Mamici de mai-iunie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Fetelor, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o probleme: bebeii vostri poarta 1 pampers sau 2? Doctorita noastra ne-a spus sa purtam 2 preventiv dar nu stiu daca e bine si nici nu stiu daca e bine sa il las pe David doar cu 1. Si, daca il las doar cu 1 pampers oare trebuie sa merg la medicul ortoped cu el ca sa isi dea parerea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Margott, de ce sa poarte 2 pampers?? E prima data cind aud de chestia asta.
E suspect de ceva de trebuie sa vezi ortopedul?

In weekendul asta am inaugurat si noi carutul, am iesit in Herastrau si simbata si duminica. A dormit Andrei ca un puisor. Poze aici.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Lavi02,
Merci mult pentru sfaturi, chiar mai pus pe ganduri, pana acum imi reprosam ca am tinut fetita nemancata si acum dupa ce am citit mesajul tau ma gandesc daca am facut bine ca i-am suplimentat cu formula. Am trecut, dupa cum spuneam ,peste 2 mese si apoi m-am muls manual ptr. ca pompa nu facea fata si am scos in 45min.de muls 100 ml si sanii erau rosii de atata muls. Binenteles ca fetita mea a mancat tot.Nu vreau sa renunt la alaptat pentru ca sunt constienta ca pentru bb este f. important dar nici nu vreau sa o tin nemancata. Plus de asta doctorita a si insistat sa-i suplimentez cu formula.
Inca un lucru,in momentul in care suge la san cred ca se enerveaza , poate nu ii vine lapte suficient sau nu stiu exact motivul ca se agita, da din cap de parca nu ar gasii sfarcul.La biberon nu face asa,sta nemiscata pana il goleste si nici nu adoarme in timp ce suge .
Oricum cred ca o sa insist mai mult pe san ca sa nu cumva sa renunte treptat la el.
Vroiam sa intreb fetele care le da bb-lor ceai, ce fel de ceai le dati, eu pana acum nu i-am dat cu toate ca doctorita mi-a permis.

Corni si bebe(Timeea)

http://community.webshots.com/user/corny173

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Margott, Patricia poarta 2 pampersi de cand am iesit din spital pt. ca e suspecta de displazie de sold. Am fost cu ea la 2 ortopezi, la medicover (Jianu- care a zis ca nu crede ca are ceva, totusi sa revenim la control)si la Gr. Alexandrescu (dr. Iacob- care a zis ca probabil are- deci pana la 3 luni purtam 2 pampersi si apoi o sa facem radiografie) Pana atunci am putea face eco (oasele nu sunt pana atunci complet calcifiate si unele defecte de genul asta se pot vedea si la eco; la noi defectul fiind destul de mic se pare ca nu se vede la eco- deci asteptam radiografia...) Displazia de sold apare mai mult la fetite si unul dintre semne (dar nu obligatoriu) sunt pliurile de pe picioruse asimetrice- la noi erau mai asimetrice la iesirea din spital decat acum...poate se rezolva asa...
Oricum ideea e sa stea cat mai "cracanati" si nu trebuie infasati sub nici o forma- am auzit si de 3 pampersi... iar pediatra ne-a zis ca oricum rau nu are ce sa-i faca...chiar daca pana la urma nu are nimic totusi...
Ruxel eu vin in parc din partea cealalta (dinspre Obor cum ar veni) dar nu are importanta ca oricum bantui tot parcul ... cand stau pe banca mai mult, chitaie...Voi pe la ce ora veniti in parc?
Cornelia- Patricia papa tot Milumil- intre 6 si 9 mese pe zi - intre 40 si 115ml la o masa...in total intre 480-500ml pe zi. Adica nici pe departe cei 600 cam cat ar trebui... pe mine ma ingrijoreaza ca parca acum 1 sapt. manca mai mult cam 520-540... asta e...Eu am auzit ca Similac-ul e mai bun decat Milumil, dar daca am inceput asa nu-mi mai vine sa-l schimb.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

din ciclul numai mie mi se poate intampla ... maine imi pleaca doctora din tara si se intoarce abia miercuri pe 22. si dpn-ul meu este pe tot 22. numai ca ea ajunge noaptea
imi vine sa sar in sus de bucurie
bine ca, ea a zis ca daca stau cuminte acasa cu cracii in sus, nu fac efort, si nu ma apuca cumparaturile sau mai stiu eu ce, nu crede sa nasc pana vine ea.
adevarul este ca nu m-a lasat chiar singura si abandonata. mi-a dat nr de tel al dr zguri si mi-a spus sa-l sun la orice ora din zi sau din noapte daca am vreo problema. pai probelema mea cea mai mare si singura este ca din cauza panicii cred ca o sa nasc inainte sa ajunga ea la aeroport.
fetelor, va rog din suflet daca ati auzit de dr. zguri ceva, orice, spuneti-mi si mie ca mi-e groaza sa nu stiu nimic despre medicul cu care cred eu ca sunt sanse destul de mari sa nasc si pe care atunci o sa-l vad pt prima oara

elly & bb +40 fara 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna mamici cu pitici si burtici.

Eu sunt zombi de somn nici nu stiu cum am sa ma refac poate pe la anul ca asa ma incurajeaza lumea.Asta e . La noi au inceput colicile si e groaznic cum se scremem saracuta si nu poate iar mie imi vine sa urlu ca o vad asa.
Nu stiu cine a intrebat de alaptat si eu alaptez dar nu am probleme .Pot sa va dau un sfat eu mi-am uns sfarcul sanului cu glicerina si i-am dat sa suga si dupa ce sugea il ungeam din nou si se facuse o crusta pe care la baie am curatat-o iar acuma nu mai am probleme ,poate merge si la voi.
Despre ceai eu ii dau de tei pentru calmare si menta.Astept sa imi trimita mama Baby drink din tara ca am inteles ca e bun.Eu la ceai ii pun un pic de zahar .Voi cum faceti?

Anky multumesc pentru raspuns.Si eu am folosit baby new born dar nu am fost multumita de ei ca nu absorbeau tot,dar poate urmatori numarul 2 sunt mai buni o sa ii incerc acuma folosesc numarul 2 de la kruidvat si sunt multumita .

Voi cam cat ceai le dati la bebelusi ?

va pup dulce

marilena si maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Fetelor,

nu cred c-ati aflat dar vineri a nascut si Speranta nu moare o fetita de 3,700 kg.

Felicitari, Speranta! si refacere grabnica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neatza...mamicutelor si gravidutelor

Pe mamici nu le intreb daca mai pot ca trebuie, dar voi gravidutelor pe caldurile astea mai puteti?!

Cornelia ti-am spus ,habar nu am cate kg are Delia si nici nu vreau sa ma stresez cu cantaritul ca sa nu innebunesc ca la Bianca...Oricum si Stefan si Delia arata la fel,ochiometric vorbind, probabil ca se afla in standarde...Mi-a zis dr.ca Milumil este mai dulce fata de Similac...Am cutia in fata si zice ca la 2 luni cate 120 de 6 ori pe zi...A mea papa de 6 ori pe zi, dar cu fluctuatii intre 90 si 150 si o data vrea 180,dar vede un refuz categoric din motivul bine stiut:datul afara...

Corni,Gusta eu dau fetei ceai de la Milupa de musetel,din cauza lenii de al face eu ,si ceai de tei pliculete,in care pun si zahar...cate un pliculet la 100ml de apa fiarta cu zahar- o lingurita rasa...Si bea mititica pe caldura asta cate 100ml pe zi...amestecate sau individual...

Gabitza faine poze...Ai pus baiatu in scaunul de masina ?

Margott am mai auzit si pe la noi de chestia cu 2 pampersi...Eu care am fete,ele fiind mai predispuse la displazie,nu am mai auzit de tampenia asta...Poti vedea si singura daca ar fi ceva in neregula...ii indrepti copilului piciorusele si trebuie sa fie egale,iar creturile de la piciruse sa vina in V...Cand il ridici de subrat piciorusele trebuie sa fie atarnate...In cazul in acre ar fi ceva unul dintre ele ar fi mai ridicat...Daca ai dubii atunci du-te la ortoped...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

'neatza fetele!

Bravo, Speranta! Felicitarile noastre pentru mindruta ta!
Sa fie sanatoasa, sa se faca mare si frumoasa si norocoasa!
Tot nu stim cum o cheama, ne-ai pastrat surpriza pentru mai tirziu

De doua zile am probleme cu Andrei. Din ce era el de mincacios, acum este super agitat la fiecare alaptat, trage de citeva ori dupa care tipa ca din gura de sarpe, da din cap, se inroseste tot, freaca picioarele, cu greu il potolesc. Maninca doar putin la sin, am ajuns sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul. Cred ca e de la colici, si are ingrozitor de multe gaze, paraie tot timpul la funduletul lui. Nu stiu ce ar trebui sa faca Bonisan-ul si SabSimplex-ul, dar nu observ vro diferenta. Si eram asa fericita ca e mancacios si nu-mi face probleme. Daca tot ma supara cu somnul, ziceam ca macar maninca. Acum nici asta... Ieri dimineata am facut o criza de nervi/plins, dupa citeva ore de frecus din asta. I l-am pus lui taica-su in brate si am fugit la baie tot un hohot de plins, mi-a trebuit ceva vreme sa ma linistesc.

Bine ca am reusit sa mai ies din casa in weekendul acesta, dupa atita timp, sa mai vad si eu lumea la fatza, simteam ca innebunesc daca mai statea o zi in casa.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neata!

Sunt asa de obosita ca-mi pica ochii de somn... Sunt curioasa cat de coerenta voi fi!
Adina, eu tin in biberon laptele de la san cam 4-5 ore dupa mine. Este adevarat ca temperatura este mai joasa si mai sufla si un aer rece mai ales ca sunt aproape de mare, dar spre exemplu ieri a fost mai cald si laptele a stat aproape in soare si nu s-a intamplat nimic.
Eu nu mai folosesc sanul pentru ca laptele meu vine cu multa presiune cand suge si nu se satura, se ineaca... Asa ca il pun in biberon si sa vezi ce mananca!
Cat despre ceai eu ii dau ceai de anason cu chimen, este foarte bun si de colici si se gaseste la plafar s-au la farmacie fara probleme si bineinteles il dau neindulcit. Ca oricum este foarte bun!
Nu am auzit ca ar trebui sa puneti si zahar. In mod normal nu se pune zahar ca stomacul lui nu stiu cat de bine il digera si plus de asta nu se ingrasa? Adica poate s-o de-a in diabet? Trebuie intrebat!

Mami de Alex mancacios

http://photos.yahoo.com/piticii2003

beatrice

Mergi la inceput