Mamici de mai-iunie 2005 (56)
Raspunsuri - Pagina 3
laura radulescu spune:
Si mie mi-a zis doctorul in luna a 8 - a ca placenta are grad de imbatranire 2-3 si sunt in saptamana 40. Asa ca nu te stresa, ca nu o nimeresc si ei tot timpul.
monicica spune:
Hallo!
Gabitzam, sa iti traiasca bebele... ce dragut este!
Si celorlalte mamici...toti bebelusii ce i-am vazut pe aici prin poze sunt asa dulci, sa va traiasca si sa va bucurati.
Eu nu am facut nici un progres in ultimele zile, al meu tot in burtica e. Cand ii aud pe toti doctorii ca "ii merge bine inauntru, d-aia se lasa asteptat" nu stiu ce sa ma mai fac...cine stie cat o mai dura. Ma gandeam asa intr-o doara, poate de luni ma duc din nou la servici dar sunt cam slabe sansele acum dupa ce am redescoperit somnul pana la 11 :)
Newmami, vad ca nu ai scris in ultimele zile, sper ca totul e bine si poate cine stie esti deja cu bebele in brate.
NewMami spune:
Monicica, ce n-as da eu sa fiu cu bebele in brate, dar din pacate nici gand de asa ceva deocamdata. Asa imi spune si mie toata lumea, ca bebe nu e inca pregatit si ca ii e bine acolo in burtica si cica sa mai am rabdare.
Zilele astea am luat-o la plimbare in stil mare, doar, doar se va intampla minunea. Am urcat si ceva dealuri de nisip dar nu m-am ales decat cu o febra musculara la pulpe si nimic mai mult. Ma dor toate oasele, noptile le dorm iepureste, tot ce ma salveaza de la o depresie de nota 10 e faptul ca doctorul a spus ca daca nu se intampla nimic pana vinerea viitoare ma interneaza si incepe cu inducerea.I-am spus ca eu nu mai ies din spital fara bebe. Totusi eu sper sa se intample pana atunci, natural. Am contractii cand si cand dar tot neregulate, nimic concret. Mi-e asa de drag micutul cand se invarte prin burtica caci acum e mare si se misca burtica in valuri sau se tuguiaza intr-o parte de mai mare dragul, parca da sa iasa afara.
Si eu am trecut vineri pe la serviciu si am luat masa cu fetele de acolo si chiar le-am spus ca ma bate gandul sa ma duc la munca inapoi daca tot nu nasc odata.
Iti doresc o dilatare mai rapida si crede-ma stiu prin ce trece si cum te simti, dar din pacate nu putem face nimic. Capul sus si sa speram ca pana la sfarsitul saptamanii vom avea si noi bebeii nostri in brate.
loreen, imi pare rau ca Delia nu retine lapticul si vomita atata saracuta de ea si te cred ca iti este atat de greu, dar capul sus si gandeste-te ce frumos e sa ai doua fetite atta de scumpe. Inteleg ca sotul mai si doarme noaptea ca el merge la munca, dar de ce nu se ocupa si el macar atunci cand e acasa de micuta ca sa te odihnesti si tu nitel? Oare ai facut-o singura pe Delia?
Numai bine iti doresc si multa rabdare.
Margott, sa-ti traisca David, e frumos foc.
Gabitzam, ce frumos e Andrei. De fapt toti bebelusii de mai-iunie sunt care mai de care mai scumput. Parca tu ii cumparase-i lui Andrei si swing, nu? In ala nu-i place sa doarma? Ca si eu am si unul si altul si sper din tot sufletul sa-l pacalesc cumva si sa doarma. Balansoarul e in camera la el, sa-l pun noaptea daca nu vrea nici cum sa doarma si e si cu vibratii si cantecele, iar swing-ul e la primul etaj cu celalalt patut ca sa doarma ziua in el. Care il folosesti mai mult?
O alta intrebare ptr. mamicute: voi cum ii curatati nasucul la bebe cu ser? Ii puneti pe betisor sau picaturi in pipeta?
Numai bine va doresc.
NewMami &
Patrick Ryan
http://community.webshots.com/user/newmami2005
pengunica spune:
Gabitzaeste foarte frumusel Andrei!
