Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Da..Anda se pare ca ne asemanam noi doua..la fel cum sunt Lavi si Lavi02 ,sunt tot taur de mai(7 mai)..Sibiul asta o fi el frumos..dar ca informatie si analize care ne intereseaza pe noi gravidutzele cam schiopatam...dar o scoatem noi la capat ca doar copilasi sanatosi trebuie sa se nasca si in orasele mai mici nu?
Acum am mai citit inca o data ce ai scis cu grupa si am vazut ca ti-a zis ca abia peste o luna trebuie sa incepi cu anticorpii...exact pe atunci ma duc eu la control si o sa intreb ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna tuturor

Mamica noiembrie am incercat astazi sa deschid calculator sarcina si imi da eroare...ce sa fac? Eu aproape in fiecare zi ma folosesc de el
Sarcini usoare si bebei sanatosi va doresc fetelor

5+

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Lordra, si la al 10 copil tot mi+as face griji, si victor spunea ca nu ma mai panichez că dacă eva e bine si bb e bine, dar stii tu.... nu poti lupta cu gindurile si grija.
Lavinia, piata Amzei si Domeni sunt cele mai apropiate dar... nu prea ma bucur de ele, decit la fructele si legumele de bază, asta e..ma duc la mama în Pantelimon, dar nici aici cu prea mare voiosie ca nu mai avem mașină, și nu putem cara,
Anda si Coralia, eu una zic sa va consultati cu doctorii si le cereti impetuos sa va explice ce se intâmpla, ca de aia sunt la cabinete si au facut facultatea asta, multă baftă
bebeii vostrii se misca mult, al meu de 2 zile se misca mai greu, si e mofturos, si nu pot minca ca mi-e scirba si rau...15+5

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Fetelor eu am cautat azi de m-am capiat baza legala pentru hotararea aia de la 1 iunie. Am gasit articolul urmator:

Cum rezolvă Guvernul Tăriceanu criza compensatelor:

Copiii și gravidele sărace nu mai au dreptul la medicamente gratuite
Liana Subțirelu

Copiii, studenții, gravidele și lehuzele sărace, persoanele cu handicap și veteranii nu vor mai primi medicamente gratuite. Drepturile acestor categorii de persoane au fost tăiate printr-o ordonanță de urgență dată pe șest de Guvernul Tăriceanu. Actul normativ modifică încă odată ordonanța 150 / 2002 privind organizarea și funcționarea sistemului de asigurări de sănătate. Noile modificări prevăd că unele categorii care aveau gratuitate pe baza unor legi speciale vor beneficia de medicamente „la nivelul prețului de referință”, adică numai compensat, eliminându-se total gratuitatea. Categoriile afectate de aceste prevederi sunt: copiii cu vârsta de până la 18 ani, tinerii până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, ucenici sau studenți și dacă nu realizează venituri din muncă, femeile însărcinate sau lehuzele, care nu au nici un venit sau au venituri sub salariul minim brut pe țară. Fără dreptul la gratuitate rămân și persoanele persecutate politic, deportații, veteranii de război, invalizii și văduvele de război și persoanele cu handicap. Decizia pentru această modificare a fost luată, conform notei de fundamentare, „ținând cont de situația de criză creată în sistemul sanitar” și de epuizarea aproape totală a fondurilor pentru medicamentele compensate și gratuite. Totuși, guvernanții nu au eliminat dreptul la gratuitate pentru alte categorii care beneficiau de legi speciale, cum ar fi magistrații sau judecătorii. Modificarea cu pricina va duce, însă, la cheltuieli mai mari în spitale, lucru pe care se pare că ministrul Cinteză l-a scăpat din vedere.

„Probabil că aceasta este soluția găsită de Guvern pentru criza medicamentelor, fără să facă rectificare de buget, ci luând dreptul la gratuitate al amărâților. Această decizie nu va face altceva decât să aducă aceste persoane, în stare gravă, în spitale, cu costuri mult mai mari. Din păcate, nici în spitale nu vor mai putea fi tratați mult timp, deoarece fondurile pe anul în curs se vor epuiza până în luna septembrie.

Eu nu am gasit inca respectiva ordonanta...programul meu Legis e cam cu 1 saptamana in urma....fetele care aveti abonament la Monitorul Oficial, va asteptam cu lamuriri!

Mergi la inceput

unde ati disparut toate!!!!!1

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

LA MASAAAAA. ca ne era o foame. si dupa masa toata energia a plecat la stomac ...
C & bb 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Oaa, ce spor la scris... Mirela Anca ce mai face burtica ta? Am vazut ca ai avut contractii, cand te incearca intinde-te nu sta nici pe scaun macar, si nu cu fata in sus ci pe o parte. Si daca poti cu partea inferioara a corpului mai ridicata, nu numai picioarele ci de la jumate in jos, ca sa prinzi burtica (e cam aiurea, stiu, dar asa se impiedica alunecarea lui bebe in jos si scurtarea colului sau deschiderea lui, nu se mai exercita asa mare presiune) Am citit undeva ca baia calda dar nu fierbinte!! ar ajuta, defapt era vorba de o mamica aproape sa nasca asteptand salvarea si incercand sa-si mai potoleasca contractiile deci tine. Aa, si mi-am mai amintit ceva, data trecuta pe la saptamani ceva mai avansate incepuse sa imi iasa lichid din sfarcuri daca apasam si eram asa de incantata nestiutoarea de mine, si tot ma jucam cu ele de bucurie, iar apoi la spital am aflat ca nu e voie asa ceva ca declanseaza contractiile uterului, e automatismul de dupa nastere cand bebe suge si uterul primeste semnale ca trebuie sa se contrate ca sa-si revina la dimensiunile normale... Asa ca ai grija cu ce te joci
Eu lucrez ceva acum, dar de acasa si la computator asa ca nu e mare efort nu sunt nici presata prea tare deci e lejer. Nu stiu cat de lung era coulul, nu mi-a zis, dar am vazut si eu ca arata bine, lung si inchis si dr a zis ca totul e ok, firul sta bine deci am fost happy.
Fetele cu ridicatul, brrrr mi s-a zburlit parul pe mine cand am citit de kg, va rog nu glumiti cu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Fetelor asa e!!!!!!!!Au aparut cirese si capsuni la preturi rezonabile! Eu am luat aseara capsuni cu 20.000lei kg, iar cirese erau cu 40-50.000 lei kg.Azi vreau sa iau mazare verde sa fac cu marar si abia astept sa mananc. Am vazut si caise si piersici dar la niste preturiiiii...!

15+

Mergi la inceput

eu vroiam sa fac varza dulce azi, dar de ceva timp ma gindesc la mazare noua........nu stiti ca lumea pofteste!
De abia astept ora 4 sa plec in piata, pacat ca lui eva nu i place..Mi-e tare tare foame.

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pai foarte bine ca poftiti mai fetelor! Poftiti la astea, la mazare, capsuni, cirese, mai bine decat la ciocolaturi sau placinte sau mai stiu eu ce chestii nesanatoase care ingrasa.

V-am zis eu ca piata mea e mai scumpa!

Lasati piersicile si caisele ca sunt din import,si peste 100.000 kg, le asteptam pe ale noastre. Deocamdata sa ne delectam cu capsuni si cirese.

Mergi la inceput