Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

dienuto, da' tu de ce vrei sa-ti spuna ca e 50% fetita sau 50% baiat? ca asta stii deja... sanse de eroare la varsta asta sunt atat de mari, incat nu cred ca precizia poate fi mai mare de atat... doar sa aiba un super-ecograf sau sa stea bb intr-o pozitie de mare exceptie :)
C & bb 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Felicitari celor care stiu deja daca au fetita sau baietel. De abia asteptam si noi, celelalte!

Mandy eu la primul copchil am facut 4 ecografii normale 2D, nici o analiza speciala, ce-i drept aveam 23 de ani si nici un antecedent in familie si nici nu stiam de toate nebuniile. Iar 3D nici nu aparuse.

Eu zic asa: indiferent cate precautii ne luam si cate analize facem, sa nu transformam sarcina asta intr-un stres, sa ne bucuram de ea. Ce amai stresanta perioada a fost totusi prima, pana la 12 saptamani cand se putea intampla in orice moment sa pierdem sarcina. Acum ca majoritatea am trecut de ea, hai sa ne relaxam si sa ne bucuram de cat e de speciala si deosebita si miraculoasa perioada asta, cum am fost binecuvantate noi cu un pruncusor (alte femei asteapta de ani de zile) si de toate lucrurile bune si frumoase din jur.

Lavi, maine 16 saptamani uraaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

pe Eva am simtit-o tirziu 17-18 s, pe bb mic de 3 sapt e vioi si tare jucaus,simt ca p lovitura usoara in pelvis, ca o impunsatura gentila si mai incolo, lovituri, mama de sa te tii,

la noi ..eu sunt rac , Victor cu Eva varsatori si vine bb aliat scorpion

Lavi

Mergi la inceput

Ina draga, cam la aceeasi varsta de sarcina (12 saptamani trecute bine, la mine erau aproape 13), al meu avea 74 mm si capsorul (BPD) parca 2 cm. Deci cam p'acolo. Difera in fucntie de momentul exact al ovulatiiei, conceptiei, etc.

Important este ca:
-ai cam scapat de iminenta de avort - trecand tu de 12 saptamani dupa ce ai tot avut sangerari la inceput
-lui bb ii bate inimioare, e in parametri normali atat cat se pot identifica la varsta asta.

Paula iti multumim ca ne-ai zis cum a fost in cazul tau cu pliul nucal.

Despre pliul nucal, uite ce am gasit eu pe net:
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/118.html#2

Si anume ca:
-Din toti bebeii care au SD, 80% fac ca testul de pliu nucal sa fie pozitiv, iar 20% ca el sa fie negativ.
-Din toti bebeii care nu au SD, pentru 5% analiza va fi pozitiva, va spune ca e posibil sa aiba.

Deci si asta e asemanator cu triplul test, nu-ti da rezultat exact ci numai estimare a riscului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

chiar nu stiu de ce vreu sa-mi zica ceva incert...
ei, voi nu vedeti ca eu ma semnez cu bebelusha ?
poate daca cred ca e fetita, chiar va fi...
asa ne-ar placea, fetita, dar daca e baietel - va fi la fel de iubit si frumos
numai ca nu stiu cum o sa-i stea cu hainute roz
glumeam, nu m-a lasat sotul sa cumpar nimic, nici o soseta macar

ps. am uitat, pe mine sa ma treceti cu carucior albastru cu rosu, ca l-am cumparat deja, si asa e !!!!!!!!!dienutagraviduta 12+ si bebelusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Dragele mele, eu plec acasa nu ma simt bine, ma duc acasa la Evusor, asa ca va doresc un week end placut si multa sanatate, eu nu am net acsa asa ca ne auzim luni
Duminica merg cu Eva in Cismigiu, cica e o chestie trestie pt copii de 1 iunie, poate veniti si voi pe acolo cu prichindeii.
Ai dreptate Lavi sa ne zimbim mai des in oglinda

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu, una, n-am simtit nimic pana acum. si eu sunt curioasa cum e sa miste bb, dar mi s-a explicat de catre n-shpe persoane (inclusiv dr.)ca la varsta asta frageda n-ai cum sa-l simti, din cauza ca are loc berechet pe-acolo pe unde-i plasat. ca mai simti unele "fluturari" prin zona, dar alea nu sunt propriu-zis miscare (eu nici de fluturari n-am avut parte) si ca pe la 18-20 de saptamani de-abia simti ceea ce se cheama "miscat".
C & bb 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Lavi imi pare rau ca nu te simti bine,sper sa-ti treaca..sa fie mai bine pe weekend sa poti sa mergi cu Eva in Cismigiu.
Toate cele bune!
Coralia,13s+3z

Mergi la inceput

Corap, Coralia, Lavi, am luat iesi si soc si mazare, mazarea a iesit minunata pt ca e foarte moale si dulce in perioada asta.

Si eu tot incepatoare in ale socatei. In caietul mamei mele de prajituri am gasit 2 retete (mama nu mai este ca sa o intreb, maine se fac 7 ani de atunci, dar eu nu prea sunt cu parastasele si nici ea nu era, asa ca please nu ma luati cu de-astea; pur si simplu mi-e dor de ea si in ziua de azi si ma surprind gandindu-ma sa vorbesc ceva cu ea cand ne vedem).

O reteta era cu 1kg de zahar la 6 l de apa, alta cu 1 kg la 8 l apa, eu am pus la 6 l, cam 2/3 dintr-un kil, la ochi.

Retetele cu sarea de lamaie dateaza de pe vremea cu Ceausescu cand nu prea erau lamai, la mama in caiet scrie sare de lamaie (sau 2 lamai daca ai). Una am taiat-o felii, pe cealalta am stors-o si am pus sucul.

In caietul mamei scrie ca trebuie cam 2 flori de soc mari la 1 l de apa.

Eu le-am pus la macerat: florile+lamaia+zaharul+o cana de apa (folosesc apa plata eu) de pe o zi pe alta. Azi am sa completez cu 6 l de apa si o las 3-4 zile la cald. Pentru fermentare se poate pune 1 lingurita de boabe de orez (in loc de drojdie care poate lasa un pic de gust.) Se amesteca si se gusta in fiecare zi si cand ti se pare buna n-o mai tii la cald.

Se strecoara si se pune in sticle, LA FRIGIDER.

Am mai cautat si aici pe DC reteta (pe forumul La bucatarie) si intr-o carte de-a mea si asta a fost varianta la care m-am oprit.

Asta e varianta de pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49611

Din pacate inca nu va pot spune cum a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Mai fetelor, ce ma incearca frustrarea asta! Nu reusesc sa intru pe net decat de 3-4 zile (zilele mele nebune nu par a se termina) si am atata de citit si recuperat!
Nu mai spun ca mi-ati facut o pofta nebuna cu subiectele despre piata, mai ales ca eu sunt innebunita dupa mazare!!! Iar socata... ce sa mai vorbim!

Eu am fost ieri la echo si am iesit de la dr. in culmea fericirii: toate bune, parametrii normali, bb are 11 saptamani si o zi si o lungime de 48.5mm. Are o activitate intensa si boxeaza intruna. La un moment dat i-a aratat pumnul doctorului! Si mai sta si picior peste picior, cu gurita deschisa!

Abia acum am citi insa despre pliul nucal si m-am cam ingrijorat ca mie nu mi l-a masurat ieri, nici nu am stiut sa intreb de asta. Urmatoarea echo este de 11 iulie, la 17+ sapt, iar din materialul citit de la Lavi02 reiese ca acesta se masoara pana la 14 sapt. Nu stiu ce sa fac... voi ce ziceti?

Tania & Punctuletz 10+

Mergi la inceput