Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(9)
Raspunsuri - Pagina 12
Lavi spune:
Lavinia ,daca ne spui si piata, iti multumim anticipat,
Anda,mie mi+a explicat dc ca daca gr de singe nu sunt compatibile debitul singelui in placenta si respectiv bb are o viteya relativ mai mare si presiunea creata face sa creasca si temperatura.....eu zic sa nu te panichezi și să o iei usurel, sti cum sunt dc gine, ce gura au si cum iti arunca anumite informatii fără să aiba apoi și timp sa ți le explice..
Lavi
anda77 spune:
mai Lavi02, tu care esti documentata si paradocumentata, stii ceva de incompatibilitati grupe sange si anticorpi?
andutzy spune:
Imi cer scuze Maria Alexia in loc sa raspund la subiect am luat-o razna. Cu recomandarile de la ginecolog, virsta embrionului, starea ta si a lui, eu ma duc la med. de familie (la care intru in fata pt. ca sunt
) el citeste si imi face reteta gratuita si daca este nevoie de vreo analiza(recomandata tot de ginec.)imi face programare pt. analize gratuite .
Dar , fetelor, voi v-ati uitat ieri la stiri la A1?D-l Taric.. a propus spre aprobare o ordonanta prin care anuleaza gratuitatile pt. gravide, lauze, etc.(pe mine m-a ruinat: Duphaston 3 cutii*320000=960000lei no-spa 4 cutii*130000=520000, Fe=150000lei acid folic50000lei ++++ca or sa vina materna care am impresia ca este obligatorie/ +analize care costa milioane in trim III le repetam pe toate ...)
Atena
17+
corap spune:
i-a uite cate noutati azi...
urari de bine mamicilor care stiu daca e carucior roz sau bleu, si bebelinilor lor, si noua, care nu stim, si bebelinilor nostri :)
noi azi implinim 15 saptamani 
si tot n-avem chef de servici ... si nici de facut chestii prin casa ... am vazut ca mai e cate cineva asa lenes ca mine si mi-au mai trecut "procesele de constiinta". eu am ramas blocata de vreo 2 saptamani pe mutat haine de vara/iarna si aranjat biblioteca. drept urmare cartile sunt in mijlocul camerei in cutii si afara din cutii, haine amimprastiate peste tot, si acum nici nu mai stiu cu ce sa incep. blocaj pe toata linia.
in plus, in weekend-uri nu prea sunt acasa, ca am o gramada de aniversari/nunti/alte chestii, singura nu reusesc sa ma mobilizez, si al meu sot a avut o gramada de treburi pe la servici - asa ca seara nu mai are nici el chef de nimic (asta deca vine seara... ieri a ajuns azi la 3 dimineata)
In afara de asta, noi suntem sanatosi, voinici, voiosi, ceea ce va dorim si voua.
C & bb 15 

anda77 spune:
tocmai l-am sunat pe Badiu sa-i comunic grupa tatalui, ca m-am panicat cu ce mi-a zis Lavi. Da, e incompatibilitate intre mama (0) si tata (AB+), asa ca o sa fac anticorpi de mai multe ori in sarcina, dar imi spune el cand, nu mai devreme de o luna. deci Coralia du-te si intreaba ginecologul, daca se uita ciudat la tine, du-te la altul ca cica e important.
coralia76 spune:
Andutzy eu am inteles altfel adica se propune o alta lista de medicamnte compensate si gratuite pentru gravide si copii care va aparea in max 2 sapt.Pana atunci nu se mai elibereaza gratuit.Cumnatul meu care este farmacist mi-a zis ca s-a auzit ca vor sa dea gratuit cel mai ieftin medicamnet di categoria lui(de ex la vitamine..pe cele mai ieftine) iar daca vrei un produs strain mai scump platesti diferenta...De ex Multivitaeste la o suta si ceva de mii,materna este 3sute si ceva de mii deci platesti diferenta de 2sute de mii din buzunar daca vrei sa iei materna.asta deocamdata sunt doar chestii care circula printre farmacisti fara a fi ceva oficial.Om astepta verdictul lui tariceanu sa vedem cu ce ne mai "fericeste".
Coralia,13+2z
coralia76 spune:
Anda...exact la fel este si la noi eu O si sotul AB+..aoleu..ma apuc de anticorpi???O sa o sun pe dr. mea sa o intreb...
anda77 spune:
mai coralia, noi cred ca semanam..
suntem si tauri amandoua, nu? parca tin minte ca a fost ziua ta in mai... doar ca tu stai intr-un oras superbisim...(imi place mult sibiul), iar eu stau intr-un oras plin de praf si de oameni prost-crescuti...asta e parerea mea
corap spune:
da, exista incompatibilitati de grupa daca gr. mamei este 01. care am inteles ca nu e compatibila decat tot cu 01. in rest e necesara "imunizarea" (scuze pt. termen - nu cred ca e corect, da' altul nu-mi vine in minte).
stiu, pt. ca eu am 01 + , dar si "taticul" are tot 01 (ce-i drept -), asa ca mi-au spus ca nu sunt probleme.
C & bb 15 
lavi02 spune:
Anda77 eu una n-am mai auzit de asta. Nu cumva tu ai 0 negativ ? Adica Rh negativ? Mai uita-te o data pe analize.
Lavi e vorba de piata Norilor, din cartierul meu, care e o piata mica si cam scumpa dar e aproape
. Ma astept ca in alte piete, mai mari, sa fie oferta mai diversa si preturile mai mici.
Ciresele alea cu 160.000 kg sunt de import, la comercianti, aia care au si portocale, banane, etc. Dar gasiti si la producatori, aia care mai vand si ceapa verde, patrunjel sau ce mai au prin gradina, cirese din pomi romanesti timpurii cu 50-60.000 kg. La noi in piata sunt ambele feluri de cirese cu ambele preturi. Absurd, dar asa e. Sunt cumparatori grabiti si cu bani care nu cauta in toata piata. Ceea ce nu e cazul meu ![]()