Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(9)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Hola gravide,
Stateam si ma gandeam ieri ca nu-mi prea prieshte sarcina...asha, in general. Ma simt ultra-responsabila pentru absolut orice mananc/beau, ma innebuneshte gandul ca ash putea avea un copil cu probleme (genetice, ca de alta natura, nu prea vad de ce). Mi-au iesit vreo 2 afte in gura si deja am si inceput sa fac corelatii cu diverse probleme interne care le-ar fi putut declansa: ce mai, paranoia curata!
Cu fiecare bucata de branza pe care o bag in gura ma gandesc ca poate nu e facuta din lapte sterilizat; carnea mai ca ash manca-o arsa, sa fiu sigura ca e preparata cum trebuie. Sport ciu-ciu! - io, care le rupeam cu aerobicul zilnic. Mi se pare ca ma umflu prin toate partile si incep sa simt tot felul de frustrari.
Ma enerveaza teribil incertitudinea de a nu sti exact in ce stare e fatul: n-ash prea vrea sa fac amniocenteza doar ca pe un capriciu, fiindca este periculoasa si se poate solda si cu un deces (al copilului, evident). Pe de alta parte, nici acel triplu test nu-mi ofera vreun raspuns: la cate falsuri s-au dat, nici n-are sens sa ma mai gandesc la el.
M-am saturat de starea asta....si-a abia in s. 13.
Si voi simtiti la fel ca mine, or' incep io s-o iau din loc?

Bafta!
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Felicitari Xandra pentru fetitza!!!!Sa fie sanatoasa draga de ea impreuna cu mamica ei!
Mandyksch sa-ti traiasca baietelul,sa te bucuri de el!
Ei se pare ca avem deocamdata o pereche la noi la mamicutze de noiembrie -decembrie...pe parcurs o sa aflam toate..Xandra tu parca ai aceiasi DPN cu a mea..deci teoretic si eu ar trebui sa aflu curand ce va fi bebelinul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

T_Ioana, si eu am ajuns la ambii medici, dar medicul de familie m-a intrebat daca am scrisoare pentru Duphaston (sa deduc ca nu are dreptul sa prescrie, altfel??), iar la gine' nu mi-a dat, caci am fost la cabinet, nu in spital.
Imi dai sperante daca spui ca tu l-ai putut intrerupe fara probleme, sa vad ce-mi mai spune si mie la urmatoarea vizita, multumesc.

Felicitari Mandyksch pentru !
Ce-a mai trecut timpul, deja stiti ce va fi bb... De-abia astept si eu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Lordra draga,
nimic nu e mai adevarat ca ceea ce ai spus tu, respo sabilitatea asta apasa greu și nimic nu pare sa multumesca.
Victor ma tot indeamna sa fiu mai putin panicata, nu stiu , ma gindesc la toate, la mincare la teste, la creme, pastile, sucuri...soare..detergentii..si ma sui pe pereti.Ieri am spalat pe jos cu cilitbang si dupa aia , nu mi+am pus minusi, e toxic.....o iau razna.....
pe de alta parte nu mai pot astepa yile trec greu pina pe 1 sa vad cum sta bb, daca e bine, ce e,..etc
Apoi sa am grija de Eva, ca e mica..si are nevoie de mami a ei.
A inceput sa ma usture cind ma duc la baie si am crampe si dureri de luni..
in fond mai e putin 5 luni

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

quote:
Originally posted by paula2003

lavi02-lucrezi la Polizu? Se nasc saptamanal copii cu Sindrom Down si chiar si 2 pe zi. Eu acolo am nascut si acum tot acola ma duc. Am fost aseara si sarcina e foarte bine si analizele sunt la fel. Pe 15 iunie merg sa fac un eco. si triplu-test, iar la 4 luni plec la Cluj sa fac amniocinteza, indiferent de cum voe esi analizele pana acolo eu o fac. Am auzit de un dr. foarte bun si cu cel mai bun aparat din tara la care nu sunt riscuri si nici rateuri in rezultat. Am citit de ce mai spuneti de unul altul dar eu ma abtin in comentari. Ma surprinde cat de repede ati putut face 7 pagini doar in cateva ore, aveti timp nu gluma. Ma bucur ca aveti si mai puteti sta de vorba. UM 2 aprilie, DPN 7 ianuarie, asa mi-a spus aseara. Am sa ma trec si la mamici de ianuarie dar cred ca vine in decembrie.
Va pup si sarcina usoara tuturor.
Am sa lipsesc de pe forum 2 saptamani ca plec ci Alexa la Mamaia.

paula2003 &
Alexandra

Paula, nu lucrez la Polizu, am o prietena care a nascut acolo si e prietena buna cu dr cu care a nascut. S-au vazut alaltaieri si el era afectat de bebele ala cu SD care aparuse la o mamica cu triplul test negativ.

Tu de ce mai faci triplul test daca faci amnio oricum?

-------------------------------------------------------------------

Fetele, v-am scris din perlutele Silviei ca sa vedeti si voi ce dulce e un copilas. Cele care inca nu aveti, doar in burtik. Toti copiii au poantele lor pentru ca sunt naivi, inca nu stiu cu ce se mananca lumea si incearca si ei sa deduca una alta... Bineinteles ca mai face si traznai, ma mai si exaspereaza uneori.... dar pe-astea nu vi le scriu.

-----------------------------------------------------------------
Fetele cu bb2 nu va stresati de diferenta prea mica. Eu l-am amanat pe bb2 si acum mi se pare ca o sa fie diferenta prea mare. Deja m-as fi descurcat cu 2, Silvia e destul de mare. O sa fie 3 ani si 9 luni diferenta, as fi preferat sa fie 2 ani si ceva.

Asta e, noi sa fim sanatosi, vorba reclamei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna ziua , burtici!
MariaAlexia:acum 6 luni m-am dus la med. ginec. pentru ca numai ramasesem gravida de foarte mult timpsi aveam ciclul foarte scurt(21 zile) , mi-a recomandat Duphaston.Apoi am ramas gravida (printr-o minune!) si eram amenintata de avort si mi-a recomandat tot duphaston , acid folic si no-spa pina va spune ea.Medicamentul asta l-am privit cu neincredere , prima data, apoi mi-am dat seama ca ,desi eu eram gravida, organismul meu intra usor, usor intr-un echilibru .
deja sunt fete MULTE care stiu SEXUL?Si eu?Abia pe 21 iunie ajung la Iosup(o sa-mi rod toate unghiile de nerabdare).
Am vrut sa va intreb mai demult, dar am avut o retinere:stiti cumva cum se manifesta oprirea din evolutie a bb-ului?Cum se manifesta deslipirea de placenta?
Atena 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bucurestencelor enjoy! Au aparut in piata capsuni de gradina, pret 30-35.000 kg, cirese timpurii am luat ieri cu 50.000. Cartofi noi pe la 20-25.000, mazare verde am sa iau azi, o fac cu morcovi noi. Repeziti-va!

Anda, nu-ti plac capsunile? Poti sa-ti pui si o lingurita de zahar peste ele...

Am vazut si flori de soc, vreau sa fac socata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

xandra 28 si mandy felicitari
trec eu carucioarele acum !!!

mai fetelor, sa va spun ce mi-a zis dr. Badiu ieri. Vede el ca am grupa 0 si ma intreaba ce grupa are tatal (nu stiam), ca trebuie administrati niste anticorpi deoarece grupa 0 nu se potriveste cu toate grupele si incompatibilitatea face rau fatului. Nu mi-a spus cand ii administreaza: acum, mai incolo si daca mie sau copilului... a zis ceva "sa nu se prajeasca fatul inauntru" - auziti exprimare de ginecolog - n-am inteles nimic. Ce stiti de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Anda77,m-ai pus pe ganduri ca si eu am grupa O si mie nu mi-a zis nimeni de incompatibilitatea asta...eu stiam ca numai daca Rh-ul mamei e negativ si al tatalui pozitiv apar chestii care trebuie supraveghiate medical...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi, pai la tine ar trebui sa stea un pic mai bine problema: mai ai o fetita - sanatoasa si frumoasa!
Mai nashpa mi se pare la primul copil, tocmai pt. faptul ca nu stii cam ce poate iesi din tine. Dcaa vezi ca a iesit ceva bun, ar trebui ca data urmatoare sa fii ceva mai linistit, nu? Asha gandesc eu acum, ca-s abia la primul bb.
Nu stiu de ce sunt atat de ingrijorata: cre'ca zodia asta blestemata - Fecioara - ma face sa fiu atat de precauta. Ash fi preferat sa ma bucur de fiecare clipa a sarcinii, si nu sa ma gandesc non-stop ca DACA....
Sotul meu e foaaaarte linistit (desi si el e tot Fecioara si, la randul lui, extrem de responsabil), ba chiar se infurie cand mai vin sa-i povestesc de nu stiu ce analiza pe care ar fi bine s-o fac. Cre'ca pe el nu-l chinuie hormonii de e atat de linistit. E foarte increzator, desi nu prea inteleg ce motive are sa fie asha.
Nici unul dintre noi nu suntem credinciosi, deci chestia cu speratu' in chestii divine cade. Cu pragmatismul dus la extrem rezolvi cam greu angoasele mentale.
Abia astept ecografia aia morfologica (in care-mi pun mari sperantze), ca poate-mi mai revin si eu si privesc lucrurile altfel. Desi, pana nu-ti vezi copilul afara, e practic imposibil sa fii linistit: oricand se poate intampla ceva.

Gata, ma duc sa-mi injectez o doza de optimism in vena, altfel fac dracu' implozie acilea.

Va pup
Lordra

Mergi la inceput