Mamici de mai-iunie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cornelia Gripe este o solutie pentru colici, asa scrie pe cutie, cu extract de marar si nu mai stiu ce...Am luat si eu insa nu ama pucat sa-i dau ca nu prea are colici.Se mai strange uneori de burtica, insa am constatat ca mai mult de foame decat de durere...Sau poate a mea de durere vrea sa manace mai mult...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/majestic_1995/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare

Mi-a scazut febra si acum ma pot misca in voie. Bebe din cate mi-a zis doctorul trebuie sa manance mai mult de la sanul afectat ca sa desfunde canalele. Nici eu nu stiu cum am reusit sa fac mastita la un san atata timp cat alaptez si mai folosesc si pompa. Doctorul zice ca pot intra cu usurinta microbi atata timp cat alaptezi. Bebe manaca foarte bine de la san, iar dimineata pe la ora 4 cand se trezeste ii dau ce mulg din sani ca sa ii golesc...

Pupici la toti bebei si la mamici... Si... aveti grija de voi...

Mami de Alex mancacios

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cornelia, Bonnisan este tot pe baza de extract de marar si inca alte citeva plante.

Cum ii faceti pe bebe sa nu mai sughita? Ma apuca disperarea cind il vad pe micut cum se zguduie, si de obicei il apuca exact cind este gata-gata sa adoarma. Si tare greu adoarme. Dupa aceea doarme 3-4 ore neintors, mai greu e pina il conving :)
Doctorita mi-a zis ca sa-i dau la o masa Bonnisan, la o masa SabSimplex, ca are mai mare efect asa.

Inca nu i-a cazut buricutul, si azi am implit 9 zle.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Gabitza,eu il pun la san si in putin timp ii trece.
Buricul l-ai infasurat cu compresa cu spirt?
Margott

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Pentru sughit mai era o varianta cu o picatura de lamaie pe buze, dar parerile sunt impartite
Margott

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

beatrice, ai grija de tine si fa ce zice dr. e bine ca o ai si pe mama ta langa tine si te ajuta cu leacuri babesti. m-ai cam speriat nitel. eu ieri noapte am avut frisoane rau de tot. m-am gandit ca poate e de la oboseala, dar desi acum am reusit sa alaptez, sanii ma dor groaznic de tare. nu am febra mare, dar oricat ar suge ema, si oricat as sta in dus f cald (cand sanii imi picura si cate 15 min), oricat as schimba tampoanele de san la 2 ore pt ca se inmoaie de-a dreptul din cauza laptelui, tot mi-e inca frica ca ceva nu-i in regula. Am f. mult lapte, iar Wma clar n-are cum sa-l scoata pe tot. Nu ma mai mulg pt ca nu mai rezist, dar stau sub dus, cum v-am mai spus. Ce ma sfatuiti?

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

lucas, pana la urma ii dai suplimentul cu lingurita?
si eu sterg ochisorii lui bb cu ser fiziologic - de fapt in maternitate am facut o mica infectie la ochisorul drept, si ii pun de vreo 3 ori pe zi picaturi cu ser fiziologic in ochi. acum nu mai are nimic, dar asa mi-a zis pediatra.

gabitzam, si a mea sughita exact cand e pe punctul sa adoarma. o las sa sughite - eventual ii dau suzeta (stiu ca nu e bine, insa ...). n-am incercat nici un remediu. stiu de la soacra-mea ca tati sughita o zi da, o zi ba, indiferent ce i-ar fi facut , asa ca nu ma agit prea tare...

aaa. si pentru colici: Bonisan. de doua ori pe zi cate 8 picaturi. si slava Domnului! pana acum n-am avut probleme. Cica unii copii reactioneaza bine la Bonisan, altii la Sab Simplex.

Nasteri usoare si bebei sanatosi!
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

CrisDun ii dau cu biberonul.eu am biberoane, tetina si pompa de la Avent. si am vazut ca suge si de la sin si de la biberon.am inteles ca tetinele au forma sinului sau asa ceva.
Adinacred ca trebuie sa te mulgi mai des. te doare si cind folosesti pompa? eu ma impac foarte bine cu ea, este adevarat ca eu nu prea am ce sa scot.
gabitzamsa-ti traiasca flacaul, ce seamana cu tine, felicitari. cu sughitul patim la fel, eu am observat ca daca nu rigiie calumea sughite dupa, asa ca eu il tin in sus pina rigiie, si stammmmmmmm...
eu nu i-am dat nimic de colici. voi le dati preventiv?
si Matei sta treaz cite 4-5 ore de obicei seara, cu aceleasi reprize de plins, mincat. baia este chinul vietii lui si al nostru. azi dim a stat de la 9-13.00 treaz.
si acum iar s-a trezit!!!!!!!!!! ma duc!

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Hai ca mai am si eu o problema
Cum trebuie sa arate normal kk la bebe la virsta asta(a doua saptamana de viata)? Ii dau doar lapte de la sin acum, si am inceput de ieri sa-i dau picaturi bonissan si sabsimplex (asa mi-a recomandat doctorita din maternitate, o masa Bonnisan, o masa sabsimplex). Ca ieri pe dupamiaza era cam verde! Azi a fost galben-portocaliu. Si e foarte subtire...

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Babygirl, intai de toate puneti termometrul si vezi ce temperatura ai, daca ai? Daca trece de 37 e nasol. Si daca este rosu sanul pe o parte, e clar mastita. Adica sunt infundate ceva canale. Mulge-te cat de multi poti, chiar daca doare. Si da-ti cu crema de galbenele cu propolis, face minuni...
Pentru colici eu folosesc ceai de anason cu chimen, foarte bun. Si vad ca nu are probleme cu burtica...

Mami si Alex

beatrice

Mergi la inceput