Mamici de mai-iunie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 7
Mickyyy spune:
Neata!
Gabi, promit sa nu mai speri lumea si sa postez in miez de noapte fara motiv
!
Mercedes, chiar daca bebitza mea e inca in burtica, mai am o zgatie mica acasa care inca nu stie ce-i aia olita, asa ca tot cu scutecele ne luptam. Sincer, de nino n-am auzit pana acum, nici nu le-am vazut prin vre-un supermarket. Noi am folosit aproape intotdeauna Pampers. Am mai luat la un momentdat 10 bucati de Fixis (ramasesem fara scutece si la farmacia care era langa noi n-aveau pampers la bucata atunci) care sincer mi s-au parut chiar bune (si servetele umede de la ei sunt ieftine si bune) si un pachet de libero (am luat de proba ca auzisem ca's ok, nu pot sa zic ca's rele, dar tot mai bune raman cele de la Pampers).
Eu zic - daca va puteti permite - folositi Pampers, chiar daca's ceva mai scumpe, sunt cele mai bune.
Cand era Malina mica erau zile in care schimbam si 10 scutece pe zi (cate unul dupa fiecare masa), dar era alaptata la san. Am inteles ca la cei alaptati artificial si mesele si scaunele sunt mai rare, asa ca numarul pampersilor se reduce la 5-6. Insa depinde foarte mult si de bebe, sunt si copii care ies mai rar la kk si poti avea norocul sa folosesti de la inceput doar 3-4 scutece pe zi. Insa eu as zice sa iei in calcul cel putin in primele saptamani vreo 8-10 scutece, oricum niciodata nu vei avea suficiente, slabe sanse sa ramai cu ele nefolosite.
A nascut in sfarsit si Ancuta (asera pe la 8), sotia colegului meu de serviciu despre care ziceam ca trebuie sa nasca zilele astea, deja depasise cu o saptamana termenul. Acum asteptam amanunte....ca pana acum n-a venit pe la birou, si probabil nici n-o sa vina decat cateva minute, in trecere!
Mickyyy
(37 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
crissi spune:
Mercedes.. chiar ca e cam ciudat , parca tu m ai intrebat de U.M. si de ce io apar cu sarcina mai avansata avind in vedere ca um ul tau e inainte de al meu.. ieri am fost la Nayel si echografu' a aratat 38 de saptamini si 2 zile , deci chiar nu pricep avind in vedere ca um ul meu e 3.09..
treaba e ca mai am de stat vreo 2 saptamini, sau cel putin asha zicea doctoru' , care m a si controlat si cika colul e inchis si lung si nici o sansa ca bebeul meu sa vina mai repejor..
Sint f. hotarita sa nasc normal cu epidurala , doar ca mi e frica de lesin , cind ma gindesc
Androix? nu ne ai spus, cu rusinika cum ai facut? ai scapat?? sau s-a intimplat?? ti au facut clisma??
Pupici multi la toate burticile.. si la toti bebeii!
Crissi, 38+, Dr. Nayel
crissi
beatriced spune:
Mai fetelor atatea nasteri si la noi inca nu se anunta nimic... Maine mergem la control sa vedem ce zice moasa...
Poate s-o anunta ceva ca mama mea a visat ca o sa nasc pe 23 mai... Acum asteptam sa vedem asa o fi?
Pupici si felicitari mygirl...
39 sapt si 4 zile
beatrice
crissi spune:
Mickyyy, mai mergi la serviciu? si pina cind ai de gind sa mergi? ca io ma gindeam ca de pe 1 , cind fac 40 de saptamini sa ramin totusi acasa..si io am insomnii , citeodata..dar ce mi se intimpla f. des este ca bebeul sa mi dea scularea cu shutu' inainte de ora la care am pus soneria.. si nu mai reusesc sa adorm neammmmmmmmm...
mai zi -mi o data, deci epidurala poate fi pusa si de la dilatatie 3 , ? pina la 3 e suportabil ce se intimpla? sau ma iau de par singura??![]()
Crissi
crissi
crissi spune:
Mickyyy?? hai ca azi mi s-a pus iar pata pe tine
, da' ai mai multa experientza.. ai idee la epizitomie se pun fire care se resorb?? sau tot din alea de pe timpuri?? si cit timp doare cusatura aia?
Crissi
crissi
Danelutza spune:
'mneatza fetelor
Ia lamuritzi-ma, dupa ce fac cezariana ma lasa sa-mi pun o burtiera sau nu ca e taiata burtica ?! Cele care atzi trecut prin asha ceva, ma putetzi ajuta ?!
Daniela
si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
Mickyyy spune:
crissi, la sericiu inca mai merg, nu stiu nici eu cat. Chiar ma intreba ieri seful asta, el imi sugera sa raman de luni acasa, oricum o sa-mi plateasca toata luna indiferent cat am de gand sa vin. Insa daca ma simt bine e posibil sa mai vin si saptamana viitoare, daca nu, nu. Oricum desi stau cam 7 ore la birou, nu ma obliga nimeni la nimic deocamdata, daca mi se pune pata sa nu vin, nu vin si gata, daca mi se pune pata sa plec, o pot face oricand. Ca mare lucru pe-aici nu prea mai am de facut, am cam predat tot ce trebuia predat, singura chestie e ca se implementeaza un nou soft de leasing si mai e nevoie de mine pe-aici pentru proceduri, desi cred eu ca s-ar duscrca si fara mine.
Despre epidurala, cel mai devreme se face la dilatatie 3, cel mai tarziu la dilatatie 6. Inainte de 3 poate sa-ti blocheze travaliul, iar dupa 6 s-ar putea sa nu mai aiba timp sa-si faca efectul si sa o faci degeaba. Pana la dilatatie 3 durerile sunt suportabile, cel putin in cazul meu au fost ok. Contractiile sunt la cateva minute si nu dureaza prea mult. Ca sa-ti faci o idee, nu stiu daca ai fost monitorizata vreodata cand ai fost la control, daca n-ai fost, iti spun eu cum e, e un aparat care masoara bataile inimii bebelusului si intensitatea contractiilor. Cand mi-au montat epidurala contractiile erau in jur de 20-25 (nu stiu care e unitatea lor de masura) inainte de nastere cu 10-15 minute ajunsesera la 70-80 si ziceau moasele ca atunci cand nasti trebuie sa depaseasca 100. Ti-am zis, nu stiu unitatea lor de masura, dar gandeste-te ca's de 4-5 ori mai slabe decat cele dinainte de nastere.
Cat despre firele de la epiziotomie, depinde de spital, dar la CFR (parca acolo nasti tu) cred ca sunt din cele care se resorb, la Municipal sigur sunt. Cusatura daca e facuta cum trebuie doare mai tare doar in primele 2-3 zile. Eu la 7 zile de la nastere conduceam, adica deja nu mai aveam probleme cu taietura, puteam sta lejer pe scaun, in orice pozitie.
Danelutza, in Romania te lasa sa pui burtiere, insa eu nu's adepta ei. Desi am avut cumparata anul trecut cand am nascut, nici macar n-am scos-o din punga (e inca "sigilata"). Am citit multe pareri pro si contra ei si am ales sa las muschii abdominali sa lucreze singuri si sa se retraga burta in mod natural. Si in cazul meu chiar s-a retras, inainte sa raman gravida puteam purta bluze mulate fara problema. Insa eu am nascut normal, nu stiu cum e in cazul cezarienei.
Mickyyy
(37 saptamani) si
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
NewMami spune:

Bravo, Roisin, sa-ti traiasca Irinuca, sa fie sanatoasa, sa creasca mare si sa va bucrati de ea.
Loreen, scumpe fetitele tale, sa le dea Dumnezeu tot ce e mai bun pe lume. Delia e o dulcica asa micuta, dar nic surioara ei nu e mai prejos si o tine in brate cu atata duiosie. Sper ca s-a obisnuit cu noul membru al familiei si ca totul a intrat pe fagasul normal.
Mickyyy, welcome to my world. La mine e ceva obisnuit sa nu dorm, si culmea e ca nici in timpul zilei nu pot dormi. Deja sunt de 2 ore la taclale pe Yahoo cu sora-mea si prietenii din Ro, acum ma dau pe DC. Nu-ti spun cum arat, palida, cu ochii infundati in orbite ca asa o duc cam de o luna si cu nasul rosu ca de alcoholic, ca sunt varza de racita.
Sunt atat de racita, am facut si o laringita iar ieri noapte am crezut ca voi muri sufocata. Nu puteam sa-mi inghit nici saliva, de tusit nu puteam, asa ca din cauza asta am ajuns sa
. Asa ca de dimineata m-am dus la farmacie si l-am rugat pe homeopat sa-mi dea ceva ca altfel nu mai rezist. Acum sunt ceva mai bine cu gatul, dar de raceala nu stiu zau cand ma voi scapa.
Andutzy, ma bucur ca ai reusit sa mai intro si avem vesti de la tine. Nu te mai stressa, stai linistita ca bebe vine atunci cand vrea el, nu cand vrem noi. Ai grija de tine si iti doresc o nastere cat mai usoara si sa ne dai si noua de veste cum poti de repede.
Astazi mergem la doctor sa vedem ce ne mai spune. Bebe tocmai s-a potolit cat de cat ca era mai sa iasa afara din burtica de zbenguit ce este, si-a gatat programul de noapte sau a luat o pauza, vom vedea.
http://community.webshots.com/user/newmami2005
NewMami &
Patrick Ryan
Mickyyy spune:
Hai ca am rascolit prin arhiva subiectele despre burtiera, le gasiti aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30773&SearchTerms=burtiera
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17206&SearchTerms=burtiera
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10881&SearchTerms=burtiera
Mickyyy
(37 saptamani) si

Filip!!!