Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUNA FETELE !!!!!!!
Am fost la eco azi dimineata si .....am un baietel. asa cum a vrut tatal lui. este in al noualea cer......si asa o sa faca . Cele care veti face eco la dr CHITESCU (meflife) sa va asigurati ca da drumu' la caseta si va inregistreaza.....
Ca eu am patit-o azi, dupa 25-30 minute de eco, mi-a spus ca a uitat sa dea drumu' sa inregistreze. BB-ul este ok, in parametrii normali, manutele sunt ok semn ca nu are sindromul down si nu a stat mai deloc cuminte atrebuit sa alerge dupa el.
stie cineva ce este trenslucenta nucala? are 2mm e bien sau nu?

va pup

joy04 14 + 4zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

bine v-am regasit!
mey, ce ati mai scris... pe fiecare pagina vroiam sa raspund ceva, acum, dupa ce am citit tot, nici nu mai stiu unde sa mai completez...
dar sa va spun noutatile: acum vin de la eco:
" am pliul nucal de 1,7 mm, toate organele normale, fac tumbe, ma joc cu manutele (crosetez ceva pt. mami, surpriza, nu-i spuneti, un fular), am 78 g (normal pt. 14 saptamani ale mele, dar cresc eu..), mi-au facut si niste poze, mami le-a scanat, dar nu le poate pune nici in album nici pe webshots ca are niste probleme cu pc-ul, am barbia ascutita (seman cu mami) si nasul carn (cu tati). oricum cam plictiseala pe-aici, nici un entertainment si cica ma mai tin astia pe-aici, dar rezist pe baricade, profit de relaxare ca dupa aia n-o sa mai am liniste, cica o sa fie multa treaba de facut pentru mine: pipi, kk, somnic, papa, ras, plans, norma intreaga ce sa zic...in mod normal nu se face asa devreme eco morfologica, dar fiindca mami a intrat isterica in cabinetul lui iosup ca cica sa masoare cu atentie pliul nucal, iosup (simpatic doctorul asta) s-a pus pe treaba si mi-a masurat si ... nu mai zic ce m-au frecat de pe o parte pe alta ca ma si plictisisem, draga...ah, dar am uitat sa va spun sexul: ia ghiciti, aveti dreptul la doua incercari:-))..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Vad ca majoritatea mergem la Iosup pentru morfologica!!Eu am programarea pe 25,la CMU,dar nu la sediul din Pta Alba Iulia,ci pe starada Clucerului!!A fost cineva acolo??
Pupici Amparo 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ripley da. a mai fost discutia, eu sunt clar impotriva sa cumpar de la cei care vand pe marginea drumului (pe trotuar, in strada, nu in piata); din piata mi se pare aprox acceptabil sa cumperi daca e hala speciala de lactate (in piata de langa mine nu e asa ca m-am linistit) iar din magazin ma simt OK sa cumpar.

Lavi cum iti dai seama daca exista aracet in lactate?

Cum fac eu conopida gratinata: speli conopida, o desfaci in buchetele, o lasi in apa rece cu sare cel putin 10 minute sa vezi daca mai apare vreun viermisor, apoi o fierbi in acceasi apa. E mai bine sa o fierbi din 2 ape ca sa nu genereze gaze intestinale, dar eu uneori uit sa-i schimb apa si nu are intotdeauna efecte nasoale. Asta e valabil la orice fiert de conopida.

Apoi ung un vas de Jena (o tava adanca) cu unt/margarina, asez alternativ straturi de conopida fiarta si de branza rasa: de obicei amestec telemea cu cascaval. Deasupra bat 1-2 oua cu 2-3 linguri de smantana (daca am in casa) in care eventual pun si piper (daca nu-i dau si Silviei). Dau la cuptor vreo 20-30 de minute, pana se rumeneste atat deasupra cat si pe marginile vasului (in interior). Se mananca cu rosii si cu multa pofta. Mie imi place in special partea mai rumenita, ca nu-i chiar arsa.

Practic e asemanatoare reteta cu cartofii frantuzesti.

Bai, nu-i corect, mi se face foame/pofta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Tania, cosurile apar pt ca hormonii isi face de cap intr-un mod nebunesc, asa ca nu ai ce face asta e, o sa treaca peste citeva luni, si eu am patit reactia inversa , imi creste greu parul, e super asa.
Poate tu slabesti din cauza ca esti in primele luni si ca se acomodeaza corpul cu noua situatie , si oricum dupa 3 luni jumate se maresyte portia de mincare.
Ce bine de voi ca va vedeti si sati de vorba, super!!!Cu respiratul si mie mi se intimpla la fel , e o chestiune pur de sarcina, cu Eva am patit la fel, doar ca eu sufer ingrozitor , ma albesc, obosesc cind respir si nu am aer deloc.

