Salvati-l pe Mihaita ! (4)
Raspunsuri - Pagina 12
Corina G spune:
Gabriela, te rog frumos confirma-ne si noua ca intr-adevar s-a strans toata suma. Stam toti in mare tensiune aici. Noi, majorititatea celor de peste hotare, nu avem cum sa vedem emisiunile la TVR.
De asemenea, spune-ne si care sunt demersurile cu Saint Luc. Vrem si noi sa stim ce se intampla!!!
Au intrat banii trimisi din Seattle in contul tau?
rodicaosoian spune:
buna
nu mai stie nimeni nici o veste despre fam.Hogas?
ce sa mai intamplat?
stiti careva daca au vreun apoimant in Belgia?
daca stiti ceva,impartasitine si noua
va pup si multa sanatate la MIHAITA
gabriela hogas spune:
Dragi prieteni,
Va multumesc din suflet pentru toate eforturile voastre. Dumnezeu v-a auzit rugile si ne-a ajutat sa trecem de aceasta etapa ingrozitor de grea, stransul banilor.
Vreau sa va spun ca pur si simplu suntem in stare de soc, in stare de euforie totala, sunt aeriana, nu imi mai gasesc locul. Imi vine sa tip de bucurie insa suntem ingrijorati si de ceea ce va urma. Avem o stare de neliniste care cred ca o data ce vom fi ajunsi acolo si vom sti exact cum stau treburile cu starea lui Mihaita ne vom mai linisti. Sau cine stie, mai rau ...
Important este ca avem banii necesari operatiei. Este foarte adevarat. Docamdata insa nu sunt toti in contul lui Mihaita. S-ar putea sa mai dureze 1 - 2 saptamani pana va fi toata suma. Pana atunci noi deja am scris profesorului din Belgia si i-am spus ca avem toti banii dar ca mai dureaza putin cu demersurile necesare transferarii banilor dintr-un loc in altul. Banii sunt adunati din mai multe locuri si trebuie sa asteptam ca fiecare sa isi tina promisiunile cat mai curand posibil. Repet insa este vorba de promisiuni foarte ferme, nu va faceti griji. Banii exista. Trebuie putina rabdare pentru a fi adunati intr-un singur loc.
Mihaita in sfarsit a dormit in aceasta noapte. Speram sa se fi linistit si sa il vedem cat mai des vesel si plin de viata.
Nu am cuvinte sa va multumesc si sper din suflet sa fiti alaturi de Mihaita si de acum inainte. Are mare nevoie de voi toti. Ne asteapta un drum foarte lung si greu si vom avea nevoie de toate rugaciunile din lume. Facem deja demersuri pentru cazarea in Bruxelles. Trebuie sa stam cel putin 4 luni acolo daca da Dumnezeu si nu vor aparea complicatii. Motanik, daca poti, incearca sa gasesti oameni dispusi sa stam cate putin la fiecare, daca va fi nevoie. Noi facem demersuri si aici in acest sens. Avem deja 2 promisiuni. Rugamintea mea este ca daca gasesti pe cineva care va dori sa ne ajute cu cazarea sa nu se dea peste cap pentru noi, sa isi schimbe planurile. Daca vor dori sa ne ajute vom tine legatyra cu ei si cand vom sti ceva sigur legat de perioada etc. ii vom anunta din timp. Nu putem face planurile foarte in detaliu inca de acum. Avem nevoie de cateva variante de dormit tocmai pentru a nu incurca planurile oamenilor.
Asteptam raspunsul profesorului din Belgia. L-am rugat sa ne spuna daca poate totusi sa ne faca o programare chiar daca nu sunt banii efectiv in contul din Belgia. Macar sa ne aiba in vedere sa ajungem cat mai repede acolo. Intre timp noi inca suntem in Bucuresti. Doar cand vom aunge in Iasi voi putea sa va tin la curent cu banii care intra in cont. Nu pot sa confirm nimic pana atunci, din pacate. Noi vom fi in Iasi incepand de marti si atunci voi merge la banca pentru verificarea soldului.
Ce sa va mai spun, avem emotii cat casa. Cum ajungem in Iasi incepem pregatirile de plecare. Avem o gramada de treburi, de detalii care trebuie puse la punct. Credeti-ne ca numai de asta ne vom ocupa. Vrem sa ne miscam cat de repede putem si cate depind de noi sa le facem ca sa fim pregatiti.
Oricum sper sa intelegeti ca lupta nu s-a oprit aici. Este o mare victorie. Felicitari la toti cei implicati. Meritati din plin felicitarile noastre si multumirile noastre sincere. Vreau sa tinem legatura cu cei care ne-au fost aproape in toate aceste luni. Fara voi nu am fi reusit. Veti ramane prietenii nostri toata viata.
