Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 4
Mirela Anca spune:
Buna burtici!
Felicitari fetelor care au aflat ce o sa aiba .Eu aflu Marti .La 16 saptamini nu s-a vazut nimic.
Irinuca stai linistita si ai rabdare ,Corap are dreptate,e devreme sa-l simti pe bebe .Eu pe Cosmin l-am simtit la 19 sap.Acum la bb 2 stiam ca misca mai devreme cu 2 saptamini,dar nu a miscat inca .
Fetelor voi va plingeti ca nu aveti haine de gravide .Ma pling si eu ca am prea multe si nu am unde sa le port .Am 6 rochite ,salopeta de blugi ,cu pantalon lung si alta cu pantalon scurt ,2 perechi de pantaloni treisferturi ,fuste de voal largi ...
Unde sa le port..in pat ,acasa ?
Coralia parca m-ai descris pe mine ,Doar ca eu am 1 ,67 cm.Si cind te gindesti ca femeia taur este descrisa ca o femeie solida,bine facuta .
Pineapple multumesc de intrebare ,sint binisor tinind cont ca de 2 zile ma plimb la dr.Am singerat putin si ieri si azi dar este normal dupa analiza de cultura col. M-am mai usurat de 3 milioane la analife .Marti fac eco -deci inca 2 milioane si gata nu mai vreau sa dau bani la analize .M-am saturat .
Lavi sanatate multa!
Bic bine ai venit in tara ,sedere placuta
Mirela
si
Cosmin 2 ani si 8 luni
http://www.cosminalexandru.home.ro
corap spune:
hai, mirela, curaj, ca nu mai e mult... si cred ca te-ai plictisit de stat la pat, da' e mai important sa stai linistita si nu-ti faci rau (si tie si lui bb) decat sa porti haine de gravide...
si sa stii ca nu-i asa frumos afara... ba ploua, ba e cald de mori...
tu stai si cu bb cosmin acasa, sau pe el l-ai dus la bunici/ matusi/ persoane ajutatoare?
coralia76 spune:
Mirela lasa-le incolo de haine,important este sa fii tu sanatoasa si bebelinului din burtica sa-i mearga bine.Te inteleg ca e greu sa stai numai in pat...dar va trece si perioada asta si cine o sa fie mamica fericita cu 2 copilasi frumosi si sanatosi?Cosmin cred ca abia asteapta sa-si cunoasca fratiorul sau surioara nu?
alexandrina spune:
Buna tuturor.
Multe felicitari pentru fetite si baietei 
Eu deocamdata nu vreau sa stiu ce va fi al meu / a mea. Oricum ar fi si devreme dar deocamdata sunt de parere ca nu vreau sa stiu pana la sfarsit. Asa sunt eu, un pic mai ciudata. Poate ma rasgandesc. ![]()
Tania pentru ca suntem cam de aceeasi "varsta" eu iti raspund ca pe mine m-a programat medicul meu astfel incat sa-mi masoare pliul nucal in saptamana 14. El mi-a zis ca e o chestie pe care o face tuturor pacientelor lui, si eu am dedus ca nu toti doctorii il considera necesar. Ai vazut si tu ca are si asta siguranta ca si triplul test, asa ca cu el sau fara el cam tot acolo suntem. Mie mi-e oarecum indiferent pentru ca am incredere si sunt optimista, si trebuie sa fie bine.
M-ati omorat cu fructele si legumele noi, bucurati-va ca aveti de unde alege ca aici la provincie capsunile sunt 85 mii si caisele 150 mii si mazare noua, as vrea eu... Eu daca simt nevoia de dulce ma abtin de la dulciuri si mananc stafide, se zice ca sunt o sursa excelenta de fier.
Eu azi am fost la medicul de familie, 3 asistente au completat o jumatate de ora in toate formularele si a trebuit sa declar tot, tot, mai ceva ca la politie. Medicul ginecolog a cerut in mod deosebit ca medicul de familie sa-mi faca trimitere la analize si pentru "serologia TORCH", dar doctora asta de familie era cam afona, stia ca e important, dar nu stia unde se face si mi-a facut o trimitere fara decontare. Si-a facut vreuna dintre voi analizele acestea compensat? Ca eu am impresia ca se pot face si acestea gratuit numai s-o conving cumva pe tanti doctor ca e asa.