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Anduta, e cumva fetita delicata si pusa pe crosetat de mica, imi pare bine ca e sanatos bebelu
Lavi, super reteta, mamaia ia un pic de lapte si il pune intr-un vas , vasul il aseaza intr-o oala cu apa pe care o pune la fier. Daca e bun se fierbe bine, daca are aracet se face ca guma de mestecat , palii palii asa face si cu brinza. mamaia e femeie barina care a trait alaturi de ciobani in telerman, si stie multe chestii de genul asta.

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna, tot eu sunt ,stresul!
Azi am intrat intr-o farmacie si am primit un exemplar gratuit al revistei"farmacia ta" si am citit in ea despre mai multe treburi(sex in timpul sarcinii, herpesul genital,trat. pt a ramine insarcinata, CE VISEAZA FATUL IN BURTICA NOASTRA,ETC) si e un articol mic unde scriu ca "femeilecu venituri reduse (venit net pe membru de familie pina la 3.500.000 lei, care va fi justificat printr-o declaratie pe propria raspundere), vor primi un formular de trimitere completat de medicul de familie si vor putea suna la fundatia "Copii sanatosi-Copiii conteaza pe noi" pentru a se programa gratuit la diferite analize( la centre particulare):triplutest, ecografii, un consult gratuit,etc.Presedintele fund. e Ioana Popescu Tariceanu si e fund. non profit al caror obiective reducerea nr. de nou-nascuti cu malformatii congenitale si prevenirea abandonului."V-am zapacit este?
in aceeasi rev. scrie ca mama ideala are...34 ani spun cercetatorii americani.
Iar pe coperta fac reclama la o vopsea de par -fara amoniac si rezorcina."COLOR SOIN".maamaa stiti ce rosu frumos are tipa care face reclama, morcovel asa.
Mi-e frica sa ma vopsesc...dar am 10 culori in cap daca nu m-am mai vopsit de 5 luni.Voi ce ziceti?
V-ati vopsit in timpul sarcinii?Cica vaporii de subst. toxice , inspirati de noi produc malformatii la
In ce privesc soacrele...eu stau cu ea.E o gagica .. de nota 20(eu sunt -zodie- Berbec, soacra-mea Berbec, sosul meu Taur...)ne intelegem super..dar si cind ne apuca.. Ina daca vrei sa scapi de ea , gaseste-i servici!Spunei ca nu ai bani s-o intretii!

Mergi la inceput

anda, pai daca se ocupa cu crosetatul as zice ca-i fetita. Daca i-a masurat ... as zice ca e baietel. M-ai bagat in ceata!

Tania, ai fost TARE DE TOT cu soacra si cu planul diabolic!!! Stai linistita ca o sa incepi sa pui pe tine la un moment dat, SIGUR n-o sa scazi la infinit. Si cred eu ca momentul ala nu e prea departe. Eu stagnez la +2 kg de vreo 2 saptamani, la inceputul carora aveam +2.5 kg. Acum am 48 kg la 163 cm inaltime, asa ca iti dai seama ce grasana sunt!
In a doua parte a sarcinii o sa punem cam jumate de kg pe saptamana, asa ca sa te tii!

Cu respiratia, mai multe avem probleme mai mici sau mai mari. Cu cosurile si parul de pe burtica - sunt normale, de la hormonii crescuti in sarcina, se remediaza dupa ce nastem. Nu apar toate problemele la toate gravidutele, fiecare dintre noi e o combinatie unica de probleme si problemute.

Lavinia 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi multumesc de raspuns, stii tu cum suntem in perioada asta ...rational merge, dar tot roiesc intrebari in minte!

Anda 77 BRAVO pt rezultate! Sa stii sa si mie mi s-a parut la echo ca vad nasucul carn al bb-ului, ar semana tot cu tati. Chiar m-as bucura sa fie asa. Sexul....hmmm... e baietel?

Tania & Punctuletz 13+

Mergi la inceput

Lavi, deci practic fierbe la baie marina un pic de lapte. Cat? Cateva linguri? Dar branza cum o fierbe ?!?!?! Ce bine de tine ca ai asa o mamaie!

Mergi la inceput