Ni s-a atras atentia ca in urmatorii 3 - 4 ani vom avea cheltuieli foarte mari si sa continuam campania. Important este ca urmatorii bani necesari vor fi mai putini si vor fi necesari in transe in functie de nevoi. Dar sa dea Dumnezeu sa ajungem pana acolo. Sa dea Dumnezeu sa avem grija banilor pentru mers la control, pentru medicamente etc. Cred ca va fi o lupta mult mai placuta atunci.
Nu ne rugam decat sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem cu Mihaita la timp pentru transplant, sa accepte noul organ si sa trecem cu bine peste orice alte complicatii care pot aparea. Sa ne ajute Dumnezeu !
Va pupam pe toti cu mult drag. Tinem legatura.
Doamne ajuta !
Gabriela
adlemi spune:
Buna seara. Am reusit astazi sa vb cu Gabriela, erau inca nauci dupa toate cele intamplate. Din cate am inteles, se pregatea sa trimita un e-mail in Belgia.
Stateam si ma gandeam...Ati facut o treaba extraordinara. Faptul ca s-a reusit strangerea acestei sume imense este un lucru extraordinar. Gabriela si Dan au de asemenea o implicare mare in tot acest lucru,faptul ca au reusit sa trimita toate actele la timp, ca au batut la mii de usi si nu s-au descurajat, faptul ca v-au gasit pe voi si ca impreuna ati fost marea familie a lui Mihaita...Toate lucrurile acestea puse cap la cap, adunate toate- toate acestea formeaza o mare minune!
Stateam si ma gandeam insa ca lupta nu s-a terminat. Faptul ca ei au de stat acolo cel putin patru luni, si ca situatia lor financiara este aceeasi...Trebuie sa ne gandim si la asta,nu? Sper insa ca lupta va continua, si ca treaba va fi dusa la bun sfarsit. Bani de operatie, bani pentru perioada in care ei trebuie sa stea acolo si sa traiasca...Stiu insa ca voi, marea familie a lui Mihaita, veti fi in continuare alaturi de ei si ca totul va fi bine pana la urma, calucrurile vior fi minunate asa cum merita un copil minunat ca Mihaita! Si inca o data: Va multumesc!!!
In ceea ce priveste discutiile pe forum din ultimile zile...Stiu ca toata lumea e stresata acum si ca nu se mai da atata importanta celor spuse si gandite...Dar tocmai, ca o mare familie ce sunteti, ar trebui sa va strangeti mainile , sa zambiti si sa mergeti inainte,nu?
Imi cer scuze pentru mesajul meu, nu vreau sa supar pe nimeni si nici nimeni sa nu fie suparat pe ceva. Atata doar, ca trebuie sa fiti uniti, ca pana acum, pentru ca toti sunteti niste oameni extraordinari, niste ingeri pamanteni. Si ingerii nu se cearta si nici nu se supara, nu-i asa?
Gabriela si Dan sunt niste oamen minunati, sunt bulversati acum de ceea ce se intampla in viata lor, de faptul ca visul mai are putin si devine realitate, asa ca probabil nu vor fi foarte vorbareti cateva zile. Eu iii inteleg. Daca as fi trecut prin asa ceva, nu stiu daca eu as fi avut puterea lor. Sa ti se inchida usile in nas, sa fi jignit si tu sa nu te opresti, sa iti vezi de lupta ta pana la capat si sa ai putereasa mai si razi...E de apreciat! Si probabil nu au spus pe forum nici despre umilintele prin care au trecut, asa ca nu se stiu multe lucruri...Dar oare toate lucrurile intamplate lor, ne erau noua esentiale? Si in ceea ce priveste emisiunea de ieri seara, nici daca ar fi stiut ca merg acolo nu aveau vooie sa spuna!!! Daca era o discutie telefonica mai zic, dar cand este vorba de un forum citit de atata lume, cum sa spui ceva si apoi sa stii ca ai distrus cu mana ta o sansa? Asa ca nu va suparati pe ei...
In urnele de la Romexpo, s-au strans ceva banuti. Maine este ultima zi de expozitie, si sper sa se stranga ceva-ceva. Deasemenea, am inteles ca teledonul este la dispozitia lui Mihaita doar o saptamana!!!
Inca o data imi cer iertare daca am suparat pe cineva cu acest mesaj, nu am vrut. Vreau doar sa fiti la fel de uniti ca pana acum si sa ramaneti marea familie a lui Mihaita!