11s+
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
maria_alexia spune:
Alexandrina, acum am gasit si eu ce inseamna serologia asta:
TORCH = TOXO, RUBEOLA, CMV, HERPES I-II, FTA
Mie mi-a dat medicul trimitere sa fac toxo la Sanepid, dar ei au spus ca nu mai fac asta, nu au reactivi etc, asa ca tot la privat va trebui mers si platit. Din cate stiu si de celelalte, numai cu plata se mai fac.
A reusit cineva sa le faca fara plata ?
alexandrina spune:
Analizele normale, adica celelalte, nici nu stiu cum sa le cataloghez sunt in continuare gratuite, doar retetele cica n-ar mai fi. De aceea intreb eu unde e limita dintre analize compensate si necompensate.
Desi eu am citit documentul postat ieri de voi, ordonanta sau ce-o fi fost ca doar cele gravidele care nu cotizeaza la CAS nu beneficiaza de gratuitate la medicamente. Logic celelalte ar trebui sa beneficieze. Eu asa am inteles.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
Mirela Anca spune:
Multumesc pentru incurajari .sincera sa fiu in ultimile 2 zile numai cuminte nu am fost .M-am plimbat la analize ,deci am iesit din casa .
Si sint sigura c-o sa mai ies .Duminica daca sint cuminte si ma simt bine ,mi-a promis sotul meu sa ma duca la zoo,cu Cosmin.Marti ma duc la eco si miercuri la control la dr.
Sint mai obraznica decit credeam .
Deja consider ca am un program prea incarcat .Dar pe urma ma fac copil cuminte.
Ciudat este ca eu am contractii atunci cind stau intinsa in pat ,nu cind merg sau stau pe scaun .Pe Cosmin il am acasa 5 zile pe saptamina .2 zile se duce la bunici la curte ,sa stea si el la soare .Nu pot sa-l inchid in casa ,sa stea lipit de patul meu .El nu s-a hotarit inca daca eu am bb in burtica sau am baut apa multa si m-am balonat .A vazut el ca am burtica dar uneori spune ca am apa ,alteori zice ca-i bebe fetita .
Mirela
si
Cosmin 2 ani si 8 luni
Mirela Anca spune:
Alexandra din pacate analizele astea nu mai sint pe lista de gratuitati .Eu am facut analiza la toxo in fiecare luna ,ca sint purtatoare de virus ,am platit mereu .In 2002 era gratuita .
17 sap si 4 zile
Mirela
si
Cosmin 2 ani si 8 luni
alexandrina spune:
Si cam ce suma de bani e necesara pentru ele? Asa aproximativ, sa-mi fac o idee. Multumesc pentru raspunsuri.
Alexandrina.
paula2003 spune:
Nu vreau sa intru in amanunte decat daca va intereseaza, am citit ce ati scris si am crezut ca e bine sa stiti si cazul meu. La noi in fam nu are nimeni nici o boala si nici de SD nu am stiut ceva . Sora doar din carti si multi nou nascuti a vazut , deci nici ea prea multe. Acum pot spune ca stiu multe, nu destule dar suficient si as impartasi si celorlalte mame ce ar putea sa faca sa previna prin anumite analize, eco....un bb cu SD. Nu este leac, reteta sau tratament dar se poate imbunatati viata acelui copil cu mici tratamente, terapii si med. din SUA. Eu una nu doresc nici dusmanilor dusmanilor sa aiba o asa cruce de dus. Pot spune ca sunt norocoasa ca am trecut peste soc si vazand si cazuri mai grave in clinica unde merg, Alexandra este foarte bine. Rugativa la Bunul Dumnezeu sa fiti sanatoase si sa va indrepte pasii catre ce e mai bine. Acum am 8 saptamani, cred ca sunt cea mai mica de pe aici ca am vazut mult mai mari bb si sunt ok , cu greturile e rau dar imi doresc din tot sufletul si un bb care sper sa compenseze durerea, suferinta din sufletul nostru.
Sarcina usoara.
Paula
&
Alexandra