Mamici de iulie-august 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Kulta, te inteleg f bine ... Vezi ca ieri si pe mine ma apucase depresia si dorul de parinti. Tu, cel putin, mai ai o alinare ca vin parintii la tine. La mine, o sa incerc sa le fac invitatie spre sfirsitul anului (ca mama are probleme cu inima, iar tata nu o poate lasa singura acasa ca sa vina el singur la mine).
Si, inca ceva, eu nu mi-am vazut parintii si fratele de 5 1/2 ani, ca atunci cind am venit aici, am venit cu viza cu 1 singura intrare si nu am vrut sa ma intorc acasa si sa risc sa nu mai primesc viza dupa aceea. Apoi m-am casatorit si nu aveam cum sa plec proaspat maritata de una singura (sotul muncea si nu avea vacanta mai mult de 2 saptamini), apoi am ramas insarcinata ... Asa ca o sa imi vad si eu familia cind o vrea Dumnezeu ... De-asta ma mai apuca uneori dorul de parinti si incep sa bocesc ...
Nici aici studiile din tara nu sint recunoscute, dar se pune mai mult accentul pe experienta, personalitate si cit de flexibil esti sa inveti lucruri noi. Pe mine m-au crezut ca am diploma de licenta, mai ales ca stiam ce vorbesc, din experienta si studii. Sigur e putin diferit in domeniul medical, dar la orice virsta poti face scoala (si daca deja stii cu ce se maninca, treci prin ea f repede).
Asa ca poti sa lasi copiii cu mama ta sau ii dai la cresa/gradinita si sa vezi ce multe poti face!!!

Oana C si 35+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZenaO spune:

Boga, a deschis sotul listuta aseara, nu stiu daca ti-a multumit ca l-am rugat sa-ti dea reply, iti multumesc eu! sanatate multa Mirunei!
Cocoloasha, in sfarsit s-au deschis pozele; da, draguta rochita.
Anda, la mine sangeratul gingiilor cand ma spal pe dinti e regula. M-am obisnuit.
Cris.ana lamureste odata problema asta care te framanta. Daca ai colul intredeschis nu stiu daca nasti mai devreme, dar stiu ca trebuie sigur sa stai cuminte in pat. Cum te simti? Ai contractii, ti-e rau? Daca te simti ok, stai linistita.
Irda, eu ma gandeam sa-i iau la spital 1 body cu maneca scurta, si fara craci, si unul cu totul - cu maneci lungi si pantalonasi. Daca stam mai mult in spital, pregatim acasa si alte hainute si in functie de cum e de cald o sa ni le aduca tati.
Luminita, ce inseamna calcifiere pe inimioara? Stai, ma linistita, sunt unii care se cred mai...arunca o vorba si nu se gandesc la consecinte. Daca era ceva in neregula vedeau ceilalti.
Eu nu inteleg chestia asta cu ingrasatul. Cum sa nu ma mai ingras? Sa nu mai mananc? sa sufar de foame? Poate sa-mi zica cel mult, nu mai manca dulcuri, mananca fructe...chestii constructive. Lasa sa fiu eu grasa si urata si bebe sanatos!

Zina si bb Matei 32 sapt.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanaz_mucenica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

revin:
@Katink.....da voi naste cu dr. meu.....spitalul are 5 dr. si fiecare dr. are o zi de garda.....dar daca nu nimeresc in ziua lui de garda nu e nici un bai...caci atunci cnad ajung la dilatatie 6-7 dr. personal este sunat si in max 7 minute, cu tot trafic in intens, este la spital.....deci asa este sistemul lor.....si chiar daca dr. tau e in ziua respectiva in spital tot nu vine in sala de la inceput....ci doar dupa dilatatie 7cm....pana acolo sunt hebammele
asa ni s-a explicat la curs.....si sincera sa fiu....acum spun ca mi-e egal ce dr e......si nu stiu daca atunci cand esti pe masa si iti vine sa impingi te mai intere ce dr. e langa tine su daca chiar este unul....in acele mom., ma gadesc eu, iti sta capul la impins si sa iasa odata si sa se termine

inca nu m-am inscris la spital....sincera sa fiu nu am stiut ca trebuie extra tinand cont ca am spus de la inceput ca vreau sa nasc la spitalul unde este el....si unde am si facut cursul......dar o sa intreb vineri cand merg cum e cu inscrisul

bagajul meu de spital.....e in plop....in afara de niste chilotei pt. spital nu mi-am luat inca nimic:)....ca tot spun ca mai am timp....dar ma gandesc ca ar cam trebui sa ma misc incet
la bb. i-am luat aproape totul....mai am nimicuri de luat/comandat: vanita, mulltücher si waschtücher...spuchtücher...
iar legat de spalat hainute....l-a curs ni s-a sapus ca ar fi bine sa folosim acelasi detergent ce l-am folosit si pe perioada sarcinii....pt. hainele noastre....caci cica in cele 9 luni bb s-a obisnuit cu el....si riscul de alergie e mult mai scazut....doar ca la inceput sa le spalam singure.....mai ales cele de corp....care oricum necesita o spalare la 90°C...asa din cauza ca da afara si doar asa se dezinfecteaza total
balsam ne-a spus ca e iar o chestie de gust....daca pt. hainele noastre folosim....atunci putem si pt. ale lui bb linistit folosi
iar parerea personala a moasei este ca chestia cu produsele extra de bb este apa de ploaie.....cel putin cele de pe regale....si ca intradevar singurele produse de bb. care isi urmeaza scopul....sunt cele din farmacii (cel putin aici)...

ti-a spus in spital ceva de picaturile ale de ochi si vitamina K, si de clisma pt. tine? ...deocamdata astea sunt cele mai mari intrebari ale mele

va doresc o zi buna

peca

_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Mitub, dr meu a zis ca nu-mi scoate cerclajul decat atunci cand nasc...Iar de nascut vom vedea.Eu vreau natural..si asa a ramas...dar daca nu am dilatatie sau ma chinuii trec pe cezariana fara discutie.

AniS si bebelina mea dulce 32+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

quote:
Originally posted by peca

ti-a spus in spital ceva de picaturile ale de ochi si vitamina K, si de clisma pt. tine? ...deocamdata astea sunt cele mai mari intrebari ale mele

peca

Nu, de picaturi si vit. K nu mi-a spus nimica, in schimb clisma se face, cica e spre binele nostru, ca nu ne mai stresam cand impingem ca mai iese si altceva, oricum ele m-au asigurat ca vor fi foarte atente si vor schimba imediat daca se murdareste ceva... Cred ca si daca refuzi clisma nu te obliga nimeni... stii cum e aici, faci ce crezi ca e mai bine pentru corpul tau, ei iti dau sfaturi, dar decizia finala iti apartine.

Si eu mai am de luat cosmeticele pentru asta mica, in rest zic eu ca stau bine cu cumparaturile. Chiar, te-ai hotarat ce creme, sampon... cumperi sau ai cumparat deja?!

Paula nu mai fi deprimata, mai ales pe motivul slujba acuma cand tu ai asa o minune langa tine si una pe drum. Daca vrei sa vezi ce ar da unii sa aiba ce ai tu, intra pe la "Asteptand un ingeras..." si acolo sa vezi fete triste care ar da orice ca sa aiba puiul lor. Multumeste-i lui Dumnezeu pentru familia pe care o ai si toate vor veni pe rand la timpul lor.

Pupici,
Katink si dulcineea mea 33+

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Si am uitat, nici eu nu nasc cu doctorita mea, ea nu are paturi la nici un spital. Dar nu imi fac griji, exact cum ai spus si tu, hebammele fac toata treaba, ele stau cu noi pe toata durata travaliului si la final vine si dr. care o fi ala nu stiu, am vazut luni si marti cat am stat in spital un dr. si o dr-ta foarte draguti amandoi, ca or fi mai multi nu stiu, oricum, vorba ta, oricare ar fi ce mai conteaza ca o sa fim ocupate cu altele

Pupici,
Katink si dulcineea mea 33+

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Kulta, fi convinsa ca fiecare avem astfel de stari.
Eu cand eram in liceu si in primii ani de facultate eram foarte concentrata pe cariera si nu prea vedeam locul unui copil in viata mea...ce doi.
Dar dupa ce am terminat facultatea am avut ghinion la primul examen de rezidentiat(adica de intrare in specialitate) si am prins o specializare in sanatate publica. Nu mi-a placut de loc si nu mai stiam ce sa fac, si am avut o revelatie... trebuie sa fac un copil.
Asta asa dintr-o data, ca pana atunci nu ma gandeam de loc la asa ceva.
A venit copilul mult dorit si desi eram foarte fericita nu ma impacam nici cum ca nu am nici un fel de viitor in domeniul in care am investit atata, adica in medicina. Problema era ca ma simteam ca si tine acum incapabila sa o iau de la inceput.
Atunci m-am reintalnit, dupa mult timp, cu o prietena din liceu, care trecuse prin multe incercari dar reusise sa termine doua facultati pe cont propriu, fara nici un ajutor material(mama era pensionara de boala si tata murise cand era inca in liceu).
Ea m-a luat"la trei pazeste", ca ce ma plang, ca nu am nici un motiv, si sa ma mobilizez si sa fac ceva cu viata mea.
Si asa am facut, am mai dat o data rezidentiatul, un examen enorm de greu, dar cu o motivatie mult mai buna ca la primul...il aveam pe Adi, si am luat examenul in specialitatea care mi-o doream, adica neonatologie.
Acum fac al doilea copil si ma gandesc uneori cum o sa ma descurc cu doi copii si cu 6-7 garzi pe luna, dar nu pot sa imi inchipui ce m-as face fara copiii mei.
Bine, ideea e ca se poate si cariera si copii, totul e sa vrei sa te mobilizezi.
Acum oricum nu e deloc momentul sa te gandesti la altceva decat la ingerasii tai, care au amandoi nevoie de tine, si gandeste-te numai daca invidiezi vreo persoana care are cariera dar nu are copii. Eu nu cred.

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 34 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

In alta ordine de idei, Adisor al meu e mai bine, dar tot maiare dureri cateodata.
Maine merg la serviciu sa vad baietelul colegei mele care a nascut ieri, dupa un travaliu de vreo 24 de ore, saracuta, dar totul s-a terminat cu bine.
De asemenea vreau sa vorbesc cu ginecologul meu sa vad cand merge in concediu si sa ma orientez spre altcineva daca trebuie.
Mai fac si o ultima urocultura, si cam atat.
Am terminat cumparaturile si m-am apucat de spalat hainutele.
Pana saptamana viitoare sper sa imi termin bagajul, ca nu stiu zau ce sa mai cred cu contractiile mele, cat o mai duc.

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 34 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici!
Tocmai am venit de la doctor, ne-a facut doar eco, fetita e in limite normale, are 2,400 kg. I-am vazut forma fetei foarte bine, avem si poza. Mi s-a parut ca-i grasutza, parca are falcutze . Dormea .
Numai maine voi ajunge la doctorita de familie , sa vad si eu cat m-am ingrasat . Eu simt ca nu am mai pus mult pe mine.
De leucocite mi-a spus ca nu e problema...
Va pup, merg sa ma uit la cronicutza cu sotul .

Sa auzim numai de bine.
34+ si din burtica Sara.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oana,eu nu mai am loc de rusine ca pana acum mi-am schimbat doctorii de 3 ori, am avut un dr barbat, apoi femeie, acum am iar barbat, si toti diferiti, am prin perioada vacantelor.Chiar ii spuneam sotului ca acolo la mine ii ca la parcul de distractii - toata lumea are acces - hahaha
Doctorul pediatru va fi primul meu dr care are ambele specializari.Sunt multumita de el.
Primul control l-am avut la 35 de sapt si am avut 1 cm dilatatie acum la 37 am avut 2 cm.Si mie mi-a fost cam frica de control la 35 de sapt ca nu voiam sa imi proavoace nastere prematura, dar a fost ok.
A si am uitat, mi-au dat clisma acasa sa imi fac singura cand mi se rupe apa, chiar inainte de a merge la spital, nu vreau accidente :)

Planul de pe babycenter mi s-a parut super si pe intelesul tuturor.

Adriana si Aidan 37+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput