Mamici de mai-iunie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lucas, legatura dintre scosul afara si mersul la biserica este o superstitie. Sau cel putin eu asa o consider. Dupa mine sunt doua lucruri diferite: dupa 40 de zile de la nastere eu am sa merg la biserica sa-mi citeasca parintele o rugaciune - molifa. Iar iesitul afara nu are legatura. Doar n-o sa tin copilul in casa 40 de zile

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

saru'mina Androix, nu era de ajuns si mama si soacra, a mai venit si taticul cu idei!! ca asa a auzit el.

Matei (21.05.2005)
http://community.webshots.com/user/matei2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Adina, cum iti mai este? Ai inceput sa iei antibiotice? Mie mi-a scazut febra, in schimb rosata de pe o parte a sanului este tot acolo si de multe ori simt ca ma inteapa ceva, foarte puternic. Nasol cu mastita asta! Dar trecem noi si peste asta!
In rest bebe este un cuminte, doarme, mananca, face caca si tot asa. Ieri am fost la plimbare cu el in parc si a dormit bustean. Pesemne ca aerul ii face tare bine, mai ales ca este asa de curat!

Sanatate multa si dam de stire cum te mai simti!

Mami si Alex

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

In sfarsit, reusesc sa mai respir si eu un pic. Ma bucur ca am o fetita mancacioasa, dar totusi...ar vrea sa stea toata ziua cu tzitzi in gurita. Trage, molfaie, pana adoarme. daca ii scot sanul din gura, se trezeste si-l cauta disperata. Reusesc sa o mai pacalesc cu suzeta din cand in cand. Ma gandesc ca nu am lapte suficient de consistent ca sa se sature. Am incercat sa ii dau doar cate 10 min sa suga de la fiecare san, dar nu tine. asa ca sanii ma dor in continuare, chiar daca ranile s-au mai vindecat. Stau numai cu bustul gol prin casa, tanjesc sa-mi pun si eu o bluza pe mine, dar ma ustura tare cand iau contact cu orice material.

Ieri i-am facut singuri baita, pentru prima data. pana acum ne ajuta nasa. Trebuie sa recunosc ca tati se pricepe de minune! Eu doar am sprijinit-o si am mai dat din cand in cand indicatii "pretioase". tati a sapunit-o si i-a facut masaj - si Alexandrei i-a placut la nebunie!

De doua zile ne-au aparut brobonele pe fata si pe gat. Cre ca de la caldura. Pe fata sunt ca niste cosulete. Cornelia, parca si tu ai patit cu Stefan asa ceva. Cum ai reusit sa scapi de ele? Si inca o intrebare - voi va spalati bbii la funduletz dupa kk? ca eu o sterg doar cu servetele umede si o dau cu crema de galbenele.

Mygirl si Alexandra (18 mai 2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Mygirl,bubitele dispar de pe fata cu infuzie de musetel.Nici eu nu il spal pe Cristi dupa kk ci doar il sterg cu servetele umede si il ung cu crema pe baza de oxid de zinc.

Numai bine

http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100

Anca Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

beatrice, nu ma pot lauda inca, dar a mai scazut febra. acum am sub 37. ieri am inceput tratamentul cu antibiotice. il tin 5 zile. tocmai am citit ca mastita asta poate sa revina.of!unul din motive este pozitia neadecvata la supt. cred ca asta a fost problema in cazul meu. sunt incepatoare,ce mai...o voi alapta doar intinse in pat amandoua de acum, ca sa nu mai gresesc. am trecut la mameloanele de silicon pt ca nu mai fac fata durerii.parca imi taie cineva sfarcul cu lama cand suge. n-am sfarcurile formate, iar ema nu prinde sanul 3 cm cum ar trebui, asta-i clar. probl. 2 este ca am facut rani pe san si nu stiu zau cand si cum se vor vindeca daca eu alaptez tot la 4 ore..tu pui comprese cu gheata? dr mi-a spus ca ajuta.
adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Gabitzam, kk lui bb e ok. Acum tre' sa fie spre mustar, a mea a facut verde doar o data.

Fetelor, cum le dati Sab Simplex? Eu am primit o sticluta de la mamica unui bb care acum are 4 luni, si nu mi-a dat prospectul....

In legatura cu regimul alimentar: medicul pediatru (care l-a "crescut" si pe sotul meu din primele lui zile de viata) mi-a spus ca pot manca absolut orice, dar totusi sa nu beau acidulate (gen cola, fanta, etc). Eu insa am mai auzit de la altii ca n-ar trebui sa mananc prajeli, fructe si legume proaspete, ci numai fierte. Voi merge totusi pe mana medicului nostru, care are o vorba: "Nu e furtun direct intre stomacul mamei si san". In plus, mi se pare inuman sa tin regim ...

Haideti sa va povestesc o chestie de-a dreptul revoltatoare, strigatoare la cer, pe care am patit-o: mi-au zis doua prietene, si citisem si aici ce ati scris voi, ca un stimulent bun pentru lactatie este Galactogil. Ei bine, o trimit pe mama sa cumpere - si gaseste la S E N S I B L U, cu 468.000 cutia !!!! Da, cutia de 210 g costa aproape dublu decat in restul farmaciilor !!!! Din pacate nu ii dadusem o aproximatie pentru pret, si a crezut ca totalul de plata se referea si la restul de medicamente pe care mi le luase... nu a stat sa intrebe cat costa fiecare in parte. Acasa, cand am vazut bonul, am sarit pe pereti de nervi... de credea al meu ca mi se opreste lactatia!

Multa sanatate tuturor, si insanatosire urgenta fetelor cu mastita!
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

regimul asta trebuie tinut atata timp cat alaptam, sau pana trece perioada de colici?

adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cris, Sab Simplex se dau cate 15 picaturi inainte de alaptat sau in fiecare biberon daca ii dai formula. Eu nu stiu cum dreq reusesc ca ii dau mereu dupa ce mananca Ma rog, eu cred ca el nici nu are cine stie ce colici. Oricum sunt speriata ca am citit ca colicile incep pe la 3 saptamani si mi-e frica ccc ca nu am scapat inca... Ii mai dau si Debridat care se da de 3 X pe zi. Dar eu ii dau numai o singura data maxim de doua ori. De cele mai multe ori seara ca atunci suntem mai agitati.
Ziceam si eu ca am trecut la urmatoarea masura de scutece. Da de unde...? A facut pipi pe langa ele cu succes de doua ori la rand, si ma miram de ce nu adoarme copilul la 4 dimineata dupa ce a papat. Azi am retrogradat si sper sa fie ultimul paket de newborn.
Adina si Beatrice, va tin pumnii si ma gandesc la voi. Dati-va cu crema de galbenele sau cu Garmastan, dupa ce alaptati ca altfel nu se mai lipesc silicoanele, si stati dezbracate cat mai mult timp. Si gheata ajuta sa scapati de durere.
Mygirl, si tu la fel da-te cu crema. E naspa daca micuta vrea tot timpul la san. Eu il tin pe Filip maxim 15-20 minute la un san. Nu il las sa doarma la san. Acolo avem treaba eii il mai las si de placere alea 5 minute pana la 20 Si pe urma poa sa zica ce-o vrea nu mai primeste decat suzi. Pentru o ora. Daca nu se calmeaza intr-o ora il pun iar la san. Noroc cu un CD cu cantece de leagan. Cutiuta muzicala cu cantece de leagan cantate de Corina Danila. L-a primit cadou de la o colega a sotului si il ascultam de fiecare data cand nu adoarme de buna voie. Ii dau "repeat" si sunt kiauna si eu si Mihai, deja il stim pe de rost dar printisorul nu se mai satura... Melomanul lu' mama...
Si eu tot cu servetele il sterg la fundic. E diferenta prea mare de temperatura si curent pe hol ca sa-l plimb la baie sa-l spal de fiecare data cand il skimb. De spalat il spal la baita si il dau cu crema de galbenele intre pliuri ca se cam "taie" pielea, nu stiu cum sa va explic, pur si simplu pare taiata acolo la incheietura. Cred ca din cauza ca sta acoperit tot timpul. Dar nu-l pot lasa in funduletul gol inca. Mi se pare micut si mi-e frica sa nu raceasca.

Va pupam

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

E din ce in ce mai liniste pe-aici, poate ca www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50432" target="_blank">un capitol nou o sa mai dezmorteasca atmosfera!

Mickyyy (39 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput