Mamici de mai-iunie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Ruxel, felicitari! Sa iti traiasca Bianca! Multa fericire!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

Felicitari tuturor noilor mamici!
Andutzyfelicitari pentru bebica!
Gabitzabine ai revenit !Frumusel foc piticul....!

Noi am fost astazi la doctor....si cu toate ca in ultimele doua zile am fost la ExpoAichi si am mers pe jos km,am topait la concertul celor de la Holograf,Ben nu da semne ca ar vrea sa iasa din culcusul lui.La cele 38 de saptamani + are 3,350de gr si circumferinta capului este de 9,4cm.Daca continuam in ritmul asta avem toate sansele sa devenim in saptamana 40 un adevarat urias.

ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Referitor la cezariana, eu am nascut vineri seara, iar sambata la pranz m-am ridicat in picioare. Am facut plimbari pe hol, nu am stat, dar uitandu-ma la operatie, am vazut ca in stanga este mai umflata, iar la pipait tesutul este amortit. In drepta totul este ok.
Cand ma ridic, sau stau pe scaun, ma doare de fapt partea stanga.
Voi ati dat cu ceva pe operatie ca mai dr mi-a zis sa nu dau cu nimic.
Cam asta este oful meu acum,
pe curand,
Margott

PS Am pus cateva poze cu David in maternitate, adresa este pe pag precedenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

CrisDunam aceeasi problema, medicul pediatru a zis ca daca tot ii dau supliment sa o fac cu seringa sau lingurita. nu va puteti imagina ce a iesit. Cu seringa nu am putut, isi misca capul in toate directiile si mie frica sa nu il lovesc. cu lingurita a trebuit sa il infas, adica sa nu aiba miinile afara, ca dadea din ele si apuca lingurita, si dupa ce ii dadeam cu lingurita scuipa si juma iesea pe afara. a fost un cosmar o zi intreaga.
eu beau galactogil in veselie, o cutie este 275.000, stimuleaza lactatia, daca iei 6 linguri pe zi.si este atit de dulce!!!!!eu am incercat si cu ceai de anason si chimen, 4kg/zi.
Margott si mie doctorul mi-a spus sa nu dau cu nimic, si drept urmare nu am dat.

am si io o intrebare: voi ii spalati ochisorii cu ser fiziologic si pansament steril???

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Lucas si noi folosim ser fiziologic si pansament pentru a sterge ochisorii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Azi am fost si mi-au scos firele, n-a fost asa greu, mi-era teama ca o sa ma doara mai tare.

Margott, mi-e mi-a zis doctorita sa dau pe operatie cu Voltaren sau Lioton, ca sint antiinflamatoare si sint bune pentru circulatie. Si la mine zona este amortita si tot doctorita mi-a spus ca va ramane asa inca alte citeva luni.

Eu am nascut miercuri dimineata la 10:30 si a doua zi dimineata la 7:30 m-am dat jos din pat, dupa ce mi s-a scos sonda urinara. Apropo de sonda, imi facusem o impresie nasoala citind pe forum, dar a fost o senzatie absolut suportabila si cind mi-au pus-o si cind mi-au scos-o. Mai nasolutz a fost primul pipi...
Prima data cind m-am dat jos din pat am zis ca ma taie inca o data, de data asta fara anestezie. Dar eram constienta ca daca nu ma misc e mai nasol, asa ca m-am tarat pe pereti pe acolo pina cind incet-incet mi-am dat drumul. Pina am plecat din spital m-am miscat aproape natural. A ramas o oarecare durere, dar nu ma gindesc prea mult la asta. Daca ar fi sa aleg din nou, cu siguranta as alege tot cezariana pentru nastere.
Eu am facut cezariana cu epidurala, a fost chiar o experienta! Recunosc ca mi-a fost frica initial. Dar cind lucrurile au inceput sa se desfasoare in jurul meu, a devenit chiar interesant Emotii au fost la montatul epiduralei, dar a trecut repede. De-abia asteptam momentul cind urma sa-l scoata pe pufuletz. M-a apucat un tremurat nervos de salta camasa de pe mine, iar cind l-am auzit tipind m-am umflat efectiv de plins. Cu cit tipa el mai tare, cu atit plingeam si eu mai tare. Doctorita si asistentele au fost super dragute, in timpul operatiei au incercat sa ma deconecteze de la faptul ca eram pe masa de operatie, taiata si se scotocea in burta mea. Pe puiutz l-am vazut doar citeva secunde, tipa mititelul cit il tinea gurita. Pe urma l-au luat si l-au dus. L-am vazut doar a doua zi de dimineata, la el m-am dus imediat ce am coborit din pat.

