Mamici de mai-iunie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Cornelia, pana saptamana trecuta si programul nostru de noapte arata cam la fel. Pitica se culca pe la 11, se scula la 3 si 6 (sau, daca aveam ghinion, la 3, 5, 7), dimineata aveam program de distractie vreo ora jumate si fix cand adormea ea se trezea Miruna, care-si schimbase bunele obiceiuri si facea ochi la 7 jumate.
De vineri insa Miruna e plecata in vacanta cu bunicii, asa ca pe Irinuca am mutat-o in camera sora-sii si programul arata mult mai bine: ne culcam la 9, maxim 10, prima sculare e la 3 sau chiar la 4, apoi la 7-8. Ba mi s-a intamplat sa doarma si cate 8 ore neintrerupt, de la 9 la 5 dimineata.

Schimbarea se datoreaza mai multor chestii care s-au intamplat concomitent: si-a scos singura o masa, in camera Mirunei e intuneric bezna intrucat avem jaluzele exterioare, deci nu se mai trezeste cum rasare soarele, nu ne mai aude pe noi foindu-ne si nici noi pe ea, si asta conteaza enorm (o stiu din experienta anterioara). De altfel, istoria se repeta exact ca la Miruna, si pe ea tot la o luna am mutat-o in alta camera, si rezultatul a fost acelasi. Sa vedem cum o sa procedam cand se va intoarce Miruna...

Acuma, spre deosebire de voi, noi facem intotdeauna baita intai Irinei, desi asta inseamna ca stam toti 4 claie peste gramada in baia destul de mica, plus ca Miruna se balaceste in cadita piticei, bea apa cu sapun de acolo si se flescaie toata etc...
In general reusim sa le imbaiem pe amandoua pana in 10, astfel incat la 10:30 Miruna doarme iar pe Irina o mai gadilam in fund maxim o ora. Dupa ce adorm gazele noi mai frecam niste menta pe la televizor, mancam inghetata, ne dusam, alea-alea... Din nefericire, nu ne culcam niciodata inainte de miezul noptii, de obicei chiar pe la 1, desi suntem amandoi franti.

Inca o chestie diferita: eu nu o schimb niciodata pe Irina in toiul noptii (doar daca face kk sau se uda, ceea ce nu a fost cazul). Nici pe Miruna n-am schimbat-o decat la nevoie, pe ea o dadeam seara cu crema cu oxid de zinc, Irinei nici atata nu-i fac si nu mi s-a iritat deloc. In plus, nu-i vorbesc, nu aprind lumina, papam maxim 10 min, ragaim ultra-rapid si inapoi la nani. De altfel ea motaie in continuu, si principalul motiv pentru care masa dureaza atat de putin este pentru ca dumneai adoarme bustean imediat ce a umplut cat de cat stomacul.

Gabitza, vezi daca nu cumva ii vine lapticul cam repede piticului, poate asta il supara. Colicii (sau, ma rog, ceea ce se cheama la noi colici, adica durerile abdominale) ar trebui sa apara la 20-30 de minute dupa masa, nu imediat ce se apuca sa suga. E posibil insa sa inghita mult aer si atunci e bine sa faci pauza si sa-l "aerisesti". Eu pe Irina o ragai de 2-3 ori in timpul mesei (ma refer la mesele normale, nu la gustarile de noaptea) si cateodata tot mai ramane aer, face scandal si mai tragem o tura de ragaiala.
La noi principala sursa a neplacerilor si crizelor de plans au fost gazele din burtica. Cu un ragait am rezolvat situatia de cele mai multe ori.
Sab Simplex-ul dizolva spuma pe care o face lapticul in stomac si ajuta la eliminarea gazelor, dar efectul este complet doar daca ii administrezi picaturile inainte de masa.

Beatrice, aici se gasesc vreo cateva feluri de ceai instant pentru bebelusi (inclusiv de la Milupa sau Humana), majoritatea sunt recomandate din prima sau a doua saptamana de viata si toate contin zahar. Ca sa nu mai spun ca in maternitate li se da bebeilor glucoza ca si completare in primele zile. Mie pediatra mi-a recomandat juma' de lingurita de zahar la 100ml de ceai, insa eu m-am puturosit si ii dau ceai instant de la Humana, care e gata indulcit.

Treaba cu doi pampersi unul peste altul e folosita frecvent cand se banuieste o posibila luxatie de sold, iar semne precum pliurile asimetrice nu apar intotdeauna. De altfel, nici ortopezii nu-si dau intotdeauna seama de la inceput daca e luxatie, se poate intampla sa nu se vada nimic pana dupa 6 luni, de-aia e nevoie de radiografie.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Felicitari crissy!
Sa va traiasca micutzul Theo si sa fie sanatos!

Mygirl, si eu ii dau debridat de 2 ori pe zi 2,5 ml. Ideea este sa ii dai in fiecare zi , de doua ori pe zi, nu numai atunci cand o doare burtica, asta ca sa aiba efect indelungat. Eu ii mai dau si Sab Simplex, de 3 ori pe zi cate 15 pic pt ca ajuta la eliminarea gazelor iar Debridatul la digestie si este ok. Din pacate Debridatul il prepari pe tot odata si dupa o luna , daca mai ai nevoie, il inlocuiesti.

Cornelia, chiar ca esti o eroina!
Mariuca mea se trezea de 3 ori pe noapte sa manace dar acum a sarit si ea peste o masa noaptea ...cred ca pt ca a mai crescut un pic....sper sa ajunga sa nu se mai trezeasca deloc noaptea...Eu ii dau noaptea papa numai daca plange de foame, altfel nu , ca nu vreau sa se obisnuiasca asa.

Ref la displazia de sold, mie pediatra mi-a spus ca pe fetite ar fi bine sa le vada un ortoped cam pe la 3 luni, asta asa, just in case.

Tzumpiloi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

gabitzam asa am patit eu toata saptamina trecuta si continua, eu am chemat doctotul acasa, mi-a zis ca sunt colici si mi-a dat Debridat. eu inainte ii dadeam de 3 ori pe zi 15 picaturi de SAB.
acum mi-a zis sa-i dau de 3 ori Debridat si de 3 ori SAB, la o masa unul si pe urma schimbi. am incercat Gripe, degeaba, doctorul mi-a zis ca este mai mult ptr. gazele de la stomac.si eu mai beau si ceai de anason cu chimen, am senzatia ca il linisteset si chestia asta si in ziua in care nu beau este mai agitat de la colici. lui ii dau sa bea Baby Calm -100ml, indulcit 5%.

Mygirl, o doza mai mica de debridat nu se poate, vezi ca sticla are un semn, pui apa plata, sau apa fiarta si racita pina la acel semn, dupa care agiti sticla aia de o ia dracii, vezi ca dopul are si masuri.
eu am observat ca debridatul este mai puternic si are efect. a ajuns sa doarma ziua cite 2 ore (atunci cind mergem in parc - de aia ma duc de 2 ori pe zi in parc, dimineata si seara) si 2 ore noaptea, tot e bine! sunt ca o zombi de somn, si daca nu sunt colici, este constipat si nu poate sa faca kk si trebuie baita calda sau termometru.nu stiu cine zicea sa le dati inainte de masa- super sfat-- eu am incercat, este mult mai bine, si eu acum numai inainte de masa i le dau.
Fran, Ruxel si eu vin in parcul circului, dupa cum vedeti de 2 ori pe zi, dim intre 9.30-11.30-12.00 si seara intre 7.00-8.00-8.30. de obicei fac 2-3 ture de parc, ca de stat pe banca, ......
simbata si duminica merg in Herastrau unde este superrrrrrrrr.

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fetele ca sa nu aruncati Debridatul uitati cum am facut eu: prima sticla am aruncat-o evident, dar am pastrat recipientul si cand am cumparat al doilea Debridat l-am impartit jumi juma in cele doua sticle. Si am pus doar jumatate din catitate de apa si asfel am preparat doar jumatate din cantitate. Nu stiu daca am fost coerenta mi-a scazut febra dar neuronul nu s-a intors inca...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns red rose spune:

Buna tuturor mamicilor si burticilor care au mai ramas.
Am mai inceput si noi sa scriem dupa ce am trecut perioada critica de o luna. Nu stiu daca a sesizat cineva dar bebelusha mea a avut cea mai mica greutate la nastere dintre toti bb-ii de pe forum, exceptand-o pe Lazy. A avut doar 2350g si a scazut pana la 2270g. Nu pot sa va spun cat de disperata am fost cand o vedeam asa mica. I-au dat din prima zi un lapte special, PreNAN cu PUFA pe care abia l-am gasit pe piata, doar la comanda mi-l aduce o firma.
Acum cand scriu, Mara s-a facut fetita mare. Are 3400g dupa o luna. Este inca mica dar eu sunt multumita de progres.
Este foarte cuminte, plange (de fapt un fel de scancete) doar cand e foame sau trebuie schimbata.
Probleme totusi avem cu sughitul, sughite foarte des si nu i-l pot opri nici cu suc de lamaie. Voi cum reusiti sa opriti sughitul? Are cineva vreun leac? Si o alta problema ar fi cu scunul care este rar, chiar si la doua zile si se chinuie saracuta... I-am dat ceai de musetel dar vad ca nimic... Apropo... Cat ceai trebuie sa bea un bebelus la 5 saptamani?
Stie cineva ce inseamna daca scaunul are culoare verzuie? Ma refer la bb-ii alimentati artificial. Poate sa fie de la lapte?
Va imbratisam pe toate.
Red rose si Mara Ioana

Cateva poze cu mara:
http://community.webshots.com/user/redrosemara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

luluku, stiu ce spui ... si mie imi este din ce in ce mai frica cu cat trece timpul.
in plus, imi doream f f tare ca bb sa se nasca in gemeni, la fel ca mine. desi nu prea cred eu in zodii, trebuie sa recunosc ca acestea nu sunt prea departe de adevar. si eu sunt nascuta tot in anul cocosului in zodiacul chinezesc si imi suradea la maxim ideea sa cresc un gaga elly in miniatura. si sa nu se supere mamicile din rac pe mine, dar eu una am avut numai experiente nefericite cu nativii acestei zodii fie ca au fost iubiti, colegi, prieteni; si cunostintele mele la fel. cei drept e vorba de barbatii din rac, fete chiar nu stiu daca cunosc sau cum m-as intelege cu ele sau ce fel de caracter au. desi, in general eu ma intelg bine cu toata lumea.

nu stiu daca a contribuit si asta la depresia in care am cazut de vreo 2 zile. nu imi vine sa fac altceva decat sa plang (ceea ce si fac de ieri dimineata, de fapt)sa imi imaginez si sa imi reprosez tot felul de lucruri. nu mai suport pe nimeni, nici macar pe mine

se pare ca depresia post natala la mine se manifesta inainte

crissi in primul rand felicitari! sa-ti traiasca bb-ul sa fie sanatos si mancacios. in al doilea rand, tu stiai ca epidurala se face la dilatatie 4. trebuia sa insisti. se pare ca nenea dr a vrut sa nasti cat mai natural cu putinta. si mie doctora mi-a spus la un moment dat ca poate nu o sa am nevoie de epidurala, ca poate nasc usor si fara dureri. si mi s-a parut ca parerea ei ar fi sa incerc fara. dar eu am de gand sa mor pe felia mea.
important este ca tu si bb acum sunteti bine.

micky, multumesc mult. eu sper din suflet sa nu fie nevoie. si acum daca gaga tot a stat atat, sa mai stea pana vine tanti doctora noastra. tare mi-e frica sa nasc cu alt medic. si da, stiu de medicul despre care vorbesti. am tot citit pe aici despre el. este unul dintre subiectele fierbinti ale forumului. si ca sa-ti spun sincer, daca doctora nu era prietena de familie cu parintii sotului meu si nu aveam atata incredre in ea, el ar fi fost pe listuta mea de 3, 4 medici pe care i-as fi ales sa nasc cu ei. si daca ma apuca si nu dau de dr zguri, de care vad ca nu a auzit nimeni, o sa tip cat ma tin plamanii dupa el

cornelia, merci de incurajari, avem nevoie

elly & bb +40 fara 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Chiar, fetele, stie cineva ceva de crissu?! ca parca zicea ieri ca merge la spital sa incerce o nastere indusa....oare o fi nascut?!

Eu am cazut intr-o stare de resemnare....pe bune daca mai imi inchipui ca as putea sa nasc zilele astea.....cred ca daca mi s-ar rupe apa sau ar incepe contractiile eu as fi prima luata prin surprindere, desi numai de surpriza nu mai poate fi vorba tinand cont ca maine intru in 42 de saptamani .

Am fost mai devreme la banca sa-mi rezolv niste maruntisuri (ca m-am gandit eu ca daca o fi sa nasc nu o sa mai ajung prea repede pe acolo) si ma intreaba (de dragul conversatiei presupun) una din tipele din banca cat mai am pana nasc...la care eu nonsalanta ii raspund ca am depasit deja c-o saptaman termenul. S-a cam inverzit la fata, nu stiu de ce....i-o fi fost teama sa nu m-apuce cumva nascutul pe-acolo...habar n-am....cert e ca i-a pierit orice chef de alte discutii!

Ca sa nu mai zic de prieteni si rude, care au inceput sa sune ca la gara....ba chiar sa ma si ia la rost ca vezi doamne am nascut si nu i-am anuntat si pe ei! La Malina am depasit doar cu 5 zile termenul, acum vad ca am deja 7 si se tot aduna.

Mickyyy (41 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Luluku, iti tinem pumnii si tie!

Roisin, multumesc. O sa incercam si noi sa ne organizam mai bine. Am nevoie de odihna si ceva tmp pt. mine, ca mi-e rusine de ce vad in oglinda . Camera copiilor reprezinta si pt. mine o mare problema. Sa inteleg ca nici voi nu aveti disponibile doua camere pt. ele? Mi-am facut o groaza de planuri, cum ca dupa ce doarme Stefan toata noaptea, il mut la Maria. Dar nu stiu cand o sa se intample minunea si nu stiu cum o sa procedez. In max. doua luni trebuie sa ii schimb patutul lui Stefan (e. f.f mic) si vroiam sa ii iau Mariei pat obisnuit, ca sa il pot trece pe el in patutul ei (ca alt patut nu mai cumparam). Dar deja imi imaginez scene de cosmar, cum se trezeste Maria noaptea si cine stie ce ii trece prin cap sa ii faca. Si tare nu as avrea sa dormim cu Stefan pana la un an.

Red Rose, pai a luat f. bine in greutate! Lasa ca va faceti voi mari!

In privinta culorii, este f. normal, mai ales ca spui ca face rar. SI kk lui Stefan e verde, daca a trecut o zi fara sa faca. Chiar ma distreaza, se intampla sa fie in degrade: incepe cu un verde mai inchis, continua cu mustar, portocaliu, galben.

Elly_b, fetitele din rac sunt minunate . Dar, din cate stiu maine e ultima zi din gemeni .

Mickyyy, imi imaginez cum e, pe mine ma sunau cunostintele si cu doua luni inainte sa ma intrebe daca nu am nascut. Probabil, burta mea ii deruta .

Va pup,
Cornelia. mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Tzumpiloi, ziceai ceva ca trebuie sa nu-i dea lapte de la sanul care a facut mastita?... Pai aici te contrazic, este foarte indicat sa-i dai de la cel bolnav pentru ca numai asa iti desfunda canalele, nicidecum sa-l arunci... Plus ca antibioticele nu afecteaza cu nimic calitatea laptelui. Eu am trecut prin asta si stiu mai bine! Aveam febra 38.8 si era sa fac 40 daca nu ma duceam la sfatului unei prietene repede la doctor. Si el mi-a zis de treaba cu suptul la sanul bolnav... Si dupa o zi a mers perfect! Mi-a scazut febra bine de tot si bebe nu a avut nimic... Era doar fericit ca se saturase...
Fetelor voi beti cafea? Ca eu beau vre-o 2 cani si bebe nu este agitat... Doarme dus... Plus ca beau multe, multe lichide...

Mami de Alex mancacios

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

red rose, pentru sughit m-au sfatuit la maternitate sa o pun la san chiar pentru cateva minute, ca ii trece si asa am facut, pana acum reuseste figura de fiecare data; e posibil sa sughite din cauza aerului inghitit in timp ce mananca. o alta idee e sa o lasi sa faca 1-2 pauze in timp ce mananca, timp in care incerci sa o faci sa ragaie. bursuca mea s-a nascut la 2.740, a pierdut 200 g in primele 2 zile dupa care a ajuns la 3.960 la o luna (acum nu stiu cat are, ca nu am cantarit-o). dar in prima luna am stimulat-o in timp ce manca, nu o lasam sa adoarma! acum am lasat-o mai moale. nu ii dau ceai, ci apa plata de sursa, de care nu se lipeste, cum da de ea, cum face botic.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput