Mamici de mai-iunie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 12
beatriced spune:
Gabitzam nu era vorba de treaba mica ca imi vine sa ma duc, ca aia este la ordinea zilei, ci de cealalta
... o avea vre-o legatura cu nasterea? Nu stiu!...
39 sapt si 5 zile
beatrice
Cornelia spune:
Loreen, eu cand am citit de "minune" ma gandeam ca e vorba de copil
, dar parca nu suna bine, sa-si strice
Iuliana, cred ca o sa fie foarte greu, daca zici ca Emma nu mai vrea sa doarma la ea in camera. Incearca si noul pat, dar din experienta mea, iti spun ca orice schimbare este respinsa, mai ales acum cand vine bb2. Maria a avut o perioada f. rea pe la 1 an jumate, nu dormea singura, plangea, trebuia sa stau cu ea pan adoarme (si dura ore intregi). Asta a coincis si cu perioada in care aveam probleme cu sarcina si am fost tentata s acedez, s ao iau in pat cu noi, dar m-am gandit ca o sa fie si mai greu cand vine bb. Acum o mai apuca maraitul, vrea in patul mare cu mama
, dar reusesc sa o calmez si adoarme la ea in camera.
Cat despre suzete, daca o sa ii dati bebitzei mici, sigur o sa vrea si ea. Maria arenuntat la suzeta la un an si acum abia reusesc sa "pazesc" suzetele lui Stefan. Chiar citeam azi, ca e indicat sa faci unele concesii si sa cedezi o perioada, pt. linistea familiei
.
Noi avem probleme si cu olita. De putin timp o folosea cu ceva succes pe timpul zilei (se intamplau rar accidente), iar acum sunt terorizata. Azi si-a udat de trei ori panatalonii
.
Dar toate manifestarile astea sunt normale, asa ca incerc sa am rabdare cu ea.
Monicica, eu cred ca si in cazul cezarienei de urgenta se face tot taietura mica. Nu cred ca are vreo legatura, dar poate iti raspunde cineva care a trecut prin asa ceva.
Beatriced, golirea intestinelor
poate sa insemne ca se apropie nasterea, dar daca tu zici ca ai fost azi la control si ti-a zis ca bb pare hotarat sa mai stea, poate e vorba doar de emotii.
Urez si eu sarbatoritilor de maine, multa fericire! La multi ani!
Va pup,
Cornelia, mami de Stefan (4 mai 2005) si Maria (2 iulie 2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelianis/album?.dir=/d36f
NewMami spune:
Mihaelaanghl, felicitari 

sa-ti traisca baietelul, sa fie sanatos iar tie recuperare cat mai rapida.
Androix, nu-ti mai fa probleme ca intrebi si tu una alta, sa vezi ce-o sa fie pe capul nostru celor care mai suntem inca
dupa ce nastem. Si atunci sa te tii ca tu esti deja mamicuta cu experinata. Eu nu am experienta fiind la primul bebe, dar fiindca e vara si timpul e tot mai bun, cred ca o s aincep sa-l scot pe bebe afara dupa prima saptamana, la inceput cate 15 minute, si apoi tot mai mult pe zi ce trece. Trebuie sa fi atenta sa nu fie vant. In ce priveste caldura in camera lui, eu cred ca 25-27 de grade sunt exagerat de multe, mie mi s-ar face rau. Eu cred ca o sa-l invat exact cum e acum 22-23 si nu mai mult sub nici o forma. Cand o sa se faca si mai cald afara o sa dau drumul la aerul conditionat dar cred ca o sa inchid gura de aerisire de la el din camera, fiind micut sa nu-i fie curent si o sa las sa se raceasca la el in camera din celelalte camere.
Iuliana, ce bine de tine ca poti alege si faci direct cezariana. Doctorul meu nu vrea, zice sa incerc mai intai natural si daca nu se poate atunci trecem la cezariana. La ce ma mai ajuta daca ma va lasa vre-o 24 de ore sa ma chinui si la sfarsit mi-o face cezariana daca e cazul
. Daca as fi avut optiunea asta indiferent de parerilor celorlalti as fi ales din start cezariana.
Simte si Emma ca bebe e pe aproape si vrea si ea mai multa atentie. Trebuie sa te inarmezi cu o gramada de rabdare ca sa poti face fata situatiei.
Noi am fost ieri la control la nene doctor si m-a asigurat ca bebe nu vine mai iute de 1 iunie. Inca colul nu e foarte scurt si e inchis. Asa ca weekendul asta ne mai facem de cap si iesim la plimbarica pe undeva fiindca se anunta vreme f. frumoasa. In noaptea asta imi sosesc socrii
.
Am si eu o intrebare ptr. mamicutele care au deja baietei sau cele care asteapta baieti. Nu stiu daca in Ro e comun, dar aici a doua zi dupa nastere poti sa-i faci baietelului circumcizie si majoritatea parintilor de aici sunt pentru aceasta interventie. Ei zic ca e mult mai usor ptr. bebe sa fie facuta imediat dupa ce e nascut, este mult mai putin dureroasa si eviti o serie de multe alte probleme care pot aparea mai incolo. Eu acum tot citesc si ma documentez si inca nu suntem hotarati ce sa facem. Mai e cineva dintre voi care se gandeste la asa ceva?
Facem galerie
si va dorim nasteri cat mai usoare tuturor burticilor care sunteti aproape de marele eveniment.
http://community.webshots.com/user/newmami2005
NewMami &
Patrick Ryan
iuliana spune:
Cornelia, si eu cred ca Emma simte ca vine surioara. Cu suzeta am inceput de vreo 3 zile si vad ca merge. Acum chiar daca o cere zice imediat ca a papat-o ham-ham (eu asa i-am zis:) si imi arata si unde e catelul (al vecinei:)). Am zis ca poate reusesc si poate nu o sa o vrea cind vine surioara acasa. In cazul in care o sa o vrea dupa aia, o sa i-o dau ca nu cred ca o sa rezist psihic la urlete. Cu nani e mai nasol de tati seara ca el sta in camera la ea si o adoarme, fie in brate, fie sta el pe jos linga patul ei, deci asta nu intra in atributiile mele
. Sint convinsa ca nu o vom scoate la capat, dar macar incercam. Nu o fortez ca stiu ca schimbarile multe si bruste mai mult o confuzeaza si nu vreau sa sufere.
New mami, e misto ca stiu ca fac cezariana, insa uite ca deja stiu cam pe ce data si ma apuca tremuricii. A incercat dr. sa ma convinga sa nasc normal, dar nu a avut succes
.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4
gabitzam spune:
'neatza fetele, si La multi ani pentru sarbatoritii zilei!
Mi-a raspuns Mikka la SMS: "Hei, va pup pe toate! Da, am nascut luni pe 16 o fetita de 3.3 kg, 51cm, scor 9 si apoi 10. O cheama Ioana si va pupa si ea! Acum sintem acasa dar eu nu am lapte suficient, din pacate...Dar in mare e bine"
Deci... Felicitari Mikka! 

