Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(9)
Raspunsuri - Pagina 4

andutzy spune:
Multumesc pentru raspunsuri!Situl acesta e o binecuvintare , fetelor. Fara sa comunic cu voi in situatia asta (si nu numai )as fi luat-o razna!
De grasute?Cine zicea de mamici bine 'crescute'?ce e cu ele? eu am 1,50m si numai 66kg!ideal ,nu? gen basicuta
La Sanador am auzit ca 3d este mai ieftina decit la Diagnosis si mai stiu ca am fost cu sotul meu acum vreo 2 ani pt. o ecografie prin care i-au masurat toate organele interne si a fost super incantat si de personal si de calitatea serviciilor.
Atena17

lavi02 spune:
Recent s-a nascut iar un copil cu Sindrom Down, de data asta la Polizu. Mamica are 39 de ani. (cand riscul e destul de mare). Culmea este ca facuse triplul test, ii iesise negativ, asa ca nu a facut amniocenteza.
Aici va puteti calcula riscul in functie de varsta:
http://www.altonweb.com/cs/downsyndrome/index.htm?page=risk.html
Uite si aici un tabelas:
http://www.nichd.nih.gov/publications/pubs/downsyndrome/down.htm
Si aici merita citit despre triplul test & alte metode de diagnostic, este si un link la un tabel in functie de varsta:
http://www.childbirthsolutions.com/articles/pregnancy/downtesting/index.php
Cred ca sunt link-urile pe care le-am mai dat, dar nimeni nu mai stie in care capitol.
Eu daca as avea peste 35 de ani as face direct amniocenteza. Fiindca n-am, imi asum riscul: si daca va fi bolnavior il voi iubi si ingriji cat voi putea de bine. N-as putea sa-l omor din burtica.
Daca totusi vreti sa faceti triplul test am inteles ca singurul loc de incredere in Bucuresti unde se face intr-adevar bine este la Institutul de Ocrotire a mamei si copilului Emilia Irza, unde se face gratuit daca ai trimitere. Nu stiu amanunte, ca eu nu mi-l fac.
Cel mai aiurea mi se pare sa-l faci si sa fie fals negativ.

maria_alexia spune:
Fetelor, pe unde aveati voi un calculator cu varsta sarcinii si nr. de kg pe care le iei in mod normal? Irinuca, daca nu ma insel, parca tu aveai o schema de genul asta...
Eu inca n-am luat nimic in plus, desi mananc normal. Bine ca n-am scazut.
Cu hainele inca nu-mi fac probleme. Deocamdata intru in pantalonii mei cu talia joasa - buna inventie!
Ma gandeam ca trec vara cu fustite/rochite de voal (am deja cateva, pe bie, deci se largesc suficient, cred), vreau sa-mi gasesc o rochita lunga de in si apoi spre toamna sa trec la salopeta. Eventual imi mai fac un costum cu pantalon si jacheta cu maneca scurta pe dimensiunile mele...
Sau sunt prea optimista in privinta cresterii ??
E drept ca eu sunt -cred- cea mai mica din grupa, cu DPN in 28 dec
Maria, 9 sapt. fix

Lavi spune:
Dragele mele, speriati omul, ce mai trebuie sa face daca cum spune Lavinia, incertitudinea exista peste tot.
Tocmai ieri vorbeam cu Victor, si sa stiti ca si pe el l-am antrenat intr-un fel de carusel al testelor si al intrebarilor..de l-am capiat si speriat...ii spuneam de efco de pe 1 iunie cu Dopler si mi-a zis destul de clar, ca lui nu-i trebuiesc astea(frica) ca avem gene bune amindoi, ca Eva a fost s-a nascut sanatoasa..... si ca...nici el nu mai stia.
cert e ca de ceva timp si eu m-am panicat si multe altele, vreau sa fie bine si sper ca o sa fie bine atit mie cit si voua......
Lavi

T_Ioana spune:
Maria Alexia, eu am la fel ca tine UM 19.03.2005, dar DPN meu este 25.12.2005, si cu toate astea, medicul spune ca am 7 saptamani si putin, iar tu ai 9 saptamanai si ai avut (din cate imi aduc aminte) si ovulatie tarzie. Eu nu mai inteleg numic, tu mai intelegi....ceva?
Pipici!
Ioana 7+

corap spune:
iaca am aparut si eu...
am fost azi ca o harnicuta si acum m-am proptit in scaunu' de la birou... deja simt cum mi se lateste fundu'. cica am de la medicul de med. muncii de la noi din firma 15 min. de pauza la fiecare 2 ore ca sa nu mai stau pe scaun... da' ce naiba sa fac in timpul asta??? sa ma plimb pe la ceilalti pe la birouri si sa-i stresez? sa stau ca popandaul in picioare??? uite ca eu am un drept si nu stiu ce sa fac cu el.... heeee dac'ar fi o jumatate de ora, m-as duce sa ma plimb in parc.
:) azi am trecut pe langa un nene care fuma ceva imputit - gen carpati fara filtru - si mi s-a parut asa frumos mirosul ala.... groaznic, mai ales ca eu n-am fost fumatoare niciodata :)
Lavi02, sa stii ca nu am o meserie asa de palpitanta desi in ultima vreme mai am zile in care as imparti pumni in stanga si in dreapta ;) de fapt, sunt consilier juridic cu munca de birou, dar ma mai pricopsesc din cand in cand cu cate un proces, doar asa, ca sa nu ma plictisesc si sa nu-mi ies din forma.
in alta ordine de idei, mie asa mi se pare ok - sa ma duc la cabinet si sa platesc pt. ce mi se ofera. mai ales ca nu am probleme financiare majore si nu prea stau la mila statului (desi la cat cotizez eu la asig. de sanatate ar fi de bun simt sa beneficiez si eu de cate cava:) de multe ori m-am intrebat unde se duc banii mei... acum m-am obisnuit cu ideea ca asta e si eu nu pot sa schimb situatia.
stiu ca dr. nostru e zilnic in spital, si ca pot sa merg acolo oricand pt. urgente, si mie imi e suficient. totusi sper sa fie totul ok si sa nu am treaba pe la spital decat cand nasc.
si ziceam sa vb. azi pt. programare la sf. de iunie, ai dreptate ;)
in rest, azi e prima zi cand imi simt hainele strimte pe mine. cred ca in 2 saptamani trec oficial la tinuta de gravide
C & bb 14 +

ilenutza spune:
Buna!Sunt noua pe DC si dati-mi voie sa ma prezint: Sunt din Constanta, insarcinata in 10 saptamani, DPN 16-17 decembrie.Am citit toate mesajele voastre si sunt fericita ca exista si alte fete care au aceleasi simptome ca mine.Asta inseamna ca sunt in limite normale.Vreau sa vin in Bucuresti sa imi innoiesc garderoba.Pe unde as gasi niste haine de gravide?

IrinucaR spune:
Bebeul este perfect!!!!
Ecografic are 15s4z fata de 15s1z (clinic). Este perfect in grafic cu toate dimensiunile (craniu, femur, etc), are stomacul permeabil, deci inghite , 148 batai/min, i-am vazut manutele si talpitele.
Suntem cei mai fericiti!!!
Pupici la toate, dar nu am apucat sa citesc nimic, o sa recuperez maine !!!
IrinucaR 15+
www.irinucasisoru.3x.ro

dienutagraviduta spune:
Ionana T, ti-am calculat eu varsta : um 19.03, decia ai 9 sapt si 4 zile; doctorul foloseste varsta embrionului de la conceptie - 7 sapt si 4 zile...
Irinuca, felicitari pentru bebe, dar ce-i asta o mie de flori si va pup ?
[size=5]Vrem detalii !!!!!!!!![/size=5]
era eco normala, daca nu, unde si cati bani, etc, ce mai masoara pe acolo... tot tacamul
dienutagraviduta 12+ si bebita

lavi02 spune:
Lavi, eu nu vreau sa va induc panica. Vreau numai sa va arat ca riscul exista, si ca ori ni-l asumam, ori facem toate verificarile necesare - respectiv amniocenteza care da un rezultat sigur. Si link-urile alea le-a mai cerut cineva recent (eu le gasisem mai de mult) si le-am pus iar. Si ca triplul test risti sa fie imbatat cu apa rece.
Fetelor, oare e normal ca la 15 + sa am burta?
Eu as vrea sa prelungesc cat mai mult starea mea de silueta normala. Ma enerveaza ca nu ma mai cuprind camasutele la piept (se casca intre nasturi) si se casca la burta. Acum am pe mine un deux pieces cu jacheta cu maneca scurta, petrecuta - care e minunata, si fusta dreapta care sta undeva sus-sus-sus la munte sus.... Adica talie e cam pe coastele mele. Dar arat inca rezonabil, adica nu se vede prea tare burtica.
Ce ma streseaza acum e ca nu pot purta haine de gravida-gravida, pentru ca arat ca un bat in haine de elefant dar nici hainele mele uzuale. Mi-ar trebui cam asa, o masura mai mare. Ieri m-am salvat cu o fusta cumparata dupa nasterea Silviei, cand mai aveam niste kg in plus, dar n-am asortat la ea decat ceva cam maieu, cu bretele destul de late, dar pe care nu-l pot lua cand am ore sau examen cu studentii. Si in sesiunea asta o sa am vreo 8 examene cu studentii.
S-ar mai asorta un tricou alb, dar si ala imi scoate burta.
Daca ma imbrac cu haine normale - par grasa, cu burta, daca ma imbrac in haine de gravida - imi sunt prea mari. Asa ca tot tai dn vechea mea garderoba.
Mai am o salopeta de blugi normala, de negravida, de la sarcina trecuta tot perioada de burtica incipienta, pe care o iubesc mult si care e numai buna in perioada asta. Cred ca ati pantaloni lungi de vara de gravida nu-mi iau, o sa-mi iau unii capri, preferabil de in. Si imi mai sunt buni niste jeansi (de catifea) negri cu talie joasa, dar sunt grosi pt vara.
Prefer materialele naturale pt vara: bumbac, in, vascoza. In poliester ne incingem mai ales fiind noi .
Data trecuta am nascut in februarie, asa ca hainele mele de sunt de toamna-iarna.
We asta trebuie sa merg la cumparaturi, asta-i clar!
Voi ati trecut la haine de ?