Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
lavi02 spune:
Dienuta, n documentar era vorba de varsta embrionului, nu a sarcinii (de la UM). Incepea cu ziua 1 si se oprea la 38 de saptamani. Am inteles ca cei care studiaza embrionii se refera la varsta de la conceptie iar obstetricienii, care se ocupa de
, la UM (adica conceptia +2 saptamani). Eu am atipit de nush' cate ori pe parcursul filmului, dar ma chinuiam sa ma trezesc sa mai vad. Pe mine cel mai tare m-a impresionat cum incepe sa-i bata inimioara: prima oara o celula incepe sa se contracte. Asa, de la sine putere. Dupa aia le molipseste si pe vecinele ei. Fascinant.
corap spune:
Lavi, si eu merg la acelasi doctor ;) dar nu m-am dus pana acum niciodata la spital. doar la cabinet.
conditiile din spital le stiam de la o prietena care a nascut in noiembrie anul trecut. din fericire, n-a avut probleme si au tinut-o in spital doar 1 zi. (adica s-a dus seara sa nasca, au tinut-o a doua zi si a treia zi dis-de-dimine a trebuit sa elibereze patul). stiu si ca la neonato sunt niste persoane mai scarbosele, pe care nici banii nu le impresioneaza prea tare. dar pt. mine e mai important "cine ma naste" decat orice altceva. adica tre' sa am incredere si eu in doctori, in general, nu prea am - am patit ceva dude din partea lor in viata mea. de-asta nu vreau sa aud de medici & spital.
C& bb 14+
PS - mereu uit cate ceva... mandy, daca poti sa-ti iei concediul la 1 iulie e ok, dar cred ca nici in august nu va fi nici o problema. din calculele mele (nu sunt prea tare la calcule)esti tot in trimestrul II - adica teoretic trimestrul in care esti cel mai "in forma". eu am fost plecata in "turneu" olanda - germania chiar la sf. trim. 1 (cand riscurile sunt mai mari) si a fost totul absolut in regula. am vb. si cu medicul si a spus ca si miscarea si efortul moderat sunt benefice pt. bb si ca nu tre sa fim lenese (asta, repet, daca sarcina e fara probleme) - ca o femeie insarcinata nu e o femeie bolnava si ca miscarea te mentine in forma si dupa ce se naste piticul. si cred ca o perioada in care sa fii relaxata e benefica pt. bb.
alexandrina spune:
Si eu am avut un episod greu ieri, am fost la o inmormantare si mi s-a cam taiat respiratia chiar de la inceput, m-am tot asezat pe scarile casei si m-am ridicat cand am putut. La mine se manifesta ca si cum n-as mai putea respira, fizic pot respira dar parca nu e oxigenat aerul sau asa ceva, nici nu stiu sa descriu.
Am pus niste intrebari ieri despre dozarea hormonala si disparitia greturilor pe anumite perioade, are cineva vreun raspuns si pentru mine?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
dienutagraviduta spune:
lavi02 : deci bebelushii nostri arata ca niste butoiase cu membre subtiri si lungi, ca picioarele de paianjen... ce bine ca nu ii nastem de acum !
banuiam eu, de aia i-am aratat sotului meu evolutia din sapt a 10-a, asa, ca sa nu o luam inainte...
am si eu acasa cartea aia pe saptamani de sarcina, si ma abtin cat pot sa nu citesc inainte deloc, ba chiar eu schimb saptamana duminica, si ma tin o gramada sa citesc abea luni sau marti, si cu toata chinuiala cand citesc, textul imi e super cunoscut... chiar nu stiu daca ma trezesc noaptea de nebuna si citesc, sau am halit toata careta pe paine de cand am cumparat-o... sa-mi fie rusinica !!!
dienutagraviduta 12+ si bb-cred ca e fetita !!!
maria_alexia spune:
Buna fetelor!
Multumesc pentru pareri, asa m-am hotarat si eu pana la urma, sa anunt la serviciu la 13 sapt. Asta pana azi dimineata, cand a inceput distractia specifica: primele varsaturi
. Sper sa nu continui tot asa, a fost tare neplacut.
Am vazut si eu mare parte din documentarul de aseara. Intr-adevar era vorba despre varsta embrionului, nu de cea a sarcinii cum o numaram noi. Impresionante imagini. Mi-a parut rau numai ca nu aflu mai multe si despre mamica, starile si trasnformarile ei, dar, ma rog, asta era tema: puiutul ![]()
Eu nu cred sa existe test de sange pentru determinarea sexului lui bb, in afara de amiocenteza. Practic trebuie prelevat ceva de la bb si facuta analiza, nu se poate de la mamica.
Si noi am avut un weekend plin, cu musafiri, mers la munte si sambata (pe o vreme tare potrivnica, dar... am avut curaj
) si duminica, cand a fost superb. Montagnard il facem ! Asta daca nu cumva ii va placea mai mult la mare, ca si acolo vrem in concediu
.
Aveti grija de voi! 
Maria, 8++
T_Ioana spune:
Salut gravidutelor!
Eu am fost sambata noapte la o nunta(pana dimineata la 5) iar duminica aveam planificata o iesire la gratar cu prietenii asa ca nu am putut sa dorm toata ziua cum mi-as fi dorit! Ca urmare, aseara cand am ajuns acasa am "cazut" si eu si sotzu. Noroc ca imi pusesem tel sa sune la ora 22 si m-am trezit sa vad documentarul....problema este ca am tot atipit iar pe la 23.20 am adormit foarte profund si am pierdut restul emisiunii.
Intrebarea mea este: o sa fie dat in reluare documentarul sau pot sa imi iau adio de la orice speranta sa il revad?(Va invidiez pe cele care ati reusit sa il inregistrati!!!)
Pupici
Ioana
7+
anda77 spune:
cu privire la determinarea sexului: una dintre cele trei analize din triplul test se numeste HCG, un serum maternal. S-a observat ca HCG-ul mamei cu fetita in burtica este peste normal, spre deosebire de hcg mamei cu baietel care e mai mic. deci analiza este hormonala, nu doar mama varsa copilului ci si copilul varsa in sangele mamei prin placenta. aceasta analiza poate fi facuta din saptamana 10.
eu sunt suparata. mi-am ridicat niste analize si am una proasta. am deschis un subiect cu titrul listeriei, poate imi raspunde cineva pana ajung la medic.
T_Ioana spune:
Tocmai am descoperit ca a fost dat in reluare azi dimineata la 10.00, asa ca sansele sa mai fie reluat sunt 0!
Si eu care am TV tuner la serviciu si as fi putut sa-l vad....

ralcat spune:
Fetelor, n-am mai intrat de tare mult pe forum, dar m-au tinut departe de calculator motivele care m-au facut sa stau mai mult la buda. Dar de sambata parca ma simt ceva mai bine, adica am "spectacol" doar de 2-3 ori pe zi, ceea ce este MINUNAT. Voi ati scapat dintr-o data de greturi si varsaturi (asa am citit ca se intampla) ? Sunt io defecta, sau inca nu e cazul si-mi fac sperante degeaba ca se termina ? Sunt in 14 saptamani si sincer vorbind abia astept sa scap de raul asta.
In rest, am o burtica delicios de vizibila
, pe care i-o tot arat lui tati in devenire (sa se invete, ca daca ma vede balenutza dintr-o data poate se sperie).
Raluca, leoaica in asteptarea puiului

.