Mamici de mai-iunie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Buna fetelor.
Felicitari la noile mamici si sanatate la micutzii pitici.
Eu de alaltaseara am inceput sa am niste dureri in partea de jos, nu prea groaznice dar parca bebelusha vrea sa deschida cu picioarele usha sa iasa. Ca daca tot sta in funduletz inaltza capushorul de nu ma lasa sa respir si cred ca danseaza lambada ca tre'sa merg cam des sa fac pipi. De mers merg cam putzin de frica, iar noaptea si dimineatza cind ma scol vad ca am inceput sa am circei in pulpa piciorului. Si de fapt si picioarele au inceput sa mi se umfle, dar asta de vreo trei zile, poate fi si din cauza caldurii.
Ufff, ca am inceput sa fac ca soldatzii, mai am patru zile si o scoatem din cutiutza.
Va doresc la toate sanatate si nastere ushoara.
Pupici

Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna fetele !
Felicitari la mamicile care au nascut de curand, si multa bafta celor care sunt in asteptare !
Am fost cu Patricia la ORL si mi-au zis ca timpanele sunt OK ambele. Cu forma (si marimea ) pavilioanelor ramane de vazut... poate se mai estompeaza in timp diferentele, altfel ar putea fi operata pe la 5 ani, dar ei nu-mi recomanda... defectul e totusi minor iar operatiile pe pavilionul urechii sunt destul de dificile...
Am fost si la ortoped - la Jianu de la medicover- nu mi-a placut individul... concluzia e ca nu are displazie de sold, sa nu o mai tin cu 2 pampersi, dar totusi sa mai vedem... Pai ori are ori nu- eu ce sa mai inteleg ? Voi stiti pe unde se poate face o ecografie la solduri pentru BB ? (ca asa se face pana la 3 luni- osificarea nu e terminata si se poate vedea la eco- dupa 3 luni numai cu radiografie se mai poate vedea...)
Am pus si noi poze -sa-mi ziceti si mie daca se vede ceva...

http://community.webshots.com/user/annelise05

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Buna la fete si bebei,

referitor la cezariana: eu am facut simbata cezariana si duminica ma plimbam pe coridoare, ma ridicam singura din pat si il plimbam si pe Matei (si are 4 kg).luni dimineata mi-a scos pansamentul. cind rideam ma deranja. ma urcam singura pe masa ptr. toaleta, marti am plecat acasa si vineri mi-au scos firele. si in fiecare zi am iesit din casa si am mers pe jos cel putin juma de ora. (fara bebe, deocamdata).nu ma doare nici operatia, nici locul, deocamdata, si sa de-a dumnezeu sa ramina asa. eu ma intreb cite zile mai dureaza chestia asta cu lohiile.

Speranta,referitor la medicul pediatru: copilul trebuie inscris la policlinica de care apartii (sunt pe sectoare sau strazi), il trece in catastif, are un medic, dupa aceea daca vrei tu alt medic este ok. cel putin la mine asa a fost. prietenii mei au medic pediatru la copil, el este la Budimex si el m-a invatat ce sa fac, noroc cu el. eu am iesit din spital marti si dupa o sapt. a venit medicul pediatru, pina m-am lamurit ce si cum, unde e policlinica. si simbata face 2 saptamini si de la iesirea din spital nu l-am cintarit deloc. simbata vine din nou medicul la el. eu stau in sect. 2 si pot sa-ti spun unde e policlinica, daca ai nevoie. dar intreaba in bloc, niste vecini, ca sigur stiu.important este sa vina acum la inceput un pediatru si pe urma te mai interesezi tu de medici buni.

eu beau in continuare Galactogil, si ceai, si ceai si ceai....cred ca nu o sa mai beau ceai in viata mea. dar se pare ca tot degeaba. laptele mult asteptat este in cantitati reduse.

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Fran, ma bucur ca nu sunt probleme cu urechiusa. Sigur, iti faci tu prea multe griji si te inteleg. Patricia e o scumpa. Am vazut cateva poze si nu am remarcat nimic.

Am scris povestea nasterii la nasterea pe glob. E cam lunga, asa ca o recomand gravidutelor care inca mai au timp .

Va pupam!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

A mai papcit un biberon si acum a adormit ...
Eu am aflat de o dr. pediatra care venea la o vecina, am sunat-o si a venit si ne-a inscris si pe noi. Dar nu are nici o legatura cu sectorul in care locuim, ca noi avem adresa din buletin in sect.4, locuim in 2, si ea e la policlinica Floreasca... Tipa pare de treaba, daca mai vreti amanunte va trimit pe PM. Eu m-am bucurat ca asistenta ei sta la cateva blocuri de mine si a zis ca daca e ceva poate veni oricand. In rest noi am dus-o si la medicover (are abonament facut de la serviciul sotului meu) la dr. Jianu(ea)- dar sincer nu mi se pare cine stie ce. Stiam de o dr. buna la medicover- Denis Stanescu , dar am inteles ca e in concediu toata luna iunie...

In legatura cu cezariana - eu fac duminica o luna de la operatie si ma simt OK- ma mai doare cand exagerez cu mersul pe jos, impingand carutul. Dar dupa 5 zile si pe mine ma deranja- mai ales cand radeam, tuseam, faceam miscari bruste... Mie mi-a zis ca pot face dus dupa ce imi scoate firele(adica dupa 8 zile in cazul meu). Eu ma intreb dupa cat timp pot sa ma apuc de gimnastica ca sa scap de burtica ?
Si apropo de burtica, intru intr-un miniblu sa cumpar un suportel de burete pt. BB (din ala care o tine pe o parte si ii sprijina si burtica- ca e mea bantuie altfel prin tot patutul), vine vanzatoarea toata numai zambet si zice "aveti un bebe ?" Eu zic, da, de trei saptamani. Si ea, cu ochii pe burta mea "O, si mai asteptati unul ?"

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

In sfarsit, am reusit sa intru si eu un pic pe aici...ne chinuim rau cu colicii, pe Alex o doare rau burtik si nu mai stim cum sa o calmam. Saraca, nu plange, dar se screme, se stramba, ofteaza de ti se rupe sufletul cand o vezi. Ii dam Sab simplex, dar vad ca nu prea are efect. In seara asta o sa incercam cu GRIPE.
Referitor la cezariana, eu de a doua zi diminata, de cand am iesit de la postoperator, m-am ridicat din pat si am luat-o pe fetita mea in brate. M-am ridicat normal, nu am avut dureri - imi dadeau calmante- si nu ma tinea deloc operatia. Dupa 5 zile mi-a scos atele si dupa o saptamana de la interventie mi-am scos pansamentul si am facut dus. Ma misc foarte bine, sunt flexibila si ma ridic usor din pat, folosindu-mi muschii abdominali. Operatia aproape nu se vede, e o dunga fff fina, se vad doar cojitele unde erau prinse atele. Am avut un doctor cu maini de aur.

Acum ma duc sa dorm si eu un pic, pana nu se trezeste si vrea papa.

Mygirl si Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, avem inca o bebelusa printre noi!

La 12:30 Ruxel a nascut-o pe Bianca, 3200g, si fetele sint bine amandoua

Bravo, Ruxi! Felicitari!
Sa va bucurati de noul membru al familiei, sa fie sanatoasa si frumoasa si norocoasa

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Corail, esti o eroina! Multa sanatate si refacere rapida!
Felicitari tuturor proaspetelor mamici si multa sanatate la bebelusi!

Eu am nascut super repede, la 22.19 am simtit prima contractie care semana a travaliu. La 3.00 eram la spital, si la 5.15 nasteam gaga mica. Partea nasoala a travaliului a durat fix o ora (de cand mi-a rupt moasa membranele pana am nascut).

Totul a fost ok, in primul rand medicul, apoi spitalul, personalul si nu in ultimul rand epiziotomia. Joi dimineata am nascut, pana seara m-am miscat destul de greu, insa am putut sa stau in sezut. Vineri eram ca noua, se mirau colegele mele de serviciu ce zglobie sunt.

Insa nu putea sta totul ca pe roze: de luni am constatat ca am facut edem de la efortul nasterii - mi se umflasera gleznele si, mai nasol, (NU radeti !!) o labie! Ati mai pomenit asa ceva?! De-abia azi mi-a mai trecut - ma intepa de nu puteam nici sa merg! Cica ar fi normal sa se formeze edeme dupa travaliu...

In rest, cu toate asigurarile pediatrului si asistentei - care ne-au vizitat luni - ca am lapte, fetita plansese toata ziua, si seara, in disperare de cauza, am indopat-o cu supliment Nan I. De atunci, dupa fiecare supt bagam si supliment. Vreuna din voi se confrunta cu asa ceva? Ca cica nu e bine sa inveti copilul cu supliment, bla-bla...

Oricum, nu stau degeaba - ne-au recomandat mai multe persoane niste chestii pentru stimularea lactatiei - unul din ele f f f scump (galactogil) si altul convenabil, naturist (nutri natal).

Nastere usoara celor care ati ramas, si puiuti sanatosi!
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare

Fetelor am facut mastita la un san. Aseara am avut febra 38.8 si inca urca. Mi-a inmuiat mama ciorapi cu spirt ca sa mai scada temperatura. Astazi vad ca ma simt mai bine, am trecut pe antibiotice si usor-usor imi scade temperatura. Curios este cum am reusit sa fac, atata timp cat ma si mulgeam pana nu mai era pic de lapte!...
S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Mami de Alex mancacios

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Felicitari Ruxel , sa-ti traiasca printesa si refacere cat mai usoara!

Mickyyy (39 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput