Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

draga mea ralcat, am incercat cu cafea, cu apa rece cu lamiie, sau altele, nu trece... dar oricum timpul este in favoarea mea, asa ca ...
Cit priveste eco, dc meu l-a fel mi-a zis ca acum 15 sap, nu e cazul de eco, dar pe Eva am vazut tot la 15, am aflat ca e fata, ca e sanatoasa....
a facut cineva recent amnio.. e dureros, sau mai bine zis ce se intampla cu tine si cu bebe

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

coralia76, eu fac ecografie la fiecare consult adica o data pe luna... doar ca nu este morfologica... adica il vedem in aspectele lui esentiale, dar nu si din punct de vedere organe interne si asa mai departe.
Noua asa ne-a spus doc la care vom face eco morfologica. Este bine ca fiecare sa isi intrebe doctorul!!!
Pupici la toate!!!

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Coralia dar cum adica te programezi tu? Eu la fiecare vizita la dr il intreb cand sa vin data viitoare. Dar de obicei imi spune el inainte sa-l intreb: ne vedem peste...saptamani. Daca nu imi spune il intreb. Dupa aceea tratez cu asistenta ziua si ora, dar saptamana o stabilesc cu dr.

Nu poti sa-l suni sa-l intrebi cand sa mai mergi la consultatie?

Da, eu eco morfologica fac la 22 de saptamani. Dr meu mi-a facut eco la 7 saptamani de constatare a sarcinii, la 12 sa vada ca am ajuns cu bine la 12 saptamani si mi-a mai facut si la 9 pt ca i-am zis ca sangeram si m-a chemat la spital sa vada daca bb e bine si ce e prin uterul meu. Eco morfo de la 22 de saptamani tot el mi-a recomandat-o, nu o fac de capul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Buna burtici!
Lavi 02 are dreptate ,aveti grija cu Calciu,provoaca contractii .DR.mea nu ma lasa sa iau deloc ,nici cu Cosmin nu mi-a dat .
Coralia eu am facut eco morfologica cu Cosmin la 18 saptamini .Daca ai noroc de un dr. bun vede bine si inima si rinichiisi pleci acasa linistita fara sa mai trebuiasca o a 2 eco .
Acum am opservat ca dr. spune ca nu stie daca inimioara lui bb are 4 camere si te cheama iar la eco in saptamina22.In mod normal la 18 sap. trebuie sa se vada clar tot .Eco cu Cosmin am facut-o la Iosub .Acum m-am programat tot la el Martea viitoare ,Adica tot la 18 saptamini.Eu cred ca daca n-o sa vada tot inseamna ca s-au smecherit,sa dai de 2 ori banii.

Mirela si Cosmin 2 ani si 8 luni
http://www.cosminalexandru.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Lavi cam asa decurge si la mine vizita la medic..mi-a spus la ultima vizita ca ne vedem peste o luna...iar asistenta m-a intrebat apoi detaliile de data si ora..adica am stabilit data de 16 iunie pentru urmatoarea vizita..dar tot asa de bine puteam sa stabilesc si 23 iunie...Dar de eco morfologica nu mi-a spus chiar nimic si de aceia eram eu cam in ceatza ca citisem ca prima eco morfo se face intre 14-16 sapt..deci cand voi merge eu in 16 iunie o sa depasesc cele 16 sapt...Oricum eu cred ca voi merge pe mana dr...ce zice ea aia fac..daca ea mi-a zis sa merg peste o luna atunci voi merge..banuiesc ca o sa ma anunte ea cand sa fac acea ecografie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

eu merg la dc o data pe luna , deocamdata, mie mi a spus ca la inceputul lui iunie sa dau un tel si sa vedem cind ne vedem. Pe parcurs probabil voi vedea daca e dc bun sau superbun sau...si fara chef de a schimba informatii utile.
cine are tel de la medicover?
vreau eco urgenta....merci mult

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Cora, ca tot mergem noi la aceeasi doctorita...
Eu am facut prima echo in alta parte la 6 sapt.
La doctorita n-am ajuns decat cand aveam 8 sapt (caci atat a durat programarea), si nu mi-a facut echo', numai control.
Si mie mi-a spus sa merg tot peste o luna si ca atunci imi va face si echo'. Urmatoarea programare e pentru 13 sapt. si acum ma gandesc daca n-am gresit, si sa fi mers la 12, ca sa prind urmatoarea la 16 ...

Deci lucrurile au decurs, la acelasi medic, in cu totul alt ritm decat la tine...
Oricum, eu zic ca tot aia e daca faci prima echo morfologica la 16 sau la 17 sapt. Cu cat mai tarziu, cu atat se va vedea mai bine. Ca la rau nu vreau sa ma gandesc, Doamne fereste!

Altceva mi-am adus aminte: citisem ca la nu-stiu-cate saptamani (14-15 ??) se masoara pliul nucal, care da riscul de sindrom Down... Voi stiti ceva despre asta, l-ati masurat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

BUNA, fetelor :)
tocmai am scris un "roman" si mi-am dat seama ca nu eram logata... si m-am si invartit pe forum pana am pierdut tot ce scrisesem :)
asa ca o iau de la inceput:
am vazut azi dimine ca au adus hainute noi de vara la piata sf. gheorghe (adica la magazinul ala) si pareau culori mai vesele si chestii mai interesante decat de obicei. (eu am trecut cu masina pe-acolo, asa ca nu dati in mine daca doar mi s-a parut :)
dordia, sa stii ca 50 la magazinul asta e un 50 destul de mare, asa ca merita sa probezi daca iti place ceva. mai e un mag. cu numere mari pe calea mosilor (cred ca se cheama ML dar nu bag mana-n foc) dar are niste preturi prea piparate dupa gustul meu ...
eu mi-am gasit camasi de vara la un mag care nu e de gravide, undeva pe la obor (cumva in diagonala cu magazinul, pe stefan cel mare, langa un fast food destul de mare), super-ieftine si numere ff mari. numai ca aici n-am vazut decat camasi/bluze mari. nu rochii/fuste.
intrebare: stie cineva un remediu pentru somn? adica eu una dorm intr-una si "taticul" imi face scandal ca a citit el ca in trim 2 esti vioaie si plina de viata si ca de ce dorm, ca nu scrie asa la carte... da' eu dorm non-stop, ca o valiza-n gara...
lavi02, si eu ma bucur ca suntem doua... de fapt 4 ;)
si eu am fost la doctor la 12 sapt. si mi-a zis sa mai vin dupa morfologica, dar i-am zis ca nu rezist atata timp fara sa-l vad pe bb si a spus sa vin, atunci, si la 17 sapt. a zis ca pt. el nu e foarte relevanta ecografia pt. perioada aia, dar ca ma pot duce daca vreau. am avut impresia ca nu vrea sa ma puna la cheltuieli inutile.
eco morfo o fac pe 4 iulie (la 9 dimineata) si, in principiu, o sa merg cu ea la colegul lui de cabinet, tot asa, ca sa ma asigur ca totul e bine... eu sunt o viitoare mamica mai batrana (am 30 de ani:)si, prin urmare, mai panicata, desi pana acum am avut o supper-sarcina. adica nu ma pot plange de nimic, in afara de somn, care mi se pare raul cel mai mic posibil.
oricum, la controlul de 12 sapt. am stat destul de mult de vorba ... si atunci mi-a si explicat de ce eco morfo se face atat de tarziu - de principiu, poti sa o faci la orice varsta a fatului si de cate ori te tine portofelul. dar daca bb e prea mic risti sa nu se vada lucruri importante sau sa apara chestii nereale, care sa te panicheze inutil. 20 - 23 de sapt. e varsta cand e suficient de mare pt. ca ecografia sa fie concludenta si suficient de mic ca sa mai poti face cate ceva in caz de doamne-fereste!
asa ca, daca n-ai motive de preocupare sau un istoric in familie sau nu ti s-a recomandat o monitorizare stricta a sarcinii din motive medicale, cred ca e ok sa faci eco morfologicala 20-23 de saptamani.

C & bb 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Maria si eu ma stresam tot pentru pliul asta nucal care cica se masoara in sapt 14-16..si trebuie sa fie pana in 3 mm ca sa fie totul ok.Stiu insa si multe cazuri de masuratori aiurea...chiar sora mea..exemplu concret un medic i-a zis ca este de 2.8 chiar la limita si a inceput sa-si faca griji si s-a mai dus la alt ecografist care i-a zis 1.9..deci cu totul alta poveste...
Eu nici macar nu stiu daca in Sibiu doctorii il masoara,dar o sa vedem noi pe parcurs...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Corap eu cred ca nu vrea el sa ne cheme in perioada asta din 2 motive: 1 ca sa nu ne puna la cheltuieli inutile si 2 pentru ca pleaca in concediu in iulie si spre sfarsit de iunie o sa fie super aglomerat sa-si vada toate gravidele care nasc in august-septembrie si care trebuie vazute mult mai des decat noi. Misto de tine ca ai tratat cu el pt inca o consultatie in iunie. Eu nu stiu ce sa fac: pe de-o parte m-as programa si eu din proprie initiativa in iunie ca sa ma asigur ca pot pleca in concediu linistita (ca nu e colul deschis, scurtat, ca eu contractii vad ca n-am) pe de alta parte s-ar putea sa nu-i convina sa ma vada si sa aiba totusi dreptate. Eu am vorbit cu el asa: daca la eco morfo din iulie o sa fie vreo problema (col scurtat sau ceva in neregula cu bb) sa il caut pe dr. Moisa. Sau pt orice urgenta in iulie: sangerari, contractii dureroase, etc. Daca nu, sa ma programez la el in august.

Dar eu sunt la al doilea copil asa ca nu mai sunt asa stresata si as putea sa-mi vad de treaba si sa merg pe mana lui.

Mergi la inceput