Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 6
lordra spune:
Paula draga, singura analiza care da un diagnostic clar este amniocenteza. In rest, sa fim serioase: nici triplul test, nici ecografia amanuntzita, nici macar masurarea pliului nucal in s. 11-14 nu dau rezultate precise. Toate indica doar un anumit risc ca fatul sa aiba ceva. Ca dovada, mamica recenta a copilului cu DS, in ciuda triplului test negativ.
Deci, numai amniocenteza este singura valabila, insa este si foarte periculoasa pentru fat. Nu de putine ori s-a terminat cu pierderea sarcinii.
Si eu sunt foarte speriata insa habar n-am care e metoda cea mai buna pe care ar trebui s-o adopt.
In legatura cu pliul nucal: mi-e foarte neclar in care saptamani 11-14 trebuie el masurat: cele scurse de la data UM sau cele de la ovulatie? Eu m-am dus special la eco in s. 12 de la UM ca sa-mi masoare acest pliu nucal iar medicul meu, care tine foarte mult la efectuarea tuturor anlizelor posibile, mi-a spus sa ma duc la eco morfologica in s. 14, ca atunci o sa-mi masoare si pliul nucal. Io ce sa mai inteleg din asta? Omu' e foarte priceput pe probleme de genetica, deci nu vad de ca m-ar trimite pe o pista falsa.
Ma simt ca naiba tocmai pt. ca nu pot sa privesc cu totala incredere viitorul copilului, insa nici nu stiu care ar fi cea mai buna cale pe care ar trebui s-o urmez: direct amniocenteza? Parca nu-mi vine, mai ales ca poate ieshi rau.
Bafta!
Lordra
Ina869 spune:
lordra si eu am aceleasi temeri in ceea ce priveste amniocenteza; daca e' bb bine, fac analiza si pierd sarcina (m-am chinuit atita pina am reusit sa ramin si sa pastrez sarcina) daca nu o fac si apoi voi regreta..cum o dau, nu-i bine...
Fetelor, ca tot vorbiti intr-una despre zodii, cine este in zodia leului? 
Pupicei!
& puiutz 12+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
Ina869 spune:
Fetelor, ce pot face ca sa-mi apara si mie PM -ul ca vad ca nu am...
Multam'
Ina
Ina869 spune:
unde sinteti fetelor...........ultimul mesaj postat apare cel dat de
lordra desi eu am mai scris doua dupa ea...sper ca nu sint iar probleme pe forum...
Ina
Doinna spune:
Fetelor de ce nu mai merge calculatorul de sarcina de la prima pagina?
Multumiri sincere si un week end minunat!
monet spune:
intr-adevar, amniocenteza e singura care sa confirme sanatatea bebelului dpdv al Sindromului Down. triplul test are multe fals pozitive pentru ca e 'valabil' intr-o marja relativ mica de timp (nu mai stiu exact intre care saptamini, cred 15 si 18). sint mici sansele unor fals negative, dar se intimpla! masuratorile morfologice la eco intre saptaminile 18-22 bune din toate punctele medicale posibile, reduc riscul ca copilul sa se nasca cu SD, dar nu il elimina. deci, singura e amnio! statisticile arata ca exista un risc de 1:200 de pierdere a sarcinii in urma amniocentezei.
toate astea le-am stiut si la prima sarcina - poate ca mi-a fost teama sa-mi rapun fericirea de a fi gravida, poate ca in sinea mea mi-am zis ca e copilul meu, sanatos 100% sau nu 100%, poate ca rugaciunile mele de a 'repara' orice nu e ok cit e bebe in burtica mi-au dat aripi adevarate, cert e ca n-am facut nici o analiza. si sint, cel putin pina acum, o mamica norocoasa, cu un copil asa de sanatos incit, sa bat in lemn, la 1 an si-o luna inca nu i-am dat nici un medicament de nici un fel, n-a fost bolnava deloc! doctorita ei zice ca are un sistem imunitar excelent! cum sa nu ma bucur?!:)
si-acum, desi sint si eu speriata - gravidutele au tendinta asta fatalista sa fie si mai ingrijorate decit tot restul lumii :) - am speranta, si ma rog lui Dumnezeu sa-mi mai dea un ingeras la fel ca primul. si am speranta ca nu cer prea mult.
aveti grija de voi, bucurati-va de timpul asta ca sa aveti amintiri placute atunci cind o sa-l tineti pe bebe in brate 

mona,
lia (24.04.2004) si simburelu' mic (17+)
www.seansimon.com/aruba2005.htm" target="_blank">VACANTA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
alexandrina spune:
lavi02 multumesc mult pentru raspuns. Eu o sa-l sun pe medic fara rusine sa-mi zica daca le considera pe toate importante.
Am intrat la primul laborator privat si i-am cerut la doamna de acolo sa mi le scrie defalcat, fiecare e 240 sau 270 de mii, 7 bucati analize, total un milion opt sute si ceva. Mie mi-e un pic peste mana si am avut eu impresia ca pe medic il interesa mai mult examenul de toxo si mi-a cerut sa-l fac pentru ca a zis el ca e mai mare incidenta de cazuri in orasul in care locuiesc eu. Mai bine mai caut vreo 2-3 laboratoare si dau un telefon la medic sa-mi scad un pic din cheltuieli ca e un lucru care nu-mi lipseste acum. Imi este chiar imposibil sa ma gandesc cum sunt fete care fac testul asta lunar. Si de fructe cui ii mai raman banuti?
11s+
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
anamari spune:
ma primit si pe mine???
sunt mamica de decembrie 2005 -si inca de doua ori maica de august 1993-Alex, baiat ,Bucuresti, Romania si octombrie 2004...Lia, Pittsburgh, PA, USA...
samburelul e total neastteptat...dar e bine sanatos si ne pregatim pentru el. Nu stim inca ce e -baiat sau fetita, dar atat timp cat e sanatos e bine venit.
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
cristinamh spune:
aoleu ce restanta am ramas.... azi cand am intrat intr-un final am crezut ca nu vad bine, capitolul 10... si eu la 6 citisem ultima data! si tot n-am citit inca partea 9, ca nu s-a salvat... din pacate firma de net din cartier a renuntat la blocul nostru, si eu am ramas in pom cu reteaua... asa ca net din parti... acum astept sa facem contractul la rds... si mai dureaza... oricum, sunt terminatat fara net, ca seara ma simt prea rau ca sa intru de pe tf, si mai ciupesc din cand in cand ziua cate putin...
nici nu stiu cu ce sa incep...
vad ca nu sunt singura "lesinata" pe-aici, la mine insa nu stiu ce e... eu lesin de cand ma stiu... clasa a 3-a e cea mai indepartata amintire de lesin. de obicei lesin la durere, dar acum m-am trezit in metrou ca pic. norocul meu ca simt cand mi se intampla, si am cam 5 secunde sa ma asez jos ca sa nu ma lovesc. ca de evitat, nici o sansa. nu e calciu, ca stau bine, poate Fe, ca mereu am avut probleme... ( chiar, intreba cineva cum poti avea hemoglobina mica si sideremia mare. se poate. una e sa ai Fe in sange, alta sa-l asimilezi. eu asa am patit si sarcina trecuta, iar dr imi spunea ca partea buna e ca bebe are de unde sa ia, partea proasta e ca eu sunt la pamant)... nu stiu daca e glicemia, ca ma trezesc transpirata toata, daca e tensiunea (cred ca o sa investesc intr-un tensiometru electronic, pe care sa-l am la mine, sa o masor imediat, atunci...), pana acum nu i-a dat nimeni de cap... cert e ca am un prag al durerii f. coborat, si cu asta macar sunt atenta.
am fugit urgent cu taxiul la spital, sa ma vada dr, care m-a trecut pe vitamine si ulei de peste. saptaman viitoare imi ies si analizele, sper sa nu fiu iar anemica si sa ma indoape cu Fe! dar cu ocazia asta l-am vazut si pe bb din burtica, care spre marea mea dezamagire dormea linistit! nici la bobarnace nu a reactionat... statea ca un catelus, cu manutele si piciorusele in sus. ce-as fi vrut sa-l vad inotand, dar n-a fost sa fie de data asta. poate peste 2 saptamani, la echo morfologica da si EA(sper) o reprezentatie
. eee...si avea o fetisoara... e adevarat ca semana cu craniul din hamlet
, da' io zic ca o sa fie o fetita pe cinste
. si daca s-ar putea sa nu aiba nasul atat de ascutit ar fi perfect![]()
n-am scapat inca de greturi, ma chinuie toata ziua, seara se mai lasa si cu vomitat din pacate. traiesc cu paine (prajita), branza, muschiulet si o frunza-doua de salata. nu pot manca lapte, iaurt, fructele imi fac rau, abia astept sa scap de ele. stiu ca dispar treptat, intai o zi pauza, apoi mai multe... pana cand te trezesti ca nu mai sunt.
vorbeati si de concediu la vara... eu ma duc la mare. sunt fan infocat vama veche, si n-o sa ratez... abia astept sa-mi plimb dimineata si burtica si pe andrei, cu picioarele in apa. rau nu face la mare, doar sa nu expuneam burtica la soare. exclus plaja, normal. si o sa ma duc in iul-aug, ca eu vreau sa fac baie. de fapt la mare nu mi-a placut niciodata sa ma prajesc, dar in apa as sta toata ziua. si cum apa e calda in perioada asta, atunci ma duc. sper numai sa nu am nici o problema care sa-mi dea planul peste cap.
am vazut ca mai intreba cineva de giulesti. e cam aglomearat, la curatenie cam lasa de dorit uneori, eu am prins si we si nu se uita nimeni la tine, cu tot cu spaga abia am gasit pe cineva sa-mi schimbe patul, ca sangerasem nasol de tot, si eram si anesteziata... la copii nu pot sa spun ca s-au omorat cine stie ce, dar am nimerit o data exact la vizita, duminica, a doua zi dupa ce am nascut. si doctorita tipa la asistenta sa i-l aduca pe cel nascut cu febra... adica al meu prichindel. si jur ca nu vorbisem cu nimeni, nu dadusem nimic. cand am auzit ce cere, m-am dus la ea si am intreabat daca e vorba de 79... se uita la mine... si ma intreaba daca mi-am revenit, apoi mi-a zis ca bb e ok. asa ca doctorii de la neonato au grija de bebei... dar asistentele sunt scarboase. una cel putin mi-a cerut de la obraz sa-i dau cum ca ea "s=a obosit" sa-i recolteze sange lui andrei pt analize... asa ca pregatiti-va sa nu va faceti sange rau, ca mizerii vor fi multe. sa speram ca vom avea parte de cat mai putine.
acum o sa nasc la elias, cu dr. tutunaru. si vreau sa nasc normal, si sper doar sa pot face anestezia, ca nu ma tenteaza sa incerc pe viu...
uf, hai ca deja cred ca v-am plictisit... dar tot intrebati voi ce fac burticile care n-au mai scris demult![]()
PS: superb documentarul de pe Nat. Geogr. pls pls pls, cand e partea a doua???
Cristina
13+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
www.help4mirela.go.ro http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47831
monet spune:
anamari, bine-ai venit! daca ne dai mai multe date despre simburelul tau, te trecem in tabel. felicitari!!
fetelor, sa vi-o prezint pe anamari: are o fetita care s-a nascut in 2004, o cheama Lia si ei locuiesc tot in pittsburgh! ce coincidenta!! mai are un baietel mai mare care s-a nascut in romania (nu ma insel, asa-i, anamari?). eu si ea ne-am cunoscut cind pruncutele noastre erau inca puiuti mici, mici; anamari, acuma chiar ca tre' sa ne-ntilnim, sa ne povestim, sa punem tara (sau ce-o fi:)) la cale.
pupici celor doi ingerasi plus simburicului din burtic
.
mona,
lia (24.04.2004) si simburelu' mic (17+)
www.seansimon.com/aruba2005.htm" target="_blank">VACANTA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia