Mamici de mai-iunie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

Mickyyy si io sint in aceeasi situatie cu jobul, pot sa plec cind vreau si sa vin la ce ora vreau , e totusi de inteles ca nu face nimeni taraboi in conditiile in care sintem in ultima perioada de sarcina si venim la munca ...dar nici stare sa stau acasa n am ..!
Cred c-o sa l intreb pe Nayel ce fel de fire foloseste.., chiar daca i cam penala intrebarea..!, sa nteleg ca tu nu ti-ai strins burta dupa nastere delok..adika si- a revenit ea pur si simplu..
Cit priveste treaba cu contractiile , nu, nu mi-a monitorizat contractiile pina acum.. deci habar n am cum e ..sper doar sa rezist cu bine la ce-o sa fie pina la epidurala.. ca dupa aia zik io ca e Okiu, parca tu ziceai ca nici n ai simtzit expulzia , la Malina..hm..asta e bine.. probabil ca mai nasol e cind trece efectu la anestezik , dupa nastere si descoperi ca nu poti sa stai decit intr -o buka, sau nu poti sa stai delok in fund..
Multumesc mult.. si nastere usoara..
Crissi

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

crissi la mine um e 30.08 iar medicul imi spunea sapt trecuta ca am 36 de saptamani, iar acum mi a scris pe caietelul de gravi 37 nici mai mult nici mai putin.
Nu stiu dupa ce se ia dupa masuratori ca altfel ecografele de aici nu s asa performante deci nu i calculeaza singure sapt de sarcina
Poate bebele tau e mai mare.
Eu pe baietel l am nascut la 38 de sapt si a avut 3.200 g si 52 cm in limite normale zic eu.
37+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Chiar, voi ati folosit la consultatii caietul gravidei???
Ca am si eu unul acasa, e intact , nu a scris nimeni niciodata nimic in el, dar recunosc ca nici eu nu l-am luat la vreo consultatie !

Trebuie asa ceva la nastere? Ca eu la Malina n-am avut si nu mi-a cerut nimeni!

Mickyyy (37 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Eu una l am folosit la eco, med de fam si in spital. Nu stiu cat de util e dar eu il voi duce cu mine la spital

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Crissi - eu am nascut la cfr2 cu Nayel (la mine a fost cezariana) iar fetele care nascusera normal aveau fire care se resorbeau. Vezi sa te pregatesti cu ceai de chimen si anason pt. dupa operatie ca e sport national pe acolo- cine vine in salon te intreaba cat ai baut ( se poate pregati si la ei la oficiu- dar sa le ai cumparate).
Danelutza mie mi-a spus dr. ca pot purta centura dupa ce mi-a scos firele de la cezariana. Nu ma jeneaza peste operatie, dar ma simt cam nasol cu ea cand stau jos.(centura de la Chicco)

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Va rog imi spuneti si mie daca s-a mai contruntat cineva cu vreun nenorocit de hemoroid? Ca am scapat pana acum si s-a trzit la 37 saptamani sa-mi apara tocmai acum cand sunt apreape de nastere si e cam jenant.

Andreea, vad ca si tu ai aceeasi problema, dr nu ti-a dat nimic ca e plecat din tara si nu prea imi vine sa-i dau telefon(o fi la vreo conferinta ceva si hop si eu cu nenorocitu' de hemoroid).I-am dat cu rivanol si hemorstop da nimic tot acolo e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hello mamici si burtici!

Crissi, am scapat de rusinica, sau cel putin asa sper, eu una n-am simtit c-ar fi iesit ceva. Oricum m-a linistit si moasa caci m-am plans ca mi-e teama sa nu ma scap si m-a intrebat cand am avut scaun ultima data, si m-a si palpat cumva pe interior si m-a asigurat ca rectul este gol. Eu facusem de 2x inainte sa plec de acasa. De fapt asa a inceput travaliul meu. Clisma nu mi-au facut, eu am avut deja membranele rupte, nu stiu daca din motivul asta ca nici ei nu au zis nimic si nici eu nu am intrebat, dar inclin sa cred ca asta a fost motivul.
Cat depre epiziotomie, in Elias firele depindeau de medic. pe criza asta de materiale sanitare, ca isi dramuiau fiecare seringa, fiecare se descurca cu ce avea. Cel putin asa am dedus pentru ca eu am avut resorbabile, o colega de salon care a nascut cu alt medic nu. Mai tare m-a durut trei zile pana duminica, dar incercad sa tot pun copilul la san eram nevoita sa stau in fund, iar luni deja era suportabil (am si condus luni, deci a patra zi, iar scaunul de la masina s-a dovedit a fi parca desenat pe contur adik se potrivea la fix).
Noi folosim scutece de la Bella, se numesc Happy, marimea newborn, care ne sunt putin mari Da las ca crestem noi. Sunt multumita de ele, stiam de ele de la sora mea care a crescut doua bebite cu scutecele astea. Bine, se prea poate ca copilului sa nu-i placa, dar nu a fost cazul la noi. De consumat consumam nu chiar 10 pe zi, vreo 6-7. Servetele, desi ma dadeam viteaza ca eu nu voi folosi, ca ce inseamna asta, io copilul o sa-l spal la la fiecare schimbat... ihi, pai mutu plimba copilul pana la baie si inapoi...asa deci servetele folosim de la pampers, sunt super bune, dar doar asa fara termen de comparatie ca altele nu am folosit inca si deci nu putem sti daca nu sunt si altele la fel de bune si poate mai ieftine.

Cam atat, va pupacesc, aveti grija de puisori!

PS. Alina nu stiu ce sa-ti spun pentru ca pe mine hemoroizii nu m-au suparat nicicum in timpul sarcinii, nici nu simteam ca-i am, si cum toata lumea inclusiv medica de fam m-a linistit ca dupa nastere dispare nu l-am mai intrebat si pe dr. T. Acum am dat cu hemorzone o singura data dar nu stiu daca e bine pentru ca alaptez si am intrerupt pana vine medicul ca sa-l intreb. Daca te streseaza rau poti sa-i dai un sms si sa-l intrebi daca poti sa dai cu crema asta de care zici.

Andreea mamica lui Filip
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

Gabitza, multumesc frumos de raspuns...eram asa debusolata....
Azi am fost la doctor si m-a linistit, a zis ca nu e asa de
grav, ca se nasc fara probleme si bebeii mai mari si
m-a sfatuit sa asteptam inca o saptamana fara griji.
Sa vad daca o sa fiu eu in stare sa nu imi fac griji :)
Cezariana nu vroiam sa fac doar asa ca idee... ma hotarasem eu
ca mi-ar fi mie mai bine, acuma iti dai seama ca nu o sa ezit
sa fac ce e mai bine pentru bebe...
Pe mine personal ma deranjeza pentru ca eu obisnuiam sa fac mult sport
inainte si imi placea tare mult si acuma imi lipseste si daca
ma gandesc dupa atatea luni inca cateva sa nu am voie sa fac mai nimic...Plus ca asa de mult l-am asteptat pe bebe si as vrea sa fiu fit cand vine el, sa pot sa am grija de el.. nu de mine..
In fine asta e sper sa iasa totul bine.
Mai are cineva problema asta? Ca de bebelusi prea mici am
auzit, dar de prea mari?
Tin pumnii tuturor mamicilor care nu au nascut inca sa aiba parte
de cea mai usoara nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Mickyyy ai avut noroc ca nu ai burtica, dar eu un picutz aveam si inainte, nu prea mare, doar un picutz.

Multzumesc Fran pentru raspuns. Eu ma gindeam ca nu se poate dupa operatzie, dar am sa intreb medicul si mai apoi am sa vad si cum ma simt daca port asha ceva.

Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

sunt fiarta de nervi.dupa ce a trebuit sa fac fata unei discutii cezariana vs. nastere naturala si sa-mi pastrez diplomatia desi imi era atacata decizia, m-am enervat in urma unei discutii purtate cu o amica care a nascut cu cezariana anul trecut tot la elias si a dat bani la: dr, mana 2 si mana 3, anestezist, cele 3 asistente prezente, neonatolog, asistentele din neonatologie si apoi asistentelor si infirmierelor cu care intra in contact. eu una am ramas bouche bee cand am auzit la cate persoane e de dat. ok, dam, dar de ce sa ma judece cand ii spun ca bugetul meu este de atata si sa-mi spuna:"vai, dar e vorba de copilul tau!!" oameni buni, te face o mama mai buna daca impingi la nastere sau bagi mai multi bani decat altii in buzunarele tuturor? sunt foarte revoltata de atitudinea unor mame. am toata admiratia pt cele care nasc natural si pot evita epidurala si epiziotomia, dar daca in cazul meu nu se intampla asa de ce tre' sa fiu judecata? iar referitor la cealalta problema, am considerat sume decente si apreciabile pt cei care imi vin in ajutor, dar nu te apuca sa ma judeci ca sumele la care m-am gandit eu nu corespund cu posibilitatile tale...vai ce m-am enervat!

Mergi la inceput