca n-ai burtica deloc, imi pare rau sa te dezamagesc da eu cred ca sunt obeza pe langa tine; deja cred ca trec la urmatorul rand de haine ca a doua sarja e pe cale sa intre la apa :)
meme, nu am avut urechi infundate, insa am citit ca sistemul imunitar e cam la pamant in timpul sarcinii si ti se poate intampla orice, inclusiv sa ai tulburari de vedere, de aceea nici nu e recomandat sa te chinui cu schimbat pe ochelari in per asta ca cica trece dupa; asa ca nimic nu tb sa te mire...iti doresc sa inceteze cat mai curand ca nu cred ca e placut
eu am alta pb: am nasul infundat tot timpul cu secretii uscate si am si inceput sa sforai noaptea spre rusinea mea; indiferent cate picaturi imi pun, ma tine o ora-doua si apoi nimic; si bineinteles ca nasul nici gand sa curga
Ramona 27+
natydea spune:
Gabi e adevarat ca nu prea am mancat pana acum, ba din cauza greturilor, ba a arsurilor dar cu toate astea tot am luat 4 kg pana acum. Mama mea a luat la prima sarcina 9 kg pe care a dus-o pana la 7 luni si cu mine 10 kg si m-a nascut la 8 luni. Dr. radea de ea si ii spunea ca poate la urmatorul il face la lunile toate
. Se pare ca pana acum e fierul rau si de asta nu se pune prea mult pe mine, dar totusi in comparatie cu celelalte poze (nunta, botez) m-am mai implinit. Sotul e cel mai fericit ca am si eu acum si de aia, si de aia...
Tangerine, nasul infundat il am si eu dar am inteles ca in sarcina se intampla frecvent lucrul acesta. Iar despre haine eu de abia astept sa le pot purta pe cele de gravida.
Va pup pe toate si va urez o seara placuta!
Am fugit acasa ca s-a intunecat asa de rau ca nu mai vad tastele.
Dea
Meme1 spune:
Tangerine, legat de vedere, eu deja port ochelari. Si mai trebuie sa merg si la optician pt test ca sa pot sa imi iau permisul provizoriu de condus. Asa ca e posibil sa nu vad literele la test. Zic eu ca mi-a mai slabit un pic vederea, dar am citit ca poate fi de la sarcina, asa ca nu imi fac prea mari probleme. Sper sa stie si doctorul oftalmolog si sa nu imi faca fitze cand o sa trebuiasca sa semneze formularul pt aplicatia pt permis.
Am luat scrisoare de la medicul de familie ca sunt apta sa zbor, nu de alta dar sper sa nu am probleme cu compania aeriana din cauza sarcinii, anumite companii nu prea isi mai asuma riscuri la sarcini mai mari de 28-32 saptamani. Speram oricum sa nu fie probleme, mai ales ca sunt zboruri medii ca durata.
Legat de kg, ma panicasem cand am fost la ultima vizita la doctorita dar mi-a zis ca daca mananc bine, atunci nu are rost sa imi fac griji, ca am tot timpul sa acumulez cele 10-12 kg prognozate in medie. La mine insa e burta mare. Mi-au scazut grasimile din alte parti si a crescut burta. Ce ma surprinde este ca ma cantaresc seara inainte de culcare si am de exemplu 67 kg si cand ma trezesc dimineata (dupa 2 ture de mers la baie noaptea) am numai 65 kg. Se pare ca e bebe mancacios ori au loc ceva fenomene super ciudate.
Pupici
Meme
jadi spune:
Naty, nu te grabi cu cumparatul ca iti dam noi haine ca in curind nu ne mai vin, hehe.
Eu sint chioara de la mama natura in sensul ca port mult la ochelari dar oftalmoloaga mi-a recomandat sa nu ii schimb pina dupa alaptare... numai dupa aceasta perioada vederea revine sau nu la ce aveam inainte de sarcina.
Jadi
24+
jadi spune:
Cine m-a injurat ca am vrut sa plec acasa si taman atunci a inceput ploaia... sint consemnata si nu plec de aici decit cu sotul... vad o foame degeaba stau pe caramelele astea.
Jadi
24+
diana_n spune:
Meme, exact la fel decurg vizitele lunare la medic aici. Plus ca eu sunt la o asociatie de 8 medici, adica eu nu am un medic al meu, ci trebuie sa-i vad pe toti pe parcursul sarcinii pe principiul ca nu se stie cine va fi de garda cand nasc.
Dupa ce ca la fiecare vizita lunara vad alt medic, controlul inseamna o proba de urina pe care o verifica rapid cu hartiute, ma cantaresc, imi iau tensiune (toate astea le face asistenta) apoi intra medicul in cabinet si il asculta pe bebe cu aparatul Doppler. Asta-i tot !!!
Prima eco am facut-o la 10 saptamani in mod exceptional pentru ca dr. nu i-a prins inimioara cu aparatul Doppler si m-a vazut agitata si gata sa plang, apoi a fost una programata la 22 de saptamani. La ecografii am primit cateva poze si atat, alta ecografie nu se mai face . La prima eco am aflat ca bebe avea 3,5cm si la a 2-a ca totul e ok. Nimic altceva :greutate, inaltime, ce sa zic de IR-urile de care vorbiti voi si n-am idee ce ar putea fi. Desi dureaza mult si-l masoara pe toate partile nu ti se da nici o informatie, decat daca sunt probleme.In timpul ecografiei ti se spune ce face bebe, unde e capul pozitionat, ti se arata toate organele, poti pune ce intrebari vrei, dar nu ti se dau valorile masuratorilor.
Iar varsa lui bebe o calculeaza cu un fel de rotita de carton in functie de ultima menstruatie, deci la fiecare control trec in fisa data de 5 octombrie 2005.
Am pus cateva intrebari pe forumul fetelor din America si am aflat ca e ceva normal, asa ca m-am linistit.
Diana
25sapt+
Ioana75 spune:
diana, si la noi tot rotita aia de carton o folosesc doctorii ca sa calculeze DPN
. Insa unii doctori modifica DPN in functie de dimensiunile lui bb (dr mea nu face asa, dar au povestit alte fete). Asta ca sa nu te miri de ce se schimba DPN la unele gravidute
.
Ioana
mary ilie spune:
fetelor, ce-i cu ploaia asta? OFFF, geamurile mele....asta e! Eu nu ma mai incumet sa le mai sterg, au intrat si astea tot in grija sotului!
O sa-mi fac si eu poze noi cu burtica, sa ma laud si eu!!!!
cge spune:
Gabi, ce mai face Mihnea ?
O sa ii prinda bine soarele si apa marii, asa ne-au zis si noua doctorii.
Unde plecati pana la urma ?
Distractie placuta si vreme frumoasa!
Si mie imi calculeaza doctorita DPN 2 octombrie tot dupa rotita ![]()
Cristina
andreeeea spune:
Buna, fetelor! Am intrat sa va salut (sa nu ma uitati de tot, caci nu reusesc sa scriu prea des) si sa va spun ca si eu am contractii mai ales atunci cand stau intinsa. Pai legatura cu odihna care mai e? Dar se pare ca sunt normale contracatiile astea nedureroase. Ingrijorator pt mine e momentul in care imi par prea dese, desi n-au fost mai mult de 6 intr-o zi (chiar ziele intregi fara..)
O seara frumoasa, si abia astept sa vad ce subiecte de discutii mai incepeti pana maine, caci despre kg..eu nu prea am cu ce ma lauda (5 kg la 24 sapt). Iar cu mancarea....

HAIDETI ACASA, LA MASA!
O seara frumoasa si savuroasa!
Andreea