Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
anda77 spune:
lavi, ce ne facem cu durerea ca vad ca nu ne ajuta nimeni. o fi de mers la doctor? pe tine te doare central si fara solduri sau spate?
lavi02 spune:
Anda77 la multi ani!!!!
Dienuta si Coralia aceeasi stare de rau pe care o descrieti voi am avut-o si eu in sarcina trecuta de vreo 3-4 ori si acum de 2 ori si o data mai vag. Dr meu zice ca e DIN CAUZA SARCINII. Adevar e ca nu mi-a aparut in afara sacinii, doar cand eram mica lesinam dupa luat sange. Nu cred ca e de la calciu, eu data trecuta aveam analizele de calciu perfecte.
Sa va zic cum apare la mine: de obicei cand stau mult timp in picioare in locuri aglomerate si neaerisite: sarcina asta o data cand ma plimbam prin piata care e inchisa si o data cand stateam la coada la BCR. Data trecute: prima oara si cel mai nasol ca n-am stiut sa iau masuri a fost in magazinul Cocor, alta data la coada la Agentia de voiaj, alta data la mare la o terasa semi-inchisa unde mirosea a gaz si a mancare si alta data in capela, la slujba de inmormantare a soacrei unchiului meu. Deci tot timpul s-au combinat urmatorii 3 factori: stat in picioare, insuficient oxigen, relativa caldura. Inseamna ca nu ni se oxigeneaza bine creierul.
Se manifesta ca la voi: la inceput o stare de ameteala si de raceala la ceafa, daca nu ies la aer si/sau nu ma asez mi se taie imaginea (vad la inceput cu pete negre care sunt tot mai mari iar imaginea e formata din niste puncte), mai tarziu sonorul (nu mai aud), ma albesc, cad etc, etc. deci lesin.
Solutia: iesit la aer daca se poate daca nu macar stat jos. Dupa ce te asezi daca nu iti revii, incearca sa te intinzi. Mie imi mai ajuta daca beau apa si mananc ciocolata. Tot am zis ca trebuie sa umblu cu cioco la mine. Cand vezi ca iti revii te ridici incetisor. Daca ti se face iar rau, te asezi din nou.
Dienuta , cu cezariana, cat sunt eu de impotriva cezarienei la cerere, ca moft, cred ca in cazul tau nu m-as risca sa nasc natural. Stiu pe cineva de 40 si ceva de ani care a facut dezlipire de retina (de la altceva, de la diabet), s-a operat de vreo 3 ori la Bucuresti dar nu s-a rezolvat nimic, dupa fiecare operatie vedea o perioada si iar facea dezlipirea. Asa ca acum nu mai vede. Nu cred ca as risca.
corap spune:
episoade de-astea de lesin in magazin am avut si eu. nu stiu exact de la ce au fost, dar cred ca cel mai mult de la deshidratare...
mi s-a intamplat de vreo 3 ori si s-a rezolvat cu apa. (bine, ultima data si cu bonus: inghetata, ca primul loc in care am gasit sa cumpar apa era tocmai o gelaterie)
mie mi se punea negru in fata ochilor si nici nu puteam sa judec.... cred ca daca as fi vazut pe cineva cu o sticla cu apa in jurul meu as fi sarit la bataie sa-i iau apa din mana.
acum nu ma mai jenez... daca-i situatia de caldura + inghesuiala o iau in fata la coada, zic ca sunt gravida si chiar nu-mi pasa de ce zic ceilalti sau daca fac scandal. dar, in mod surprinzator, majoritatea sunt foarte draguti daca le arati burtoiu' (si al meu nici nu e mare ;)
C & bb 14+ 
PS: acum am citit si raspunsul lui lavi02 - exact asa incepe... cu PETE NEGRE IN FATA OCHILOR. si sincer, si eu m-am gandit ca e o chestie "de la sarcina" pt. ca eu probleme cu calciul n-am si analize mi-am facut de curand.
PS 2: lavi02, tu nasti la giulesti? zi-mi si mie unde e spitalul, ca am ajuns de rasu' curcilor
coralia76 spune:
Da Lavi06...si raceala in ceafa am avut-o cand mi s-a facut rau..si stariel astea nu le-am avut niciodata inainte de a fi gravida...e adevarat ca am stat vreo 25-30 de minute in picioare si primul impuls a fost sa gasesc ceva sa stau jos...si am gasit copacul si ata de el m-am sprijinit...Vreau sa te mai intreb tu stii ceva de analiza de sange prin care se poate determina sexul bebeului cum zicea Anne-Marie?
mandyksch spune:
Multumesc fetelor pentru sfaturi.
Anda77, Corap, miercuri am programare la ginecolog si am o lista intreaga de intrebari legate si de concediu. Mai am totusi o intrebare, din pacate concediul la noi anul asta se da in august (1-15), atunci voi fi cam in 27-28 saptamani, ce credeti ar fi prea tarziu sa merg atunci in concediu? Eu m-am gandit sa merg de la intai iulie (aprox 23 saptamani), sa vad daca ma lasa sefu'.Ca de fapt noi lucram in vanzari si chiar daca fabrica e oprita livrarile nu se opresc. Parca totusi as inclina spre iulie voi ce ziceti?
Fetelor sa stiti ca sambata si mie mi-a fost rau.M-am dus in oras sa fac cumparaturi si la un moment dat a inceput sa ma doara spatele (in zona rinichilor) de abia m-am tarat acasa.Nu stiu ce a fost. Am ajuns acasa si m-am intins un pic.Mi-am revenit destul de repede asa ca nu prea i-am dat importanta, mai ales ca pe mine burta nu m-a durut. Nu stiu ce sa va sfatuiesc cel mai bine ar fi sa va zica un medic.Dar, oricum ar fi evitati efortul fizic si stresul.
Mandy,
,16+
dienutagraviduta spune:
da, se pare ca a fost ceva in week-endul asta inpotriva gravidutelor... prea ne-a fost rau la toate... nu-i asa ?
lavi02, iti multumesc pentru raspuns si pentru informatii; eu am mai lesinat de 2 ori inainte de a ramane insarcinata : o data din cauza unui medicament, neuleptil, pe care doctorita mi l-a dat in cantitate mare, iar odata de namancata, tineam un regim drastic, m-am ridicat brusc si am vazut cum se scoala gresia de pe jos si ma tosneste drept in obraz... am auzit efectiv cum imi pocneste carnea pe fata, dar nu am simtit nici o durere.
acum nu a fost foarte rau, deci sa nu imi fac probleme.
apropo, va tot aud vorbind despre un test de sange pentru aflarea sexului copilasului ?! despre ce e vorba, vrem si noi sa stim cat mai repede...
dienutagraviduta si bebelina 12+
lavi02 spune:
Corap, hai sa-ti zic unde e spitalul: pe Calea Giulesti, intre Carrefour Orhideea (acum e si un Bricostore pe colt) si podul Grant. Este o statie a lui 178 care asa se si cheama, spit dr Panait Sarbu, care e numele "oficial al spitalului". Vis-a-vis de el este trezoreria sect 6, poate ai fost vreodata.
Ce e bine la spitalul asta: are dr buni si sectie buna de neonatologie, adica aparatura performanta pt bbei preamturi sau cu probleme; in sala de nasteri arata OK si e curat luna, moasele cand am nascut eu in 2002 erau destul de binevoitoare
Ce e rau: in saloane e (era) cam mizerie, asistentele de la lauze erau cam antipatice si incompetente (era sa ma duc pe copca din cauza uneia care n-a stiut sa cheme un dr si nici nu s-a prins ce am), cele de la bblusi sunt cam antipatice. Iar infirmierele de la lauze - le-am urat. Dar cu o "atentie" iti mai rezolvi treburile cu ele.
Tu la ce dr mergi? Eu la dr Ion Ionut, cu el am nascut si prima oara.
Pentru doctor (care mi-a salvat viata si uterul) si pt ca spitalul dpdv profesional e OK m-am hotarat sa nasc acolo si al doilea copil.
lavi02 spune:
Paula2003 felicitari pentru
!!! Bine ai venit la noi!!
Maria Alexia eu as spune sefului doar dupa 12 saptamani. E mai sigur atunci.
Fetele, in we am dansat la greu (la intalnirea sotului de 10 ani) si sambata am si urcat pe munte si am si mers pe un drum lung si hurducanit (forestier!!!) cu masina. Am zis ca daca bb nu pateste nimic inseamna ca e pregatit sa fie copilu' lu' ma-sa! Adevarul e ca imi era tare dor de munte si tare dor de dansat. Sper ca bb e bine.
Sper sa fie OK ca doctor si eco ioc in viitorul apropiat.
Mai simt eu chestii prin burtica dar cred ca sunt gaze prin intestine, nu bb. Pt ca le simt cam sus, in lateral, iar uterul e mai jos.
Ana Maria, cum se numeste analiza de determinare a sexului lui bb? Eu n-am auzit de asa ceva pana acum. E o noutate? Stiam ca in afara de eco in luni mai mare decat a noastra, se mai determina si la amniocenteza, dar atat.
Lavinia
15+

.