Mamici de septembrie - octombrie 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 6
miflore spune:
Ioana, asa e cu masuratul, pana seara parca inghit un balon mare mare!![]()
Codruta, ia-o incetisor! Toate se rezolva intr-un timp mai lung sau mai scurt!
Si eu am fost aseara ametita si mi-a luat sotu' tensiunea; aveam 10,5 cu 6, mica pt. mine care sunt obisnuita cu 13 cu 7-8; probabil d-aia eram asa, ca picata din cer; dar ce credeti, a venit meciul acela de fotbal si dupa loviturile de la 11m cred ca-mi revenisem! ( nu sunt eu mare microbista dar meciul de aseara cica a fost frumusel)
Mihaela 22+
miflore spune:
Tonnia, dunga mi-a aparut de vreo saptamana -10 zile si pare sa fie pana la buric - de aceea intrebam de cresterea uterului, s-ar putea sa fie vreo legatura. Si burta e chiar rotunda dar nu chiar de sus, acolo seamana mai mult cu o clotoida
si dup-aia trece la cerc
; seara insa pare cerc de sus![]()

Mihaela 22+
mysweetest spune:
HAi sa vad scriu eu referitor la inaltimea fundului uterin dintr-o carte "protocoale de diagnostic si ingrijiri in asistenta primara "pentru med. de familie.
Inaltimea fundului uterin se masoara cu ajutorii panglicii metrice prin stabilirea distantei dintre fundul uterin si marginea superioara a simfizei pubiene.
Inaltimea fundului uterin are valorile:
in luna 4 -12 cm
in luna 5-16 cm
in luna 6-20 cm
in luna 7-24 cm
in luna 8-28 cm
in luna 9-32 cm
Circumferinta abdominala se masoara la nivelul cicatricei ombilicale, tot cu panglica metrica.
La mine acum e in jur de 20-22 cm ..nu stiu exact unde e fundul uterin ..cred ca putin mai sus de buric.
Marlena &
Alexandra 26 saptamani
cge spune:
Neata burticute!
Si eu sunt la serviciu, incerc sa ma mobilizez.
Voi nu va simtiti obosite ? Eu imi iau maine o zi libera ca nu se mai poate altfel. Si numai ca sa ma trezesc dimineata mai tarziu.
Si pe 2 iunie vreau sa plec mai devreme de la serviciu, stiti voi de ce![]()
Oricum, pana il recuperez si pe Victor pe la orele 18.00 o sa ajungem.
In rest, maine dimineata imi masor si eu burtoiu' si va spun unde ma situez. Eu am luat in total 5-5,5kg in 22 saptamani, sper sa mentin ritmul asa. La Victor, am luat in total 16kg.
Miflore, te inteleg, nici sotului nu ii dau liber de la serviciu si am un dor de duca.
In concediu cred ca o sa plecam in jur de 01 august o saptamana la Mamaia.
Azi vizitez MiniPrix (e lg. serviciul meu) ca sa ceva achizitii pentru copii, ca doar vine 1 iunie.
Caut hainute cu maneca lunga ptr domnisoara, caldurile mari o sa le prinda la mine in burta.
O zi super,
Cristina, mamica lui Victor(5 ani si 4 luni) si a bebelushei (22+)
karmenutza spune:
Tonnia, dunga aceea mie mi-a aparut de vreo luna aproape. De obicei nu trece mai sus de buric, la nimeni. Acolo se opreste. In functie de ea poti spune (cica!) daca e fata sau baiat. Daca dunga este dreapta aproape perfecta este baiat. Daca este mai serpuita este fetita. Cu ea o sa ramanem acolo pana la sfarsitul sarcinii. Nu la toata lumea apare.
jadi spune:
Buna fetelor!
Eu de dimineata m-am masurat si sint ingrozita... 93 in dreptul buricului si 103 2 cm mai jos... si nimeni nu imi vede burta, mama ce grasa sint...
Cei drept la mine burta e mai mare mai jos de buric nicidecum in zona buricului si nici inainte de a fi gravida nu era altfel, hehe,
Jadi
20+
natydea spune:
'Neata gravidutelor!
Multumesc pentru felicitari si sper sa fie un baietel cumintel, numai ca daca va semana cu noi... nu prea cred. Acum nu stiu ce sa spun ca sora mea are o fetita care seamana leit la obraznicii cu mine si sincer nu am nici o contributie, doar ca imi poarta numele!
(asa a vrut fratiorul ei)
Raluca si mie imi era tare dor de tine. De abia astept sa ne vedem. I-am spus aseara sotului de intalnire si zicea ca o sa se sperie aia de noi si poate nu ne apuca greata pe toate acolo sa nu creada ospatarii ca ni s-a facut rau de la mancarea lor!
Dunga aceea maronie mi-a aparut si mie acum vreo luna, e dreapta si se intinde un pic si deasupra buricului. In poze se vede. Diseara sper sa nu mai uit sa pun poze in album sa vi le arat.
Dea
20+
oana0204 spune:
Buna fetelor, mi-am mai revenit un pic cu moralul, asa ca incep sa scriu si eu.
Nu stiu cata concludenta au masuratorile facute peste burta.. poate unele au ceva mai multe sunculite pe solduri sau pe la spate. Cred ca cele mai potrivite masuratori ar fi stand culcate pe spate si masurat uterul. Ar trebui sa se simta unde incepe si unde se termina asa cum a scris Mysweetest (am sa experimentez acum cand ma duc la culcare).
Tonia, inca nu am nici o dunga pe abdomen, nici maronie nici rosie (astea rosii sunt vergeturi) . Vreau sa ma ocoleasca vergeturile desi uitandu-ma la materialul meu genetic (mama si vechile mele vergeturi) am un sentiment asa de acut ca nu o sa ma ocoleasca 

Sper numai sa nu fie prea mari si prea multe.
Vero aici pentru constipatia la gravide se recomanda suc de prune sau prune uscate puse in apa de seara pana dimineata si mancat pe stomacul gol prunele umflate de apa si baut apa in care au stat peste noapte. La mine a functionat.
Ioana, inca nu am ajuns la dureri de coada, dar cand ma ridic din fotoliul de la lll laptop care este ceva mai jos, ma dor genunchii si ma vaiet ca o babuta. Iti dai seama ca atunci cand am pe cineva in preajma beneficiez de sprijin imediat si vaietele sunt mai lungi si mai sfasietoare
.
Fetelor si burtica mea este mult mai umflata seara fata de dimineata, eu zic, cel putin in cazul meu ca este de la balonari.![]()
Noi suntem mai bine, dupa o perioada in care am fost foarte agitati din cauza nelinistii mele provocate de necazurile acelor prietene, dar acum suntem mai bine. Marti 1 iunie mergem la control, poate ne face iarasi ecografie si poate de data asta o sa fim "more frendly", eventual o panorama dintre picioare nu ar strica, daca nu cumva nu avem deja una-poza numita "indescifrabil" din albumul de la webshots. Luam si poza aceasta in care nu ne-am dat seama ce reprezinta, sa ne spuna tanti
. Burtica se misca din ce in ce mai cu forta, abia astept sa o vad plecand in stanga sau in dreapta dupa cum doreste bobitza mea (asa imi alint eu bebelusul)
Multa sanatate si numai bine va doresc, o zi buna si folositoare.
Oana D - 24+ saptamani
Foto
valen spune:
Am si eu dunga aceea de care vorbiti(linea nigra). Eu o am de la inceputul sarcinii pt. ca aparuse si in sarcina pierduta anterior si nu disparuse inca. Linia acee trece si mai sus de buric, sa vedeti la "nasteri in direct", vinerea. La mine este mai intens pigmentata pana sub buric, dar se vede clar si deasupra lui.Tonnia, pt. IR-urile alea mi-a recomandat Magne B6 si Biomarine Plus( pe cele din urma deja le iau). Sunt increzatoare ca vor scadea.
Tonnia spune:
Valen, vazi sa dormi mai mult pe stanga, ca sa nu se comprime arterele uterine!
Nu am inca dunga, dar mai e timp!
Ieri dimineata am plecat cu un tricou cu care nu se prea vedea burta, pana seara parca luasem 4 saptamani, tricoul tipa pe mine si foarte multi au observat pentru prima data! Deci, aveti grija cu ce va imbracati dimineata!