Mamici de septembrie - octombrie 2005 (39)
Raspunsuri - Pagina 12
Ioana75 spune:
codruta, iese o maioneza foarte buna doar din oua fierte, pe care le legi cu o lingurita de mustar (mi-a facut maica-mea in martie, de-aia stiu asa bine
).
Ioana
mary ilie spune:
Neata, gravidute!
Ieri am fost si eu la o echo urgenta, ca tare ma framanta ce mai face placenta mea, daca s-a mai ridicat sau nu de acum 3 saptamani. Si am reusit sa ma si linistesc ca totul este ok, s-a ridicat de la 2,5cm cat era ultima data la 5cm, asa ca dr. a zis ca o sa fie bine!!!!!!! Doamne ajuta, ca mi-era o frica de placenta previa...
Bebe al meu a fost mai cumintel ieri. Chiar, sa va spun si voua, mi-a zis dr. sa fiu atenta la miscarile lui bebe si daca nu le simt vreo 24 de ore, sa merg de urgenta la spital sa nu fie vreo problema cu bebe, asa ca acum abia il astept sa mai faca pauza de la somnic si sa imi mai dea cate un semn.
Fetelor , da vad ca nu prea va dati in vant dupa soacre...pai ma inscriu si eu in club!!!
MARY 25 +
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata gravidute!
De o saptamana si ceva bag zilnic in mine pepene si nectarine, ceea ce imi da o foarte f.f.f.f buna dispozitie. Sunt fructele mele preferate. Va recomand pepenii de la Carrefour, care sunt f. buni si ieftini!
Iei am venit tare dezamagita de la curs, pentru ca s-a tinut numai deschiderea, la care am fost impartite pe grupe (in functie de varsta sarcinii si ne-a spus ce va contine cursul). Cursul are 10 sedinte de cate 2-3 ore, dar taticii au voie sa pariticipe doar la 2 dintre ele, de pe urma carora vor primi un certificat cum ca au urmat cursul de puericultura si deci inca 10 zile libere. La fiecare sedinte 40 de min. se face gimnastica, restul este teorie urmata de practica (pediatrie, despre sarcina, despre respiratie in timpul travaliului, cum ne spalam copii, cum ii tinem...ha, ha, vom exersa cu papusi). Am impresia ca ma voi simti ca la un curs de tampiti la aceasta parte cu papusile.
Eu sunt insa incantata de partea cu gimnastica. Cista 250.000 sedinta si la sfarsit primim un certificat (probabil de mamica buna???!!!)
Flavia 25+
Flavia_Hurducas spune:
Codruta, tu esti deja in prenatal? Eu voi intra de la 1 aug. in concediu legal si din 22 in prenatal. Numai bine ca pe atunci va veni si sora mea si cumnatul din Germania si o sa am ce face / plimbari, distractii, cumparaturi, terase etc. Deci nu ma voi plictisi.
De azi sunt in saptamana 26 si sunt tare mandra de burtica mea, desi ieri am constatat ca nu este prea mare in comparatie cu a altora. Totusi eu ma vad grasa si cu o minge in loc de burta!
Flavia 25+
Mary_25 spune:
Gongi sunt insecte dragute, care misuna peste tot, n-au frica de nimic, doar poate de lumina. Daca stai cu becul stins te poti trezi cu ele daca nu in gura, sigur pe tine. Noi in Timisoara asa le zicem: gongi de bucatarie (nu stiu de ce le zice de bucatarie, ar fi bine daca ar fi numai acolo!). Sunt micute si maronii si foarte rapide. Un fel de Schumacher!!!!!!
Carmi: nu sunt gandaci, aia-s urati si se misca destul de incet si mai sunt si negri pe deasupra!
Miflore: mi-ar fi placut sa fie asa!
Poate nu m-or lasa sa stau cu becul aprins, ca nu stiu ce ma fac! Mi-e frica de mor de ele. Sa-i aud ca vor sa faca economie la curent! 
Jadi: Si eu vreau salata de vinete. E preferata mea. Chiar aseara ma gandeam sa decongelez o punga de vinete, dar am uitat. Cum ajung acasa asta o sa fac! Mai are rost sa-ti uraz Pofta mare?![]()
Pupici si ne mai auzim,
Mary si bb 26+
anya spune:
gongi, goange = un soi de gandaci (rosii,maron,negri- depinde cum vezi in fata ochilor) si alte asemenea, se afla in dotarea tuturor spitalelor (nu numai in Timisoara) si nu trebuie data spaga pt a beneficia de ei
Jadi - daca nu ne mai intalnim pana in octombrie iti explic la Giulesti!! Dar sper ca ne-om mai vedea pana atunci.
Bine ca mai am o punga de vinte in congelator (ca inca n-am mancat nimic azi si mie o foameeee).
Abia astept sa pleci concediu!! Peste o saptamana fac bagajele! Ce mult mai e pana atunci.
anya
codruta_grg spune:
Flavia, eu vreau sa intru in prenatal din 1 iulie. Pana atunci i-au 10 zile de concediu de odihna. Dar la mine e o problema majora.... in sensul ca angajatorul meu (din Bucuresti) nu mi-a platit la zi asigurarile, desi el imi zice sa stau linistita ca se rezolva!! Ceea ce eu nu prea cred. Sper ca nu ajung sa il dau in judecata. Numai asta nu-mi lipseste acuma, sa umblu prin tribunale. Dar.... e dreptul meu. Sincer, nu stiu ce sa fac.
Codruta &
29 saptamani
poze
codruta_grg spune:
Ioana, am sa incerc sa fac maioneza asa. Sa vad daca imi iese...
Codruta &
29 saptamani
poze
jadi spune:
Saptamina trecuta am fost cam putoare , nu am facut suficienta mincare asa ca azi am ramas fara... am la pachet legume cu orez , mincare de chinezi cu ochii oblici plus iaurt de baut... cred ca fac foamea rau de tot dar tot eu ma incurajez ca dupa dentist fac un mic stop la mc donalds , hehe.
Codruta, la inceputul sarcini ma feream sa nu maninc aia , sa nu maininc cealalta... acum gust din tot fara sa exagerez, mai putini ficati si organe pentru care se pare ca am un blocaj mental...
Singura mea pofta pina acum este berea si trag si eu citeva guri de bere seara din sticla consortului,
Jadi
23+
Mary_25 spune:
Na' si eu care ma pregateam sa vin la BUCURESTI, sa nasc. Dar daca aveti si voi...........
Fie-va mila de mine ca sunt gravida. Nu mai povestiti de salata de vinete, ca pana deseara nici o sansa sa mananc!
,
Mary si bb 26+