Sa traiasca micutza domnisoara, sa fiti sanatoase amindoua si poate se rezolva si cu lapticul!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
Mercedes spune:
Iata ca a sosit si ziua in care s-a deschis procesul de votare pentru concursul de frumusete de care v am mai scris. Daca aveti timp, rabdare si considerati ca baietelul meu merita sa l votati va rog sa l votati. Se voteaza o singura data de pe un mail.
Pe baietelul meu il cheama Cristian D si are 5 ani si 9 luni acum se gaseste la pozitia 5 din link. Va spun de pozitie pentru ca tot se schimba.
http://www.bihon.ro/tools/myfavorite/welcome.asp?wahl=146
Va multumesc
37+5
Ada_74 spune:
Bine v-am regasit.
Mama, ce de bebelusi au mai aparut intre timp! Felicitari mamicilor, sa fiti fericite alaturi de copilasii vostri, sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii.
Dupa multe incercari, uite ca reusesc si eu sa va povestesc cum a fost.
Despre nastere nu ar fi prea multe de spus, am incercat un pic de nastere normala (provocata), dar dupa 4 ore aveam dilatatie 3, asa ca recomandarea medicului a fost sa incercam si un pic de cezariana. Inca imi pare rau ca nu am reusit sa nasc normal, dar o sa-mi treaca.
In salon ne-au reunit de a doua zi, cand mi l-au adus pe Sergiu flamand, si mi l-au pus la san. Ma asteptam sa fiu mai crispata in gesturi, dar totul a decurs firesc, se pare ca aveam rolul de mama deja invatat. Lapte am avut inca de la inceput, doar ca nu in cantitate suficienta, asa ca ziua urmatoare bb a bagat si o seringa cu glucoza.
Am trecut si prin furia laptelui, cu tot ce poate tine de ea, temperatura, noduli, sani tari ca piatra si senzatia ca-s gata sa plesneasca. Stateam si ma mulgeam aproape intruna, dar dupa maxim o ora sanii aratau de parca nu scosesem nici o picatura de lapte. Am indraznit sa sper ca in ditamai spitalul se gaseste o pompa electrica; ei bine, nu exista. Am ajuns pe mana asistentelor, care mi-au aplicat un muls manual, de nu mai stiam de mine de durere. Dar macar m-au eliberat pentru vreo cateva ore.
Cam asta a fost povestea cu spitalul. Aaa, si o ciudatenie. As putea spune despre prima noapte petrecuta cu Sergiu ca a fost grea, DAR N-AS PUTEA SPUNE SI DE CE. Pur si simplu mi s-au estompat in asa hal amintirile, ca am ramas doar cu senzatii vagi din noaptea aia. Habar n-am de ce.
Sergiu e un copil tare cuminte, mananca bine, plange cand este schimbat sau cand ii este foame, mai nou incearca sa planga doar de forma, doar-doar l-oi lua in brate si sa i-o bag pe tzitzi in guritza. Noaptea doarme cate 3-4 ore odata, ziua mai putin, asa ca nu am de ce sa ma plang.
Androix, mi-au cazut ochii pe un mesaj mai vechi de-al tau. In caz ca nu ai rezolvat inca problema, la Chicco exista un corector de sfarcuri, costa vreo 350.000 lei si arata ca o pompitza mica. Eu am folosit-o pentru a-mi desfunda canalele, si in plus mi s-au lungit si sfarcurile, parca erau doua trompete. Deci functioneaza. ![]()
Gabitza, poti, te rog, sa faci o completare la listutza? Numele intreg al lui bb este Sergiu-Mihai si a avut 52 cm la nastere.
V-am pupat,
Lili si Sergiu (11.05.2005)
Margott spune:
La Multi Ani celor ce isi sarbatoresc astazi ziua onomastica si numai bucurii alaturi de cei dragi!]

Gabitza nastere usoara pentru miercuri si un bebe vesel si sanatos! Iti pun si eu o intrebare, bagajul de spital pt cezariana este asemanator cu cel pt nastere normala? Cred ca subiectul s-a mai dezbatut, dar nu am dat atentie atunci la cezariana.
Margott, 37 sapt
andreea.a spune:
Votat si la mine! 
Andreea
& bb
Eric Andrei (DPN 1 iulie)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andreea4/detail?.dir=c0dc&.dnm=c573.jpg