Dermatita atopica (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nexus spune:

Salutare mamici cu bebici cu bubite!
Baietelului meu de 1 an si de 2luni i-a aparut de vreo luna jumatate o iritatie pe fata. Am fost cu el la dermato pt copii si mi-a prescris Elocom, Zyrtec, Aerius si keto-gal, spunand ca e o alergie la nu se stie ce. Cu elocom am fost f circumspecta sa ii dau, dar vazand ca are efect i-am aplicat aceasta crema. Pe fata i-a disparut aproape complet aceasta iritatie, dar a aparut pe manute, nu pe suprafata f mare. I-am aplicat elocom si pe manute, dar nu mai are nici un efect. Am consultat si un alt medic dermato, de asta data pt adulti. Acesta l-a diagnosticat cu dermatita atopica. Am citit si eu despre dermatita atopica si simptomele lui nu se incadreaza aproape deloc la aceasta boala. Al doilea medic mi-a prescris ADVANTAN si ELIDEL. Citind pe prospectul la ELIDEL am constat ca acesta nu se administreaza la copii mai mici de 2 ani.
Intrebarea mea este: este cineva care a administrat ELIDEL la copil mai mic de 2 ani? Daca da, scrieti-mi va rog mai multe detalii. Va multumesc anticipat.

Multa sanatate!

Mihaela & Arthuras Ingeras (02.09.2004)
poze Arthur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

nu am folosit niciodata Elidel. In Oradea la dermatologie la moda e Peritolul, iar la alergologie Flonidanul.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea2801 spune:

buna mamici!
avem si noi aceeasi problema au alexuta, dermatita atopica. sau cel putin acesta a fost diagnosticul a 2 dermatologi.eu sunt putin sceptica, intrucit, intr-un pliant de la elidel am citit ca dermatita asta atopica are ca forma de manifestare pruritul, apare la copii mici pe fata, coate si genunchi, ori pe alex n-am vazut-o scarpinindu-se iar petele i-a aparut mai intii pe spate (la 6 luni), exact pe coloana, o pata rosie la inceput, despre care eu credeam ca a facut-o din cauza frecarii de cadita (in perioada aia nu-i puneam nici o cirpa in cadita), ea fiind foarte neastimparata cind ii fac baie, care apoi s-a uscat devenind aspra la pipait si conturata. (am tot dat-o ba cu crema de galbenele ba cu pudra pt. copii). Apoi a inceput sa i-se inroseasca partea interioara a cotului si umerii si abia atunci am fost cu ea la medic.
Am tratat-o initial cu Locoid dar dupa 1 sapt i-a aparut din nou. Am fost apoi la o dr. la Spitalul de boli dermato-venerice si aceasta mi-a zis s-o spal cu un sapun lichid (pan-emo), s-o dau cu Advantan si sa-i dau 5 pic/zi Zyrtec. I-au trecut dupa 10 zile si mi-a zis s-o dau cu crema Atoderm , 1 sapt. Acum nu stiu ce sa mai zic , i-am schimbat detergentul, am evitat sa-i mai dau oua., banane si alte produse alergene si cu toate astea iar i-au aparut niste bubite care sunt dure la pipait, iar pielea e putin rosie.... Eu sper sa fie de la caldura de data asta, pentru ca am imbracat-o mai gros zilele astea, da , cine stie..?
Oricum, pielea i-a ramas iritata si mai subtire, daca pot sa zic asa, in urma tratamenrului cu cortizoni. Va trebui sa gasesc o alta metoda de tratament in cazul in care mai are o noua eruptie, pentru ca eu cu cortizon nu mai vreau s-o dau.
Ah, si mai am o problema. Si mai mare de data asta.
Fimea, desi are 9 luni acum, are doar 7 kg (s-a nascut cu 3 kg). M-a innebunit, pur si simplu nu stiu ce sa-i mai dau sa manince. Lapte (Humana) nu prea-i mai place si oricum daca-l bea il bea in somn, altfel, dupa 50 ml se plictiseste, iar cind e vorba de mincare cu lingurita isi sudeaza buzitele si nu-i chip s-o fac sa manince. singurul fel pe care-l accepta e supa. si nu oricare. credeti-ma ca-s disperata.
chiar nu ma mai duce mintea la ce as putea sa-i dau sa manince...si cum as putea s-o pacalesc sa manince.
am vazut ca circula o carte de bucate pentu copii pe net. daca poate cineva sa mi-o trimita pe tomaandreea@lycos.com, ii raminem datoare.
multumim !
deea & alex =

Mergi la inceput

Bine ai venit, Deea!
I-ai facut fetitei tale un coproparazitologic? Cu mancarea nu o forta, o sa-si dea drumul!
Nici fiica-mea nu s-a impacat bine cu mancarea, trebuia sa-i ascund in mere rase. Pe la 10-11 luni a inceput sa manance cu tati din aceeasi farfurie, ca doi purcei si de atunci mananca la greu. Daca mai ies pete pe ea, poti incerca vaselina, ulei de masline sau ulei de floarea soarelui dar e bine sa fie fiert. Eventual incearca uleiul de catina. Mie mi s-a recomandat, dar nu am incercat inca.

Mergi la inceput

buna mamici!
revin iarasi cu acs. problema, dermatita atopica,intrucit tocmai am venit de la dermatolog. tot atoderm ne-a dat, pon emo si zyrtec. am intrebat de vaselina aia de care se tot vorbeste pe forum si a zis ca exclus. de asemenea, nu crema de galbenele, nu creme care sunt grase, in general. ea a zis asa: pielea atopicului este o piele foarte sensibila si uscata, dar nu din lipsa de grasime ci de apa.
nu stiu ce sa mai zic, o sa merg pe tratamentul asta, ca prea multi doctori am consultat...
a, si inca ceva, mie mi-a dat dr.pediatru Peritol, pentru pofta de mincare. ati mai auzit varianta ca acesta reduce inteligenta copilului????????

deea & alex =

Mergi la inceput

gabibarta, multumesc pentru mesaj.i-am facut sumar de urina, urocultura, coprocultura, ex din bit si nas si nimic...
dr. pediatru, al 3-lea, mi-a zis ca ar fi din cauza hipervitaminozei cu D...Ii dau acum vit.C si B6, s-apoi om vedea.
nu stiu exact ce inseamna coproparazitologic-ul.

deea&alex=

Mergi la inceput

fetelor, lamuriti-ma, va rog!!
desi-mi apar un nr. de X mesaje primite nu reusesc sa dau de ele.
cum le pot gasi mai usor, fara sa ma apuc sa umblu de nebuna prin listele de discutii deschise????
tot ce apare ca discutie dupa mesajul meu se considera raspuns pt mine si mi-se contorizeaza, ca nu-nteleg...

deea&alex=

Mergi la inceput

nu e vorba de mesaje trimise, care se afla langa numele tau la fiecare mesaj postat?
Coproparazitologic=afli daca are viermisori.
Noi am luat Peritol, zicea dermatoloaga ca o sa-i mareasca si pofta de mancare si va dormi mai bine, n-a avut nici un efect. Acum insa nu ma plang de pofta de mancare...
Eu o mai ung cu crema hidratanta, dar cand e perioada de "criza", nu prea ajuta nimic. Acum pe moment e bine...

Mergi la inceput

gabibarta, tot incerc de 2 zile sa-mi caut mesajele care-mi apar sub numele meu, mai bine zis sub localitatea de unde provin si nu le gasesc (azi sunt 7, ieri erau 4). nu prea sunt un fan al net-ului asa ca ma descurc destul de greu.am tot umblat prin toate coltisoarele si nimic. e adevarat ca, de cind m-au facut membru imi tot apare un mesaj de care nu pot sa scap si anume "Accesul la forumul desprecopii.com ti-a fost restrictionat.". nu stiu ce inseamna asta dar cert este ca, de ieri, nici mesajele (raspunsurile mele la diverse probleme)nu vor sa mi le mai trimita, imi apare tot timpul eroare. daca ai vreo idee despre ce se intimpla...
daca nu, cred ca va trebui sa ma retrag in plina glorie de pe acest forum...
merci

P.S. coproparazitologicul=coprocultura? sau....
deea&alex=

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Fetelor, spuneti-mi si mie, va rog din suflet, cum arata bubitele in dermatita atopica?
Copilul meu are 2 luni si are ca un fel de spuzeala, pe corp (trunchi) si un pic pe fata. Sunt niste bubite mici cat acul de gamalie, abia observabile, mai degraba se simt la mana, usor roze. Dr. mi-a spus cand a venit acum 2 zile pt vaccin ca ar putea fi dermatita atopica. M-am indispus tare rau normal, inca n-am avut vreme sa citesc capitolele trecute, trebuie sa ma informez. Prietene de-ale mele mi-au spus in majoritate ca si copiii lor au facut bubite din astea...de la caldura.
Deci, cum arata bubitele?

Mergi la inceput