O seara minunata cu ganduri frumoase!!!
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
adusca spune:
Da, dupa cum am spus si in alta parte tot ce intra pana sambata viitoare in contul teledonului va fi a lui Mihaita. Sambata viitoare va intra alt caz la emisiune si e normal sa se schimbe destinatarul.
Dar intr-o saptamana este timp daca numarul 090-090-00-50 va fi publicat, promovat cumva. O fata din Iasi a spus ca va incerca sa-l publice intr-un ziar local, o sa vobesc si eu cu un amic ce lucreaza la o publicatie locala dar in alt judet, luni il gasesc.....nu promit nimic, incerc.
Ce m-a impresionat pe mine a fost faptul ca toti realizatorii emisiunii Oameni care ajuta oameni au apelat numarul, si cei de la RRI. Doamne ajuta, pt ca inca mai au nevoie de banuti pt sederea in Olanda, si tratamentul postambulator.
Fetele de pe DC babusca adusca
Tu borg or not tu borg...asta-i intrebarea parca..
Corina G spune:
EXCELENT!!!! ASTEA DA VESTI!!!
Gabriela, multumim mult pt. mesaj. Il asteptam cu sufletul la gura. Doamne, nu imi vine sa cred... In curand Mihaita va pleca la operatie!!!!
Noi vom fi in continuare langa voi, si sunt sigura ca vorbesc in numele majoritatii de aici de forum, nu va faceti griji!
Vreau sa stii ca (,) campaniile inca merg inainte. Eu inca mai primesc check-uri. De cand am facut transferul (marti) si pana acum, am mai primit $400. Eliza, in Toronto, impreuna cu Alianta Romanilor Canadieni, merg inainte cu campania din Toronto. Pana acum au strans si ei cam 1200 (dolari canadieni banuiesc). Deci nu ne lasam!!!
Va pup pe toti mult si mai ales pe Mihaita cel scump.
Numai bine!
lidiaNR spune:
BUNA ZIUA TUTUROR!
Cata bucurie a adus aceasta veste!!! Dar asa cum si Gabriela a spus, este doar sfarsitul fazei I.
La fel cum am fost uniti pana in acest moment, Gabriela, Dan si Mihaita-cel-Voinic vor avea mare nevoie de noi si in urmatoarele faze (operatie, apoi recuperare si apoi faza post-operatorie si de medicatie pentru cativa ani buni). Asa cum a spus si Gabriela, vor fi multe alte cheltuieli si mare nevoie de suport moral si financiar si dupa ce operatia va avea loc.
Mi-a parut rau sa constat toata tensiunea acumulata in ultimele zile pe Forum, dar se pare ca au fost ultimele picaturi ale ploii care acum este urmata de soare peste tot in lume la vestea confirmata de Gabriela.
Acum va trebui sa facem un plan clar si concret pentru urmatoarea faza. Gabriela, te rog sa-ti faci un plan si sa ne spui ce iti lipseste la indeplinirea lui ca sa incepem sa delegam responsabilitati sau sa ajutam asa cum putem fiecare direct sau indirect (cazare, bilete, vize, documente necesare, cheltuieli de transport, etc.)
De asemeni, ar fi ideal sa te interesezi ce va trebui sa ai pregatit la domiciliul vostru din Iasi la sosirea din Bruxelles (medicamente, instalatii sanitare, etc.) ca la sosirea voastra acasa sa aveti totul la indemana. Poate va dura ceva timp sa facem rost si de medicamentele din perioada post-operatorie. Mie mi-a spus un doctor din USA ca va fi nevoie de medicamente foarte specifice, care sunt foarte scumpe si de care veti avea nevoie pentru cativa ani buni...
Cred ca in acest moment, un plan documentat ar salva multa bataie de cap din viitor.
De asemeni, Gabriela, va trebui sa ne lasi instructiuni clare in legatura cu contul lui Mihaita dupa ce plecati la operatie. Vor ramane deschise acele conturi din Romania, desi s-a strans suma dorita initial (adica Euro 85,000)? Sunt convinsa ca veti avea nevoie de o suma suplimentara pentru perioada post-operatorie si medicamente. Dar conturile deschise in USA?
Cine va fi persoana de contact din Romania pe perioada de 4 luni cat lipsiti voi? Va trebui sa aveti pe cineva care sa se ocupe de toate aceste lucruri de care veti avea nevoie la intoarcerea voastra in Romania.
De asemeni, website-urile lui Mihaita-cel-Voinic trebuie sa fie actualizate in cea mai mare parte. Vor trebuie sa contina informatii despre operatie, adresa spitalului, numere de contact pentru familia Hogas in Bruxelles, dar si de la spital (poate lumea vrea sa trimita flori si atentii la spital, etc.), conturile in care se mai pot face donatii, situatia medicala post-operatorie, etc.
Oricum, acestea sunt doar cateva sugestii care mi-au trecut prin minte imediat ce am aflat marea veste.
Acum numar orele pana la confirmarea zilei in care Mihaita-cel-Voinic va fi operat. Fiecare zi ii produce prea multa suferinta si sper ca birocratia sa nu il puna la incercare prea mult...
Cu mult drag,
Lidia NR
Atlanta, Ga
alina023 spune:
Am deschis si am inchis subiectul de cateva ori...Dumnezeule mare, ce fericire!!! Sa va dea Dumnezeu la fel de multa putere si de acum inainte dragilor Mihaita, Gabriela si Dan. Sunteti o familie cum putine sunt...nu stiu cati parinti ar fi reusit ce ati reusit voi sa faceti si nu stiu cati bebelusi ar fi reusit sa reziste asa cum face Mihaita...
Multumirile care mi s-au adus aici, sincer, nu simt ca le merit (am facut mult prea putin) si le transmit celor care le merita cu adevarat: diaspora romaneasca din SUA, Canada, UK. O mana de oameni au reusit imposibilul si au demonstrat ca bunatatea mai exista inca. Va multumesc pentru ca existati si pentru ca ne-ati aratat ca din dragoste de oameni se poate face totul
Salvati viata lui Mihaita!
http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas
http://www.hogas.go.ro
Alina si puiul Luca
gabriela hogas spune:
Dragii nostri,
Mihaita a ajuns cu bine la Iasi impreuna cu tatal sau, Dan. Eu a trebuit sa mai raman inca o zi in Bucuresti. Ieri am fost cu Mihaita la Fundeni si i-am luat o serie de analize si am ramasa sa le iau si sa le discut cu dna dr.
Din pacate analizele arata ingrozitor si sunt daramata. Am sunat in Iasi si l-am rugat pe Dan sa mearga la spital de urgenta sa ii recolteze si culturile si exudatele pentru a se putea finaliza o schema urgenta de tratament.
Starea lui de agitatie din ultimele zile, pusa pe buna dreptate si pe seama mancarimilor de piele si a maselelor care parca nu mai ies odata, se datoreaza si unui nivel foarte ridicat de amoniac in sange. Este unul din semnele de encefalopatie care Doamne fereste ! poate duce la coma hepatica. Pe langa acestea bilirubina a ajuns la 47 si nu ma pot opri din plans. Vestea buna este ca in urma ecografului Mihaita nu prezinta lichid de ascita. Tot ieri insa am aflat ca o buna prietena de-a lui Mihaita - Ana-Maria din jud. Neamt de 10 luni care suferea de aceeasi boala a murit sambata seara in urma unei hemoragii. A facut febra 42 si in 2 ore nu mai era. Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul curat. Mama lui Cristina si tatal Catalin au nevoie de voi sa va rugati pentru liniste in sufletul lor. Vestea asta m-a terminat.
Am primit raspuns de la prof din Bruxelles. S-a bucurat tare mult ca am facut rost de bani. In primul rand trebuie sa ii trimit analizele Mihaelei si acordul ei pentru transplant pentru a obtine un acord oficial de la comisia de etica ca o accepta ca donator pentru Mihaita, avand in vedere ca nu ii este ruda de sange. Pana acum aveam doar acordul lor de principiu deoarece nu exista garantia ca vom avea toti banii pentru operatie. Eu de aici plec iar la Fundeni pentru a lua toate actele necesare. De asemenea prof ne-a explicat ca in cel mai devreme caz va fi undeva in iulie programarea pentru sosirea lui Mihaita la clinica. Si noi speram ca in cel mult o luna sa fim acolo. Va rog din suflet rugati-va pentru sanatatea lui Mihaita. Trebuie sa reziste. Mai avem atat de putin pana la transplant. Imi este un dor cumplit de el chiar daca nu l-am vazut de aseara. De-abia astept sa ajung acasa sa il iau in brate si sa il iubesc. O sa il punem iar in perfuzii. Sper sa isi faca efectul bine si repede.
Imi pare rau de asemenea vesti. Cea mai buna veste insa este ca Mihaita traieste si sa dea Dumnezeu sa fie o sperietura si sa isi revina analizele la niste valori mai acceptabile. Doamne nu ne lasa, ajuta-ne !
Doamne ajuta !
Gabriela