Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(14)
Raspunsuri - Pagina 7
corap spune:
lavi2 he, he, am fost la eco, dar dr. era un pic cam suparat, ca ii busise o gagica masina si a intarziat vo 3 ore la cabinet. bineinteles ca era buluc de lume care-l astepta. asa ca am fost multumita ca bb e bine si ca nu se mai vede buba mea, si am incercat sa "scurtez vizita" adica sa nu-l pun sa piarda timpul dupa caii mei verzi pe pereti.
a... mi se pare ca intrebai ceva despre iosub & cmu - daca e tridimensionala. cica e. oricum ma duc eu prima si iti dau amanunte. deja mi-am cumparat caseta video ;)
C grasut & bb saltaret 17+ 
amparo spune:
Salutare fetele!!
le rog pe cele care si-au facut morfologica cu Iosup la CMU sa-mi spuna si mie, informatiile despre aceste IR (deja m-am panicat!!) ti le da oricum sau e necesar sa precizezi ca vrei sa le stii??!!Eventual o alta eco doppler separata??Lordra cred ca tu esti cea mai informata...
Si inca ceva: cun ati facut eco morfologica,pe 3D sau pe 2D? Cum e mai bine?
Multam din suflet!
Amparo 17 sapt 

dienutagraviduta spune:
neata fetelor !
noi ne-am intors la servici
...
ei, asta e, nu-i nimik, ne obisnuim la loc.
azi avem 15 saptamani si 2 zile, adica iu-hu, suntem in saptamana a 16-a, ca parca suna mai avansat.
duminica am fost la picnic, si a fost foarte frumos, iar mama radea de mine, ca de cate ori trebuia sa urc pe ceva ma tinea de mana sotul meu si au ma tineam de burta...m-a intrebat daca mi-e frica sa nu-mi cada cumva...
cum era cu miscatul 16-18, sau saptamanile 18-20 ( in functie de sarcina, daca e prima sau nu) ?eu as vrea sa fie 16-18, ca nu mai am rabdare.
burtica se vede binisor acum; de dimineata am simtit ceva, ca o mica miscare prin uter, dar stiu ca probabil nu era in uter, ci in capul meu.
apel umanitar : nu va mai abtineti de la mancare, oricum va veti ingrasa - scria cineva mai sus ca nu prea mananca; de dimineata ziceau pe kiss fm la stiri, ca s-a constatat ca femeile care se subalimenteaza pe perioada sarcinii nasc copii cu predispozitie catre obezitate.
dienutagraviduta 15+ si bebelusha
corap spune:
dienuto, veste proasta: 18-20 la prima sarcina (daca esti mai plinuta se poate chiar si la 22). nici eu nu l-am simtit, si cred ca pe la 20
o sa dea semne, ca am vazut la eco ca avea o gramada de loc sa se zbenguie fara sa ma atace :)))
asa ca... rabdare si bine ai revenit la munci;)
C & bb saltaret 17+
lordra spune:
Hola lume gravida,
IO am avut un weekend de tot cacatul
. 2 zile am avut dureri atroce de stomac (o fi fost de la vreo mancare, o fi fost de la altceva, doar naiba stie). Incepand de ieri dupa-amiaza pana azi dimineatza am avut dureri de inima cu tot cu māna amortzita. N-am dormit toata noaptea. Ce mai, o placere!
Se pare ca la mine diagnosticul cu IR-uri crescute a inceput sa-si arate coltzii. Dupa durerile pe care le-am avut e clar ca ceva nu e in regula cu circulatzia sangelui.
Oricum, m-am prezentat de urgentza la doctor si m-a trimis sa fac un EKG sa vedem daca inima mea a luat-o razna doar pe fond de sarcina sau e ceva mai vechi. Sper ca nu.
Am aflat si valorile normale IR: pt. saptamana 14 ele trebuie sa fie mai mici de 0.6 (chiar daca sunt 0.6, sunt maxime, dar inca bune). Pt. saptamana 20 (cand imi voi face iar eco), valoarea trebuie sa scada pana in jurul valorii de 0,3-0,4. Este acceptata si valoarea 0,5 ca fiind punctul maxim-maximorum la care poate ajunge.
Cam atat, deocamdata. Ma simt ca un c... si n-am chef de nimic.
Ma gandeam sa-mi repet analiza pt. listerie (ca la asta n-am nici un fel de imunitate si o pot face oricand). Ce stiti, se repeta in general analiza asta sau dau eu dovada de paranoia?
Hai bafta la toata lumea!
Lordra
Lavi spune:
Draga Amparo, ce bine de tine si debebeii tai ca sunt gemeni, eu am o sora geamana si ai sa vezi cu timpul ce bine le va fi impreuna, la inceput e greu, dar reusitele se vad pe pe parcurs. Eu zc la acum merge 2d si dupa 18 sapt pina la 23 de sap poti face 3 d , nu stiu dc vreun dc ar dorii sa faci eco morforlogica la o sarcina asa de mica.
Eu una nu ma subalimentez, doar ca nu pot minca anumite alimente, mi-e scirba, nu pot si decit sa
pina ma apuca bitul, prefer sa le evit, in rest bag furaje atit cit trebuie de la legume , fructe , lactate, paste, piine, peste, etc...
Lavi
tania-z spune:
Andutzy sa stii ca si eu intru in clubul celor cu circei. M-am mirat foarte tare, ca eu nu aveam inainte asa ceva!
Lavi02 se pare ca avem aceiasi zi de echo: 11 iulie! Din pacate eu nu sunt asa "avansata" ca tine, asa ca nu stiu cat de multe voi afla.
Apropo, fetelor, ce ziceti, am vreo sansa ca la 17 sapt+4zile cat voi avea la echo sa se vada sexul lui bb? Mi se pare atat de muuult pana atunci!
Tania
& Punctuletz 13+
corap spune:
dam... carcei si maini amortite am si eu. da' nu mi s-a parut ceva grav, ca si inainte de sarcina mi se intampla... acu' ma gandesc ca trebuia sa spun la doctor chestia asta .... eh, nu-i nimic, data viitoare.
c & bb 17 +
lavi02 spune:
Lavi eu nu iau vitamine din principiu, plus ca mananc toata ziua fructe si legume fiind vara. Tot fiind vara nu prea am pofta de carne, nu mananc zilnic carne, iar ou.. din cand in cand. Da' nu ma stresez!
Cora cand ti-a zis dr sa mergi data viitoare la el? In august nu? Ca toata luna iulie e in concediu. Eu nu stiu daca programarea in august trebuie facuta de acuma sau mai incolo. Plus ca habar n-am in care miercuri din august o sa fiu in Bucuresti si in care mai umblu si eu brambura in vacanta.
Dienuta, 16-18 la a 2-a, 18-20 la prima. Eu pe Silvia am simtit-o hat dupa 20 de saptamani, nu mai stiu la cate...
Lavinia 18+
Lavi spune:
circeii sunt semn de tetanie, si eu noaptea mai ales ma trezesc cu circei sau cu dureri tare nmri in gambe, am impresia ca s-au innodat venele.
Cu Eva cind am ajuns la circei mi-am suplimentat portia de calciu, si din cind in cind luam un cavit.
Lavi