Mamici de septembrie - octombrie 2005 (36)
Raspunsuri - Pagina 11
monicafrosa spune:
Buna,
Dupa ce m-am pus la curent cu noutatile, va scriu si eu cate ceva.
Carmi, sa-ti traiasca baietelul. Chiar asa, fetelor, or fi pe cale de disparitie fetitele???
Va zic si eu cum stau:
27 sapt.
8,5 kg luate
talie (daca se mai poate numi asa) 93 cm
Am intrebat care e treaba cu picina, nu e nici o interdictie, chiar se poate plonja, ca apa suporta greutatea. Cine stie sa inoate, ca eu...
Oricum, asistenta a zis ca mersul pur si simplu prin apa pune la treaba inima si o face mai rezistenta in timpul travaliului.
La doctor, totul a fost bine. Bebe era asa activ, ca abia reusea sa ii asculte inima. Doctorita a fost tare incantata, a zis ca e foarte bine ca misca in ritmul asta.
Nu mai vorbiti de papanasi, ca imi faceti o pofta!!!
Monica
monicafrosa spune:
Oana, spor la lucru tie si sotului. Noi aproape am terminat cu aranjatul in noul apartament.
Monica
country girl spune:
Salutare tuturor :-)
Daca e marti, e Belgia :-))
Eu sunt una din fetele care desi va citeste aproape zilnic intra mai rar sa scrie. Din mai multe motive, ca sunt departe si nu pot veni la intalnirile viitoarelor mamici si mi-e ciuda tare. Ca pana acum experienta maternitatii mele seamana si nu prea cu ce povestiti voi aici. Acelasi ganduri si temeri si sperante le am si eu. Insa monitorizarea sarcinii aici o face obstetricianul la controlul lunar si prin analize pe care nu le discuta cu mine, de obicei. Adica rezultatele analizelor le primeste doctorul si el imi spune daca sunt ok sau e ceva in neregula si trebuie actionat. Pana acum, slava Domnului, totul pare sa fi fost ok.
Sincera sa fiu, prefer metoda asta dupa experientele cu mai multi profesori vestiti din Bucuresti, care mi-ar fi gasit pana acum o mie si una de probleme, mai mult sau mai putin importante.
Ca sa completez si eu statistica voastra, sunt in saptamana 27 de sarcina si am luat pana acum aproximativ 7 kg. mai precis voi afla la controlul de saptamana viitoare, cand am programat si testul pt glicemie si cel de anemie.
Bebelina o vad lunar la ecograf si o simt miscand in fiecare zi.
Ma gandesc ca sunt o norocoasa fata de multe din mamicile din acest grup, fiindca pentru mine sarcina a decurs lin. Le admir pe cele care au trecut peste orice obstacol si au luptat pentru copilul lor, au facut sacrificii, au urmat tratamente.
Acum ma pregatesc pentru nastere, urmez niste cursuri impreuna cu viitorul tatic, luna viitoare voi vizita maternitatea unde urmeaza sa nasc si voi pregati dosarul pentru nastere iar in iulie si august incepem si noi sa cumparam lucrusoarele necesare bebelinei. Desi deocamdata sunt complet dezorientata ce anume avem stricta nevoie in prima luna. Noroc cu listuta voastra si cu informatiile de pe DC.
Un
tuturor
anya spune:
Multumesc Ioana, cu ocazia asta am aflat ca am fost si prin Olanda. Asa umbla omu', fara sa stie....he,he..
Cat despre discutia cu ecografistii...eu la primul BB am facut eco-morfo la Albu, la Medicover. Acum m-am dus la Iosup si mi s-a parut mai succinta ca cea de acum 2 ani jumate, motiv pt care m-am programat si la Albu peste 1 saptamana. Va spun atunci si impresia "mai proaspata". Oricum, doctorita ginecolog la care m-am dus dupa eco si care e colega veche cu Iosup (la el s-a facut si ea eco cand era insarcinata) a zis mai a gluma, mai a serios ca " imbatranit" si e obsedat de IR (dar daca fluxul prin cordon e bun..totul e in regula), de rinichii copilului ca sunt hipotonici (ceea ce e normal) si de placenta pe care gaseste 2-3 calcifieri (care iarasi sunt obisnuite) iar recomandarea finala e "Sa o lasam mai moale... sa ne odihnim..."
Asa ca...bine ca nu sunt alte "lucruri" de descoperit.
pupici
catush spune:
Eu am 22 saptamani,am luat 5/6kg
Toata lumea zice ca am burta mare,la buric am 97-98cm.
Problema mea sunt sanii, dupa ce ca erau mari inainte acum sunt exagerat de mari,
mi-au aparut si vergeturi pe ei.
Apropos fetelor voi cu ce creme va dati pe burtici?
Eu cu Sanosan cu ulei de masline si proteine din grau...![]()
catush
catush spune:
In legatura cu morfologica...
Eu am fost de 2 ori la Iosup,mi s-a parut super dar m-a speriat prima oara: mi-a zis ca
nu are lichisd amiotic in stomacel, aveam 17-18 sapt.
Acum o sapt am fost iara si totul e OK
Avem ~500g
Bafta la echo celor care se duc maine
catush
cge spune:
Sa fac actualizez si eu statistica :
Cristina 23 sapt + 4kg.
Dar am mai fost racita in iarna cand am slabit 2kg, si luna asta nu m-am ingrasat deloc. Cred ca am luat ceva in greutate si apoi am slabit de cand cu noua raceala.
Dr a zis ca e ok, dupa ce luna trecuta m-a certat ca am luat 3kg intr-o luna.
Cristina
Tonnia spune:
Bine ai venit, country girl! Felicitari pentru sarcina! Nu ne-ai spus daca e fetita sau baietel. Spune-i Ioanei cand ai avut UM ca sa te treaca pe listuta.
Meme, cum ai pus doar 1 Kg, nu prea mananci?
country girl spune:
Antonia, multumesc de intampinare. Sunt pe listuta de ceva vreme, doar ca nu sunt o membra prea activa :-)
Dar stiu ca fetele sunt intelegatoare...