Mamici de mai-iunie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 9
babygirl spune:
cum m-am refacut eu dupa operatie:
azi implinim o sapt si eu zic ca a trecut durerea aceea de nesuportat. mi-a fost greu in primele 2 zile. nu-mi venea sa cred ca doare atat de tare. imi administrau analgezice din 2 in 2 ore. am facut pe viteaza la un moment dat si le-am cerut sa mi le dea mai rar, dar la 2 ore si jumatate ma urcam pe pereti. cand ieseam din salon sa ma misc mergeam greu, dar cine nu mergea greu? si cele care nascusera natural se plangeau de dureri din cauza epiziotomiei. ce mai, nu exista sa fentezi durerea cand e vorba de nastere! depinde acum de la organism la organism cat tolereaza durerea si cat de repede se reface. EU M-AM MOBILIZAT SI AM UMBLAT MULT, CHIAR DACA MA MISAM INCET SI ANEVOIOS. pe holul de la maternitate toate umblam indoite sau ca ratustele, de la caz la caz. cand m-au externat mi-era groaza sa urc cele 4 etaje pana la ap. meu, dar surprinzator, am urcat fara sa ma plang de dureri. azi se face saptamana si ma misc absolut normal. problema este ridicatul din pat. atunci doare rau, dar m-au invatat in spital sa ma mut pana la marginea patului cu miscari marunte din pozitia pe spate, si abia apoi sa ma ridic. cel mai greu e cand alaptez pe pat, pe partea dreapta. cand trebuie sa ma ridic ma doare de parca m-ar injunghia cineva. dar va trece si simt cum cu fiecare zi care trece ma simt tot mai bine. cand tre' sa ridic copilul uit de durere pur si simplu. cat despre toaleta, eu am cumparat betadina pt ca tot betadina imi dadeau si ei in spital. fac dusuri si las sa curga jetul de apa pe plaga. nu supureaza, nu s-a onfectat. asta e cazul meu, la voi poate fi altfel.
REFACERE RAPIDA TUTUROR INDIFERENT CUM ATI NASCUT!
Adina
Mercedes spune:
Fetelor azi am fost la medic si maine ma voi interna in spital.Va incerca sa -mi provoace nasterea si probabil daca nu va merge vineri ma asteapta cezariana.
Ma doare ingrozitor piciorul sau soldul stang in asa hal ca schiopatez.
Va doresc bafta pentru cele care urmeaza sa nasteti in perioada in care eu voi fi la spital
39+2
anky spune:
quote:
Originally posted by Margott
Am intrat sa va salut, caci timp pt altceva nu mai am si sunt obosita tare.
Felicitari mamicilor care au nascut si mult succes care urmeaza sa nasca.
Micul David doarme cate 2 ore noaptea si 2 si jumatate ziua.Este ca un cronometru, urmeaza schimbatul, alaptatul (destul de mult timp), eliminarea gazelor, etc. Azi noapte la 11 si un sfert s-a trezit si a adormit de abia la 2 noaptea, eram sa adorm in timp ce-l alaptam atat imi era de somn si el ...nimic, ba da plans scancet, stiti voi.
Acum doarme de o ora si am putin timp liber.
O intrebare mamicilor care au facut cezariana: dupa cat timp se poate merge cat de cat normal, se poate ridica de pe un scaun fara sa te tii de operatie si daca va supura operatia? Nu ma astept sa-mi treaca repede, dar am 5 zile de cand sunt operata si ma doare destul de rau operatia. Voi va spalati in zona operatiei?
Va pup,
Margott si David
La Multi Ani bebeilor nostri de 1 iunie!!!
Margot,primul copil l-am nascut prin cezariana.Dupa doua saptamini am iesit cu copilul afara la plimbare,iar dupa sase saptamini am inceput sa fac abdomene.Totul e sa ai rabdare,o sa iti revii,doar e operatie .De supurat nu s-a pus problema,am avut un doctor extraordinar care mi-a facut o operatie foarte buna astfel incit al doilea copil l-am nascut natural.
Numai bine si refacere rapida
http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100Anca
Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
anky spune:
quote:
Originally posted by Mercedes
Fetelor azi am fost la medic si maine ma voi interna in spital.Va incerca sa -mi provoace nasterea si probabil daca nu va merge vineri ma asteapta cezariana.
Ma doare ingrozitor piciorul sau soldul stang in asa hal ca schiopatez.
Va doresc bafta pentru cele care urmeaza sa nasteti in perioada in care eu voi fi la spital39+2
Mercedes,daca poti sa nasti natural eu te sfatuiesc sa o faci,chiar daca dureaza mai multe ore,merita,e o diferenta mare intre natural si cezariana.Eu am trecut prin ambele variante.Acum a doua oara am nascut natural,nu mi-a venit sa cred ca m-am putut ridica imediat dupa nastere si am facut dus singura.Data trecuta cu cezariana de abia a doua zi m-am dat jos din pat si nici eu nu stiu cum am ajuns pina la baie sa fac dus,si dusul l-am facut sezind.
Nastere usoara
http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100Anca
Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
Androix spune:
Mercedes, mult succes!
Speranta, eu cu pediatrul am procedat in felul urmator: sora mea are copiii inscrisi la dispensarul de langa mine la o doctorita de care este foarte incantata. Dupa ce am venit acasa l-am trimis pe sotul meu sa anunte doctorita si in aceeasi zi a venit acasa sa-l vada si sa-l cantareasca. Nici nu avea inca certificat de nastere dar nu a fost o problema. Peste 3 zile cand a fost sotul meu sa ia certificatul a trecut si pe la dispensar si a lasat copie dupa certificat si dupa biletul de externare al lui Filip. Asta e tot. eu zic sa te interesezi pe langa tine de un pediatru, eventual deschide un subiect pe forum.
Dupa nastere m-am refacut repede, epiziotomia m-a durut nu pot sa zic ca nu dar de alaptat am alaptat in fund, si de stat am stat in fund inca de a doua zi. Acum la aproape trei saptamani taietura este perfect inchisa si vindecata, iar durerea a disparut complet in a 4 zi de la nastere.
Indiferent cum veti naste sa va refaceti repede si bine! 
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
Mercedes spune:
anky- esti draguta la prima nastere am nascut normal dupa o ora jumate aproximativ, acum am placenta pravia laterala si daca placenta va presa capul bebeului neaparat va fi cezariana.
Maine am inteles ca mi va da calciu si imi va provaca incat nasterea cred.
Oricum sunt un pic stresata. La sf. anului trecut am fost internata in spital si numai tampenii am auzit... Sper ca pe vineri cel tarziu sa am si eu belusa in brate. Baietelul a aflat ca ma internez si mi a zis ca deja ii e dor de mine si sa i spun eu ce sa mi aduca in fiecare zi
iuliana spune:
Margott, eu la 3 zile de la cezariana, cind am ajuns acasa, urcam scarile nevoie mare fara probleme. Bine, mie mi-au dat si pain killers, dar mi-am revenit f. repede, caram si copilul cu mine pe scari, ma trezeam si noaptea si coboram si urcam scarile, la o saptamina mergeam deja la plimbare prin magazine. Conteaza f. mult sa te ridici cit mai repede din pat dupa operatie, in special sa nu se formeze blood clots ( nu stiu in rom. cum se spune) in picioare.
Noi sintem bine, cu emotii, mai avem citeva zile, deja le numar pe degete. Am inceput sa ma umflu si ma misc un pic mai grelut, dar in rest sintem bine. Am terminat de pregatit tot si asteptam marele eveniment.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4
Cornelia spune:
Felicitari noilor mamici! Multa sanatate bebeilor!
La multi ani tuturor copilasilor mari si mici si din burtici
!
Nu v-am mai citit, nici macar acum nu am timp. Sper sa vina si zile mai bune. Ne luptam cu colici (Stefan), obraznicaturi (Maria) si depresie postnatala tarzie (eu).
Stefan a facut patru sapt. azi. Are 4.050 kg, adic a aluat 950 g (de fapt 1150, cu cat scazuse in primele zile!).
Va pup si va tin pumnii celor care trebuie sa nasteti zilele astea!
Cornelia, Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
sperantza nu moare spune:
Andreea, multumesc mult pentru raspuns, inteleg ca doctorita lui Filip e pediatru
o sa ma interesez la dispensar, daca nu printre cunostintele care stau in cartier, sper sa gasesc eu un pediatru pana la urma
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005