Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 12
lordra spune:
Hola gravide,
Am fost aseara la eco si mi-am vazut tzopaitu'...a evoluat ceva de la ultima vizita
. Misto...abia astept sa fac 14 saptamani sa-mi fac eco morfologica si sa aflu cum sta treaba cu el. Printre altele, nu mai sunt asha sigura ca-mi voi face triplu test: eu am facut pregnyl pana in s. 12 si e foarte posibil ca rezultatul testului sa-mi iasa eronat. Doar in masura in care vor fi suspiciuni la eco morfologica voi face si acest test (mai tarziu insa, adica poate prin s. 16). Sper insa, sa nu fie cazul.
In legatura cu durerile: medicul meu mi-a spus ca sunt normale si ca nu trebuie sa ma ingrijoreze atat timp cat cedeaza la No-Spa si odihna. Cica e cazul sa-l sun doar daca persista in ciuda tratamentului, ca atunci e clar ca ceva e in neregula.
Hai bafta la toata lumea!
Lordra
12+
Lavi spune:
Neata,
vad ca spiritul vostru este binedispus, ceea ce este super.
Azi am de gind sa sun si eu la doctor, mi e mult prea rau si apoi nu am chef de joaca cu durerile astea.Imi pare bine ca Lordra se simte bine, sper ca Anda nu a mai avut un episode de junghiuri. Cit priveste calciu si sotul meu mi a cumparat ieri cavit, in mare parte pentru moment mi am revenit dar nu pot sa cred ca am sa umblu cu calciu dupa mine.
Stie cineva cum sa imi treaca durerea de cap
.Mai am putin si dau cu el de toti peretii.
Ce parere despre documentarul NG, oavea si noi noroc de eco4d? Super bebeii in burtci... as vrea sa il vad si eu pe am meu..... sunt asa de curiosa
Lavi
coralia76 spune:
Lavi si pe mine ma doare capul...de ieri a inceput si azi dimineatza iar ma durea...eu tot pun durerea asta pe seama curentului si a aerului conditionat de la servici,o sa incerc sa le zic colegilor sa dam mai rar drumul la aparat.Habar n-am cum sa scap de durerea asta ,medicamente imi e frica sa iau...asa ca deocamdata rabd.
Lavi spune:
la mine nu mai e vorba de rabdat, eu nu am pe ce da dau vine, aer conditionat in birou nue, curent nu, si alte cauze externe.
la mine eja durere a devenit o parte integranta din zi,asta e, imi zic uneori, dar doare al dracu de tare.![]()
Lavi
maria_alexia spune:
Buna burtici!
Eu sunt tare dezamagita azi: dupa raul de ieri n-am mai mancat mare lucru, iar azi dimineata, burtica mea care incepea sa se iteasca in ultima saptamana, nu mai era ! E drept ca noi suntem inca micuti, maine implinim 9 sapt...
Lavi, din cate stiu eu, durerea de cap poate fi si din cauze hormonale, dar de cele mai multe ori e data de compresia/dilatarea defectuoasa a vaselor de sange. Uneori face bine o cafea cu un suc de lamaie - combinatie verificata pe mine! Merge mai ales daca ai si o oarecare stare de greata, spre migrena, asa. Daca te uiti, multe pastile pentru cap sunt pe baza de cofeina + vit. C !
Fetelor, cum e programul pentru echo in saptamanile/lunile urmatoare?
Stiu ca echo morfologica e foarte importanta - cand se face ea?
As vrea sa-mi planific putin urmatoarele vizite la medic. Ar urma prin sapt. 12-13 in mod normal, dar daca trebuie in sapt. 14 cum spune Lorda, atunci as amana, sa nu-l bombardez pe bb mai des de o luna...

Maria 8++
lavi02 spune:
Fetele cu lesinul, nu va aruncati imediat la fiole de calciu. Stiu ca o fiola de calciu se da pentru declansarea travaliului. Una e sa iei un calciu efervescent acolo sau un Cavit sau alte vitamine care contin calciu daca ai chef si alta e sa iei o fiola de calciu care isi face efectul brusc si imediat si e si doza mai mare. Calciul da contractii musculare. Farmaciste tampite se gasesc cu duiumul, nu va luati imediat dupa ele.
Eu am avut lesinuri fara dureri. Despre dureri nu stiu ce sa va zic.
Corap ce dragut ca suntem la acelasi
! mai putem schimba informatii si impresii. Chiar ma gandeam ca la cate gravide are dr nostru e ciudat sa nu mai fie una de nov-dec pe DC. Pe tine cand te-a mai chemat? Eu am fost la 12 saptamani, trebuie sa-mi fac eco morfologica in iulie la 22 de saptamani si la el mai merg abia in august. (In iulie isi ia toata luna concediu) Daca am probleme pot sa-l caut.
Despre concediu: eu merg la mare in perioada 2-9 iulie cu Silvia si apoi din 13 iulie mergem in Croatia, un tur pe cont propriu, cu inca o pereche si fara copil. Si sarcina trecuta am fost la mare, ce-i drept in primul trimestru. Acum o sa stau pe plaja doar pana la 11 si dupa 4, ca sa evit orele cand se incinge. De altfel astea sunt si orele in care am voie sa o scot pe Silvia pe plaja. O sa incercam sa ne sculam devreme, sa fim la 9 pe plaja. Sper sa nu apara probleme pana atunci, ca biletele le-am platit deja.
va
,
lavi02
IrinucaR spune:
Salutare fetele!!!
Noi suntem bine... avem niste dureri suportabile prin burtica si bolborosim la greu...
In rest stam bine cu pofta de mancare (nu este iesita din comun), in ultima saptamana nu ne-am ingrasat deloc, dar conform graficului saptamana asta tre sa luam 2*0.45 kg... sa vedem...
Au aparut si arsurile dar mult mai nasoale decat le stiam pana acuma (inainte de sarcina...)
Maine mergem la eco si deabia asteptam sa vedem odorul.
Eco morfologica vom face la 24 sapt - asa ne-a spus doctorul nostru... depinde de fiecare in parte si de ce aparate au...
IrinucaR
15fix
www.irinucasisoru.3x.ro
Lavi spune:
ce as vea sa merg si eu in concediu, dar este imposibil , de abia mi am schimbat locul de munca si nu imi permit.De abia am venit si voi pleca peste 5 luni, asa ca nu vreau sa intind... cum se spune.. coarda.
cit despre fiole calciu, eu nu am luat ..doar cavit...
unde se poate gasii eco performant.. dar nu fooaarte scump..
Lavi
coralia76 spune:
Lavi02,Irinucavoi faceti primele ecografii morfologice la 22,resp 24 de saptamani?Din ce am citit si am auzit de pe la alte mamici prima eco morfologica s-ar face intre sapt 14-16,apoi urmeaza a doua in sapt 22-24..si inca una in saptamanile mai mari(ultimul trimestru)...Eu am fost la ginecolog lunea trecuta in 16 mai si nu mi-a pomenit nimic de asa ceva..si ma intreb cand sa ma duc urmatoarea data..Eu mi-am facut programarea pe 16 iunie cand o sa am 16 sapt si 3 zile...dar daca as sti ca eco morfologica se face abia la 22-24 de sapt atunci m-as duce mai tarziu la control nu chiar in 16...
Chiar as deschide un subiect pe tema asta...Cand se fac ecografiile morfologice si cate se fac?
ralcat spune:
Lavi, si io sufar de dureri de cap si in zilele in care mai reusesc sa tin ceva in mine am observat ca ajuta cafeaua. Putina, slaba si anemica (cafeaua bineinteles) dar mai reuseste sa mai taie un pic din durerea asta nesuferita. Doctorul mi-a zis ca poate fi si de la tensiunea care la mine a inceput sa scada.
Pupici,
Raluca, leoaica in asteptarea puiului