Mamici de iulie-august 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 11
KULTA spune:
Luminita, nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Al meu avea 1700g la aproape 30 saptamini si e considerat cam mare asa ca... al tau e normal.![]()
K30+
Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
Katink spune:
Alina chiar la tine ma gandeam acuma cand mancam si mi-am zis ca dupa ce mananc intru sa intreb ce mai faci ![]()
Deci pe vineri ai control! Bafta multa si te asteptam cu vesti bune!
Tu te-ai inscris deja la spital? Din cate tin minte mergi la un dr. care are paturi si in spital, asta inseamna ca vei naste exact cu el, nu!?
Eu m-am inscris ieri, am optat pentru nastere normala, cu relaxare in apa si apoi am zis ca ma orientez eu, raman si nasc in apa sau ies si nasc pe uscat - respectiv pe pat.
Puiuta mea cantarea ieri, 32sapt. + 6zile, 2115g, lungimea totala nu mi-a spus, doar pe bucatele mi-a masurat-o si toate sunt in grafic, eventual daca vrei iti scriu pe bucati cap, bust si picior cum este...
Si tin minte ca erai curioasa cum e si pe la alte spitale de prin Germania, ei bine ieri dupa ce m-am inscris am primit o hartiuta cu cele necesare in spital pentru mine - ca oricum copilului ii trebuie numai hainutele cu care iese din spital, restul sunt de la spital cat stam acolo.
Deci eu trebuie sa am la mine pentru perioada nasterii si a spitalizarii:
-tricou,
-pijama,
-camasa de noapte,
-papuci, halat, sosete, sutiene pt alaptat, cosmeticele personale si 2 prosoape.
Dupa preferinte uleiuri aromate sau parfumate, CD-uri cu muzica preferata...
Restul asigura spitalul si nu trebuie sa platim nimica in plus deoarece acopera asigurarea de sanatate.
Pupici,
Katink
si dulcineea mea 33+
Fotografii
blackpanterro spune:
Katink ma bucur tare mult sa vad ca mai sunt fete care nu vor spala hainele bebelui cu nimic special.Am intrebat-o pe dr mea daca exista un motiv medical pentru a face chestia asta si mi-a spus si ea ca este doar o chestie de publicitate pt a se vinde produsul, nu exista motive medicale pt a spala hainele cu det. speciali.
Deci asa ramane nu voi trata hainele bebelui diferit de ale nostre.
Ce voi face insa, le voi pune intr-o plasa cu gauri si apoi in masina cu hainele noastre, in felua asta nu pierd hainutele lui printre ale noastre, mai ales sosetutele
ca sunt asa de mititele.
Adriana si Aidan 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
blackpanterro spune:
Lumi, eu nu mi-as face probleme pt greutate, dr mea imi spune mereu ca ecograful poate da o eroare de greutate de pana la 1 kg.
De aceea nu se fac atatea eco aici pt ca mai mult te poti ingrijora fara sa ai de ce.Mie mi-a spus de la inceput daca burtica masoara pt cate sapt ai atunci totul e bine, bebe creste - eu am 37 cm la 37 sapt deci este perfect.
Adriana si Aidan 37+
blackpanterro spune:
Na sa va spun ce cum a fost la control, a fost foarte scurt, mi-a facut doar control intern din nou si sunt dilatata aproape 2 cm, deci ma tot apropii :), i-am dat si planul nasterii pe care l-am facut cu ajutorul babycenter.com.
Ma bucur tare mult pt ca alte femei se chinuie sa ajunga la 3 cm iar eu s-ar putea sa ajung la spital cu 3-4 cm.Pana acum nu am avut nici o durere, in cazul meu dilatarea se produce fara nici un avertisment - yupeeeee!!!
Adriana si Aidan 37+
blackpanterro spune:
Kulta sa sti ca si eu ma gandesc cateodata, ca nu voi face nimic cu viata mea, ca tot ce pot sa fac este sa fac copii :(
Mai ales ca eu nu am inca rezidenta si sotul este militar si trebuie sa ne mutam tot timpul in tarile unde primeste el ordine.Nici nu apuc sa ma inradacinez intr-un loc ca trebuie sa plecam.Singura sansa de a face o scoala este pe internet, dar nici asa nu stiu daca pot ca nu sunt rezidenta si altfel cred ca mi-ar trebui viza de studiu.
Ce ma consoleaza este faptul ca ma iubeste mult, la fel si familia lui, si am sansa de a calatori foarte mult , de a vedea lucruri si de a face lucruri pe care nu le-as fi facut acasa in RO, asa ca nu am o viata atat de nasoala :)
Fruntea sus ca nu e dracul atat de negru precum pare ![]()
Adriana si Aidan 37+
ZenaO spune:
Seara buna, fetele!
Kulta, m-ai omorat cu depresia ta! Nu ai motive sa fii deprimata, tocmai ai zis ca e prima zi de munca a sotului, cand si-a gasit jobul erai super fericita - gandeste-te la asta! Sunt de vina hormonii - si eu am momente cand ma suspectez de prostie de la atata stat singura, de grasa si urata ce sa mai zic... astea trec! Astazi am fost in vizita la un bebe de 3 luni si mi-a transmis o stare de fericire! Mai sunt 2 luni si pot sa-l vad pe bebele meu, sa-l mangaii, sa-l pup... restul nu mai conteaza. O sa fie bine!
Zina si bb Matei 32 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanaz_mucenica/my_photos
blackpanterro spune:
Numai eu sunt pe forum :( ????? am scris o gramada - haha.
Duminica ma voi muta mai aproape de spital, mi s-a oferit un apartament fffff aproape de spital si voi merge acolo pana cand nasc, in felul acesta nu trebuie sa ne stresam...bebe poate sa vina la orice ora, in orice zi pt ca voi fi la 2 min(pe jos) distanta de spital.Vom sta chiar langa spital.
Oricum voi avea acces la internet si voi intra sa va spun cum sunt....nu scapati voi de mine asa de usor - hehe.
Adriana si Aidan 37+
Oana C spune:
Adriana, si eu pe-aici.
Si eu mi-am facut planul de nastere tot cu babycenter.com. ![]()
Tu ti-ai ales medic pediatru pt Aidan? Eu am vizitat 2 medici pina cum, dar ieri m-am intilnit cu o alta dra, care l;ucreaza in practica cu alte 2 dr (le-am vazut pe toate ieri) si mi-a placut f mult cabinetul mdical cu camerele pe care le aveau; erau o gramada de copilasi acolo (de la 1 luna pina la 10-11 ani). Mi-a raspuns la toate intrebarile (tot de pe babycenter si What to expect
) si sigur voi ramine cu dr asta. In plus, cind se va naste Eva, asistenta de la spital o sa o sune pe pediatra si o sa vina acolo sa o vada, apoi ii va face un alt control la 2 saptamini, apoi 1 luna, 2, 3 ... asa cum trebuie.
Mi-a dat si niste pachete, de la Enfamil (pe care deja il aveam pt ca m-am inscris pe site-ul lor) si Similac cu formula, jucarii, ice-pack, gentute frigorifice si un CD super cu muzica (,) clasica pt a face bebelusa mai desteapta. Ceea ce m-a mirat f tare este ca Cd-ul (de la Enfamil) este de 63 min (19 melodii de peste 3 min fiecare), cu muzica fff buna, gen Baby Einstein, nu junk, asa cum pun cei mai multi la samples, plus niste cubulete de joaca pt bebelus (astea le mai aveam, din pachetul primit prin posta), cupoane pt formula ...
Am venit acasa ieri ca dupa Mos Craciun
si am desfacut niste samples cu formula, sa le gust. Similac nu mi-a placut deloc!!! Iar Enfamil are un gust f bun, putin mai dulce, exact ca laptele praf. Deci cred ca voi incepe cu Enfamil atunci cind ma voi hotari sa ii dau Evei formula.
Oana C si
35+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Oana C spune:
Aaaaaa, am uitat. Ieri, la control, au vrut sa imi faca si control intern (asa se face dupa 35 sapt), dar pt ca am fost programata sa ma vada singurul dr barbat din practica (care, de fapt, este cel mai bun si cu cea mai multa experienta de acolo), am cerut sa mi se faca asta incepind de sapt viitoare (cu dr mea), ca imi este rusine cu dr barbati
.
Asa ca nu stiu daca m-am dilatat sau nu.
I-am cerut dr sa imi spuna care este pozitia bebelusei si mi-a explicat exact cum statea ea atunci (mi-a pus si palmele mele, ca sa stiu cum se simte), asa ca acum stiu ce si pe unde este.
Chestia cea mai nasoala este ca m-am ingrasat 4 kg in 2 saptamini!!!!
, ceea ce m-a cam deprimat!!! Mai ales ca eu incepusem f bine, fara prea multa greutate la inceput (chiar mai putin); dar acum nu stiu cum s-a intimplat, ca eu am mincat la fel ca pina acum ... la 33+ sapt aveam 9kg, acum, la 35+ sapt 13kg 

Oana C si
35+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos