Bebelusi de iulie-august 2004 (67)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Feteleee, am uitat ceva foarte grav: am schimbat cantarul in casa si ne-am cantarit, Giulia rezulta sa aiba tot 7.300, adica in 2 luni nu a pus nika ? Am facut ieri cu nervii cand am vazut

VIC !!!

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii
http://community.webshots.com/album/344241600OyMeCn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Anapharm, am ras cu lacrimi de scena de la botez. Imi imaginez cum trebuie sa fie, liniste, solemnitatea momentului, si Raluca tragandu-l pe popa de patrafir. Cred ca nu m-as fi putut tine de ras (si cu mine ar fi ras si familionul, ca la chestii interzise parca e si mai greu sa te tii).

Mitzura, si noi avem acum probleme cu mucii. Naiba sa-i ia, ca sunt asa de adanc bagati ca nu ies. Noi dam cu un spray, Marimer parca, cu apa de mare (cica), si dupa cu pompita, dar e chin mare, ca nu sta. Si ziua curg, da' noaptea, intr-adevar, durere, ca se aduna in nas si nu poate sa respire, haraie groaznic. Eu cred ca o sa cumpar un umidificator, ca nu se mai poate, e aerul foarte uscat. Ca degeaba pun vase pe apa, ca nu fac fata. Am mai pus Karvol in apa, dar tot mi se pare prea mic efectul. Felicitari pentru mers! Mi-a mai zis cineva asta cu jucaria, ca daca o are in mana isi inchipuie ca se tine de ea. Oricum, e un progres.

Andreea (amironeanu), si eu ii dau laptele care mai ramane dupa o ora, doua, si pana acum n-a avut nimic. Nu cred ca se strica, nu-i asa de cald in casa. Multumim pentru raspunsul cu piticii, cred ca o sa-i pun si eu, ca prea sunt albi peretii.

Mamagiuliei, nu cred ca e bun cantarul. Macar o suta de grame ar fi trebuit sa ia, asa ca eu zic sa nu te impacientezi, n-avea cum sa nu ia nimic doua luni. Eu am patit asta, a fost diferenta intre cantarul de la maternitate si cantarul doctoritei pediatre: dupa doua saptamani de la nastere Mara nu luase nimic. Dar sunt convinsa acuma, vazand cum a evoluat, ca de fapt luase 3-400 de grame, diferenta dintre cantare. Daca Giulia arata bine, e vioaie, mananca bine, eu zic ca n-ai motive de ingrijorare. Noteaza de acum greutatea si vezi cum merge luna viitoare; doar daca nu ia nimic nici atunci vezi ce e de facut (coprocultura, poate). Dar eu cred ca nu e cazul.

Carmen si Mara (12.08.04)
poze cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hello frumoaselor.,
aoleeuuu am o durere de caaaap.....consecinta a lipsei cafelei de dimineatza. am jurat ca iau 5 kilograme sa am vesnic in casa! dar acu sunt pe trecute, scriu cu o mana ca in cealalta e perfuzia!
Mitzu, mucosolvan e tot ambroxol. ii poti da....dar se foloseste ptr tuse uscata, ptr fluidizare asa ca daca n-are uscat gatul...il cam dai degeaba. NU e antibiotic.
lui Patrick i-a trecut tot asa, baie fierbinte, paracetamol, wicks si nani. multa sanatate si voua!
Daria, pai daca nu-i acelasi cantar ce rost are sa te dai cu capu' de pereti?c e logic ca nu arata la fel. asa ca note6aza acum greutatea si peste o luna, si dupe aia mai vorbim. (btw mie mi-e frica sa cantaresc grasunu'...ca sa nu rupa cantaru! a facut niste falcutzeeee si de abia mai pot sa il ridic).
Danule asa mare furtuna a fost la voi? si aici, dar pe zi, noi eram in masina si Patrick era super incintat de zgomotul facut de tunete si de ploaie pe parbriz. noi mai putin, ca ne cam asteptam si la niste grindina. felicitari pentur mers! gata, vad ca si-ai dat drumul piticii nostri la mers!
scuzati daca am uitat ceva...revin cand se termina perfuzia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

In primele luni am avut o obsesie cu mucii-Raducu haraia nonstop (cred ca din cauza aerului uscat din camera dar mi-am dat seama cam tarziu) si am cumparat vreo 5 tipuri de pompite pt nas. In final cea mai eficienta mi s-a parut antica para de cauciuc (pe care cu greu am gasit-o la un magazin de tehnica medicala). Asa ca ...puteti face o incercare si cu para de cauciuc. Ambroxol i-am dat si eu-nu este antibiotic -si i-a facut bine.

Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Roxane, furtuna n-a fost asa de rea, dar s-a speriat de la un trasnet/fulger care a pocnit ceva mai aproape si n-a mai vrut sa stea la el in patut. Vineri noaptea spre sambata a fost furtuna mai rea si nu l-a deranjat. Da' aseara era mai sensibilos.

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici mai vechi si mai noi
altele, daca nu v-ati saturat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Saluti, iar e luni si-s singura, ca barbatu` tot in delegatie e.... Am sa raspund la modul general, ca-s batuta-n cap lunea si nu tin minte care si cum ati intrebat.
Era sa dau foc la casa de nu stiu cite ori pina acum, intr-una din dati am facut cafea in cafetiera fara sa pun apa, era in toata casa un nor de fum, culmea nu am realizat decit in momentul in care am auzit zgmotul facut de minerul cafetierei cazut pe aragaz ; de biberoane fierte si topite, ori de supe transformate in gratar nu are rost sa mai pomenesc...
De Muccosolvan ori Ambroxol, unul si acelasi lucru, va sfatuiesc sa nu dati fara sa consultati medicul, eu am facut-o de capul meu si l-am "aranjat" pe Ionut c-o tuse, nici nu vraeu sa-mi amintesc!
Ce mai era? A! Andreea, am inceput si io a lasa laptele citeva ore pina il bea Ilinca (vorba vine!), vad ca n-are nica pin`acu... nici nu as putea altfel, ce sa fac, cind urla ea sa sar repede sa-i fac altul proaspat?? n-am cum, ca urla...
La multi ani de Constatin si Elena, cu intirziere si de la noi, sa fiti iubiti si fericiti!
Ilinca mea s-a smecherit nu mai adoarme decit pe picioare, degeaba o las sa urle ca se incapatineaza si nu vrea nicicum sa mai adoarma de un a singura, de ridicat se ridica in mod frecvent la marginea patului, mai face pasi pe linga patut dar nu exceleaza. In continuare, parca s-a jurat, nu vrea mincare cu lingurita si nici tetina in timpul somnului, tot cu tita trage.
Noi am rezolvat mucii cu colargol la greu si ser fiziologic, alternam, e adevarat ca si ei, mucii, s-au dovedit a fi de treaba.
Mai raportez una bucata baiat care a racit la burtica si joi seara a facut pipi cu singe, am crezut ca mor, is slaba de inger cind e vorba de ei bolnavi, dar parca cine nu e?
Felicitari fotomodelelor in redevenire, io-s tot grasa si frumoasa, dar nici nu ma agit, de la 91 am ajuns la 65, daca le dau prea repede jos ramin cu vergeturi, nu??
Saptamina frumoasa si linistita!

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Toti pentru unul!...Iata-ma-s !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna! Ieri uitasem sa va zic: am fost la medic, mi-a zis ca e racit, dat un siropel sa il ia 2 zile si niste supozitoare pe care sa i le dau doar daca vomita mult si des. Multumim mult pt urari, azi suntem un pic mai bine, mai curge nasul dar nu asa tare, in schimb face un kk moale tare, tare si miroase foarte urat. Asa moale ma gandesc ca ept ca ieri nu a mancat mai nimic solid, odar lapte. Azi, pe seara, am reusit sa il pacalesc cu niste cereale.

Roxi, multumesc pt sfaturi.

Vad ca s-au vb bebeii din grupa aceasta sa inceapa sa mearga in grup. Bravo, bravo!

Aici in Japonia, la 9 luni se dau pe zi
80-100 g cereale (orez, paine, cereale instant)
50 g tofu
1/2 ou (si albusul)
100 g lactate
18 g carne
15 g peste
30-40 g legume si fructe
Cereale mi se par prea mult zilnic, la fel si oul. Ar iesi 3 si 1/2 oua pe sapt. 33 de grame de carne zilnic, 241 g saptamanal, parca iar e mult. Din ce am citit tot pe DC cica la 9 luni s-ar recomanda 20-25 g carne, deci 140-175 g pe sapt. Doar 40 g de legume si fructe nu e putin? Eu lui Stef la o masa ii dau 100-150 g fructe plus alta masa cu piure de legume.
Va multumesc mult ca mi-ati zis cat le dati voi, sa imi fac si eu o parere.

Stef doar biscuiteii ii papa singurel, am incercat cu bucati de banana, de mar, de morcov, le ia, le sfarama sau arunca pe jos, nici gand sa le duca la gura.
Azi a zis mama si se uita la mine.

Am iesit afara dupa 16 ca in rest e tare cald, am mers in parc, apoi facut ceva cumparaturi si cand sa iesim din magazin ploua. Am fost nevoita sa iau o aparatoare de ploaie pt Stef, iar mie o pelerina, dar eu tot m-am udat pe par si pantaloni. Stef in schimb a stat bine mersi si a admirat ploaia, era chiar zambaret cand am ajuns acasa.

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Fetili, apropo de adormitul cupilului, sa va spun trucul bonei: il pune in scaunul de masa, ii da sa manance si deschide hota la maxim. In acelasi timp lasa radioul in surdina pe muzica, sa bazaie incetisor. Zgomotele astea monotone, combinate il adorm pe Victor f repede. Il lasa in scaunul de masa cam 3-4 minute, sa adoarma bine si apoi il transporta in patutul lui. Eu n-am crezut, dar am incercat si a functionat. Poate merge si la voi... Succes.

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici mai vechi si mai noi
altele, daca nu v-ati saturat

Mergi la inceput

E posibil sa faca caca moale din cauza siropelului. sanatate la pitic!

quote:
Originally posted by eli

Buna! Ieri uitasem sa va zic: am fost la medic, mi-a zis ca e racit, dat un siropel sa il ia 2 zile si niste supozitoare pe care sa i le dau doar daca vomita mult si des. Multumim mult pt urari, azi suntem un pic mai bine, mai curge nasul dar nu asa tare, in schimb face un kk moale tare, tare si miroase foarte urat. Asa moale ma gandesc ca ept ca ieri nu a mancat mai nimic solid, odar lapte. Azi, pe seara, am reusit sa il pacalesc cu niste cereale.

Roxi, multumesc pt sfaturi.

Vad ca s-au vb bebeii din grupa aceasta sa inceapa sa mearga in grup. Bravo, bravo!

Aici in Japonia, la 9 luni se dau pe zi
80-100 g orez
50 g tofu
1/2 ou (si albusul)
100 g lactate
18 g carne
15 g peste
30-40 g legume si fructe
Orezul mi se pare prea mult, la fel si oul. Ar iesi 3 si 1/2 oua pe sapt. 33 de grame de carne zilnic, 241 g saptamanal, parca iar e mult. Din ce am citit tot pe DC cica la 9 luni s-ar recomanda 20-25 g carne, deci 140-175 g pe sapt. Doar 40 g de legume si fructe nu e putin? Eu lui Stef la o masa ii dau 100-150 g fructe plus alta masa cu piure de legume.
Va multumesc mult ca mi-ati zis cat le dati voi, sa imi fac si eu o parere.

Stef doar biscuiteii ii papa singurel, am incercat cu bucati de banana, de mar, de morcov, le ia, le sfarama sau arunca pe jos, nici gand sa le duca la gura.
Azi a zis mama si se uita la mine.

Am iesit afara dupa 16 ca in rest e tare cald, am mers in parc, apoi facut ceva cumparaturi si cand sa iesim din magazin ploua. Am fost nevoita sa iau o aparatoare de ploaie pt Stef, iar mie o pelerina, dar eu tot m-am udat pe par si pantaloni. Stef in schimb a stat bine mersi si a admirat ploaia, era chiar zambaret cand am ajuns acasa.

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Mergi la inceput

Stiam io ca mai trebuia sa spun ceva: io ii dau carnita Ilincai cam 1-2 linguri pe zi, outzul la doua zile cu conditia sa fie proaspat, altfel mai amin o zi.
Mama lui Giulia, cred ca e cintarul di vina, mai mereu apar diferente de la unul la altu`.
Mi-am amintit dar is ofticata la maxim pe doctori ca niciodata sau, in fine, de cele mai multe ori, nu spune parintelui ca la antibiotic sa dea si vitamine copilului, mie una nu mi-a zis niciodata si de cele mai multe ori imi amintesc la o zi sau dupa dupa ce incep tratamentul respectiv. Nu vi se pare normal sa spuna?

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Mergi la inceput