Mamici de iulie-august 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna, fetelor!
Eu azi am recuperat mai greu.
Noi ieri am terminat 30 saptamani!
Sunt foarte multumita. Am retinut eu de la o mamica cu probleme careia doctorul i-a zis ca daca trece de 30 sapt. e bine. Deci:

Din cate am citit azi de la voi,se pare ca aseara am avut parte de primele contractii dureroase. Desi nu stiu daca mi s-a intarit burtica sau nu, am avut niste dureri ca la ciclu (cauzate probabil de constipatie). Am luat un no-spa. Mi-au trecut asa repede ca inclin sa cred ca mai mult efect a avut intinsul in pat decat pastila.
Mamini, no-spa nu e analgezic. Nu trec durerile, si efectul sa ramana. El este bun pentru relaxarea muschilor, inclusiv a uterului. Si daca se relaxeaza uterul te lasa si durerile. Este recomandat pentru spasme musculare.

Burtica mea mare incepe sa ma deranjeze la datul jos din pat. Ma lovesc cu picioarele si ma doare. Zau ca e prea mare.

Eu am luat cam 8-9 kg pana acum si credeam ca e putin. Dar vad ca sunt si fete mai norocoase ca mine.

De joi am inceput sa iau Materna. Numai ca sambata si duminica dimineata m-am trezit pe la ora 6 dimineata DE FOAME! Ma rodea efectiv stomacul. Si eu muream de somn. Am mancat cate ceva si m-am culcat la loc. Treaba e ca in fiecare seara dinainte mancasem pe saturate. Mai ales sambata seara cand ma indopasem efectiv pentru ca-mi placuse mancarea. Asa ca m-am gandit ca e de vina Materna care imi creste aciditatea (si asa crescuta) din stomac. Am fost pe aproape sa renunt la ele. Dar azi dimineata nu am mai patit asta, asa ca le mai dau o sansa. Dar numai una.

Andy si 30+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Ma bucur ca v-a placut documentarul. Eu nu am reusit sa il revad pentru ca am fost in vizite.
Am vazut o fetita scumpa de aproape 5 luni, superagitata. Si mi-am zis ca asa as fi vrut sa fie si bb meu din prima. Desi mamica m-a asigurat ca e mai greu acum decat cand era bb mic-mic.

Cand ma gandeam ca nu a comentat nimeni despre nasterea de la final, am vazut ca a scris Anis. Si eu am zis ca trebuie sa fie f. dureros. Mi s-a parut ca capsorul trece bine pentru ca e rotund, dar ca te rupe ca toata cand trec si umerii .
De incurajare: am inteles ca sunt mai dureroase contractiile dinainte, cand trebuie sa nasti efectiv, e deja floare la ureche.

Luminita, nu dispera. Sigur te poti imprumuta ca sa il primesti pe bb cum trebuie, si cand isi gaseste sotul de lucru sa reintrati in normal. Si sigur isi va gasi repede in meseria lui.

Ne vedem maine!
Pupici!
Andy si 30+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Mamini, no-spa nu e analgezic. Nu trec durerile, si efectul sa ramana. El este bun pentru relaxarea muschilor, inclusiv a uterului. Si daca se relaxeaza uterul te lasa si durerile. Este recomandat pentru spasme musculare.
Andre_ea, draga mea, stiu, ma refeream la faptul ca respectivele contractii au un motiv( in cele mai multe cazuri, sunt modalitatea organismului de a spune sa o lasi mai moale), daca muschiul e relaxat artificial( No SPA, adica drotaverina) de unde mai stii cind depasesti limita? in plus,sunt doua chestii pentru care mie mi se pare ca e folosit cam mult in Ro (dar nu si altundeva!),in sarcini normale:
1.Traverseaza bariera placentara.
2.Indicatii: Spasme ale musculaturii netede in afectiuni cu origine biliara: colecistolitiaza, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita. Spasme ale musculaturii tractului urinar: nefrolitiaza, ureterolitiaza, pielita, cistita, tenesme vezicale. Ca adjuvant: in spasme ale musculaturii netede a tractului gastrointestinal (ulcer gastric si duodenal, gastrita, enterita, colita, spasmul cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, constipatie spastica si meteorism, pancreatita); in boli ginecologice (dismenoree, anexita, dureri atroce in timpul travaliului, contractii tetanice uterine, avort iminent); in dureri de cap de origine vasculara (migrene).
Personal, sunt de parere ca daca primesti o informatie de la organismul tau e mai bine sa o asculti decit sa-i dai in cap cu un medicament care e indicat pt chestii severe: avort iminent, dureri atroce in timpul travaliului,contractii tetanice uterine. Poate gresesc, mi-am exprimat doar o opinie, de si de, in fond am facut si eu o facultate de medicina. Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva.
M

Mergi la inceput

contractiile tetanice sunt contractii de frecventa si amplitudine mare, intre care nu apare relaxare, ca un platou de contractie( si durere!).
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Mamini, ai perfecta dreptate in ceea ce spui, de exemplu sunt gravidutze care au avut contractii toata sarcina, dar fara alte probleme si au nascut normal fara probleme ex: Kulta, parca zicea ca la sarcina cu Danutza a avut contractii pe toata sarcina, nu??? Si uite ce copil sanatos si frumos are, fara sa ia pastilutze...
In cazul meu exista o explicatie pentru care iau NoSpa la contractii: in mod normal, as suporta cu stoicism contractiile, dar placenta mea inca se chinuie sa se ridice iar contractiile o impiedica sa faca acest lucru... Si crede-ma, nu fac nici un fel de efort, nu muncesc, nu fac nik!!!!!

Andre_ea, pupici Deliei daca mai vorbesti cu ea!!!! Si pe mine ma deranjeaza ca dau cu picioarele de burtica cand ma dau jos din pat, dar... am grija sa n-o lovesc pe bebelusha mea...

Pupici la toate burticile,

Irina si bebe 28 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Irina, nu ma refeream la sarcini cu probleme, greu obtinute, cu riscuri... ma refeream la faptul ca unde ma uit pe forum, toata lumea ia pastilute. mai mult, recomanda si la altii: ia utrogestan, ia no spa-au fost subiecte deschise...mi se pare doar ingrijorator ca e asa raspindit. fiecare e liber sa faca ce vrea si ce crede, mai ales ce ii spune medicul si mie mi se pare ca si acolo se exagereaza un pic. si eu am contractii zilnic,dureroase, dar nu sunt atit de severe, daca stau in pat ma mai lasa si nu reprezinta un risc daca colul e inchis.si al meu e scurtat un pic, dar e inchis. am no spa in casa ( am facut colici renale severe-am litiaza, elimin la intervale mai lungi sau mai scurte, pietricele mai mari sau mai mici si mi-a fost recomandat de medic), as putea lua,dar nu cred ca e atit de grav ce simt eu cit sa iau medicamente. daca pot cu odihna sa le rezolv, de ce as baga chimicale care trec prin placenta? evident, e o chestiune de optiune personala.
la fel a fost si talidomida pt greturi in anii 50-60, s-a crezut ca e inofensiva, si desi era un medicament pe reteta s-a luat pe scara larga...una din cele mai mari tragedii ale zilelor noastre. sute, mii de malformatii conectate abia zece ani mai tirziu cu medicamentul. cind poti evita niste riscuri ( e drept potentiale, posibil inexistente!-sper!) de ce nu? cind trebuie sa le asumi, e altceva.
dar cum ziceam, nu e treaba mea, promit ca o sa tac. nu vreau sa supar pe nimeni.

M

Mergi la inceput

am mai intrebat ieri, nu mi-a raspuns nici o mamica: cind il mutam pe bebe in camera lui/ei? bebita mea o sa aiba cam 2luni jumate cind ne mutam si ar putea avea camera ei, dar e cam mititica atunci, asa-i?
Kulta, tu ma intrebai de nasi pt bebe? sora mea va fi nasica fetitei, am stabilit de la inceput.problema mea e ca nu stiu daca sa fac botezul aici sau in Ro. tu unde ai botezat-o pe Danuta? cit era de mare?
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Buna seara, dragelor!

Eu am fost azi tare somnoroasa si m-am cam miscat toata ziua in reluare.
Cu mega-burta nu ma plang, inca ma pot misca cat de cat, nici la dormit nu ma prea deranjeaza. Doar de la taiat unghiile la picioare ma sustrag, caci mor de placere sa il pun pe sotz sa faca asta ; e asa de simpatic , chiar daca dupa aia trebuie sa le pilesc pe ascuns ca le-a taiat stramb, dar tot il pun ca imi place mie cum se straduieste acolo.
In rest, intr-adevar obosesc daca stau mult in picioare sau merg pe jos mai mult de 15-20 min, ceea ce nu imi place, dar daca organismul spune stop! il ascult. Ceea ce regret este ca m-am lenevit si nu am facut exercitii de gimnastica usoare pe parcursul sarcinii.

Legat de expulzie, ca vad ca v-ati ingrozit unele: e mult mai horror sa vezi chestia aia din exterior decat sa o traiesti efectiv, caci noi suntem la celalalt capat, hahaha! Si intr-adevar e o faza mult mai suportabila decat cea precedenta, si ca intensitate a durerii si plus de asta e o chestie activa unde ti se dau indicatii, faci ce trebuie sa faci si nu mai esti atat de concentrat asupra propriei dureri.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 30 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Da Mitub am facut a treia ecografie morfologica de sarcina la 32 de sapt. Asa mi-a recomandat dr Pop la ecografia de 22 de sapt ptr ca atunci IR-urile uterine erau marite sa vedem cum i-a bebe in greutate si uite ca a luat bine si acum la 32 de sapt erau tot mari IR-urile uterine. Urmatoarea va fi la 36 de sapt sa vedem cum a luat bebe in greutate si cum este pozitionat. desi nasterea va fi prin cezariana dar nu programata copill ne va arata cand vrea sa iasa si atunci fac cezariana.
Nique eu zic sa nu iti faci probleme bebele tau este bine in greutate. Fetitele sunt mai delicate. La noi si eu si tati suntem inalti si nu suntem niste silfizi asa ca are cu cine sa semene piticul. Tati are 1,93 si 110 kg si nici mami nu e prea mica 1,72 si 77 kg acuma.
Mamini ai perfecta dreptate cu medicamentele. No-spa trece intr-o f mica parte prin placenta. Singura chestie pe care o da ca ii mai plosteste din cand in cand pe bebelusi. Dar daca contractiile nu trec prin repaus este bine totusi sa iei medicamente si sa cedeze ptr ca altfel fac rau lui bebe. Eu de exemplu obtinand sarcina asa de greu si dupa atatia ani am luat la greau si utrogestan si no-spa si papaverina si scobutil si gynipral ptr ca pacatoasele de contractiile au aparut inca de la 3 luni si au fost pe tot parcursul sarcinii. Cel mai bine este ca sarcina sa decurga cat mai natural si cu cat mai putine medicamente sau chiar deloc acolo unde se poate dar cand sarcina este cu probleme trebuie sa faci tot posibilul sa o ti si dr ginecolog va evalua riscurile cel mai bine. Banuiesc ca nici o gravida nu i-a medicamente dupa ureche ci sub stricta monitorizare a medicului de specialitate.
Sa aveti o zi buna.

Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Neatza la burtici,

Astazi se anunta o zi frumoasa la Constanta, cu 20-22 grade si soare!!! Am auzit ca la Bucuresti vor fi cca 30 de grade astazi, o sa va coaceti fetelor!!!!! Eu astazi merg sa-mi vad puiutza , ca tare dor imi este sa stiu ce face ea acolo... sa si vad, ca de simtit o simt pe la rinichi...

Mamini, aici la noi pe forum nu se supara nimeni pe nimeni, chiar imi place ca toate fetele sunt tare intelegatoare si adevarate prietene virtuale, caci ce am vazut pe alte forumuri, pe alte subiecte... ma doare capul cand vad cat de rele pot fi unele fete!!! Ca sa va convingeti, intrati pe Zona Zoster si plecati de acolo cu dureri de cap...
In privinta medicamentelor, aici la noi, in gasca noastra de gravidutze mai toate fetele au fost cu problemutze si de aceea ne auzi cu NoSpa-ul, dar nu cred ca nici una din noi a luat medicamente fara sa-i fie prescrise de medic. Am mai vazut si eu subiecte noi de genul: "am auzit ca voi luati, ce sa fac, sa iau si eu preventiv??" si m-am crucit!!! dar la noi nu se pune problema de asa ceva, noi suntem cu toate fete responsabile!!!
Despre patutz, eu cred ca este ok sa pui bebelusha la 2 luni si 1/2 singurica in camera ei, dar ar fi bine sa ai monitor, chiar video daca poti (din acela cu IR) pentru linistea noptilor tale. Probabil nu-i va place, fiind obisnuita cu voi in aceeasi camera si cu tine prezenta la fiecare scancit, dar... o sa vezi tu... Daca nu se poate si nu se poate, o aduci la voi in pat... pentru ca nu vei rezista...

Pupici la burtici,

Irina si bebe 28 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput