Mamici de mai-iunie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Hello

Felicitari noilor mamici si bebei . Sa va traiasca si sa fie sanatosi!

Monicica, te doare spatele pt ca se tot schimba centrul de greutate. Nu sunt contractii si o sa te tot doara spatele pana o sa nasti. Asa credeam si eu ca nu o sa imi dau seama care sunt contractii si care nu dar o sa stii in momentul in care te apuca. Un alt semn ca mai ai putin si nasti este pierderea dopului gelatinos....eu am nascut a treia zi dupa chestia asta ( nu este un semn de mers la dr!).
Mergi la spital numai daca ti s-a rupt apa ( imediat) si daca ai contractii regulate la 10-15 min.

Androix, voi mrergeti cu bebe Filip la Cora?

Margott, si Mariuca mea este la fel de agitata in anumite perioade, nu tot timpul....la noi se intampla de la 18 si pana la 21-22 cand asoarme dupa atata dat din manute si piciorute....astea-s colicile cred, o doare burtica...dupa ce adoarme se mai trezeste la 2 noaptea si apoi la 5-6 dimineata cand are chef de zambete si stat de vorba . Dar e atat de dulcica ca imi trece somnul!

Da, ChrisDun, daca suge numai de la un san , soarta celuilalt este pompa iar la masa urmatoare schimbi sanii. Si la mine se fac beton dupa 4-5 ore.

Corni, nu te ingrijora de greutate, o sa creasca si micutza ta dar daca ai laptic incearca fara lapte praf.
Mariuca mea face maine 6 saptamani si are 5200 g, este tare grasunica. Pe 25 iunie avem botezul si tare mi-a mila de nasa ca tre sa stea cu ea atata in brate.

Eu ii fac baie obligatoriu zilnic, in rest o curat tot cu servetele umede iar la fundulet ii dau numai seara cu crema cu oxid de zinc de la Sanosan. Este f buna si nu am avut probleme.

tzumpiloi si Mariuca ( 06.05.2005)

tzumpiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Lucas, nu cumva ii e foame, de plange tot timpul?

Eu asa am patit cu a mea, a treia zi de cand venisem de la maternitate. A urlat o zi intreaga, i-am dat san "la cerere", aproape din ora in ora, asistenta pediatra care a venit mi-a zis ca am lapte suficient .

Dar seara n-am mai rezistat si am deschis cutia de NAN I. A hapait biberonul cu supliment, si apoi a adormit bustean. Si de atunci am inceput sa iau chestii pentru stimulat lactatie: nutri natal si galactogyl. Acum ii mai dau NAN cand am zile proaste (nu beau eu destl lichid), cam odata la saptamana...

Apropo de lactatie: poate laptele tau nu e suficient de consistent?

Numai bine mamicilor si bebicilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

neata fetelor si felicitari proaspetelor mamici!

Nu-i corect...pana si andreea care era ultima pe listuta mi-a luat-o inainte , clar la noapte nu mai pot sa nasc....ca presupun ca dom' doctor a fost azi dimineata la spital pentru ea....doar n-o sa ii stric si eu noaptea urmatoare !
Desi a fi interesant...ia sa ma grabesc nitel...poate o mai prind in spital ! Numai ca bebitza nu vrea afara si pace...nu da nici un semn deocamdata! Ar trebui sa-mi schimb si semnatura, ca de marti am intrat in 41 de saptamani....da' mai conteaza?!

Mickyyy (40 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

FELICITARI ANDREEA!!!! Sa fiti sanatosi si fericiti!

Adina

http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Salutare ...

Eric Andrei bine ai venit printre noi...

Am gasit leac la plodu'meu sa adoarma si in patut culmea,la pranz...CAm costisitor,insa fac orice pentru un pui de somn...O jucarie de la Chicco care canta si are niste luminite... I-am atasat-o de patut si de cate ori plange gaga aia incepe sa cante niste melodii de sa mori de somn nu alta...Sper sa o tina chestia asta, ca ma duc sa-mi iau baterii cu baxu'...

Margott si fata mea scoate niste sunete ciudate de ma sperii uneori si ma intreb daca e normalsa faca asa...Banuiesc ca este o forma de comunicare pentru ei, pentru noi o gramada de onomatopee...

Eu am oparit plodu'la fund cu ceai de colici de la Milupa( i-am dat sa bea si s-a modificat urina si a oparit-o nasol de tot).Am facut-o bine cu Bephantene...Daca nu incercati cu NEOPREOL...

Sa stiti ca si eu am fost cu Delia la cumparaturi de la o saptamana, la Selgros... O punem in scaun de masina,apoi in caruciorul de acolo si dai viju la cumparaturi...Toate ca toate da' sa fie mancata, ca in rest nu avem probleme...Nu va mai zic ca de Paste cand avea 4 zile ne-am dus la curte la prieteni sa facem gratar...Am fost si la restaurant de vreo doua trei ori. Azi ne-am dus si la scoala la serbarea lui Bianca, ca de are mama o fetita desteapta foc...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Felicitari newmami, andreea si pentru celelalte mamici care ati mai nsascut intre timp!
Mickyyy - mai ai un pic
Noi suntem bine avem colici presupun ca nu e nici o noutate pentru voi, am trecut de la sab simplex la baby water( egiptean). Cel de al doilea l am folosit si pentru baietel si zic ca totusi a avut efect pe cand cu sab simplex e s-au a fost pana ieri groaznic.
Eu m am simtit foarte rau in zilele astea am avut reprize cu tremuraturi febra destul de mare iar apoi transpiram abundent. Dupa 3 faze din astea am chemat salvarea si m au dus inapoi la maternitate ....ma rog dupa consultatie, eco, .... am ajuns din nou acasa cu o gramada de antibiotice.Interesant a fost ca nu si au dat seama ce am, nu sangeram si nici nu s au vazut resturi in uter la eco.
Oricum acum sunt bine pe antibiotice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Buna,

