Mamici de septembrie - octombrie 2005 (31)
Raspunsuri - Pagina 3
Meme1 spune:
Salut fetelor!
Nu am mai scris demult, dar va citesc de cate ori am ocazia. Nu prea am ce sa raspund cand se discuta mai mult de analize si teste si alte cele avand in vedere ca aici nu se face nimic din ceea ce povestiti voi. Asa ca nu prea am cum sa imi dau cu parerea. Dar va citesc frecvent.
Eu am intrat in 20 saptamani si cam de 10 zile pot sa spun ca il simt pe bebe miscand. Inca nu stim daca e baietel sau fetita, si nici dupa pofte sau alte chestii nu imi pot da seama pt ca sunt total combinate, specifice atat povestilor cu baietei cat si cu fetite.
Ce voiam eu sa va intreb. Voi aveti contractii? ca eu in ultima saptamana am cam experimentat contractiile de tipul Braxton-Hicks parca asa se numesc. Am citit ca uterul repeta pt marele moment al nasterii, mai ales incepand cu saptamana 20. Dar mi s-a intamplat sa am mai mult de 1-2 pe zi. Mai ales ieri. Nu sunt dureroase, dar simt cum mi se intareste burtica pt maxim 30 secunde, apoi se relaxeaza. O sa intreb doctorul de familie peste 2 saptamani cand ma duc la vizita.
In legatura cu impartirea sarcinii in luni si saptamani, nu vi se pare totusi ca saptamana 19 ca start de luna a 5 e cam mult?
Dupa calculul meu simplistic, sunt 9 luni calendaristice sau 40 saptamani. La jumatate, nu ar insemna ca 20 saptamani inseamna de-abia 4.5 luni?
Sper ca nu am suparat pe nimeni
Va pup pe toate
Meme
PS. Mi-ar fi placut si mie la intalnire, dar noi 'aterizam' in tara de-abia pe 30 iunie. Asa ca poate data viitoare..
Pupic
Anca75 spune:
nu stiu cum se face dar se pare ca eu reusesc sa scriu din 10 in 10 pagini
asa viteza aveti
si mereu se nimereste sa se schimbe capitolul intre timp 
am sa ma repet...
la 22 saptamani si 3+1/2 kg in plus mi s-a spus ca e preaaaaa putin, sa mananc mai mult (da la mine are de unde lua
)
si voi spuneti ca la 5-6 e prea mult
nu mai inteleg
Carmi, eu fac tratament 10 zile cu norfloxacin
antibioticul a fost ales de pe lista data de laborator iar comentariul dr a fost: pacat ca nu te-au testat si pt ampicilina
deci zic eu ca e mai bine ampicilina decat norfloxacin
adica cred ca e de bine....
si tot aud la voi de o multime de teste...mie nu mi-au facut decat testele obisnuite ...si la eco mi s-a spus ca la 7 luni sa intreb ce e.... eu cu cine ma bat??!!
RalucaN spune:
Pai da Meme1, dar cand ai implinit 4 luni inseamna ca ai intrat in luna a cincea, nu? Adica nu ai cinci luni ci esti in luna a cincea, deci cand se termina luna a cincea ai 5 luni. Eu asa vad treaba.
Raluca,
20 saptamani si
din burtik
kid2003 spune:
Raluca dar ce te faci cand implinesti 9 luni, zici ca esti intr-a zecea?
Te intreb ca tot nu mi-e clar. Am 20 de saptamani, adica am implinit 5 luni, zic ca sunt intr-a sasea? Dar atunci inseamna ca in septembrie, termin 9 si intru in 10? 
Ioana75 spune:
Pleaca omu' la sedinta si va gaseste pe pagina 2
.
Eu as putea sa ajung pe la 5-5:30, doar sa nu apara o urgenta la firma (de obicei nu apar urgente
). Dar sa stiti ca n-o sa pot sa astept pina la 6:30 sa comand primul fel
.
Ioana
Ioana75 spune:
Sa mai zic odata ce sistem mi-am ales eu de calcul al lunilor (sint multe): eu am DPN pe 5 septembrie, deci in fiecare luna pe data de 5 implunesc x luni. Sistemul asta nu e legat de saptamini (care e numaratoare aparte), ci de luni "intregi" (doar prima luna e mai mare cu o saptamina).
Ioana
miflore spune:
Meme, ne bucuram cand ne scrii!
Corect e in ambele cazuri, asa cum a zis si Raluca! Cand intri in sapt 19, intri in luna 5 (deci ai 4 luni implinite) iar la 20 de sapt. implinite ai 4 luni juma!
Si eu am contractii d-astea nedureroase dar nici nu stiu cat tin si cate sunt pe zi; oricum, am zile cu mai multe pe zi, depinde ce efort fac; pt. astea iau no-spa, sa vb. si tu cu medicul tau, poate-ti da ceva; dar sunt normale daca nu sunt dureroase si nu prea multe, pregatesc uterul.
Mihaela 21++
tangerine spune:
fetele eu am intrebat pe doctor daca pot merge la mare si a fost destul de categoric: pot merge daca nu stau la soare si nu sar prin apa:); adica mai bine lipsa
am mai citit si pe net ca statul la soare poate supraincalzi cuptorasul nostru si poate provoca malformatii insa parerile sunt impartite ca de obicei; se recomanda doar o doza zilnica de vreo 15 min si e suficient pt fata si maini pentru asimilarea optima de calciu
in schimb m-a lasat sa inot pana la 6 luni implinite, fapt pt care sunt recunoscatoare
In consecinta, ma voi duce la munte in concediul asta; partea buna e ca m-am programat cate o sapt de concediu in iulie si august, iar in septembrie o sa vina de la sine:) asa ca sper sa am o vara usoara
Ramona 23+
RalucaN spune:
Pai Kid , la 20 de sapt. nu ai cinci luni, ai 4 luni jumate. (dupa data conceptiei). Oricum e cam complicat, caci la un moment dat lunile nu se mai potrivesc cu saptamanile pt. ca o luna are 4 sapt. si ceva.
Auziti fetelor, dar de ce ne tot stresam cu asta? Important e sa fim bine si sa creasca burticile mari. Oricum bebeii stiu ei f. bine cat au si cand trebuie sa scoata nasul.
Ioana, tocmai bine, pana ajung eu la 6.30 tu deja sa ai degustate cateva feluri ca sa-ti cerem opinia.![]()
Raluca,
20 saptamani si
din burtik
mysweetest spune:
Da si eu folosesc in ultimul timp acelasi sistem de numarare a lunilor ca Ioana
fiindca la un moment dat eram in luna a 5a si mai avea inca 5 luni intregi pana la DPN si nu mi s-a parut corect.
Eu saptamana viitoare intru in luna a 7a si imi mai raman doar 3 luni pana la nastere: iunie, iulie, august
.
Marlena &
Alexandra 26 saptamani