Mamici de mai-iunie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

mygirl, debridatul de aici e valabil tot asa, o luna, dar mi-au zis ca nu isi face efect imediat, ci dupa cateva zile, si trebuie sa i-l dau in functie de greutate, are inauntru o doza gradata de la 1 la 10 care corespunde la cate kg are bebelusul; mi-au spus sa-i dau de 3-4 ori pe zi , la un sfert de ora inainte de masa. Apropo de colici, eu am observat ca pentru bursuca mea excesul de cruditati la mine provoaca colicei la ea; am scos si laptele din alimentatia mea, mananc doar produse lactate (branza, smantana) si se pare ca a rarit crizele de cateva zile. Am inteles ca la biberon au mai putini colicei.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Beatriced, sigur ca este indicat sa-i dai in primul rand de la sanul bolnav. Spuneam sa nu ii dai lui bebe sa alapteze ( de la nici un san) daca ai febra mai mare de 37,5. Si eu am avut mastita si toate indicatiile pe care le-am scris le am de la medicul meu.
Dupa ce iei 1-2 algocalmine si scade febra sub 37,5 ii poti da suga. Trebuie sa iti iei temperatura inainte de a-l alapta pe preioada cat ai probleme cu sanul .

tzumpiloi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Cornelia, bag sama ca avem probleme similare...
Si noi aveam exact aceleasi planuri, sa le culcam pe motate impreuna dar numai atunci cand asta mica va dormi toata noaptea. Acuma, problema devine circulara, Irina vad ca doarme cel mai bine la Miruna in camera, dar pentru ca nu doarme inca suficient de bine, va trebui sa o mutam in alta parte, deci ma astept sa se dea iar peste cap cu somnul.
La noi ar mai exista varianta sufragerie, dar acolo e prea multa lumina si asta inseamna iar sculat la 6. Pana la urma singura posibilitate e tot la noi in camera, sa speram ca ne vom obisnui asa.

Cu patuturile stam cam la fel, cand se va intoarce Miruna din vacanta intentionez sa o mutam in pat normal (i-am si luat o bariera d-aia speciala in acest sens, pe care ne-am chinuit sa o modificam), pe urma va trebui sa mai asteptam cateva saptamani pentru a o muta pe Irina in patul Mirunei (ca cica nu e bine sa vada copilu' ca fratele mai mic ii fura patul imediat), si apoi sa returnam patutul in care sta acum Irina, si care e imprumutat.
Cand va fi sa doarma impreuna in camera, o s-o pun pe Irina direct la nivelul de jos al patului, altfel risc sa-i bage sor-sa grisine pe gat sau vreo perna pe moaca, mai ales ca va fi libera sa se dea jos din patul mare. Asta e alta problema, sa vezi distractie cu somnul de pranz, daca nu va fi suficient de obosita o s-o ia la plimbare, ca n-o mai retine nimic. Pffff, grea treaba!

Cat despre organizare... la noi lipseste cu desavarsire, singura chestie la care am incercat sa nu renunt a fost programul Mirunei, mai ales cel de seara... asta mica inca nu are un program stabil, desi incepe sa se contureze ceva, mai ales in a doua parte a zilei. In restul timpului mananca si doarme dupa cum are ea chef, ba sunt zile cand constat ca n-am facut nimic altceva decat s-o gadil pe dumneai: mancat cate juma' de ora, ragait, sughitat, mieunat, iar ragait, iar mieunat, motaie douaj' de minute si iar se scoala sughitand, si tot asa...

Eu tin pumnii ultimelor burtoase de pe listuta, nu va mai faceti probleme ca o sa treaca ultra-rapid faza cu nasterea si veti incepe un nivel cu totul nou al jocului.
Acum realizez ca parca mi-a spalat Dumnezeu creierul, imi amintesc ce probleme aveam cand eram gravidoasa, dar nu reusesc deloc sa mai intru in pielea mea de atunci, parca mi s-a intamplat in alta viata. Si asa am patit la ambele fete... de altfel, pana acum totul pare tras la indigou, inclusiv piticele seamana mult intre ele, au pana si aceleasi preferinte in materie de jucarii.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna
Fac si eu galerie pentru fetele care au mai ramas sa aibe nastere usoara. Eu promit ca dupa ce ne mutam la bebici am sa va povestesc cum au stat treburile cu nasterea lui Maruta.
Eu deja ma simt un alt om am pus copilul in patut si am tras si eu un somn de o ora parca am dormit o zi intreaga si mi-am propus ca lucru asta sa se mai repede si maine si poate in fiecare zi ca indiferent cata treaba am daca nu am energie pentru ea sunt un om mort.
Problema sughitului este si la noi , apare pentru ca Maruta este tare hapsana la mancare cand vede sanul suge parca i l-ar lua careva.

va pupam dulce
Marilena si Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Gusta, din partea mea poti povesti oricand! Oricum eu nu cred sa mai nasc luna asta

Mickyyy (41 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amutza spune:

Hello fetelor!

Mickyyy mai sunt si eu pe aici. Si am depasit si eu termenul cu 4 zile si bb meu nu da nici un semn ca ar vrea sa iasa si pe mine deja ma suna prietenii sa vada daca nu am nascut. Si cand colo eu umblu prin oras, ba la un suc etc. Si pe mine m-au intrebat daca nu am gemeni la ce burta am. Am frecat si covoare, am facut si ca poate, poate si tot nimic asa ca o sa vedem miercuri acum poate ne interneaza dupa cum a zis dr.
Va salutam ca ne scoate tata la plimbare ca poate nasc cum tot imi spune el.

Amutza + bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cornelia mie mi-e rusine sa zic ce program am cu copii ca nu cumva sa te intrebi de ce ma plang...Delia se trezeste dimineata pe la 7-8 papa,apoi la 10 iar papa,apoi dai cu stransul prin casa pregatit gentuta pentru parc si afara...La 13 iar papa si acum cum mi-o fi norocu, doarme sau nu.DAca doarme mai strang ,spal ,calc,fac mancare, daca nu stau cu ea si ma umplu incet,incet de nervi.LA 16 iar papa si la fel,apoi mai papa la 7 si asteapta baia pe la 9.In sfarsit dupa baie si masaj la 10 doarme cu burtica plina...Acuma daca doarme dupa-amiaza se mai trezeste la 2 ,daca nu pe la 4 si asa mai dorm si eu putin.Daca se trezeste la 2 mai papa odata la 5 dimineata.Oricum eu ajung in pat pe la 12 noaptea...
Din tot programul binenteles ca face parte si Bianca care desi e mare imi face mai multe probleme decat Delia...Ciriie, mormaie,comenteaza,ne ciorovaim toata ziua pana ma apuca dracii si pe un ton nu tocmai placut o pun la punct...Avem si zile bune insa acum imi scapa ...

Saptamana la noi in casa este una nu tocmai specifica unei familii normale...Luni miercuri si vineri aleg cu Bianca la inot in acelasi timp cu Delia.MArti si joi incerc sa-mi caut timp pentru mine insa sufletu' daca gasesc, doar sa cumpar la kg,sambata program de piata,seara eventual musafiri,iar duminica facut mancare pentru toata saptamana,daca-mi iese.Ultima oara am facut perisoarele cu o mana.Luam carnea in dreapta si le modelam pe masa,in stanga avand-o pe Delia...

Mygirl si eu ii dau Deliei Debridat de cand am venit acasa de la spital, cate 2ml de trei ori pe zi.Daca ii dau asa sa sti ca-mi ramane foarte putin in sticla. Eu il pun in lapte,Delia fiind rea de foame si nu sta la luat cu lingurita.Am observat ca laptele nu mai face spuma daca pun debridat...

Cu kilele cum mai stati...? Eu foarte bine, le plimb zilnic...Zilele astea m-am dus la un magazin sa-mi iau si eu un pantalon de blug.O intreb pe handicapata aia de vanzatoare care nu parea sa aiba sinapse intre neuroni daca au marimea mea .Se uita cu un siktir profund pe fata si o mutra dezaprobatoare la mine si-mi spune printre falci ca asa mari nu sunt in magazin la ea...Sa o omor nu alta...Auzi la ea...Oricum dupa ce ca sunt nervoasa cu nervii ma mai face si aia sa ma simt prost ...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

mai, io nu mai primesc musafiri. nici macar parinti, socri si alte rude. ma agita oe mine, se agita si copilul. nu mi-a venit sa cred cand am pus-o pe ema in brate la bunica ei, la strabunica ei, la nasa ei, si in 60 sec. tipa. cum am luat-o la mine in brate, intr-o sec. s-a potolit. si sa nu mai aud ca stric copilul daca il iau in brate imediat ce plange. parerea mea este ca d-aia is mama ca sa ii satisfac nevoile, iar acum daca ea are nevoie de siguranta si asta pt ea inseamna sa ma simta aproape fizic, ma cocosez, o pun pe burta, o iau iar in brate, da' io nu las copilu' sa planga. n-o fi cazul sa o tin asa toata viata.si sa nu mai aud texte de genul:"lasa-o sa planga ca isi face plamanii" ce-i aberatia asta??? mno, iar m-am enervat, dar acum suntem doar noi doua acasa si al asteptam pe tati asa ca ne-am mai linistit. suntem familie de maimute cu copilu' de gat toata ziulica.mno, si?

avem poze noi cu care noi ne laudam: http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Adina, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

loreen, ieri am deschis dulapul convinsa ca voi gasi ceva de imbracat. Aiurea! AM O SINGURA FUSTA CARE MA MAI CUPRINDE.Nici un pantalon nu trece de coapse! Rochiile nu trec de sani in jos, iar bluzele ar merge daca s-ar purta fara sa-ti bagi o mana.

adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mai devreme imi propusesem sa nu mai pierd timpul noaptea pe DC, dar nu ma pot abtine .

Roisin, chiar sunt curioasa cum se comporta Miruna in patul obisnuit. Nici eu nu stiu cum o sa o conving sa ramana in el.

Loreen, pai eu va apreciez pe voi, care nu aveti ajutoare din afara, ca eu ziua nu imi permit sa ma plang, pentru ca ma ajuta mama.

Nu vreau sa va descurajez, dar la noi nu a avut efect nici debridatul. Durerile de burtica au ramas, dar se rezolvase problema constipatiei. Din fericire, Stefan e un pic mai bine acum si sper ca dupa doua luni sa nu mia avem probleme.

Adina, si eu sunt maimuta mama. Si mi s-au lungit si mainile .

Fetelor, maine nu o sa am calculator. Pupici burticilor! Poate va gasesc cu bebelusii in brate miercuri. Si in legatura cu ce zicea Roisin, la prima nastere, medicul meu, dupa ce mi-a scos firele si mi-a dat drumul acasa mi-a zis: "gata, ce a fost mai usor a trecut!".

Pupici!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput