Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 5
corap spune:
pai, eu am dat vreo 2 milioane jumate - dar fara herpesuri, pe care nu le-am facut. dar nu stiu sa le defalc pe tipuri.
maria_alexia spune:
Paula, te admir pentru curaj. Am vazut acum si pozele Alexei, e o scumpa, si cu siguranta ca va avea parte de o viata buna cu niste parinti iubitori si grijulii ca voi.
Sigur ca ti se rupe inima cand puiutul are o suferinta, dar, mai ales in cazul asta, ce putem face decat sa avem cat mai multa grija de el si sa mergem inainte?
E bine si sa fii informat si sa iei deciziile in cunostinta de cauza, dar nici panica creata de niste teste pana la urma imprecise nu e buna.
Cum va fi sa fie, le ducem noi pe toate.

alexandrina spune:
Multumim Paula ca ne arati ca exista cazuri deosebite si oameni deosebiti.
Eu sper sa fiu in stare sa ma descurc cu ceea voi primi, cu toate ca inca nu prea pot sa-mi inchipuiesc cum va fi. Astazi pasind pe holurile institutiilor medicale mi-am dat seama ca nu se vor termina toate in decembrie, atunci va fi inceputul altor si altor responsabilitati. Fie ca sa fiu suficient de inspirata in toate cele ce vor veni.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
coralia76 spune:
Weekend placut fetelor va doresc tuturor!
In scurt timp o sa plec acasa,unde din pacata nu am internet,asa ca pana luni sa auzim numai de bine!
Va pupacesc
lavi02 spune:
Alexandrina si sibiencelor, nu va frustrati cu fructele si legumele, nu e chestie de provincie, e chestie de zona de deal sau campie. La campie intotdeauna e vegetatia mai avansata. Si la noi au aparut abia de saptamana asta, de-asta le-am si zis fetelor, ca sa treaca prin piata. La noi erau aceleasi preturi de care zici tu, fructe de sera sau de import, mai scumpe si nu asa bune la gust si sanatoase.
Dar lasa ca la vara unde e canicula mai mare si praful mai mult? La noooooiiii!
Paula eu te admir de multa vreme pe forumul asta, mai povesteai tu ce probleme aveti cand mergeti in parc cu Alexa... te admir pentru ca nu te-ai lasat invinsa de boala asta si pentru ca ai dorinta sa mergi mai departe. Pe Alexandra o sa o iubiti si ingrijiti la fel de mult si in continuare, sunt convinsa, si o sa fie si pentru ea mai bine sa aiba un fratior pentru ca am inteles ca copiii cu SD sunt foarte iubitori. Sa speram ca in timp si societatea noastra se va civiliza si va accepta diversitatea si faptul ca fiecare are problemele lui, unele se vad, ca bolile astea ale copilasilor, dar altele sunt mai negre si ascunse prin suflet...
Vad ca nici doctorul meu nu mi-a facut eco de pliu nucal, probabil ca nu considera ca trebuie. Asa ca al tau nu e singurul, Tania. Asta e, pe asta am sarit-o!
Alexandrina, habar n-am care sunt preturile in Tg. Mures. O sa te duca la cateva milioane. De ex in Sibiu numai CMV-ul e 4 milioane.
Daca vrei sa vezi preturile de la Medsana in Bucuresti;
www.medsana.ro
Browse-zi un pic pe acolo si gasesti preturile la analize.
Herpes-urile sunt cam inutile dupa parerea mea neavizata: herpes I e ala de la gura, care nu afecteaza in nici un fel sarcina,(mai ales ca majoritatea oamenilor il cam au) iar herpes II e ala genital care daca apare o leziune ACTIVA in perioada in care trebuie sa nasti, nu ai voie sa nasti vaginal ca s-ar contamina bb si nasti cu cezariana. Adica ... mare branza sa stii ca ai Herpes II-ul, doar sa fii atenta sa nu ai leziune cand nasti. Asta stiu eu din ce-am citit, dar s-ar putea sa nu stiu tot.
Mai e inca ceva: daca vor si IgG-urile sau numai IgM-urile. Daca vor si IgG-urile se cam dubleaza distractia.
Rubeola eu stiu sigur ca am avut, asa ca n-am mai facut analiza. Tu nu stii sigur daca ai avut sau nu?
Acuma exista doctori care nu te primesc daca nu vii cu toata lista de analize recomandata de ei. Unii (am auzit cazuri concrete) cu scopul sa vada daca "rezisti" la buzunar. Ceea ce e mizerabil!
Mirela-Anca ti-as da o sugestie: schimba-te pentru statul in pat! stai in pat imbracata azi cu o fusta, maine cu un sarafan... Numai ca nici schimbatul nu cred ca-ti prea prieste, ca trebuie sa te ridici
... Hai ca poate la urmatoarea eco nu mai ai colul scurtat.
Ina869 spune:
Mirela Anca iti doresc rabdare sa treci repede cu bine peste tot! Trebuie sa fie cumplit de greu ptr. tine sa stai in casa/pat, mai ales cu un copilas pe linga tine...iti tin pumnii!
lavi02 multumesc ptr. raspuns, m-am mai linistit putin. Multumiri si ptr. link-ul despre SD. In ceea ce priveste iminenta de avort, ai dreptate, cred ca am trecut peste un mare hop si acum pot si eu respira linistita...daca la inceput nu stiam altceva decit serviciu si stat la pat dupa aceea, acum sint mult mai bine, imi pot face treburile prin casa aproape ca inainte ( spun aproape fiindca ma feresc sa car greutati si atunci cind obosesc ma asez sa-mi trag sufletul).
Chiar daca nu-i faci parastase mamei tale, ea este in sufletul si gindurile tale, asta este mai important decit orice altceva si de acolo de sus, sint sigura ca te vegheaza ca un inger pazitor.
Fetelor care ati aflat ce veti avea FELICITARI!!!
bb_alinus intrebai despre analiza de urina; mie dr. gin. mi-a spus sa o duc de cite ori am programare la el, deci cam o data pe luna.
paula2003 fetita ta este o dulcica si o scumpa. Multumiri ca ne-ai spus despre cazul tau; poti te rog sa ne dai amanunte legate de varsta avuta cind ai nascut si despre parerile doctorilor ? ai facut triplul test cind ai fost gravidutza? Cred ca multe mamici sint speriate de acest subiect si ar vrea sa stie cit mai multe detalii. Nu-mi pot imagina prin ce treci, imi inchipui doar ca trebuie sa-fi fie cumplit de greu si te admir ptr. a doua sarcina si-ti doresc din tot sufletul sa fie bine si sa ai un bb sanatos.
Lavi sanatate si distractie placuta in Cismigiu!
Pupicei tuturor, 
& puiutz 12+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
dordia2000 spune:
Salutare fetele!
Eu am facut deja un rand de socata si mi-a iesit cam dulce si am cumparat azi soc pentru runda a doua!Mazarea este pe foc chiar acum si sper sa fie delicioasa! Capsunile asteapta in frigider! Sunt fericita ce sa mai vorvim!
Felicitari pentru cele care au aflat deja ce au si falicitari si pentru cele care simt deja miscarile bb-ului. Eu o sa aflu ce am pe 28 iunie, iar miscari ala bb-ului inca nu am simtit! Astept cu nerabdare sa miste!
Weekend placut celor care nu au internet acasa! Iar pentru celelalte, sper sa ne scriem si in weekwnd!
15+
monet spune:
bic, felicitari pentru fetituca - acuma, ai grija de ea
mandy, felicitari pentru baientzel!
mirela, nu fi necajita ca esti tintuita la pat, o sa treaca toate si-o sa vezi ce mamica fericita o sa fii! pupici!
de miscatul bebelinilor, ei se baleteaza acolo, la noi inauntru de un timp, doar ca noi nu-i simtim ca ei sint prea fragiluti, ca niste fluturasi sau ingerasi, usori ca fulgul. eu pe lia am simtit-o DOAR in saptamina 22! asa ca nu va agitati daca n-o sa-i simtiti pe scumpii vostri de prin saptamina 18. pe asta micu' sau asta mica:), parca l-am simtit cind am stat pe burta la plaja (era saptamina 15) si de-atunci doar sporadic si ma gindesc doar ca ar putea fi el/ea:). toate la vremea lor.
ma grabesc ca plecam diseara in vizita la frate-meu, in new jersey si trebuie sa pregatesc toate sa fie in regula. mergem cu masina, e cam la 5 ore distanta si sper ca lia sa se comporte bine.
va doresc un weekend minunat!
mona,
lia (24.04.2004) si simburelu' mic (17fix)
www.seansimon.com/aruba2005.htm" target="_blank">VACANTA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
Ina869 spune:
Fetelor, mi-ati facut o pofta teribila cu mazarea si socata!
Cirese si capsuni am mincat mai demult (exportate din Florida) dar mazare noua nu am apucat, o sa ma duc maine prin piata sa vad daca la noi a aparut. Socata nu am auzit sa avem pe aici.. ![]()
Monet sa ai un super week-end si Liuta sa suporte cu bine drumul!
Pupicei la toate! 
& puiutz 12+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
paula2003 spune:
Saptamana trecuta o dr. stomatolog a nascut un bb cu SD la Polizu, a facu doar triplu test si pt. ca a fost negativ nu a vrut sa le mai faca si pe celelalte. Acum regreta dar e prea tarziu. Eu am vrut sa stie toate mamele ca sunt anumite analize care facute la varsta sarcinii respective pot depista daca e sanatos fatul. Nu vreau sa va impacietez sau sa va supar ci pur si simplu sa fiti informate si sa cereti voi sa vi se faca testele respective stiind de ele. Cum vad ca stati cu sarcina nu se mai pune la voi problema sa vada pliul nucal ci doar triplu test si eventula amniocenteza, mai sunt si altele dar dr. e cel care vi le recomanda. Vina cea mai mare o poarta medicii ca nu trimit mamele sa faca analize, teste sa previna o sarcina nedorita din punct de vedere al fatului daca e bolnav.
Eu regret ca nu am avut mai multa incredere in dr. ginecolog la vremea respectiva cu toate ca sora mi l-a recomandat ca e foarte bun.(sunt colegi in spital si lucreaza zilnic cu toti ginecologii, e dr. neonatolog si pediatru). Am hotarat sa mer tot la el si fac tot ce spune fara a mai merge la alti dr. sa cer parerea. Am si eu vina mea dar nu regret ca imi iubesc copilul enorm, o pup si-i multumesc lui Dumnezeu ca e foatre buna....e o lipiciosa si o foarte dulcica. Pote pt. ca o iubesc enorm a si inflorit asa de bine, uneori imi este si frica sa ma bucur de evolutia ei stiind cum e bola si ei(SD), mai sunt si exceptii.
Paula
&
Alexandra