Felicitari noilor mamici.
In legatura cu caruciorul am gasit unul cu multe optiuni,adica cu maner reversibil,husa ptr.picioare,usor de manevrat la 4,5 mil.insa nu m-a incantat culoarea(gri) si altele mai scumpe dar cu mai putine optiuni adica 6,8 mil -10 mil.In concluzie nu mi-am luat. Asa ca si astazi am tinut-o pe micutza in brate cand am iesit afara in fata blocului pentru o ora.In schimb sora mea care are si ea o fetita de 7 luni mi-a oferit caruciorul ei care l-a primit cadou de la nasa fetitei, este nou nout, Chicco ,ea nu l-a putut folosi ptr. ca nu ii incapea in lift si nici in masina si este cu o singura roata in fata si greu de manevrat. Cred ca pentru inceput o sa-l accept pe asta cu toate ca nu stiu nici eu cum o sa ma descurc cu el ,stau si eu la etajul 3.

Tzumpiloi, sa sti ca daca ii dau la cerere sa suga si asta inseamna o data la 3 ore suge mai cu pofta si mai mult ca durata. Cu biberonul nu am incercat pentru ca imi este cam teama,cand ii dadeam calciu , il amestecam cu putin lapte ca altfel calciu este foarte sarat si il dadeam cu biberonul si tragea asa cu pofta si de fiecare data se inneca de ma treceau toate transpiratiile si am prins o frica de biberon!Poate era si orificiul mai maricel,nu stiu ce sa zic.
Maine merg cu ea la doctorita sa o cantareasca si sunt curioasa ce va hotari .
In schimb doctorita mi-a spus ca spre deosebire de alti bebei care au luat mai mult in greutate ea este foarte tonica,are un tonus excelent si niste reflexe foarte bune. Asta ca sa o laud si eu putin.

Loreen,Vitamina D3 natural este din gama produselor naturale (acestea nu se dau compensat).

Cornelia, merci pentru urarea de bun venit si pentru incurajare .

Referitor la alte subiecte abordate de voi si anume iritatia la fundulet, eu am evitat-o pur si simplu cu ulei fiert in care am adaugat vitamina A,asa mi-a recomandat pediatra si nu s-a ititat niciodata, il aplic de fiecare data cand o schimb.
Baita in fiecare seara dar nu am reusit sa pastrez aceeasi ora si in cursul zilei nu o spal de fiecare data cand face caca dar totusi o data pe zi cred ca reusesc. Nu o duc la baie , am un lighenas special pentru ea .
A facut si ea bubite mai ales in zona gatului, pediatra mi-a spus ca sunt de la caldura si mi-a recomandat sa o sterg cu alcool(spirt) si dupa ce se usuca pielea sa o pudrez cu pudra baneocin ,cea care am folosit-o ptr. buricel. In 2 zile nu mai avea nimic.
Ai vostri bebei de cate ori fac cacuta pe zi ,a mea face destul de des, sa zic de 4-5 ori.Si am vazut ca ati scris de constipatie,asa mici si sa se constipe,eu stiam ca de cand se introduce hrana solida exista sanse sa se constipe.

Hai ca am scris cam mult.

Corni si bebe(Timeea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Revin cu pozele,loreen ai avut dreptate, era selectat aiurea.
Acum sper sa se vada.

http://community.webshots.com/user/corny173

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hello, pentru cele mai sexy mamici si gravidutze
Da merg cu Filip in Cora. I-am facut "botezul cumparaturilor" pe cand avea doar 12 zile. Acum deja mai are nitel si stie pe din-afara carrefour-ul si cora Vorba vine, ii place asa de tare ca doarme dus.
Loreen, traiasca jucaria! Mami, odihneste-te acum! Ai vazut ca pana la urma solutia magica presupune si un pic de muzica
Mickyyy, mai ai putintica rabdare, ce sa-ti spun... Mia rezista putin.
Margott, si Filip se intinde si uneori e agitat in somn, scoate niste sunete pe nas zici ca e o trompetzica, ne prapadim de ras.
Mai, fetelor: la ce varsta zambesc bebeii de-adevaratelea pe bune? Asa in somn m-a mai delectat pana acum dar azi dimineata la ora aia criminala 6, Filip al meu mi-a zambit de 2 ori. Ba chiar o data a scos si un soi de sunet care aducea cu un hohot. E pe bune sau dormeam io si visam frumos?
Am uitat: Corni, tare frumusica e Timeea , cred si eu cu asa parinti

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Androix, Miruna mea a zambit pe bune pe la 5 saptamani si pe la 6 era deja cu gura la urechi. Si eu o pandesc pe Irinuca, am prins vreo doua zambete, dar inca nu pot spune cu mana pe inima ca mi-au fost adresate chiar mie... Oricum, suntem pe-aproape.

Citeam undeva ca primul zambet este "programat" fix pentru momentul in care mama e terminata nervos din cauza oboselii si a programului de somn chinuitor. Asa ca dupa ce vede un zambet din partea odraslei prinde puteri si o ia de la capat cu forte proaspete.
Avand in vedere ca fi-mea mai nou se scoala la 6 (si cealalta la 7 jumate, adica fix cand a adormit praslea), iar eu sunt chiauna de nervii capului, cred ca merit o droaie de zambete si chicoteli.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput