Mamici de mai-iunie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Cred ca am reusit sa atasez niste poze cu fetiza mea.

http://community.webshots.com/user/corny173

Corni si bebe(Timeea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Felicitari Newmami&daddy! Sa va traiasca flacaul si sa fie sanatos si norocos! ca de frumos e frumos, ce mai...
Fetele, eu ii tai unghiutzele in somn. Cand adoarme el bine bine si nici nu simte iar eu imi fac treaba in voie. Mucisorii i-am scos o singura data ca in rest nu am avut ce scoate. Si nu am folosit pompita ci betisoare de urechi inmuiate in ser fiziologic.
Bai eu cred ca sunt dusa rau de tot Azi am fost iar in piata cu copilul cu caruciorul si bineinteles copilului i-a fost super cald si i s-a facut sete, dar io nuuuuuu respect "litera legii" daca a zis doftora sa nu-i dau ceai pai nu-i dau. Dar nu mai fac asa. O sa-i iau de fiecare data cand iesim un biberon de ceai. Gata, am zis! Si asa de fiecare data cand am decis sa-mi urmez instinctul s-a dovedit ca faceam bine chiar daca nu ascultam sfaturile doctorei, asa ca o sa ma mai iau si dupa mine de acum inainte.
Corni, eu nu inteleg de ce sa-i dai mama formula la copil daca ai lapte? Pai daca e un pic mai puturoasa la san, mulge-te si da-i cu biberonul diferenta la masa urmatoare sau nu stiu dar nu sa-i dai formula si tie sa-ti musteasca sanii de lapte. Chiar nu inteleg. Nu ti-am vazut nici o poza, nu stiu ce s-a intamplat dar acolo nu apare nici un album.
Ada, Sergiu e tare dragut. mai avem concurenta nu gluma cu atatia baieti frumosi aici.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Aceeasi problema cu laptele am si eu, in sensul ca nu se satura de la san si uneori in timpul zilei nu mai pot lua decat vre-o 50 ml, cu care evident nu se satura, asa ca ii mai dau si formula. Iar daca trec cateva ore bune ma mulg si creste productia de lapte super bine, adica scot mai mult de 125 ml... Dar vad ca ia bine in greutate si ii place si laptele formula. (Eu folosesc NAN) pentru new born... Si toti imi zic ca nu este nici o problema daca alternez laptele de la san cu formula... Noua doctorul ne-a dat vitamina D sa-i punem in lapte cate 5 picaturi...

Mami de Alex mancacios

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Asa este Gabitzam, pe prospectul de la Vigantol scrie ca este ok 6 luni....am citit atatea prospecte ca am inceput sa le incurc!
Eu o sa ii schimb flaconul de Vigantol si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel ( rau nu are ce sa-i faca daca ii dati din cel folosit deja de 1 luna dar nu va avea nici un efect).

Corni, incearca sa scoti lapticul si sa-l pui in biberon ...vezi poate asa ia micutza mai mult in greutate, cine stie poate mananca mai bine din biberon.
Ce mai poti incerca este sa ii dai mai rar sa manance, sa ii fie mult mai foame si sa nu mai adoarma la san.
Am mai citit pe un site ca este bine sa ii dai bebelusului sa suga la o masa de la un singur san, pentru ca intai curge lapticul mai subtire, nu prea consistent si hranitor iar apoi lapticul mai gras , hranitor si care tine de foame. Dupa ce bebele papa de la un san si mamicile au impresia ca lapticul s-a terminat cand nu mai suge cu inghitituri mari, il trec la celalalt san...astia spun sa insisti cu primul san pt ca va veni al doilea val de laptic care este mai gras si mai hranitor...si poti ajuta cu mana libera, apasand cu toate cele 5 degete la baza sanului pt a stimula al doilea val de laptic.

Eu am incercat si bebe a reusit sa manance la 3 ore , dupa baie chiar la 4-5 ore fata de 2 ore cum manca inainte si a crescut si bine in greutate. Incearca si tu Corni iar daca micutza ta nu vrea sa suga incearca sa scoti lapticul gras in biberon si sa i-l dai.

Cu unghiutzele, mie mi-e tare teama sa i le tai...dar va trebui. Voi i le-ati taiat cand dormea?

tzumpiloi si Mariuca ( 06.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Tzumpiloi, eu mi-am facut curaj si i-am taiat unghiutele in somn, pentru ca nici una din mamicile cu experienta (mama sau soacra-mea) n-a "prestat", ca sa zic asa. Si a fost super ok. I le-am taiat cu unghera de bb, pentru ca forfecuta de bb e cam ciudata, si nu m-as fi descurcat.

Apropo de supt la san: daca suge si se satura doar de la un san, pe celalalt il mulgi? Nu i-am dat decat o data sa suga la un san - si sa se sature - si din celalalt am muls vreo 80 ml. Ai mei se cam fac beton daca nu ii golesc la max 4-5 ore.

Numai bine,
chris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Eu i-am taiat unghiutele inca din a treia zi de viata pentru ca se zgariase rau de tot pe fata! Apoi o data la doua zile ca ii cresc foarte repede... Si sta micutul... Nu zice nici nimic!...
In mod normal dupa ce ii dati de la un san sa suga, este bine de golit cu ajutorul pompei si celalat san, ca in felul asta se produce iarasi lapte... Si trebuie goliti bine amandoi!... Eu am inceput sa folosesc mai mult pompa acum, ca il pun in biberon si vad ca se satura mai repede, decat daca l-as pune sa suga de la san. Si doarme si mai bine!...

Ce folositi voi pentru fundulet iritat?
Si de spalat cat de des il spalati?

Mami de Alex mancacios
http://photos.yahoo.com/piticii2003

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neatza...
Newmami si newdady felicitari . Sa va fie de bine ...

Vad ca nu ati gasit metoda optima de adormit plozi, asa ca ma las pagubasa...Azi a dormit din parti pana la ora asta, asa ca am sunat pe tanti dr...Nu are nimic, doar ca s-ar putea sa nu ia in greutate cum trebuie...Auzi nu are nimic...Si durerile mele de spate, de stomac din cauza foamei, de cap de la oboseala ce sunt, nimica?

Gabitza eu i-am taiat unghiutele din spital, a doua zi chiar...Nu ii pun nici manusi nici caciulita sau altele...Azi chiar am fost doar in body afara fiind foarte cald...

Androix dai draga ceai la copilu' ca io fi si lui sete,mai ales pe caldurile astea...Pana ii da tu sa suga sa-i treaca de sete se deshidrateaza bebelusul...

Eu la Bianca ma inspiram din Mama si copilul editia veche...Si atata m-am inspirat pana am constat ca fata mea nu facea nimic din ce ziceau aia...Si m-am nevrozat atat de tare ca am aruncat cartea si mi-am crescut fata efectiv dupa instincul meu de mama turbata...Si e bine...A terminat clasa a II-a cu premiul I(desteapta ca masa)

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Loreen m-am gindit hai s-o punem de un club.
Matei nu doarme de azi dimineata de la 9.00, cum il pui in pat cum urla.am fost si in parc, putin ca si acolo a urlat.
azi,la un moment dat m-am si speriat ptr. ca se inrosise tot de tipat, de durere habar nu am si am incercat sa-l pun pe umar, moment in care avea fata schimonosita de plins dar nu urla, si maica-mea de linga mine, a urlat ca nu respira copilu, evident ca eu m-am speriat, l-am strins in brate, copilu respira, eu tremuram toata ca varga. eram transpirata toata, miinile imi tremurau, nu putea sa las copilu jos. nici acum nu stiu daca intr-adevar respira sau nu, daca nu cumva i s-a parut.
acum a venit taticul si i l-am pasat. totusi lipseste de luni, sa vada ca are copil, destul ne-a terorizat astazi cu telefoanele intrebind ce face, acum vede situatia de la fata locului.
si nici nu am mincat nimic toata ziua!

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Loreen, da pai si eu o sa ma inspir dar raman doar cu inspiratia. Nu stiu de ce nu ma incred eu in flerul meu din prima, am asa nevoie sa patesc cate o faza nasoala ca sa stiu cum trebuie sa fac. Numai, gata, am dat biberoanele jos din pod , le-am sterilizat si de maine ceiutz. O sa-mi cumpar si o gentuta termoizolanta pentru biberon si o sa-mi iau mereu dupa mine si ceai si lapte. Prostia mea a fost ca mereu am zis ca nu stau mult pe unde merg si de obicei plecam imediat dupa ce il alaptez, dar de-acum nu mi-o cadea mana sa iau biberoanele dupa mine. Oricum micutzul saracu' de el a cerut 2 mese la distanta de o ora dupa ce ne-am intors, cred si eu era deshidratat.
Beatrice eu ii dau la funduletz cu crema de galbenele. Bine pana acum nici nu am avut probleme mari ci doar 2-3 bubite rosii care au trecut a doua zi. Acum are pe fata bubite care seamana cu o acnee, de fapt asta si cred ca este si i-am cumparat alt flacon de crema de galbenele (sa aiba unul pentru fundutz si unul pentru fata) si l-am dat. Macar de i-ar trece si astea la fel de repede. O sa vedem. La fund l-am dat la inceput si cu Bepanten avea el in pliuri pielicica parea taiata de la caldura si traspiratie cred, dar nu i-a trecut cu Bepanten. Cu crema de galbenele i-a trecut si "taietura" in doua zile.
De spalat nu stiu la ce te referi: baita sau spalat la fund. Eu ii fac baita zilnic si pe cap. Iar la fund nu il spal in timpul zilei, folosesc servetele umede. Motivul este ca pe hol este curent si am un hol destul de lung pana la baie ca sa duc copilul sa-l spal de fiecare data cand il skimb. Cand s-o face mai mare poate.

Fetele, va doresc o noapte linistita!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamiha spune:

Hello!eu sunt mamica de mai,dar de cind s-a nascut bebeul meu,e prima oara cind reusesc sa intru pe net!Gabitzam,te rog trece ma si pe mine pe listuta de mamici!Leon Stefan s-a nascut pe 13 mai prin cezariana,cu 2.950 kg si 48 de cm!acum totul e bine,numai ca avem probleme cu dormitul,bubitele si constipatia!in rest...totul incepe usor usor sa revina la normal!
Succes la viitoarele mamici si multa rabdare la cele care au nascut deja!

Mergi la inceput