FIV 35
Raspunsuri - Pagina 4
crinuta71 spune:
Buna fetelor
Lachi si Cecilia multumesc de incurajari. Nu stiu ce este cu mine, ca deja ma enerveaza starea asta a mea.
Cecilia iti tin pumnii sa-ti iasa rezultatele la analize bine. Lachi, cred ca de abia astepti sa incepi cu tratamentul, nu?
Am fost azi pe la o prietena si am vazut o lista pe care erau medicamentele compensate. Gonal F si Puregon erau compensate 50%. Numai ca nu stiu daca nu cumva este un plafon de compensare pe luna pentru fiecare pacient. Dar, v-am zis asa informativ, poate va foloseste totusi. Voi ati auzit ceva, ca s-ar putea compensa?
Va pup, Crinuta
ardit spune:
plafonul de compensare este de 3mil per pacient per luna, alegi ce medicamente bagi in astea 3 mil, in caazuri foarte foarte grave plafonul poate sa urce la 7mil, ar fi o veste trasnet ca aste sa s dea compensat!
moni mamica noastra calauzitoare un mare pup din partea mea, si unul pt.bocanila
fetelor sa mai indraznesc sa va intreb daca ati auzit cumva sa se faca in romania fiv fara stimulare?.. poate ati aflat ceva nou ca tot sunteti in focuri..
annaa spune:
quote:
Originally posted by crinuta71
...
Am fost azi pe la o prietena si am vazut o lista pe care erau medicamentele compensate. Gonal F si Puregon erau compensate 50%. Numai ca nu stiu daca nu cumva este un plafon de compensare pe luna pentru fiecare pacient. Dar, v-am zis asa informativ, poate va foloseste totusi. Voi ati auzit ceva, ca s-ar putea compensa?
Va pup, Crinuta
Legat de subiectul asta am pus si eu o intrebare aici http://www.casan.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=504 si mi-au raspuns ca da sunt compensate, dar cat si plafonul maxim nu mi-au spus inca.
Ana
ceciserban spune:
Ardit m-ai pus pe ganduri cu FIV fara stimulare.Cred in mintea mea ca s-ar putea numai ICSI,ca aici din cate am inteles eu de la dr. se ia 1 cu 1,si iese un embrion si inseamna ca iti pune numai unul.Sau daca ai noroc sa ai ovulatie la ambele ovare si sa ai 2 embrioni.Nu stiu ce sa zic dar normal ar trebui sa existe si clinici care sa faca cum vrem noi daca tot platim,dar in numai in cazul in carenu debitam prostii,cum probabil fac eu acum,nu-i asa Lachi?
Pupici
cecilia
BRYANA spune:
Salut fetelor,
Sa va povestesc pb mea(tu Cecilia o stii):de trei ani incercam sa avem un bb.In 2002 mi s-a facut o miomectomie,am avut 4 fibroame.Din pacate mi s-au refacut iar acum o luna mi s-a facut a doua miomectomie 13 fibroame din care unul intern.Mi-au taiat uterul in doua,ceea ce ma sperie un pic.Deci am 17 cicactrici si sunt predispusa la aderente,dupa prima operatie am avut aderente.I-mi pun doua probleme:v-a rezista un astfel de uter la o sarcina?Cum vor face cezariana daca eu am aderente (stiu ca din momentul anesteziei au 3 min sa scoata copilul altfel il afecteaza anestezicul,dar la mine la cea de-a doua operatie,a durat 30min pana sa ajunga la uter din cauza aderentelor).Asta nu-i tot,sotul meu sufera de oligospermie,la ultima analiza de acu un an avea 18mil,acum nu mai poate face analiza,nu are lichid.Stiti oare ce inseamna asta?Ni s-a recomandat FIV+ICSI la Timisoara 3500 eur,nu stiu daca cu tot cu tratament sau nu.Ce ma sfatuiti?
Monica-Elena spune:
Cecilia nu vreau sa te dezamagesc dar de 3 mil iti intra 2-3 fiole de puregon sau gonal F iar la stimulare ai nevoie de 30-40-50 fiole. cea mai ieftina stimulare este cu menogon. Tratamentul ptr stimulrae FIV cu menogon si diphereline de 3,75 pe mine m-a costat anul trecut 25 mil luat din Ungaria.
Ardit pup fata frumoasa si bocanila cel voinic. De FIV fara stimulare nu am auzit si ma documentez in continurae ptr ca bocanila va vrea sa mai aiba un frate sau o sora peste 2-3 ani.
Bryana nu fi dezamacita gandeste ca cele care fac cezariana si ele au uterul taiat si rezista la sarcina. Plus am un exemplu vazut cu ochii mei la dr Denisa Protopopescu: o mamica de 40 ani sarcina obtinuta prin FIV si uter fibromatos. La nastere prin cezariana la termen dr a scos copilul printre f.f.f multe fibroame.(de ordinul zecilor). Copilul a fost OK si mama la fel. Nu chiar in 3 min trebuie scos copilul, iar anestezia nu este ca ptr o operaie normala este cva mai usoara. Eu de exemplu am cerclaj care se face sub anestzie generala si bebe este OK. Parerea mea este ca genul asta de cezariene la pers cu fibroame tin f mult de mana si experienta medicului si de subst cu care ti se face anestezia. Si eu am acum in sarcina un fibrom si voi face cezariana.
Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
ardit spune:
cecilia la fiv+icsi se introduce spermatozoidul in ovul, 1+1, la fiv simplu, o gasca de spermatozoizi lupta sa intre in ovul, n+1 dar pana la urma numai unul intra asa ca tot 1+1 este, uitate in albumul meu este o poza bleu unde poti sa vezi si fiv-ul normal si fiv+icsi, teoretic cu cat mai multe ovule se obtin prin stimulare cu atat sansele de prindere a embrionului cresc (pt.ca la ET se transfera mai multi)
avantajul unei fiv fara stimulare ar fi ca nu se mai iau hormoni pentru stimulare, nu mai fortezi organismul, dezavantajul ar fi ca ai un singur ovul per ciclu deci un singur embrion la ET
moni
briana poti sa ai copii si cu uterul sectionat, conteaza cat stai pana se reface muschiul, am inteles dintr-o postare mai veche a ta ca ai 8 luni la dispozitie, lasa sa treaca 2-3 luni de la operatie, sarcina la inceput este foarte mica, nu o sa te tezesti cu burta mare decat in luna cam a 5-a, ar trebui sa intrebi un doctor care este termenul minim pentru ca muschii sa nu cedeze, important este ti-am spus nu numai muschiul uterului ci si al burticii, cred ca ar fi bine sa faci si cateva exercitii usoare pentru abdomen, pe mine m-a ajutat
ceciserban spune:
Monica stai linistita ca nu m-ai dezamagit,eu am vorbit cu Lachi despre asta si mi-a dat deja nr. doamnei Szabo.De altfel am si sunat-o si in 2-3 sapt. o sa am 70 fiole[sa fiu sigura] de menogon-8euro fiola si 1 fiola 150 euro diphereline.Gonal f gasesc in Romania?Pupici lui Bocanila si tie.
Lachi pe unde mai hoinaresti ?
Ardit merci ca m-ai luminat.Stiu ar fi super sa nu mai trecem prin toate chestiile astea naspa,dar vezi tu ca la unele dintre noi nici cu mai multi nu reusim,asa ca mai bine ascultam de dr.
Bryana ma bucur ca ni te-ai alaturat si nu-ti pierde speranta,pentru toate exista o rezolvare,ai sa vezi ca Dumnezeu o sa ne dea bucuria de a fi mamici la toate intr-o buna zi.
Va pup pe taote mai vorbim,
cecilia
crinuta71 spune:
Buna fetelor,
Am vazut ca majoritatea din voi faceti cu Menogon stimularea pentru FIV. Dr. meu mi-a recomandat Gonal f sau Puregon. I-am spus si de Menogon data trecuta, a zis ca se poate, dar el acestea mi le-a recomandat totusi. Ultima data am uitat sa-i mai spun de Menogon. Mi-a zis ca imi trebuie cam 40 fiole de Puregon sau cam 30-35 fiole de Gonal f (are dozaj mai mare, de aceea imi trebuie mai putine). Oare ajung atatea fiole? Stiu ca depinde si de organism cum reactioneaza si ca voi folositi Menogon, dar am vazut ca voi cumparati mult mai multe fiole. Ma gandesc ca nu cumva sa ma trezesc in timpul stimularii ca nu ajung. Oare de unde sa fac rost de Gonal f? Voi ce ziceti, cam cu cat timp inainte de FIV ar fi bine sa imi cumpar fiolele?
Va pup, Crinuta
Monica-Elena spune:
Crinuta fiecare organism reactioneaza in felul lui. Mie de ex mi s-au prescris 40-50 de fiole de menogon. Eu am luat 55 dar pe finalul stimularii mi-au mai trebuit inca 9 fiole. Deci am facut 64 de fiole. De cumparat le-am cumparat la inceputul lunii august cand ne intorceam din concediu(eu le-am luat din Ungaria), iar FIV-ul l-am facut pe 25 octombrie.
Stiu doar ca puregonul si gonalul sunt si mai dureroase si mult mai scumpe. O fiola menogon costa la noi 390.000 lei/fiola si una de gonal sau puregon costa 1.200.000 lei/fiola.
Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.