Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(14)
Raspunsuri - Pagina 6
Lavi spune:
Neata,
cum va simtiti astazi si ce mai fac bebeii.Pe al meu il simt jos in burta si se joaca cit e ziulica si nopticica de mare.In rest am citit ce ati scris, eu deocamdata nu mi-am facut analizele asa de amanuntite, dar tre sa merg peste 2-3 sapt din nou la eco si voi afla atunci. O veste buna e ca au trecut greturile si durerea de cap.Am urit durerea de cap......era groaznica.
Xandra , cum e la mare , tare as vrea sa merg si eu dar nu se poate si parca vad ca nici la anul!!!!!!!
am patru luni si jumatate si deabia astept sa treaca timpul si sa-mi cunosc baiatul
http://community.webshots.com/user/lavinia295
Lavi
xandra28 spune:
lavi, deocamdata parerea mea este ca nu-i vreme de mare... in nici un caz de plaja!!!
cand ploua, cand e vreme frumoasa, e cam friguta si cred ca pana-n iulie, tot asa o sa fie!
si pe mine m-au lasat greturile la 15 saptamani, si durerea de cap, la fel.
va pup, vb mai incolo
xandra, 15+
corap spune:
helou... dupa 10 zile lipsa.
vad ca in linii mari o duceti bine :) eu am fost racita cobza. si tocmai cand am fost cumintica, n-am baut rece, n-am stat la aer conditionat, n-am mancat inghetata... si acum mai sunt fornaita.
acasa m-am plictisit de nu mai puteam. si am bagat la ceai de musetel in sistem ca numai gandul la planta asta imi da furnicaturi...
initial a fost o durere in gat - pe care am tratat-o cu cea mai babeasca metoda din cate exista - dat cu zahar pe amigdale -bleahhhh - dar a functionat (surprinzator)... dup-aia m-a durut capul si am facut niste febra (37.5) si m-am carat de urgenta la med. de fam. (care e un dragut, dar e mai tot timpul aglomerat la el din cauza asta) care mi-a zis: musetel - lamaie - lapte cald cu miere - piciorele in apa fierbinte - stat acasa - NU PASTILE, NU FAS DE NAS - temperatura pana la 38 e ok, daca creste sa-i dau tel. ca VINE ACASA LA MINE SA VADA CE AM 
in gat nu mai aveam nimic (ca de gat mi-e cel mai frica - nu sunt sensibila, in general, la rece, in schimb la microbi sunt foarte receptiva - anul trecut am crezut ca mor din cauza de infectie in gat cu febra 40 + facuta in cateva ore.)
dup-aia mi s-a infundat nasul, de nu mai putem sa dorm, sa stau, sa respir. m-am ofticat si pe sotior, care venea noaptea sa ma tina in brate, si eu nu suportam pe nimeni langa mine din cauza senzatiei de sufocare si am tras o cearta in crucea noptii (saracul, el voia sa-mi faca un bine, dar eu sunt cam irascibila in ultima vreme).
in rest, m-am enervat cu oamenii care mi-au facut mobila de bucatarie (mobila e super ok, dar aia care au instalat-o au fost cam batuti in cap.) in plus, au uitat sa-mi aduca inaltatorul de aragaz, asa ca nu pot sa aragazuiesc nimic (noroc ca am cuptor cu microunde) ca mi se arde blatul. cica joi mi-l aduc 
am fost si la doctoras sa ne faca eco - nu ne-a spus sexul si nici noi n-am insistat, ca inseamna ca nu-l vedea foarte exact. si eu am rabdare pana la eco morfo (pe 4 iulie), ca prefer o informatie sigura.
in rest bb e foarte bine, dadea din picioare si se scarpina in cap, i-am vazut osisoarele de la manute si de la picioruse.
vestea buna pt. mine e ca nu se mai vedea fibromul pe care-l vazuse data trecuta (si era destul de mare)- l-a cautat si acum nu mai aparea :) sunt mai relaxata acum, inseamna cel putin ca nu a mai crescut.
si mai aveam o gramda de scris, dar tre sa trec la munca... a... si m-am ingrasat 2 kg. in 4 zile - fara sa mananc mai mult sau asa ceva. foarte interesant. ma gandesc ca-i ceva apa- tre sa vad cum evolueaza chestiunea in sapt. viitoare.
C grasut (+3kg) si bb saltaret 17 +
Lavi spune:
Dragele mele, am tot asteptat sa va "aud" dar avind in vedere ca e luni.....
eu ma plictisesc la servici, maninc ceva, astept sa treaca timpul, corap e bine ca bebele e sanatos, felicitarii!!!!!!
Lavi
corap spune:
asa-i... cam liniste.
am uitat sa va spun: i-am aratat poza cu bb si lu' mama. nu credeam ca o sa se emotioneze asa, mai ales ca ea-i o tipa dura, nu cu subtilitati si mofturi (adica nu i se pare nimic interesant la o eco de bb, nu cu mers la doctor din orice prostie, nu cu tot familionul informat in amanunt despre starea sarcinii etc. - despre mine zice ca-s o alintata). da' s-a emotionat cand l-a vazut in poza pe bb, a zis ca se simte bunica de-acum, ca-i un sufletel si ca nu credea ca i se vad oscioarele chiar asa in amanunt, ca are fata de baietel :)))) era topita
C grasut (+3 kg) si bb voios 17+
mirabilis spune:
Buna!
Corap, nu ai burtica mai mare..?Creste si bebe, poate intr-adevar acumulezi si lichid...eu de ex, sunt mai plinuta si trebuie sa mananc ff putin ca sa ma mentin. Dc ieri am calcat stramb si am mancat normal, cu ceilalti la masa, mamaliga cu branza si peste la cuptor, azi am mai mult 1 kg! Asa e de fiecare data! Ma cam satur....Dar cel mai important e ca bebe e bine!
Joy, un col de 45 mm nu e f scurt...stiu ca pb se pun sub 30mm, sunt femei care au dus sarcina bine-mersi si cu unul de 25.Dar sunt pareri si pareri.. Sau poate sunt si alte amanunte pe care nu le-ai precizat...Si stai linistita, in sapt a 15-a e prea devreme sa-l simti pe bebe...Multa sanatate!
xandra28 spune:
joy, mie la eco iosup mi-a zis col de 41mm, lung si inchis... deci...
si eu am tot 15s, maine 16, si nu l-am simtit pe bb, cica pe la 20...
xandra, 15+
corap spune:
he, he... si burtik a crescut in 2 saptamani cat la altii in 14 :))) da' ideea e ca, oricat ai manca, e imposibil sa te ingrasi atata asa de repede. vb. de ingrasat, adica de grasimioare&depozite, ca cica tre' vreo 7.000 de calorii in plus pt. ingrasat 1 kg. iar eu n-am mancat 7.000 de calorii in total in astea 4 zile.
C grasut (+3 kg) & bb voios 17+ 
lavi02 spune:
Cora poate esti constipata, sau ai retinut ceva lichid: eu in sarcina asta am luat de 2 ori cate 2 kg dupa cate o vizita la soacra-mea, din cauza de "constipatie de deplasare" si in zilele de dupa s-au dus incetisor jos.. acum sunt 2 in plus per total.
Deci ai fost la dr la eco... eu in locul tau as fi lasat discretia la o parte si l-as fi intrebat daca se vede sexul lui bb...
xandra probabil ca IR-ul pe ombilicala e normal sa fie mai mare decat cele pe uterine.
IR-urile se pot masura numai daca ECOGRAFUL ARE DOPPLER. Deci nu pe orice ecograf.
Eu ma duc la eco morfo abia la 22 de saptamani, pe 11 iulie, si intr-un fel imi pare rau ca nu m-am programat mai devreme ca nu mai stiu nimic de bb de ceva vreme.
Vineri seara am simtit si eu miscari suspecte in zona unde trebuie sa fie uterul, si cam 80% cred ca e vorba de bb. Eu sunt la 18 saptamani la al doilea copil, deci acum ar cam trebui sa incep sa-l simt.
Lordra nu contest ca exista multe gravidute cu IR-uri crescute, ziceam doar ca frecventa lor la pacientele lui T pare marita. Dar nu avem nici un fel de date statistice asa ca nu putem afirma nimic. Se poate sa fie o impresie datorata faptului ca TOATE pacientele lui T fac aceasta masuratoare si ca multe din tipele de pe DC sunt pacientele lui.
Va pupic. Lavi 18+
Lavi spune:
mie mi-a scazut burta, de 3 zile e suspect de mica, m-am imbracat cu niste pantaloni mulati si o bla-a mica si nimeni nu abanuit ca sunt
de 4 luni di juna. Cu constipatia nu am probleme, nici macar o zi, asta e bine.
Īn schimb īl simt pe bebe atit de bine de multa vreme si mi-e drag, singura problemita a mea, e ca nu am suportat nici o vitamina , le-am vomitat pe toate si nu mai i-au de citeva saptamini bune, nu maninc decit o data pe sapt carne si atunci cu oarecare sila , si nu maminca ou, ceea ce este grav.
http://communitz.webshots.com/user/lavinia295
Lavi