Mamici de mai-iunie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 8
Mickyyy spune:
Neata mamiciutze, ca burticute in afara de mine si Elly nu prea cred ca mai sunt prin zona!
Elly, daca cumva te-apuca nascutul in aceasi zi cu mine, vorbim cu medicul meu daca vrei, chiar daca au fost si pareri contra pe-aici pe forum, eu ti-l recomand cu cea mai mare incredere. despre doctorul la care te-a trimis pe tine din pacate nu stiu nimic, oricum la Municipal sunt doctori buni in general.
Speranta, felicitari, sa-ti traiasca fetita!
Hai ca incet incet toate mamicile care urmau sa nasca in urma mea deja isi tin puiutii in brate, eu cred ca o sa o mai tin, macar pana la gradinita, ce ziceti, nu-i o idee buna?! Scap si de alaptat, scap si de colici, scap si de primii dintisori, deja o sa vorbeasca, o sa mearga si-n picioare....maaamaaa de cate griji o sa scap
!!
Mickyyy
(41 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Androix spune:
Salutare!
Speranta felicitari, sa-ti traiasca fetita! Refacere rapida! 

Fetelor, am facut ieri o prostie cat mine de mare: m-am gandit eu asa sa nu arunc laptele din biberon pe care l-am muls alaltaieri si i l-am dat lui Filip ieri la masa de 4 urmand ca eu sa ma mulg iar, ca doar descoperisem secretul 
De unde...? N-am mai putut scoate o picatura de lapte cu tot masajul meu si deja la patru jumate aveam temperatura 38.6 Am intrat repede sa citesc articolul despre mastita scris de Beatrice, btw multumesc mult ca mi-a lamurit multe lucruri, si am inceput sa iau ampicilina. Nu va spun ca sotul meu nu putea lua antibiotic ca cica nu se mai da fara reteta
Pana la urma s-a tiganit cu o farmacista si i-a dat. Pe la 11 aveam febra 39.5 si gheata pe frunte si sosetele cu otet nu avusesera nici un succes. Iar la farmacie, mi-a luat supozitor paracetamol dar farmacista i-a sugerat sa incercam intai cu o fiola de algocalmin. Mi-a scazut ferbra cu un grad intr-o jumatate de ora iar peste noapte am inceput sa ma simt mai bine, slava cerului. Acum am in continuare 37.6 si ma tot masor in caz ca creste sa iau iar algocalmin.
Am uitat sa va zic ca aseara sotul meu a facut vrand nevrand o mare doza de anticorpi. Nu prea i-a placut laptele de mama a stat sa verse din clipa in clipa, el nici cand a fost mic nu a vrut sa suga, dar mi-a desfundat canalul buclucas. Cred ca-l mai pun sa ia o doza in seara asta caci durerea n-a disparut de tot.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
gusta spune:
Buna si felicitari lui speranta nu moare
Gabitza aceeasi problema o am si eu cu Maruta dar trebuie sa fii calma , ei se enerveaza ca nu au o pozitie buna la supt si poate flacaul tau s-a invatat ca din biberon curge mai usor fara sa se chinuie
.
Fetelor cum faceti cu somnul ca eu cred ca am sa devin curand un robotel .
marilena si maruta
beatriced spune:
Felicitari Speranta pentru bebe si sa ai un bebe mancacios si sanatos!
Imi pare rau Androix ca a trebuit sa treci si tu prin nebunia asta cu mastita. Este a naibii de naspa... Ai grija in schimb sa nu-ti reapara! Mulge-te cat poti de mult, pune-l la san chiar si din 30 in 30 minute si o sa se desfunde toate canalele... Trebuie in mod normal sa ajungi la 35.5 s-au chiar 36 ca sa fie normala. Dar nu 37 cu...
Multa sanatate si tine-ma la curent!
Pupici
Mami de
Alex mancacios
beatrice
tzumpiloi spune:
Buna dimineatza spre pranz,
Felicitari noilor mamicutze si nastere usoara burticoaselor care urmeaza sa nasca in curand!
Corni , pentru stimularea lactatiei eu beau ceai de fenicul, chimen si anason, cel putin 2 litri pe zi iar cand nu beau o zi se vede.
Nu este rau ca ii dai formula , ca si completare...ideea este sa nu renunti de tot la alaptat.
Eu lui bebe ii dau ceai Babycalm sau Baby Drink dar nu prea bea decat atunci cand este f cald , cam 10-20 ml. Ii place la nebunie lapticul !
In ce priveste scutecele noi am folosit Pampers 2, Happy iar acum am luat Pampers 3. La papmers 2 se mai intampla sa curga pe langa , ori pe sus, ori pe la picioruse. Happy au fost f bune, nu s-a udat bebe in ele, nu s-a iritat, absorb bine insa sunt cam groase ( au mult material) si pe caldurile astea...Acum am luat Pampers 3 ca nu prea mai avem loc in nr.2.
Poze cu bebica mea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinan2002/my_photos
Corni,intr-o poza este si caruciorul de care iti vorbeam...
tzumpiloi si Mariuca (06.05.2005)
tzumpiloi spune:
Androix,cel mai bine este sa iei fiole algocalmin pentru febra iar ca sa nu se mai inflameze sanul cu probleme ia Aulin, 3 pastile/zi.
Daca ai febra peste 37 cu 5 , sa nu iti alaptezi bebelusul, lapticul respectiv il scoti cu pompa si arunci. Daca esti afebrila, inainte de a alapta sa iti pui cu 10-15 min comprese cu apa calda iar intre alaptari comprese reci ( gheata)sau foi de varza reci.
Am trecut si eu prin asta si asa mi-a trecut in 2-3 zile.
Tzumpiloi si Mariuca
Cornelia spune:
Speranta nu moare, felicitari!
Gust, nu iti mai revii asa repede cu somnul, dar usor, usor te obisnuiesti
.
Sa va spun cum arata o noapte obisnuita pt. mine:
- de la 8 la 10 program Maria: masa de seara (cam tarziu) dusulet, laptic, oala, povesti, poezii, pupic, cantecele (pe astea nu le cant eu
)
- de la 10 la 12 program Stefan: baie, masaj, laptic, plans, sterilizat biberoane, fiert apa pt. noapte
- de la 12 la 2 - program mami: "vorbit"
cu tati, televizor, stat pe DC, dus etc
-de la 2 la 3 program Stefan
- schimbat, papat, adormit
-de la 3 la 5-6 somn!!!!!
-de la 6 la 7 program Stefan
- schimbat, papat, adormit
- pe la 7.30 - 8 se trezeste Maria!!!!!!!! (pana de curand, MAria dormea pana la 9, dar si-a schimbat acest bun obicei) Gata, incepe o noua zi!
Sa stiti ca am exagerat putin, pt. ca Stefan imi mai face surperize placute si doarme pana pe la 4-5. Noaptea asta a fost una foarte buna. S-a trezit Stefan pe la 2.30 si eu m-am grabit s aii bag suzeta in gura (f. repede, sa nu o trezeasca pe Maria) si mi-am zis ca mai stau doua minute (daca ma lasa) in pat. Si m-am trezit la 4.30! Stefan se saturase de suzeta
si vroia sa pape!
Chia rvroiam s ava intreb mamici de doua ori, cum arata programul de seara la voi. Eu, oricat m-as stradui, nu reusesc sa o culc pe Maria mai devreme. Am incercat si sa ii fac baia lui Stefan inainte, dar e dezastru: Maria participa si ea (arunc atot in apa, deschide sertare, scoate hainute, varsa samponul..., se face tarziu, Stefan plange si Maria e in verva.
Fran, sa inteleg ca Stefan mananca f. bine (~ 600 ml./pe zi). De cateva zile are si el numai mese de 60-90 de ml. Cred ca a afost de vina caldura.
Posibil sa fie Similac-ul mai bun. Si Humana, am inteles ca ar fi mai bun. Acum, depinde si de copil. Maria a crescut frumos cu Milumil si a fost singurul lapte pe care l-a acceptat (e intr-adevar mai dulce). Mie toti medicii mi-au zis ca e f. bun, are si prebiotice).
Corni, uite ca m-am trezit eu sa iti dau sfaturi, cred ca poti sa mai astepti pana la suplimentare. Cred ca asta e o "hiba" a dr. Munteanu: nu insista f. mult pt. alaptat. Mie mi-a prins bine lucrul asta, ca am scapat de sentimentul de vinovatie. Dar tu, daca ai lapte, e pacat.
Androix, sanatate!
Mickyyy, elly_b, tinem pumnii!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
mygirl spune:
Cornelia, esti o eroina ca rezisti cu asa program! Eu nu pot sa ma plang, am o fetita tare cuminte, doarme de la 23 pana la 4 dimineata, si de la 5 la 7. Singura noastra problema sunt colicii de dimineata si seara, imi vine sa plang langa ea cand vad cum se chinuie saracuta. Doctora ne-a recomandat Debridat, 2,5 ml de 2 ori pe zi. A mai folosit cineva ptr bb medicamentul asta? Si cum se prepara o doza mai mica, ptr ca scrie ca solutia preparata e activa doar o luna si e ditamai sticla. Nu se poate face mai putina? dar cu ce cantitate de apa?
Poze
crissi spune:
OAU , Fetelor, mi- am mai revenit din nebunie...nu stiu daca v a anuntat cineva , dar am reusit si io sa nasc..absolut natural si fara epidurala spre disperarea mea..pe 14, la ora 6 fara 5, dimineata , THEO baietelul meu a avut la nastere apgar 9 si 4 kg fara un pik si 53 de cm.
mi se pare ca traiesc alta viatza... pe bune
adika , sint acasa de joi, de pe la 12-1, dar tot de atunci mi se pare ca n am dormit NIMIK , si ca trece timpu ca din glontz..
Crinuta, dragutzo, mii de scuze ca nu te am mai sunat , dar am fost treaza numa' la ore din astea atomice , 12 noaptea , sau 5 dimineata.. si ma gindesc ca nu esti singura acasa , c-o mai fi ceva lume pe la tine pe acasa, si n am mai sunat la orele astea..
Ce sa va zik mai intai..?? ca nasterea mi s- a parut un film HORROR??
??
Ca am fost suparata fok pe Nayel.. adevarat ca suparata cam fara motiv solid.. doar ca mi s a parut ca m a dus cu pakaliciu ' , cu epidurala aia.. adika , fusesem la control pe 9 , si mi a zis ca se poate pune si dupa dilatatie 6-7 si iote ca nu mi- a mai pus-o..
Ce sa va mai zik? ca Cristi, amaritu'
, a ramas markat pe viata , de concertu' meu , mai life si mai adevarat ca al lui pavarotti?? a stat la 2- 3 metrii de mine , dupa paravanu ala din sala de nasteri , ptr. cele care stiu cum arata sala de la cfr 2, si mi a spus ca in afara de " auu, ma doare" SI " IA MANA ca te sparg" , n a auzit nimik altceva , adika la cuvinte ma refer... ca in rest icnete, racnete , cit cuprinde..
Precum ii spuneam si lui Crinuta , mi se pare ca am nascut ca pisicile maidaneze , doar ca alea nasc usor...
Lui Nayel , n am sa i reprosez absolut NIMIK , profesional vorbind.. adika am o cusatura perfect artistica , nu se vede nimik , nu se simte nimik , cu toate ca e f. mare , adika cam cit un deget de lunga
Faza marfa e ca mi a fost f. rau dupa nastere , dat fiind faptu ca toata saptamina nu mincasem decit cite un mar, o capsuna , o banana, pe zi, de frika sa nu ma sparcai pe mine pe masa de nasteri
Mare greseala , ca iote , dupa nastere m au adunat de pe jos de 3 ori, iar in ziua cu nasterea n am putut sa ma ridic decit cu ajutoare , de obicei veneau 2 asistente , si ma duceau las pipi.. iar in salon am ajuns pe carucior , ca aia handicapatzii..
Sa va zik de Theo??![]()
![]()
... M a speriat rau la inceput , ptr. ca il auzisem pe Nayel , cind a spus speriat spre moasa ( super moasa am avut apropos, Mariana Budu) " E MARE RAU" si " ce facem" nu stiu la ce se referea cind a intrebat ce facem .. faza e ca intradevar Theo a avut dubla circulara de cordon , este super capatzinos si a avut 4 kg fara 90 de grame ..si 53 de cm.
Si de speriat m am speriat ca atunci cind au reusit sa l scoata , avea talpile vinete si fata colorata aiurea , a luat 9 la apgar , iar cind mi l au adus la salon , mi se parea ca facuse razboiu'... adika avea o zgarietura mare in cap, o urechiusha invinetzita si zgarieturi pe fata ...mi a explicaT Nayel ca era cit p aci sa nu fie in stare sa l scoata si ca a cam facut razboiu , intradevar , ca l au lovit cind l au scos.. eee a trecut , acum , la 6 zile dupa nastere nu mai are nimik... e PERFECT
si mi se pare super frumos..
Crinuta, am umblat de nebuna sa cumpar pompa de muls , tzite de silicon si alte inventii dat fiind faptu ca theo musca precum un catzleus.. si m a facut varza la sani..
Nu credeam ca e atita nasolie cu alaptatu'.. si nici nu credeam ca imi vor trebui atitea lucruri ca sa alaptez, pompe de muls, tzite de cauciuk, tampoane speciale.. creme de sani.. bla , bla.. Ma duk la control pe 25, sau 26, duminika , nu stiu exact cind pika, ca are tura , n are fire de scos , o sa i spun ca mi a trecut supararea pe el.. poate l si pup , sa vad, ![]()
cu toate ca dupa nastere imi venea sa i sparg moaka..
Va mai scriu fetelor cind prind ceva timp liber.. noroc cu cristi ca ma ajuta mult, pacat ca n are si el o pereche de tzite.. ca ma scoteam ![]()
![]()
![]()
dat fiind faptu ca sint ca si pikata din cer .. dati mi si mie amanunte , a nascut Mickyyy?? ce mai faceti restul care mai aveti burtici???
PUPICI MULTI
crissi
Luluku spune:
Fetelor, nu stiou despre restul burticilor...dar eu nu mai rezist...imi vine sa imi iau campii...mai rau am prins frica sa nasc.... ce ma fac?
Deja sotul incepe sa ma banuiasca ca nu mai vreau sa nasc....mda, de parca ar depinde de mine...si zau nu mai vreau sa imi fie asa greu sa ma misc, dar mi-e si groaza de ce ma asteapta.
Acuma ca am cumparat tot, mai am sa imi fac bagajul de spital./..si ma tot apuc de el si nu il mai termin.....
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005