Mamici de ianuarie-februarie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Ana m in primele 3 luni de sarcina, adica in primul trimestru de sarcina, plaja este interzisa...sa stii ca eu desi aveam abonament la solar, nu-l mai folosesc....deci dupe primele 3 luni de sarcina cred ca se poate sta nitel la soare, dar numai la orele de dimineata si seara..si cu limita! Pupici!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
5 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Buna dimineata fetelor,
Utocatalina, mersi de raspuns, asa am mai citit si eu, ieri am fost foarte putin la soare cam jumate de ora da eram imbracata, asa ca doar la fata m-a prins putin, cred ca asta nu conteaza nu ? Al meu sotior iubeste marea si plaja , si saptamana asta s-a mai echipat cu o gramada de prostii pt plaja ( a cumparat rogojine ca nu-i place sa stea pe prosop, minge sa ne jucam), si cum stam la 15 min cu masina de mare iti dai seama ca tentatia e aproape..... Eu tot zic ca nu vreau el vrea macar putin ca ne plictisim duminica. Maine am de gand sa ma duc si pe la medicul de familie , sa-l anunt de sarcina, nu stiu cum se procedeaza exat aici, dar cred ca e mai bine asa. Si am sa-l intreb si pe el de soare, de alimente interzise.
Apropo voi stiti ceva alimente interzise sau ma rog nerecomandate in timpul sarcinii ? ( in afara de alcool, tigari, cafea )
Ma dor si pe mine sanii acum..... Si noaptea la fel ca voi Maraki , Catalina fac plimbari de vreo 2-3 ori la baie.
Catalina, m-am distrat mult cand am citit ca inca mai iti iei temperatura. da ticuri.... Si mie tot imi vine sa calculez in calendar , zilele de ovulatie, cand imi vine ciclul..
Va pup acum, pe deseara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Buna dimineta mamici,
Ce mai faceti,cum va simtiti?Sper ca sunteti bine si voi si sambureii mici.
Am atatea sa va povestesc de vineri de la ultima postare.Sambata la pranz am fost la doctor si sunt TARE DEZAMAGITA,va amintiti cand va intrebam la ce dr.mergeti ca eu asa am o bafta la dr.si vad ca si de aceasta data este cam la fel,dar nu ma las mai merg miercuri la eco, vad cum sta treaba si ma decid.Dar sa revin,merg eu cu sot si cu fetita si cu un sac de emotii dupa mine si dupa ce intru incepe dr.sa ma intrebe ce fac,cum ma simt, ce simptome am,daca am avut sangerari pana acum,etc.stiti si voi cum este,eu raspund constiincioasa si astept consultatia.Vad eu ca nu-mi zice nimic de consultatie indraznesc si intreb iar dr.imi spune ca deocamdata nu este ne nevoie de consultatie si ca ne vedem luna viitoare.Am amutit pur si simplu.Eu vroiam sa-mi confirme sarcina si sa-mi spuna ceva totusi.Dupa calculele dr.am aproape 7 sapt.de la uc.Eu cu fituica dupa mine cu intrebari la care mi-a raspuns,nimic de zis dar nici gand de consultatie.Miercuri dimineta merg la eco si sper ca va fi bine totul.A sa nu uit,am o presimtire ca dr.nu are consultatii la vreun spital din Bucuresti,pt.ca de luni pana sambata este in fiecare zi la Medicover(de dimineata pana pe la 2),dar in fine voi intreba miercuri si ma lamuresc sigur.In rest sunt un pic cam agitata,pt ca tot sambata le-am dat vestea si socrilor care nu va spun ce reactie au avut.Soacra in special, ca socru nici nu a mai deschis gura pana am plecat de acolo.Parintii mei au fost destul de incantati si ne-au felicitat.Cu greturile o duc mai binisor,aseara dupa ce am mancat am vizitat un picut baia,ca de nu mai varsasem de 2 zile.
Fetelor m-am lungit cam mult cu povestile si nu stiu cat de coerenta am fost in explicatii ca sunt tare suparata acum,dar revin cam intr-o ora ca am ceva urgent de facut acum.

Va pupic dulce pe burtic,Lacra.

Mergi la inceput

Ana_m si eu o sa ajung numai 1 sap. anul asta la mare...iar sotul are barca cu motor si e innebunit sa se plimbe cu ea..dar asta este...arta cere sacrificii...cit priveste alimentele si alte lucruri interzise in sarcina mi se pare ca, chiar pe prima pagina gasesti ceva...atentie la unelele medicamente:acyclovir, albuterol, tranchilizante, vaccinuri impotriva rubeolei, rujeolei, protiditei epidemice, plante medicinale: marul lupului, limba mielului, arariel, cruciulita, patrunjel cret, deditel, ruta, tataneasa, roiba, busuioc (ulei), feriga, potbalul si catpalanul...fara ficat...ca are vitamina A toxica...fara briza de capra..restul mai cercetam..Lacramioaraiti tin pumnii la eco...eu va zis cam peste 30 de min cind ma cheama la prima eco..

Cafeluta
5 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

bine ai venit Florinini!!!
te trec imediat pe listutza.
fetelor eu am 7 sapt. si 4 zile de la prima zi a ultimei menstruatii. eu asta o socotesc, ca-mi place mai mult, am mai multe sapt.
si eu am facut o prostie, ieri am fost la iarba verde si gratarel, si m-a prins soarele pe fata, sunt asa de rosie de numa. In rest am stat imbracata, ca am auzit si eu ca nu e bine pèrea mult soare.
cu sanii sunt la fel ca si FLORININI, exact aceleasi simptome.sambata am fost putin mai aiurita, mai mult in pat am stat, duminica ok, azi au inceput greturile din nou.era sa vars pe birou. pana m-am dus la toaleta nu mai aveam nimic.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

gio si bb 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

FLORININI, UM a ta este in 8 aprilie. a mea in 7 aprilie. pai cum, atunci DPN tau e in 15 ianuarie si al meu in 11 ian. nu mai inteleg nimic. trebuie sa-l intreb neaparat pe dr.
azi merg la cea de-a doaua eco. suntem asa de nerabdatoriiiiiii!!!!!!
acum imi pregatesc lista cu intrebari pt. dr.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

gio si bb 7+

Mergi la inceput

Giova si mie imi place socoteala de la ultimul cm ca asa am si eu mai multe sapt...succes azi la a2-a eco...eu miercuri ma duc la prima eco la 8:30 ...mi-s matinala!

Cafeluta
5 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Va fetele

Ma duc sa imi i-au medical si va scriu cand ma intorc.Catalina m-ai salvat!!!!!! Eu am crezut ca este bun ficatul si am cumparat sambata ...bine ca am aflat ca nu este indicat deocamdata...

5+

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Bine v-am gasit fetelor cu bebici in burtici. Eu sunt o viitoare mamica fericita cu UM pe 27 martie si cu DPN, dupa calculator pe 1 ianuarie (desi doctorul a zis ceva de 30 Decembrie).Deja ma intreb, cine o sa stea dupa mine in preajma Anului Nou?
Cu simptomele e jale mare. Greata de dimineata pana noaptea,orice mananc.
Ecografie am facut, bebe avea 14 mm, la 7+.
Va pup pe toate.
Daca mi-e rau lui bebe ii e bine, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

salutare !
si eu am avut la inceput dureri suspecte prin burtica, mai ales in dreapta jos, ca o intepatura; dupa care am fost la eco si am aflat ca ceea ce simt este corpul galben, si anume foliculul din care a provenit oushorul din uter... asa ca am stiut despre ce este vorba... deci eu am ovulat pe dreapta pt sarcina...
lacramioara t , daca socrii tai au o problema ca sarcina ta, e problema lor, tu stai linistita si baga-i undeva... important este parerea ta si a sotului tau, si eu zic sa-i spui odata de bebe si celui mai mare...oricum, fereasca D-zeu, se pot intampla multe si dupa ce-l vezi la ecografie...
si acum, o sa ma uit in jurnalul meu de sarcina, pe care va sfatuiesc sa-l tineti si voi ; eu am in agenda de servici un planner pe zile si mi-am numerotat lunile, zilele, saptamanile, cand se termina primul trimestru, etc... ecografiile si dimensiunile, ba in fiecare marti ma si cantaresc dimineata (chestie foarte neplacuta, daca scad din cele 3 kg in plus cele 18g pe care ar trebui sa le aibe bebe) :
- la 5 sapt si 1 zi am facut prima eco - sac gestational de 0.56 mm;
- la 7 msapt si 5 zile a doua - embrion de 11 mm, activitate cardiaca - 162 batai pe minut care i-a adus pe mami si tati la lacrimi...;
saptamanile sunt de la ultimul ciclu menstrual, asa se calculeaza, pentru ca nu toti stiu precis data ovulatiei.
urmatoarea eco va fi pe 1 iunie cu aproximatie, fiindca depinde de garda dr-ei

dienutagraviduta 12+ si bebelusha

Mergi la inceput