Mamici de mai-iunie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 13
Cornelia spune:
Va multumesc pt. sfaturi. Am ajuns la concluzia ca dac ae sa aiba colici advarate, nu trec orice i-as da. Sper totusi sa nu mai dureze mult. Azi a fost bine, pana acum, dar ma gandesc cu groaza la seara.
Multa sanatate tuturor fetelor cu probleme cu sanii. Imi imaginez cat de dureros poate fi.
Gabitzam, eu cred ca arata f. bine
kk. Asta e culoarea: verde/galben/mustar. Nu stiu ce inseamna f. subtire, dar citisem c ae normal, mai ales la cei alaptati la san.
Va pup!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
emaaimee spune:
Felicitari fetelor care au nascut si nastere usoara celorlalte!Sunt de la iulie-aug si va urmaresc din umbra pt ca mai am putin si eu!Am intrat in sapt 36
!
Am gasit un remediu pt mastita:comprese cu traista ciobanului!Se pun 2 maini pline din planta maruntita intr-o sita suspendata deasupra unei oale cu apa care fierbe.Datorita vaporilor fierbinti plantele se incalzesc,se inmoaie,devin mai hidratate,umede,fac un fel de "decoct sec".Continutul sitei se rastoarna pe o panza subtire curata de bbc/in si se aseaza pe sanii umflati.Pt pastrarea caldurii se acopera compresa cu un prosop moale si cald(incalziti-l la microunde).Cred ca si amestecul mai poate fi incalzit la micro,daca se raceste!
Succes la alaptat!Imi doresc si eu din tot sufletul sa alaptez!
babygirl spune:
lucas,beatrice,acum ma dor saii mere, chiar si cand umblu si se misca. am o pata rosie pe sanul stg,dar nu laperal , ci chiar deasupra. s-au imnuiat mult, ema suge, dar daca ma mai pompez imi ies ochii din cap. temp. acum mi-am luat-o si este 38 . o sa incerc si comprtesa cu ceai.emaaimee.
gabitza, si a mea face cachi moale galbui.cica e normal. si face chiar des. in special dupa ce iiu schimb scutecul.
a venit azi la noi o alta pediatra si m-a dat peste cap. mai, astea chiar spun fiecare alceva? e adev ca nu pot manca cruditati daca alaptezi, ci doar legume-fructe fierte? si inca ceva.mi-a zis sa nu cumva sa o tin la san mai mult de 30 min!!!:O
va multumesc pt sfaturi!
babygirl spune:
mna, perfect! dr. meu ginecolog nu raspunde! ce naiba fac??
beatrice, tu mai alaptezi daca ai mastita? eu ce fac? trec pe formula?
beatriced spune:
Nu, cum sa treci pe formula? Alaptezi in continuare... Ba chiar este indicat mai mult de la cel afectat ca sa se desfunde...
Zicea cineva de remediu cu comprese cu traista ciobanului. Pai eu sunt in Copenhaga si astia nu au... Oricum acum sunt pe antibiotice 3 zile. Asa ca va trebui sa-mi treaca!...
Astazi a venit si asistenta si la cantarit si a luat 250g intr-o sapt si ceva... Asta este bine... Ca la cat mananca...
Pupici la mamici
beatrice
babygirl spune:
am fost la urgenta. mastita la sanul stg. mi-a prescris 1 g!!!! oxaciclina la 8 ore. enorm. o tin asa 5 zile. mie mi-a spus sa nu o las sa suga mai mult de 10 min la un san. cica ema ar fi provocat mastita pt ca prea moflaia sanul care nu are sfarcul format.
nelia spune:
Abia acum am citit ce probleme au unele fete cu sinii, imi pare rau si va doresc sa treceti cu bine peste asta.
Noi sintem bine, Tudora a luat mult in greutate, are 5.100 kg si 56.5 cm la o luna (nascuta cu 3.875 kg si 56 cm)! S-a mirat si doctorita cind am fost luni la control. In schimb i s-a umplut pielea, pe fata, git si piept, de bubite mici, ca niste urzicaturi... sint cica de natura virala. Vom vedea luni, la urmatorul control ce ne mai zice doctorita, sper sa-i treaca de la sine. Deocamdata ii iau temperatura de 4 ori pe zi ca sa nu creasca si sa nu-mi dau seama.
In legatura cu durerile de sini, pe mine m-au ajutat foarte mult compresele cu tarite de griu, am folosit si in primele zile dupa nasterea Agatei (acum nu am avut nici o problema) si cind am vrut sa o intarc pe Agata. Ma asezam in cada pe un prosop ca sa nu-mi fie rece si imi puneam pe sini tarite de griu inmuiata cu putina apa rece si stateam asa cit puteam de mult,turnind din cind in cind putina apa rece ca sa nu se intareasca prea tare tarita. Si dupa ce ma spalam imi puneam comprese cu gheata pusa intr-un prosop. Sa nu puneti direct pe piele ca eu am facut-o si cind m-am uitat pe sin se invinetise, semana deja cu o degeratura! Bafta multa si curaj!
Cornelia, mami de Agata si Tudora
Androix spune:
Beatrice si Adina, imi pare tare rau ca ati facut mastita. Aveti grija de voi. N-as fi crezut ca odata trecute de furia laptelui mai puteti face mastita. Luati medicamentele si sa speram ca va trece.
Si pe mine ma dor sfarcurile in continuare, iar uneori alaptatul este un chin pentru mine primele cateva minute pana iese laptele cum trebuie. Din acest motiv ne-am intors la silicoane asta este, n-am ce face, nu vreau sa adaug la durerea mea si enervarea lui Filip care nu e in stare sa apuce sanul din prima, sau eu nu sunt in stare sa il dau cum trebuie...
Oricum cu silicoane sau fara durerea ramane.
In schimb sunt bucuroasa ca a luat 200g in ultima saptamana si se pare ca suntem pe drumul cel bun. Laptic este, asa cu dureri dar ce mai conteaza. Colici nu prea avem si daca avem dam niste partzuri de speriem vecinii nu alta. Rad de ma prapadesc cand il vad cum le da si pe urma se sperie singur de ele.
Bine ca nu plange.
in ceea ce priveste ce avem voie sa mancam: vreau sa va spun ca eu mananc absolut orice, mai putin capsuni. Beau si fanta ba chiar azi am baut si cola. Nu mai vorbim de cantitatile industriale de odinioara, dar oricum un pahar doua acolo. In general ma dau in stamba dupa ce alaptez si vad ca pana acum Filip nu a strambat din nasuc. Azi am mancat si rosii. Eu sunt de parere ca trebuie introdus incet incet in alimentatie cam orice, in cantitati mici la inceput si apoi normal. Copilul trebuie obisnuit. Eu am tinut-o cu regim usor gen supe si piure de cartofi cu gratare numai fro 10 zile, apoi am inceput sa mananc normal, ce mancam in timpul sarcinii.
Pentru sughit nu-i dau nimic, daca e ora de mancat (dar normal ca nu este...
) il pun la san, daca nu il pun pe burta mea si il pupicesc si il iubesc pana ii trece.
lamaie mi-a spus pediatra sa nu-i dau macar pana implineste luna.
Pupici la puiuti si putintica rabdare si mult curaj burticilor pe ultima suta!
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
fran spune:
Multumesc frumos de incurajari- eu m-am obisnuit cu ideea ca are urechiusele diferite ma gandeam doar sa nu o deranjeze cand va creste si in plus m-a speriat chestia cu "oprita in evolutie" - sa nu fie ceva in neregula cu auzul...
Cornelia, Stefan plange doar spre seara sau si in timpul zilei dupa masa ? Si Patricia cam maraie dupa 6 pana pe la 21-22, dar am inteles ca nu e vorba de colici (bine, ea papa doar Milumil, si dupa cum zice pediatra copiii alimentati artificial nu au colici). La noi se pare ca e vorba de oboseala si "stresul" acumulat peste zi (adica mici sperieturi etc). De fapt, atunci cand in timpul zilei a fost mai linistita- adica fara vizite si fara plimbare in parc (drumul pana acolo e nasol rau ,numai gauri in asfalt)- a fost cuminte si seara. De fapt, ideea e ca daca are colici- ii cam are dupa fiecare masa, nu doar seara.
Si mie pediatra mi-a zis ca si Gabitzei, sa-i dau o data Sab si o data Bonisan, dar mie mi se pare mai bun Sab Simplexul- il pun direct in lapticul din biberon si se vede cum dispar toate bulele de aer- adica se pare ca are efect.
Stiti cumva , dupa ce face o luna, la biberoanele Avent trebuie sa trec la tetina marime 2 ? Eu parca asa vazusem intr-un prospect dar nu il mai gasesc...
Gabitza- in cartea lui Spock -cica nu conteaza culoarea lui kaki- si e normal sa mai varieze de la o zi la alta- totul e sa nu devina prea tare sau prea moale
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05
lucas spune:
Franin carticica de la Avent scrie asa, la tetina 2:
Slow Flow - two holes
For a sligthly faster flow
Suitable for 1 month+and breast fed babies
Am preferat sa-ti scriu in engleza, ca sa-ti redau exact.
dar poti intra si pe avent.com
sa-ti traiasca fetita, daca nu spuneai la ce sa ma uit, habar nu aveam. si apoi este fata, o sa poarte parul lung, cercei si nu se va vedea diferenta.
cu soldul am vazut ca mai este un topic pe DC, una din fete spunea ceva de Pesamosca de la Budimex sau dr. Neagoe.cred ca topicul asa se si numea DR.NEAGOE.
Adina, curaj, sunt numai 5 zile si pe urma o sa ii dai laptic de la tine 1 AN.
miine as vrea sa il scot putin afara.
spuneti-mi si mie care stiti, ce este chestia cu biserica si iesitul afara? trebuie sa ma duc la biserica? numai eu sau iau si copilul?
Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005