Ma intreba cineva cum este spitalul Cantacuzino. Cred ca nu e mai bun nici mai rau decit altele. Conditii sa zicem acceptabile pentru o maternitate din Romania. Era curat in saloane, asternuturile curate (dar folosite de foarte multi ani). Partea neplacuta pentru mine a fost toaleta. Era doar una singura pe coridorul unde eram, chiar nu avea cum sa ajunga la peste 20 de lauze. Curat la dus, tot unul singur.
Personalul medical, ca peste tot. Unele din asistente de treaba, isi faceau meseria cum trebuie, in special cele de la postoperator si cele de la mamici. Am auzit pe acolo lucruri bune si de cele de la nasteri. Asistentele de la copii, hm... Unora din ele, si daca le dadeai si daca nu, tot aia era. Pina la urma asta chiar depinde de om.
Doctorita neonatolog mi-a placut foarte mult.
De luat luau toate. Incepi sa azvarli cu bani de cind intri pe poarta maternitatii.
Bebe a fost cu mine in camera doar din a patra zi (am stat 6). Nu ne lasau cu hainutele de acasa.
M-am carat cu ditai bagajul de spital, din care am folosit doar jumatate, poate. Chiar am sa fac intr-o zi un inventar al gentii, ce am avut la mine si ce am folosit de fapt.
Noroc ca lapte am destul pentru bebe. La spital ii dadeau Humana 1, pina sa apuc eu sa alaptez. Am luat si acasa, nestiind ca in final voi deschide laptarie

Doctorita care m-a operat mi-a recomandat o pediatra, care a fost deja la noi, chiar a doua zi dupa ce m-am intors acasa.

Cum ma descurc eu ca mamica incepatoare cu bebe acasa, e alta poveste

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amutza spune:

Buna !

Am ajuns si eu sa mai postez ceva si sa va citesc. Vad ca sunt probleme serioase dupa nastere. Si nu la toate e la fel. Noi suntem bine, facem mult sport in burtika, poate, poate o fi vreu mare sportiv/a. Nenea dr ne-a controlat doar la burtika si a zis ca tonusul e ok si sa mergem sapt viitoare la echo sa vedem de bb. Ne-am cumparat si patutul tare dragalas, a fost ca un puzzel montarea lui. Ei, ne-am mai distrat un pic pe seama lui, si-mi inchipuiam cum o sa fie cu bb in el.

Mamicile cu se inmultesc.Mai ieri vorbeam de bagajelul de spital si azi deja ne intrebam cum sa-l ingrijm cat mai bine pe micutz. Recunosc, si mie mi-e o frica de necunoscut de cum o sa fie nasterea, cum o sa fie bb, cum o sa-l ingrijesc cat mai bine, cum o sa-l hranesc, etc. Dar instinctul de mama isi va face datoria, nu?
Va doresc multa sanatate alaturi de bb vostri, si maine, poimaine ne intrebam la ce gradinita sa-i dat, nu?
Fetele care mai sunt ca mine gravidoase multa rabdare si sa aveti grija de voi.

Amutza + bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna mamicutelor si gravidutelor...

Va citesc randurile despre contractii si durerisi ma trec fiorii cand ma gandesc la nastere.Nu stiu de ce ca doar am nascut foarte repede si durerile au fost chiar destul de suportabile.Poate din cauza sarcinii cu problemne...Oricum celor care mai aveti putin, curaj mult...

Cornelia si Mygirl de ce nu incercati si cu leacuri babesti?! O compresa locala cu spirt indoit cu apa calduta, sau un scutec cald pus pe burtica mai calmeaza din dureri.Delia a avut o tentativa de colici cand o alaptam si am incercat cu Sab Simplex si nimic.Am trecut pe Debridat de 3 ori pe zi cate 2ml si vreau sa va zic ca am un bebelus foarte mancacios fara colici.Noaptea dupa baita doarme cate 5-6 ore, asa ca mi-am mai revenit si eu cu somnul...cat de cat...

Alte probleme mari nu avem decat ca mananca prea mult ...cate 120-150ml de lapte de masa.Normal ca nu este o problema...insa ma dispera cat poate fi disperata dupa mancare...S-a facut cat un elefantel...

Felicitari noilor mamicute si bun venit pe lume bebelusilor lor

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/majestic_1995/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pana acum a plans Stefan, de la 6 dupa amiaza, cu pauze de papa. Nu mai rezist, plang si eu cu el. Loreen, eu am incercat si Sab Simplex, si Debridat, si Baby Drink, si ceai de fenicul. O sa mai incerc Bonisanul.

Oana, scuza-ma ca nu am mai ajuns atunci in oras. Daca sunt in zona, te sun! Ce e Gripe-ul ala? Se gaseste la noi?

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Mercedes, sper ca ai nascut pana la ora asta, fara prea multe probleme si ti deja bebelusul in brate. Multa sanatate.

Iuliana, Danelutza, voi sunteti la rand, sa dea Dumnezeu sa treceti cu bine si acest ultim pas, mult success si numai bine.

Tuturor mamicutelor care aveti probleme cu colicii, sau cu lapticul, sau orice alt fel de problema, va doresc multa, multa sanatate si putere sa va luptati cu ele si sper din tot sufletul sa fie bine cat mai repede.

Fran, ma bucur ca nu sunt probleme cu urechiusa micutei, si vreau sa-ti spun ca m-am uitat la poze si Patricia e de-a dreptul adorabila, eu cred ca n-are sens sa-ti mai faci nici o problema.
In legatura cu cucoana de la magazin care a facut acea declaratie, nu pot spune decat ca a fost f.f.f. rautacioasa si habar n-are ce inseamna sa fi nascut doar de 3 saptamani. Chiar m-am uitat la poze si te-am admirat de-a dreptul cat de bine ti-ai revenit in 3 saptamani.

beatriced, nu stiu cum poti face mastita cand bebe mananca san si pe deasupra te si mulgeai. Sper sa-ti treaca cu antibiotice cat mai repede. Ce faci acum cat esti sub tratament? Mai ai voie sa-i dai lui bebe san sau a trebuit sa intrerupi si ai trecut pe formula?

Ruxel, sa-ti traiasca printesa, sanatate multa amandorura, tie refacere cat mai rapida si te asteptam cu mai multe detalii.

Noi am fost astazi la control si se pare ca bebe nu va veni pana saptamana viitoare (sunt dilatata numa ~ 1.5 cm), asa ca sunt toate sansele sa pot participa si eu la festivitatea de primire a card-ului de cetatenie care este luni dimineata. Nenea doctor mi-a facut copie dupa paginile importante din dosarul meu de graviduta, sa le am cu mine ptr. orice eventualitate si mi-a spus sa nu-mi fac probleme caci in caz ca nasc acolo totul va fi OK. Doar nu merg intr-un catun de munte ci intr-un centru medical mult mai mare.
Daca bebe nu vine pana joia viitoare, atunci ne vedem din nou la cabinet, si daca reusesc sa ma dilat pana la 3 cm atunci putem discuta sa-mi induca nasterea.

va pup si va doresc numai bine,

http://community.webshots.com/user/newmami2005

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput