Mamici de iulie-august (46)
Raspunsuri - Pagina 13
gabirus spune:
Mamini, sa stii ca nu e asa de sumbru cum pare ... Cel putin pentru mine nu a fost. Singura chestie care realmente m-a deranjat pret de o saptamana-doua a fost durerea de dupa epiziotomie.
E drept ca eram obosita rau, dar si fericita.
Cu restul problemelor din enumerarea ta nu am avut treaba.
Hai, fii si tu mai optimista
ca va fi frumos cu bebitza; nu te mai alimenta cu temeri. Ai o familie perfecta: tu, iubitul tau sensibilos si bebitza. Gata cu frica.
Ai motive numai de bucurie.
Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 33 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos
mamini spune:
nu stiu sa iti spun, fiindca nu am masurat.si pe mine ma enerva asta la retete, dar la asta depinde de faina si chiar e simplu, pui cu pumnul, o incorporezi. cind e destula, se ia de pe pereti si sta frumoasa, gogoloi, nu se lipeste si poti sa o intinzi cu sucitorul. daca nu e destula, se lipeste.prea multa nu ai cum pune, ca vezi cind e destul. hai sa imi spui cum ti-a iesit, tin pumnii...sa nu uiti sa intepi cu furculita foaia de deasupra ca iti iese o ciuperca, asa ca la Hiroshima....
M
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by MONAI
[br
Andre_ea, daca ai fost la Vatza stiu unde lucrezi. Si cum de n-ai urcat cu telecabina pe cetate? Frumoasa Deva, nu-i asa?
34+ si
din burtica Sara.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos
Hihi! N-ai nimerit-o. Ai nostri doar le-au marit profitul acelora.
Am urcat eu cu telecabina cea noua si frumoasa (la care am asteptat o gramada), dar treptele de sus? Greu rau de urcat.
Andy si
33+http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos
anis spune:
Garmastanul e unguent pt sani...se poate dau cu el si cu 1 luna inainte de nastere...pregateste mameloanele.
AniS
si bebelina mea dulce 32+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
mamini spune:
precedentul era pt MonaI
Gabi, nu caut temerile si desi poate nu suna asa sunt pregatita pt greu. daca nu o sa fie, cu atit mai bine, voi fi fericita. ne-a intrebat tanti ieri care e cea mai mare teama si erau acolo vreo 11-12 cupluri,22-24 de oameni+ bebeii la purtator, care mai de care cu frici de toate naturile. eu le-am spus ca cea mai mare teama e ca sotul meu va fi o mama mai buna ca mine, pt mine si copilul nostru. si acum vorba lor, cu o mama buna in casa...ne descurcam. incerc doar sa fiu realista si sa cunosc toate cite se pot intimpla( nu am cum pe toate!. ma cunosc destul de bine, la mine factorul surpriza bate gradul de dificultate. am trecut prin multe-multe si grele-grele, daca ma astept la ele, fac fata extraordinar, daca vin fara sa le vad...le cam iau peste ochi...deh.
"nu-mi sta bine" cu lentile roz
. nu sunt "Negative Nancy" dar imi place sa imi cunosc "toti dusmanii" si sa stii ca sper. poate mai mult decit cineva in necunostinta de cauza. si cred ca o sa ma bucur pt fiecare chestie, cit de mica, despre care stiu ca ar putea merge rau si o sa mearga bine. e si asta o strategie de a te face fericit. si o sa o am pe Mitzi, ea va fi surpriza mea, abia o astept.
M
anis spune:
Ma duc sa mananc ceva...nu dispar, asa ca daca ajungeti la pg 10...asteptati-ma
sa deschid capitolul...
AniS
si bebelina mea dulce 32+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Monica-Elena spune:
Da Boga eu am inceput sa ma dau cu Garmastan pe sani ca sa ii pregatim pr bebe Mihnea. Desi eu sper sa mai stea 3 saptamani acolo flacaul meu.
Monica si Bocanila de 36 sapt din burtica
AMR 23 zile
Esentele tari se tin in sticlute mici.
irinabungau spune:
Burtici, dar ce harnicutze sunteti!!!!
Eu n-am primit nici un semn de la Katink, sper sa fie bine si sa fi primit mesajul meu.
Boga, eu mi-am luat un tub de garmastan - scump rau!!!! - dar nu-l folosesc decat la ragade (daca oi avea, eu sper sa nu!!!). Acum vreo o luna ma dureau mameloanele rau de tot, dar mi-am luat glicerina boraxata si ma dau cu ea, este f. buna, nu ma mai dor asa de cumplit ca la inceput!!! Oricum eu nu ma apuc de frecat sfarcuri decat in sapt. 37... ca mi-e frica altfel... Si nici nu am sfarcuri, asta-i partea cea mai nashpa!!!!
Pana atunci bagam glicerina boraxata - ieftina si eficienta - la greu pe sfarcuri!!!
Anis, cred ca este normal, am auzit multe fete care se plang de greturi dimineatza acum in perioada asta a sarcinii!!! Nu-mi fac griji...
Pupici,
Irina si bebe 31 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
andatudor spune:
Buna la fete si bebei!!!
Noi am fost ieri la gineco si ne-a controlat.Totul; este in regula,ba chiar mi-a zis ca bebitza este cam maricel pt. varsta lui.
Despre asta o sa-mi dau seama mai bine cand ma duc saptamana viitoare la echo.De-abia astept!!!!
Anis-si mie mi-a zis doctorita ca bebitza sta cu capul in jos,dar oricum ma asteptam pt. ca atunci cand sughite il simt numai jos.Iar in ceea ce priveste intaritul burticii si mie mi se intareste de mute ori,ba cand merg mult pe jos si BB se relaxeaza simt ca-mi plesneste!!!
Se vorbea de durere de coccis,eu pot sa spun ca madoare de la inceput(oricum ma durea si inainte) asa ca la mine sigur nu va fi un semn de inceput de travaliu.
Anda si
buburuza din burtica 29+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tudoranda/album?.dir=2275&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
nicoll_mada spune:
Buna fetele mele!!!
Uite ca am ajuns si in ultima zi de lucru...ma incearca o senzatie de gol,de...nu stiu cum sa o descriu.Las aici uncolectiv cu care m-am inteles foarte bine!!!Dar de diseara incep sa strang lucrurile,vineri parasim Bucurestiul...voi avea activitate.Apoi aranjarea noii locuinte sqi zanica mea cea dulce ma vor tine ocupata!!!Plus ca voi merge la net sa mai stam de vorba!
Nicoleta ma bucur ca tu si micutul sunteti bine,tine-ti-o asa si inainte!
Bogdana,cum Andreea are treaba mai multa iti voi raspunde eu.La gimnastica fiecare sedinta o incepem cu exercitii pentru desmortirea incheieturilor,apoi urmeaza exercitii pentru coloana,spate,abdomen,sani si coapse.Sunt exercitii simple dar trebuie sa stii cum sa le faci.Se mai fac 5 min de bicicleta si 5 de stepper (nu stiu daca am scris corect).
Si ceea ce mi se pare cel mai util,am invatat sa respiram in timpul travaliului.Si o facem in doua feluri.Primul mod de a respira il folosim pana incepe faza de expulzie.Poate fi folosit si pana in travaliu de cate ori avem contractii.Am sa incerc sa va descriu.Trebuie sa ne inchipuim ca diafragma separa total piptul de cavitatea toracica si sa incercam sa respiram numai cu partea superioara,fara a pune in miscare si burtica.Se inspira pe nas 3 sec si se expira pe gura inca 3 sec.Pt a te obisnui pui mana dreapta pe sani si stanga pe burtica.Trebuie sa se miste doar mana de pe sani.Nu e greu,dar trebuie sa te concentrezi putin pana te obisnuiesti.
Cel de al II lea tip de respiratie se foloseste in faza de expulzie.Se trage aer pe gura pana se umplu de tot plamanii,se incordeaza abdomenul a.i. se vede buricul iesit si mai mult in afara.Asa incordate,fara sa expiram se spune in gand poezia" Rica nu stia sa zica/rau,ratusca,ramurica".Dupa asta se da afara aerul dintr-o data pe gura.Se repeta acest tip de respiratie de 3 ori,fara a face pauza.Nu se recomanda incercarea acestui tip de respiratie acasa,poate produce contractii si in sarcina mai avansata chiar ruperea membranelor.
Fetelor,sper ca m-am facut cat de cat inteleasa cu respiratia.Iar acum ma opresc si revin mai tarziu sa va pup la plecare!
Va pupic dulcic,
nicoll_mada
34s+1z
http://photos.yahoo.com/nicoll_mada
MMN