Mamici de mai-iunie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 6
beatriced spune:
Neata la burticute si la mamicute!
Crissu, iti dau un pot, s-au stiai? Eu in sapt 40 de sarcina, mai precis inainte cu o zi am fost la plimbare cu ai mei parinti printr-un Mall. Si am stat in picioare cateva ore bune de pot sa-ti zic ca la un moment dat erau umflate. Mi-a facut bine plimbarea ca mi s-a rupt apa seara pe la 11, iar a doua zi fix la 40 sapt nasteam...
Poate o vrea si la tine... Chiar daca ai depasit... S-au fa
daca gasesti pozitia si nu ai interdictie, s-au roaga-l pe sotul tau sa-ti maseze sanii s-au fa-o tu, eliberezi ocitocina care declanseaza contractiile...
Ieri am fost la mare la plaja si bebe mi-a dormit vre-o 4 ore bune. Facuse si pe el si de prea obosit cand l-am schimbat afara nici nu s-a sinchisit sa scanceasca... Micutul de el!
Apoi acasa nu a mai avut somn si la tinut pe taica-su treaz vre-o 2 ore, ca eu ma dusesm la culcare. Apoi mi la pus in pat pe la 23 si a dormit pana la 2 dimineata... Cuminte foc!
Eu folosesc scutecele Libero intre 3-4kg. Dar probabil le vom schimba ca a luat in greutate puiul si aproape ca nu-i mai vin...
Adina, ce ai mai facut cu mastita? Ti-a trecut?
O duminica excelenta!
Mami de
Alex mancacios
beatrice
Margott spune:
Noi fotografii cu micul nostru David gasiti la:
http://community.webshots.com/user/arcultro
babygirl spune:
Andreea.a, bine ati venit acasa! Te simt fericita si implinita din mesajul tau, si nu obosita dupa un travaliu lung si o nastere naturala. Ma bucur. Sa fiti sanatosi si bucurosi mereu!!!
Crissu, curaj ca mai ai si tu f.putin. Azi-maine ne dai si tu vestea cea mare. Iti tin pumnii. Nastere usoara.
Beatrice, nu cred ca mi-a revenit mastita. CIne stie de ce oi fi avut eu temperatura zilele trecute. Acum nu mai am. Sunt inca stresata si am lapte ca as putea da la tot blocu'. Partea nasoala e ca ar trebui s aumblu fara sutien, dar la cat lapte in curge nu pot sa mai umblu cu sanii p-afara, din pacate decat max. 30min dupa alaptat. Si cu Ema suge la intervale mari de timp, iti dai seama.. Chiar ieri m-am intalnit cu cineva care ajunsese la cutit din cauza mastitei. Incizie mica, ce-i drept, dar oricum...:( Mno, cred ca functioneaza legea compensatiei: prea usoara a foast sarcina, nasterea la fel. Trebuia sa sufar si eu cumva. Sanii mi se fac precum pietrele intr-o ora, o ora si jumatate, iar sfarcurile sunt amortite de durere la cum trage asta mica. Nu mai folosesc mameloanele de silicon pen' ca ma enerveaza, asa ca rabd si dau mai nou sfarcurile cu Panthenol spray.
Voi cum va mai simtiti din punctul asta de vedere? Nu zic ca nu e minunat sa o vezi cum papa de la sanul tau, dar pentru mine e chiar dureros. Androix, Gabitzam, stiu ca voi alaptati. Cum e acum, dupa atatea saptamani?
A, si inca ceva, Beatrice. Ziceai ca pleci la plimbare cu sticluta plina cu lapte muls. La ce temperatura si cat poate sa stea sticluta cu lapte la caldura, stii? Da, la voi e clima umeda si rece, dar aici cat pot purta biberonul plin pe caldurile astea insuportabile?
vedeti poza asta: http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=showMyPhoto&albumID=352320610&photoID=373111452&security=uekpkz
anky spune:
Gusta,eu folosesc scutece Pampers 3-6 kg iar mai incolo voi folosi Pampers Active Fit,sint foarte bune,nu string deloc si nu ramin urme si voi incheia cu Pampers Easy Up asa cum am folosit si la Bianca si mai folosesc.Eu sint fidela marcii Pampers.Am incercat si alte marci dar tot la Pampers m-am intors.
Numai bine
http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100
Anca
Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
Androix spune:
Adina, nu se vede poza pe care ai pus-o.
Felicitari Andreea, sa-ti traiasca Eric, sa fie cumintel si mancacios!
Crissu, deja cred ca esti pe la spital. Referitaor la intrebarea ta eu as zicce asa: nasterea indusa este putin mai dureroasa dar mai scurta. Asta asa din auzite.
Adina, in legatura cu alaptatul noi depindem in continuare de silicoane, si pot sa-ti zic ca nici pentru mine nu este o mare placere dpdv al durerii. Psihic ma relaxeaza sa-mi tin puiul in brate si sa-l vad cum trage cu nesat dar ma doare si pe mine cu tot cu aparatori. ![]()
Am reusit si eu aseara sa ma mulg. Am descoperit si marele secret al mulsului. Ma masez in reprize si este uimitor sa vezi cum nu curge o picatura, faci masaj si apoi din zece pompe umpli un biberon. Asa ca aseara am scos 100ml.
Eu zic ca e destul de bine avand in vedere ca micutul scoate mult mai mult decat cu pompa. Deci Corny, parca tu ziceai ca ai aceeasi problema, fa-ti masaj la sani si insista cu pompa. Eu renuntam dupa un minut cand vedeam ca nu curge nik, dar aseara m-am incapatanat, iar dupa ce am facut prima tura de masaj si am vazut cum curge, nu m-am lasat pana n-am stors tot. ![]()
Adina, eu pentru laptic mi-am cumparat recipient izoterm pentru biberoane. Asa fara eu stiu ca laptele in juma de ora deja nu mai este bun. Mai ales pe caldurile astea.
Sunt putin cam abulica, inca nu mi-am revenit dupa gratarul de ieri. Si Filip saracu, aseara a dormit bine mersi pana la 2. E murdarici, dar astept sa se scoale si-l spal la fundutz in ghiveta ![]()
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
Mickyyy spune:
Fetelor, eu m-am razgandit, nu mai nasc, o tin pe bebitza la racoare, ca sigur ii e mai bine acolo decat aici acasa, unde's niste calduri infernale!
In alta ordine de idei, ieri dimineata ma trezesc (pe la 6) cu niste contractii de ti-era mai mare dragul...gata zic....e timpul sa nasc si eu. Cronometrez, cam la 5 minute bucata. Asa ca trezirea, aranjarea, facut bagajul, dusul, epilatul....sunat doctorul si plecat la camera de garda. Intra timp mandretea mea de contractii se cam dusese pe apa sambetei....da' las' cine stie....zic eu ca m-am agitat cam tare si poate de-asta.
Ajung intr-un final la spital...intru la control...si...cum era de asteptat...col lung si inchis, nici gand sa nasc, travaliu fals!! Doctorul de garda a zis ca mai petrec "o zi in sanul familiei", iar eu in inteligenta mea nu l-am intrebat daca doar o zi sau mai multe.
In fine, de suparare ca n-o sa nasc asa repede cum imi doream m-am urcat la volan si da-i plimbare pana la Zoo cu fata, plimbat pe-acolo vreo 2 ore, venit acasa apucat de facut treaba.....poate poate, cine stie (ca vorbisem si eu ieri cu doctorul si aflasem ca azi e de garda, tocmai bine sa nasc). Singurul efect...am dormit neintoarsa azi-noapte....da' contractii sau alte semne de travaliu IOC!! Asa ca m-am resemnat, daca pana la sfarsitul saptamanii viitoare nu se intampla nimic o sa vad cand mai e doctorul de garda (cred ca joi) si-l pun sa-mi induca nasterea. El mi-a zis ieri ca daca chiar vreau sa nasc azi pot incerca sa iau 2 linguri de ulei de ricin seara inainte de culcare...da' n-am facut-o! O mai las nitel pe bebitza poate se hotaraste sa vina singurica.
crissu, in caz ca n-ai plecat inca spre spital, transmite-i toate cele bune doctorului, ca eu n-o sa ajung azi la el, ma simt prea bine ca sa nasc acum
! Si sa nu te mai prind ca te vaiti cu cele 40 de saptamani in care abia ai intrat, ca eu de luni intru in a 42-a daca e sa calculez dupa UM!!
Mickyyy
(41 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Cornelia spune:
Gusta, felicitari! Oricat de groaznica a fost experienta nasterii, important e ca acum sunteti amandoua sanatoase acasa!
Crissu, tinem pumnii!
Andreea.a, bine ati venit acasa!
Mickyyy, eu nu cred ca mai sta bebe prea mult in burtica. Iti mai dau 3 zile
.
Mai, eu nu inteleg, prin strainataturi exista mai multe tipuri de Pampers. Vad ca acum, la nr. 3, se numesc Active baby. Easy up, sunt un nr. mai mare sau ce
? Eu nu sunt f. multumita de pampers. Chiar daca absorb f. bine si sunt frumusei
, cred ca sunt pt. copii slabi. Ori nu stiu eu sa ii folosesc. La Maria, pe la 6 luni am trecut la Libero pt. ca Pampers-ul o taia pe piciorus. Oricat ma chinuiam s aii asez, sa nu o stranga, nimic. Acum i-am luat iar Pampers nr. 5 si istoria se repeta. Stefan reuseste sa se ude mereu (pishu iese pe sus
), plus c ail strang pe piciorus (si ii iau nr. 3)
Loreen, Similac-ul o fi mai hranitor, ca pe Milumil scrie ca in luna a doua trenuie sa mannce 150 ml. dar de 5 ori pe zi. Abia astept ziua in care Stefan o sa manance de 5 ori pe zi. A, si te-am indus in eroare. Stefan avea sapt. trecuta 4,650 kg, deci e posibil ca Delia sa aibe aproape 5.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
lavi02 spune:
Mamicile care cred ca nu au laptic! Vedeti ca la muls nu reusiti sa scoateti cat reuseste sa scoata bb, depinde foarte mult de pompa! Eu zic sa nu suplimentati asa de repede cu formula pentru ca lapticul vostru se va duce treptat dar sigur. 750g in prima luna e la limita dar e Ok si sunt mult mai pretiosi aticorpii de la tine, mamico si toate substantele pe care in veci nu le va contine formula, decat acei 50-250 g in plus pe bebica, pe care oricum ii va pune in timp.
Ganditi-va de 10 ori inainte de a suplimenta cu formula, daca bb in prima luna ia peste 500 g, peste 750 in mod sigur, nu suplimentati! Cititi si voi la alaptatul help-line! Incercati inatai sa luati voi ceaiuri, sa beti mai multa apa (3 litri/zi in mod normal, vara trebuie mai mult) laptele vostru e f f f pretios si bb nu se va mai intalni cu el!
Mult succes la alaptat si nu renuntati si nu disperati din prima!
Lavi, mamica de 2002 si
de nov-dec 2005
lavi02 spune:
corni, daca sari 2 mese, sanii tai se lenevesc si nu mai produc atata laptic! Cererea stimuleaza oferta! Te rog din suflet, pt bebicul tau, fa-ti timp si citeste la help-line alaptatul de la Femina intim!!!
Trebuie sa-l pui cat mai des la san ca sa stimulezi productia si sa bei cat mai multe lichide, mai ales pe caldura asta. Si lui bb ii e sete, de-asta bea cu foc daca ii dai biberonul!
Nu pierde momentele astea pana inca mai ai lapte! Citeste tot ce poti citi despre alaptat si ai sa vezi exact unde poate gresesti. Nu pleca urechea la sfaturile mamelor si soacrelor care ne-ar trimite unu-doi pe lapte praf.