Noi mai avem inca doua zile pana la termen dar se pare ca Ben nu are de gand sa iasa din culcusul lui...degeaba il rog frumos si ii vorbesc si il alint ca nu da semne de iesire....
Am vazut ca sunt mamici care au depasit termenul si sunt la fel de nerabdatoare ca mine sa-si intalneasca bebelusii......
Desi cred ca am pierdut fabulosul ,,Dop,, mai am cate o contarctie ratacita si tot astept poate mai apare una si inca una dar nimik ...stau cu ceasul in mana sa numar intrevalul contractiilor care nu mai apar![]()
La ultima ecografie era asa de frumusel....ii se vedeau doar ochisorii si nasucul ....pt ca mainile ii acopereau gurita.....si restul fetzei...
La 38 de saptamani avea 3,340 de gr iar la 39 de saptamani 3,192 de gr....cred ca aparatul doctorului a luat-o razna pt ca nu cred ca Ben sa fi tinut dieta
sper totusi sa apara pe 15 asa cum ar trebui sa iasa dar ...slabe sanse ...oricum daca se intampla ceva nou ....anuntam ..
Multa sanatate mamicilor si bebeilor nascuti deja si nastere usoara mamicilor in asteptare!
ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005
Ruxel spune:
buna dragutzelor,
azi dimineata pentru prima oara bebelina mea a vomitat de i-au sarit "dintzii"...si pe gura si pe nas! Nu m-am speriat pentru ca stiam cum este si ca se poate intampla....mai mult s-a speriat ea, saracuta !
Aseara i-am facut si noi baie in caditza.............care este asa de mareeeee, de o pierd prin ea. Cred ca trebuie sa pun un scutec pe fundul caditei pentru ca am impresia ca se simte nesigura......ridica mereu manutele de parca o scap. La Alex nu am pus nimic pe fundul cazii, si a plans in prima luna la fiecare baie. Asta mica nu plange continuu, se vede ca ii place in apa, dar mai are momente.....
Avem si noi poze noi..... http://pg.photos.yahoo.com/ph/ruxivisan/album?.dir=95ee&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Ruxel
poze
beatriced spune:
Neata la fete!
Aseara am dormit si eu mai bine in sensul ca bebe Alex a dormit foarte bine. Am inceput sa-i dau in afara de ce ii dau de la san si lapte formula ca am observat ca nu se satura sub nici un chip. Iar aseara, defapt de dimineata pe la ora 4 am luat lapte de la san mai mult de 125 ml pe care i-a mancat dintr-o rasuflare. La fel mananca si bebeii vostrii? Ca al meu dupa cum se vede treaba e tare mancacios! Ceea ce ii place lui mami ca ia bine in greutate...
Pupici si sa aveti un inceput de saptamana excelent!
Mami de
Alex mancacios
beatrice
danib spune:
buna,
sunt Dana, mamica lui Filip Gabriel nascut pe 25 mai la CFR 2. Momentan alaptam dar nu stiu cat voi mai rezista, Filip mananca din 2 in 2 ore si chestia asta ne-a cam ratutit .
Apropo de glicerina boraxata - ca masura impotriva aparitiei aftelor- se pare ca n-ar mai fi folosita deoarece s-a descoperit ca boraxul este ff toxic .
Mie mi-a recomandat pediatra sa o inlocuiesc cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 4g ( o lingura rasa ) la 100 ml apa fiarta si racita ) data pe san sau sters bebelul in gurita cu o compresa sterila .
Dana
dana
Androix spune:
Salutare!
Hai ca ieri am avut un net de toata isprava, norocul meu: am petrecut mai mult timp cu Filip.
Azi puiul meu implineste o luna! 

LA MULI ANI, copil drag! Sa cresti mare si sanatos!Intr-o luna a luat 700g de la nastere si 900g fata de greutatea de la iesirea din maternitate. Un mancacios, trage de tzitzi ca de ultima speranta.
Loreen, imi pare rau ca nu prea dormi. Hai ca perioada asta n-o sa dureze. Vin dintisorii, vorba ta. ![]()
Micutzul Filip e un smekeras. Cat m-am straduit eu sa nu-l invat in pat cu noi, sa nu-l invat in brate, sa nu-l invat alintat tot degeaba. Chiar de e adormit, Doar asa sa fie adormit bustean, altfel cum ma simte ca l-am lasat singurel ma striga: "aaaaaaa!" Stiti cum? ma duc si eu sa mananc, zic Doamne ajuta ca a adormit copilul, scot mancarea din frigider, o incalzesc, ma asez la masa, ridic lingura si... AAAAAAA! din casa
Ma duc, il dragalesc, il adorm iar si scena se repeta de cateva ori. In general pana la urmatoarea lui masa dupa care adoarme de data asta pe bune. De obiecei el mamanca cam de 2-3 ori din clipa in care mi se face mie foame si pana apuc sa bag ceva in gura. Nu ar fi nimic rau in asta daca nu m-as fi ingrasat inca 2 kg. 
Morgott, Ruxel si Gabitza toate aveti niste pui frumusei foc!
Si Filip rade in somn si de cateva ori chiar mi s-a parut ca imi zambeste si treaz fiind. Dar cred ca e totusi prea devreme, dar io tot ma intreb...
Luluku, eu una nu am tinut regim decat in primele cateva zile, doua saptamani cam asa. Adica un regim cu mancare usoara: supe, fripturi la gratar, piure de cartofi. Acum mananc de toate, chiar si ciocolata dupa ce alaptez, beau multe lichide, si mananc de cate ori am ocazia. Numai capsuni nu am mancat si nici n-o sa mananc ca cica poate provoca reactii alergice la bebelus. In rest orice prind.
Ai ales un nume tare frumos pentru bebelusa ta. E unul din numele mele preferate de fetite.
Gabitza si eu am balansoar de care ai cumparat tu doar ca nu prea il folosesc. Bebe doarme bine si in patutul lui, ziua il mai iau in sufragerie pe canapea sau il pun in patul nostru in dormitor. Asta pentru ca la ultima vizita a pediatrei mi l-a gasit dormind in balansoar si mi-a zis ca nu e foarte bun pentru coloana lui si chiar mi-a aratat diferenta dintre pozitia lui in balasoar si pozitia pe canapea. M-a speriat si mai asteptam cred eu inca o luna ca sa-l asez in balansoar.
Ieri l-am probat in ham. Chiar ii place dar tot asa cred ca mai astept cateva saptamani ca sa-si intareasca coloana, pana sa-l iau in ham. Oricum e un moment mult asteptat pentru mine pentru ca nu pot intra in nici un magazin cu caruciorul. Noroc ca paine se vinde la geam.![]()
De vomitat a inceput si Filip, dar numai pe gurita. Nu cantitati mari dar pe mine oricum ma streseaza asta. In schimb am alta problema: cum am implinit luna mi-am zis ca putem stavili si noi sughiturile atat de suparatoare cu o lingurita de zeama de lamaie. Ce parere aveti? NU II TRECE! Am incercat de mai multe ori si nu ii trece cu zeama de lamaie. Imi vine sa ma sui pe pereti.
Asa ca ne-am intors la metoda dintai: dragalit, suflat in funduletz pana ii trece de la sine.![]()
Beatrice, cum mama nu se satura de la san? Pe mine nu a reusit Filip sa ma sece niciodata, daramite sa mai planga de foame dupa si nu zic ca as avea cine stie cat lapte dar de fiecare data din "batalie" tzitzi ies invingatoare. Il dau gata pe Filip si in 20 de minute cu totul. Eu una nu te-as sfatui sa-i dai deja completare. Inca nu am auzit de cineva care sa dea completare si sa nu fi scazut productia de lapte pana la incetarea acesteia. Legea cererii si a ofertei bla bla bla, am citit pe situl asta in mii de locuri si in mii de cazuri. Toata lumea zice la fel. Tu faci cum crezi dar ti-am zis si parerea mea.
Hai ca m-am intins nu gluma. Doar ieri nu am avut net, a trebuit sa recuperez! ![]()
Fetele care mai aveti putin: rabdare ca mai e putin de tot si o sa va strangeti comorile la piept.
Fetele care nu se pot odihni, ma gandesc la voi, lasati si voi totul balta si dormiti de cate ori aveti ocazia chiar si 10 minute. Sanatate la bebelusi!
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
iuliana spune:
Pe data de 7 iunie la ora 24.22 am nascut-o pe Diana Maria cu 3.640 g si 49.5 cm. Diana e un copil sanatos si frumos...deh, ca e al meu:). Doarme si papa bine, a avut dati cind a papat si 100 ml la o masa, dar nu e ceva care se intimpla des. Din pacate istoria se repeta, adica eu nu prea am lapte...la o masa daca scot 20 ml care nu ii ajung Dianei nici pe o juma d emasea:). Formula s atraiasca. Eu continui sa "muncesc" cu laptele de la tzitzi care e preferata Dianei. Oricit de satula e, daca e tziztzi nu face mofturi. Se pare ca ma ia drept suseta la culcare, dar eu nu ma supar:). Macar de atita sa se bucure si ea. In spital a scazut numai 120 g pe care i-a si recuperat. Are un icneput de icter, dar nu grav si probabil ca e deja pe trecute, dupa cite imi dau eu seama .... miine mergem din nou la dr sa vedem cum au iesit rezultatele la singe. Insa nu imi fac probleme deloc. De iesit afara am iesit pentru o scurta plimbare prin cartier inca de alaltaieri, iar azi chiar am stat vreo ora. Miine iesim si noi in lume pe la magazine.
Emma a reactionat mai mult decit perfect. O iubeste tare mult pe Diana, toata ziua ii pupa piciorusele, minutele, obrajorii si o mingiie. Vrea, bineinteleL(, sa o tina in brate si face scandal cind ma vede ca intirzii sa dau curs cererii
. Am invatat sa fiu calma cu ea si sa nu zic NU cind vine vorba de mingiiat surioara pentru ca imediat o apuca un tantrum care se lasa cu loviri:) de pereti sau trintiri pe jos...asa ca sint f. atenta si o las sa se bucure si ea de surioara ei. Ma bucur ca e un copil asa bun....deocamdata
.
Mie au inceput sa mi se umfle picioarele groaznic de vreo 2-3 zile. Nu le-am avut asa de umflate nici cit am fost insarcinata...si ma si dor. Mai astept vreo 2-3 zile si dau un tel la dr. sa vedem cum sta treaba.
Am pus si eu poze sa ma laud si eu cu printesele mele aici http://community.webshots.com/album/366595484nObBNw
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4
Mickyyy spune:
Neata si de la noi!
Tot in asteptare.....nici o sansa sa vina azi bebe, desi DPN-ul dupa UM e chiar azi
!
M-am uitat si eu la pozele cu bebelusii vostrii, tare dragutei s-au mai facut!! Desi nu pot sa spun ca ma grabesc sa nasc (fetele care's la al doilea bebe s-ar putea sa ma inteleaga) parca tot mi s-a facut si mie pofta sa-mi tin bebitza in brate!
Legat de plimbarea bebelusului, si Malina era alaptata exclusiv, si-si lua masa in public ori de cate ori i se facea pofta! Ce atata stres
, gaseam frumos o bancuta mai retrasa din parc si ne luam gustarica de pranz! Nu stiu cum e in constanta, dar in Bucuresti in parcul in care ieseam eu erau o gramada de mamici care-si alaptau bebelusi in public. Un sutien special de alaptat, o camasa sau o bluza cu nasturi si gata...trei sferturi din problema era rezolvata, mai lipsea doar bebelusul flamand!
Andreea, si mie anul tracut Radoi mi-a zis ca e posibil sa nasc mai repede, pe la vreo 38 de saptamani....si am nascut la 41!!! Asa ca nu tre sa pui prea multa baza pe ce zice doctorul, el isi da cu parerea, dar nu-i obligatoriu sa se si intample asa, chiar daca de data asta la mine a "nimerit-o", mi-a zis ca nu crede ca o sa nasc saptamana trecuta, si n-am nascut
!
Mickyyy
(40 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii