Mamici de ianuarie-februarie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 9
utocatalina spune:
Dienutagraviduta ce bine ca ne mai linistesti in legatura cu durerile astea prin burtica...ufff...asa emotii am de la ele..mai mult jena, decit durere, desigur...ca abia astept sa ajung o data la eco sa vad ca-i bine...sa intelge ca acum va vedea numai sacul gestional? Te pupic si multa sanatate tie si bebelului tau drag!
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
5 +
lulu.tza spune:
Buna dragutzelor
.
Bine ati venit Ana si Florinini
.Felicitari pt bebei si sarcini usoare.
Ana drept sa-ti zic eu daca as fi in locul tau, atat de aproape de mare,zau nu stiu cum as rezista
.Mi-e un dor de mare de nu mai pot de-abia astept sa ajungem.Ce stiu eu e ca intr-adevar nu e bine sa exagerezi si in primul trimestru e bine chiar sa eviti(pe cat se poate) expunerea la soare.DAR ...fetelor relaxati-va putin
.Giova nu e nici o prostie ca ai fost la gratar si te-a prins soarele pe fata.E foarte bine sa ne mai vada soarele ca mai sintetizam si noi vit D ca altfel...Chiar citeam undeva ca femeile gravide care traiesc in "locuri insorite" sunt norocoase din punctul asta de vedere.Si noi nu stim cum sa ne mai ascundem?Multi medici chiar recomanda plimbarile si plaja la mare dimineata si seara(in nici un caz la pranz).Amintiti-va de vorba aia: suntem gravide nu bolnave
.
Lacramioara consultatia practica nu este obligatorie atat de devreme;si nici necesara in conditiile in care medicul te cunoaste si stie daca ai probleme sau nu(gen uter retrovers si alte de-astea).Oricum in stadiul asta sarcina este mult prea mica si dr nu "o simte" la propriu.El identifica doar niste simptome de sarcina.Te inteleg ca vrei o confirmare "oficiala" a sarcinii dar pe asta o sa o simti la ecografie(parca te duci miercuri?)
E foarte bine ca-ti raspunde la intrebari acest dr.Asta-i cel mai important acum.Si ca te-a trimis la eco.
N-am inteles de ce ar conta daca are sau nu consultatii la un spital dr tau?
Cu reactiile la aflarea vestii...si eu am fost putin dezamagita.In momentul in care afla se bucura dar apoi incep sa vb despre altele se iau cu treaba
...si tu simti ca ai vrea sa vorbesti doar despre asta pt ca nu mai exita nimic mai important pe lume acum
.Eu cel putin asta am simtit.Noroc ca va am pe voi sa ma intelegeti
.Asa ca nu mai fi trista ca fiecare asimileaza vestea asta in felul lui.NU pot sa cred ca nu se bucura.
Pisoi nu stiu daca e adevarat ca femeile dr inteleg mai bine o gravida. Regula sa stii ca e exact pe dos(si mie asta mi-au zis-o tot niste doctori).Adica se zice ca cei mai buni ginecologi sunt barbatii
.Stiu ca tu te referi si la partea de..."simtire" dar la mine regula s-a dovedit adevarata si din punctul asta de vedere.De cate ori am nimerit la o femeie dr m-am simtit oribil(odata chiar am iesit plangand) in timp ce dr barbati au fost mult mai civilizati si intelegatori.Asta zic eu.Tu fa cum simti ca e mai bine pt tine si pt bebe din toate punctele de vedere(medical si afectiv).Se spune ca instinctul de mama trebuie ascultat.
Catalina daaaa am vazut emisiunea de aseara.(citisem pe site despre ea)
.Foarte foarte bine facuta.L-am mai informat si pe sotior cu ocazia asta
.Ati vazut mai fetelor cat de mica e mogaldeata la trei patru saptamani(cate avem noi) de la conceptie?De-abia incepe sa se divizeze mai cu spor...Si noi ne mai facem atatea probleme de zici ca asteptam sa-i vedem maini picioare sau sa aiba cine stie ce dimensiuni cand ea saracuta...Ai auzit Maraki?
Cata bafta la eco miercuri.Eu aflu in seara asta daca ma duc maine sau miercuri la eco sa vad cum evolueaza puiul.Asa ca sper sa fie totul bine si sa schimbam informatii
Giova scumpa te asteptam cu noutatile de azi de la eco
.
hai ca m-am luuuungit
...scuze.Eu luppt cu greata puternica cu somnolenta de neinvins
(cred ca e mare parte si de la utrogestan)
si cu o neputinta totala de a manca
. aveti vre-un sfat?
Va imbratisez pe toaaate cu drag.
Lulu
6+
lacramioara t spune:
Buna Lulu.tza,
Pai daca nu are consultatii al vreun spital eu unde nasc?
Cred ca sunt prea stresata azi si ma iertati nu-i asa?
Pupici pe burtici,Lacra.
utocatalina spune:
Lulu scumpa eu maninc dar desi pe moment o fac cu pofta, dupa parca nu-mi place ce am mincat, iar eu n-am greturi...am am avut o stare de oboseala si am cascat intr-una...nu stiu dar parca am asa o oboseala in oase...abia scriu...ma doare nitel spatele...pina miercuri mi se pare ca mai este o vesnicie...stiu ca doctorul meu Tutunaru cheama gravidute la prima eco..dupa ziua 40 de la ultimul cm..eu miercuri o sa fiu in ziua 40...asa ca in afara de nerabdarea sa ma vad la ziua de mirecuri totul este ok...aiz am o zi grea...sunt pina la 19:00 la serviciu si deja simt ca vreau acasa...uffff...hai ca scap eu si de ziua de azi....va pup!
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
5 +
Giova spune:
fetelor va pupic. in 10 min. am plecat si eu de la munca.
maine vin cu vesti despre bebe, sper ca bune.
o seara placuta, fara greturi sau alte simptome.
BEE te-am trecut pe listuta. pe prima pagina, esti cap de lista, prima noastra burtica.
http://community.webshots.com/user/ioananemes
gio si bb 7+
pisoi3 spune:
Buna fetelor,
Ana si Maraki, multumesc mult pentru raspunsurile voastre, sunt emotionata sa stiu ca samburelul meu are 7 sapt. si 2 zile, nu stiam exact cum sa calculez. 
Eu sunt ok, greturi foarte usoare, aproape nici nu le bag in seama, varsaturi deloc (si sunt foarte fericita de asta, sper sa nu cobesc), oricum eu vomit in general foarte rar, asa ca nu cred sa ma apuce. In rest e ok, sunt unele mirosuri care ma deranjeaza dar ma controlez sa le ignor. In schimb, ma dor sanii super rau, mai ales noaptea,ma trezesc ca ma dor, nu inteleg de ce dor noaptea mai rau ca ziua? Iar cand ajung acasa nu imi doresc decat sa imi dau jos sutienul, asa de umflati sunt! Ma mai chinuie pipi-ul de noapte, cand ma trezesc la greu si tare as vrea sa se inventeze pampersi pentru viitoarele mamici, ca m-am saturat sa ma trezesc! Da' lasa ca matzul meu subacvatic merita! In plus m-au apucat temerile ca daca nu o sa fiu o mama buna etc, dar cred ca sunt hormonii care fac misto de mine. Voi aveti stari de astea?
Pupici la toate burticile. Aveti grija de voi si de bebei.
Anda
si matzul subacvatic 7+
toujours optimiste
pisoi3 spune:
Lulu,
Merci mult de raspuns, acum l-am citit, dupa ce trimisesem mesajul anterior, ca la mine nu se vedea ultima pagina cu mesaje, acum am vazut-o. Merci frumos pentru ceea ce mi-ai spus despre femeile ginecolog, azi o colega de a mea mi-a zis acelasi lucru, asa ca maine sun la doctorul meu si imi fac o programare, tu ai dreptate barbatii sunt mai intelegatori, asta am constatat si eu. Asa ca m-am hotarat, il pastrez pe dr. Anca, asa mi-a zis si sotul meu care a zis ca lui ii inspira incredere. Uffff, urasc examenul asta ginecologic! 
Asta e, trebuie sa trec peste, pentru mine fiecare vizita la ginecolog e un chin, eu sunt mai pudica din fire!
Pupici si merci inca o data 
Anda
si matzul subacvatic 7+
toujours optimiste
maraki spune:
fetele
Bee sarcina usoara si bebe sanatos
Bine ai venit printre noi
Observ ca ne-a linistit Dienuta cu intepaturile de care ne plangeam toate
Eu dimineata in afara de durerea mare de
si rarele greturi ( nu va mai spun cauza
) nu simt nimic...uneori stau si ma intreb daca e normal sa nu am simptome atat de puternice....in schimb ma linistesc spre dupa amaiaza cand incep sa ma simt din ce in ce mai balonata si obosita
, simt nevoia sa stau in pat neaparat si chiar sa dorm ...asta e de bine![]()
Cata abea astept sa te duci la eco sa aflam ce se vede in perioada asta exact
Poate o sa se vada embrionasul 

Eu sant programata tocmai pe 30 mai la eco![]()
Aseara au venit socrii la noi si nu i-am anuntat

ca sant
in schimb mi-a fost greu sa ma abtin de la manifestarile mele ( obosesc repede si simt nevoia sa stau mai intinsa nu la 90 grd.)Daca le-as spune ar fi pt. ei ca si cum l-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior
insa mai las sa treaca timpul sa imi vad si eu samburelul in sacul gestational.
Fetelor voua vi se vede un pic burtik? Pe mine au inceput deja sa ma stranga hainele , ma deranjeaza sa le simt pe talie
Cred ca in curand o sa trebuiasca sa imi schimb garderoba![]()
Va
pe toate si citesc cu interes absolut tot ce scrieti
Nu imi scapa nimic

5+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Ana_m spune:
Buna fetelor,
Azi am descoperit un remediu impotriva greturilor. Am vazut ca si alte fete au doar asa o greata , dar fara sa vomite, ei bine si eu la fel. Dar cum aproape toata ziua mi-e scarba de tot , nu ma tenteaza nimic sa mananc, m-am gandit sa imi fac o limonada. Am stors o jumatate de lamaie, sucul l-am pus intr-un pahar normar ( 200 ml) l-am umplut cu apa si am pus 2 lingurite de zahar. E super ! E acrisor si mi-a trecut imediat totul. Am de gand sa imi fac zilnic, sper doar sa nu imi faca figuri stomacul.
Fetelor, voi v-ati dus si pe la medicul de familie sa il anuntati de sarcina ? Maraki la voi cum se procedeaza ? Eu nu stiu exat, dar sotul meu insista sa ma duc si sa duc si sa il anunt. Eu am o programare la gineco pe 30, pe care mi-am facut-o de 2 luni . Aici trebuie sa iti faci mult din timp programare ca altfel nu se poate. banuiesc ca la gravide se schimba, iti dau mai repede.
Va pup pe toate pe maine
maraki spune:
Ana medicul meu de familie stie tot de la inceputul inceputurilor
El m-a trimis la clinica de fertilizare...a stiut toate etapele care le-am trecut pana sa ajung in faza asta
la el ma duceam sa fac injectiile in burta....aici merge totul foarte bine ...te programezi cand vrei ...fara sa te amane ....vineri am dat telefon sa ma programez pe 30 la eco si nu a fost nici o problema...este un ginecolog care il voi cunoaste personal pe 30...
5+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36