Cum scap de dependenta de dulciuri?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Ma inscriu ca membra de onoare a dependentilor de dulciuri. De cand ma stiu am devorat dulcuri sub orice forme. Cat am fots gravida cred ca am mancat un vagon de prajituri, bomboane, inghetata etc. De aceea am ajuns la 100 kg la sfarsitul celor 9 luni(de la 74). Acum am 80 kg dar greu ma abtin vreo zi de la dulce. Am incercat diverse preparate cu CROM si unele chiar functioneaza. De asemenea mi s-a parut bun Ayurslim capsule, taie pe bune pofta de mancare mai ales de dulce. CROM am folosit mai ales de la Favisan capsule 1/zi si ajuta!!!!!!!
Daca mai are cineva solutii de genul acesta sa ne spuna si noua.

PS: Dulciurile SANTOS pt diabetici sunt relativ ieftine !!!!!!!!!!!

CORNELIA_LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

cineva scria pe aici de "lipostop". ptr taierea poftei de dulce.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

eu muream dupa dulciuri cand luam anticonceptionale in primele luni. maaaammaaaa simteam ca mor daca nu mananc ceva dulce in secunda urmatoare. am dat-o pe fructe -intai banane ca sunt f dulci; dupa aia tot felul de fructe; si a mers! mai greu la inceput, dar a mers; am si noroc ca sunt innebunita dupa fructe...
incercati sa faceti tarte cu fructe fetelor; numai ca fara crema! (ca aia are mult zahar) - un blat din comert (foietaj) + fructe si pe deasupra gelatina.pentru cine simte nevoia sa indulceasca fructele - miere! sanatoasa, naturala...
are mult mai putine calorii ca o prajitura "normala", iti da si senzatia de "dulce" si e si sanatoasa... are vitamine, minerale etc.

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Salut, fetelor
Intr-un fel ma regasesc si eu in ceea ce scrieti voi... Cu multi ani in urma gandeam la fel ca "sunt dependenta de dulciuri". Ceva mai tarziu mi-am dat seama ca aveam o alta problema: urmam regimuri de slabire foarte stricte (grasime aveam numai pe creier pentru ca ma impiedica sa gandesc normal si sa ma vad cum arat cu adevarat!!) in care imi interziceam absolut orice in afara de orez sau mai stiu eu ce alte prostii fara nici o valoare nutritionala si dupa ce pierdeam cele cateva kile de apa care se pierd in urma unor astfel de diete, treceam la tavi de prajituri pe care le mancam dintr-o singura sedere!! Si, fara nici o exagerare, dimineata iar ma pedepseam cu orez fara nici un gust.
Acum lucrurile stau astfel. N-am mai facut o prajitura de cand m-am mutat, sunt foarte ocupata si, daca le-as face, ar trebui sa le mananc singura... Nu-mi surade asta pentru ca sotul meu nu mananca zahar, iar in cafea pune "stevia" sau "xyltol" care nu au un efect devastator asupra organismului precum zaharul rafinat. Primul, e un extract de plante, al doilea e un zahar provenit din alcool, daca nu ma insel (si s-ar putea sa ma insel pentru ca nu am citit prea mult despre el). Eu nu pun nimic in cafea in afara de lapte pentru ca imi place gustul amar.
Mananc dulciuri din cand in cand pentru ca imi plac dar atunci cand mi-e pofta de ceva merg si cumpar ceva bun, de calitate. De ex. de cand m-am mutat nu m-am atins absolut deloc de Mars si M&M, etc., sunt foarte ieftine si de proasta calitate, au o tona de culoare artificiala si un gust... diferit... Ma tratez mai rar cu ceva bun si scump si nu ma mai simt vinovata pentru o cantitate infima de ceva dulce.

La ora trecuta de nutritie am vorbit de diabet si profesoara ne spunea ca se transmite pe cale genetica si manifestarea bolii (daca devine sau nu activa) depinde foarte mult de stilul nostru de viata. Conteaza, bineinteles, ce mancam dar cel mai mult conteaza miscarea. Ne vorbea despre pacientii ei, despre familia ei. O importanta parte din bolnavii de diabet nu sunt obezi, nu au probleme cu greutatea dar sunt inactivi.

Peace!

Mergi la inceput