Cum scap de dependenta de dulciuri?
Raspunsuri - Pagina 4
nadina spune:
Dragele mele,
azi nu am mancat decat o inghetata Best cu ciocolata alba si dimineata, o felie de musuroi de ala de cartita.
Cred ca singura sansa e sa fie cineva in permanenta cu mine sa-mi dea peste dejte cand vreau sa cumpar, sa nu mai fac nici o prajitura. De la cofetarie nu imi cumpar, ca ar fi pacat cand am o adevarata pasiune in a prepara dulciuri (de care va trebui sa uit :))).
Simonabb dependenta de dulciuri e exact ca aia de droguri, te ia cu transpiratii reci si alte alea cand esti sevraj. Ce-i drept, inca nu am auzit de nici un dependent de dulciuri sa-l doara articulatiile.
Danat, mie mi-a cam trecut de cioco in timpul sarcinii si cat am alaptat, da prajituri de alea insiropate, gretoase cu crema, salam de biscuti, inghetata ma dau gata, nu rezist. Noroc ca nu stau in State sau Canada ca eram demult balena.
Hai sa reducem treptat portia pana ajungem la zero.
Nadina
Clover spune:
Recunosc, sunt dependenta.
Ca daca nu-i dependenta atunci cand simti ca o sa crapi daca nu mannaci ceva dulce si te-apuca dracii si nervii pe tema asta, atunci cand?
Sau daca iti imaginezi ca de maine nu ar mai fi dulce pe Pamant disperarea care ma apuca nu inseamna dependenta?
Eu am reusit anul asta sa stau doua saptamani fara dulce concentrat(insemnand cu fructe, fructe uscate si fara restul) si intr-adevar ma simteam mult mai bine, dar...n-am putut continua. Nu sunt in stare sa adopt chestia asta ca lifestyle.
Nu mai mannac carne de porc de ani de zile(decat ocazional rau de tot), nu mananc gras, dar cand vine vb de dulciuri sunt addicted.
Statistic vorbind am constata ca dac ai in casa mai mult, mananci mai mult, daca ai mai putin te incadrezi in ce ai.
Mancati mancare inainte de dulce(foarte important). O sa mancati mai putin sau cel putin nu intra zaharul ala super repede in sange. Se mai dilueaza un pic.
aiamoni spune:
Azi m-am plimbat un sfert de ora printre rafturile cu dulciuri, incercind sa ma decid ce sa-mi iau. Voiam sa fie cu cioco, dar alea aveau asa de multe calorii...si tocmai slabisem si eu putin...si vreau mai mult...asa ca am plecat fara sa iau nimic.
Am mincat un mar mic, acum mestec guma si sa vedem...dar nu stiu zau cit ma tine. Numai gindul la cintar m-a oprit. Nu-i drept sa nu poti minca ce vrei...

hitomi spune:
Nadina ,eu ti-as recomanda sa incerci sa inlocuiesti dulciurile din comert cu miere de albine ,(sau produse indulcite cu miere),fructe.
Eu am inceput de cateva zile sa iau polen ,(care se spune ca are in compozitia lui toate vitaminele ), binenteles este dulce dar natural .Mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca nu-mi mai place ciocolata ,eu care eram dependenta de ciocolata!!!Acum sunt dependenta de polen -da e mai bun decat decat zaharul!!Inlocuind produsele facute din zahar cu miere ,sau alti indulcitori naturali ,ni se rafineaza gustul.
Bafta!!
syd spune:
Eu nu sunt disperata tot timpul dupa dulce,chiar dk mai mananc cand as putea sa ma abtin.Nu cumpar,nu am. Si cand ma hotarasc sa ma las ,vine barbatul meu cu biscuiti cu crema si checuri
.In schimb am perioada dinaintea ciclului ,chiar o saptamana cand nu vad decat asta in fata ochilor si bag ca o bulimica.
Mi-aduc aminte ca prin liceu numai cu duciuri traiam la scoala,mancam din cand in cand ce facea mama cand eram acasa.Si-mi cumparam cioco pe furis.Si napolitane .
Cu cat e mai interzis cu atat am pofta mai mare. A stat o bucatica de chec o zi pe masa,eram mandra ca n-am atins-o. Ei cum m-am suparat am sarit pe ea
As putea Enderbaby, sa renunt cu tine.Sa vad dk merge. Un fel de pariu. Cine calca stramb e pedepsit
. Acum gandeste-te ce pedeapsa. Ca sa ti se faca lehamite sa mai te atingi de ele.
Ex doua ore de alergat sau mananci o chestie ce nu-ti place,picioare de broasca![]()
aramona spune:
Dragele mele, cand gasiti o solutie, va rog sa ma anuntati si pe mine!!!
VA roaga o devoratoare de dulciuri...please!!!![]()
Ramona si
Maysa (27 ian. 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Teolina spune:
Buna, dragelor!
Ieri am reusit sa nu mananc nimic dulce, Azi tin post si mi-am luat covrigei vanilati, care nu sunt foarte dulci. Bine, as fi preferat ceva sarat, dar ma grabeam spre serviciu....Dar aseara am fost la un pas de a lua o bucatica de cioco. Dar am rezistat tentatiei!
Voi? Cele care ziceati ca vreti sa renuntati?
Pupici! 
oana_s spune:
Buna fetele..si eu dependenta, dar fac asa: imi cumpar gemuri cu fructoza, sau fibrobar, sau Q-form si dulciuri dietetice////evident ca mai scap la inghetata o data pe saptamana, dar fata de acum un an cand mancam in fiecare seara, eu zic ca e un progres...
Sunt Oana si sunt Ciocodependenta

Oana si Mara 11.08.2004
enderbaby spune:
Eu miercuri am reusit sa nu mananc nimic nimic dulce, dar joi am avut un examen si dupa el m-am suparat ca o fost naspa(el a avut loc la ora 16) m-am dus cu prietenul meu mai intai la un fast-food(c-am zis macar sa fie sarat
) dar cand am ajuns acasa mi-era sete si am baut un suc dulce si apoi a mai facut soacra niste pricomigdale de le-am mancat mai mult eu asa de bune erau
....
Si macar daca ingrasarea ar fi singura problema....dar mai am si probleme cu stomacul si burtica
.....
Ai grija ce-ti doresti...
nadina spune:
Eu recunosc spasita ca am inceput ziua cu dulciuri. Budinca de orez cu mere (din rev. Mami), oricum zic eu mai sanatoasa decat nu stiu ce amandina, o felie mica mica, ultima din musuroiul de cartita. Aseara i-am pus una uriasa lu barbata-miu, sa se termine mai repede (poate scap io de dependenta si il fac pe el dependent). Acum parca nu mai imi e chiar asa pofta, dar am niste fulgi cu miere si iaurt. Sa vedem.
De luni reduc si eu drastic cantitatea. Sper sa pot, avand in vedere ca o operam pe Carina-mandarina de polipi si o sa-mi scada glicemia de frica.
Am sa incerc de luni cu polen, da la cate alergii am eu sper sa nu dau in soc anafilactic dupa ce oi inghiti un borcan de polen:))
Mult succes celor cu vointa!
Nadina